Vansbro Halvsim

Klart och betalt. 860:- senare så är anmälan till Halvsimmet i ca 16 gradigt vatten gjort. Fryser redan!

Jag....värsta badkrukan...envisas med att betala dyra slantar för att få dra på våtdräckt, kleta på mig liniment, på med badmössa och nrlapp...och sedan kasta mig ut i plurret. Tappa andan av kylan och sen få armbågar, nån spark och en fot här och där i 500 meter av Vanån och 1000 meter av Västerdalälven.
Får ju behålla badmössan ;)
Och serveras ett varmt mål mat efter målgång.

Så nu hoppas jag på bra väder i drygt en månad framåt, så att temperaturen iallafall klättrar uppåt 17-18 grader. Åtminstone vid ytan.

Första gången jag simmade va det 15 grader i vattnet, förra året va ytvattnet drygt 17 grader. Vädret va inte det allra bästa just då.
Men men...efter några hundra meter har både fötter och händer tappat lite känsel och våtdräkten värmt vattnet närmast kroppen.

Roligt är det på nå konstigt vis :D

Onsdag...

Midweek....tråkigaste eftermiddagen på hela veckan!
Ikväll ska jag jobba, hos mig själv, och dessutom ska dottern komma hem en sväng också.
Kära lilla mamma kommer på kvällsfika lite senare.

Och gymmet hoppas jag att jag ska hinna med också :)

Företagskonto

Nu har jag "allt" som behövs för att vara småföretagare :)
Och jag håller på att lära mig bokföringen...har ett program som jag sätter mig in i.

Som ytterst ansvarig för lämnade uppgifter vill (SKA) jag kunna vad det är man ska göra och vad det faktiskt är jag ansvarar för!

12 juni är dessutom första milstolpen...då ska jag momsredovisa och betala f-skatt för första gången. Känn slite spännande.
får njuta av känslan....nog enda gången det känns spännande och roligt att betala skatt :D

Orik

Beräknat vinsten för i år till 10640 kr. Och då vill skatteverket ha 5440 kr. Tyckte de kunde räcka med att jag betalar moms. Men icke... Ja inte blir jag rik på att vara egen företagare!

Fredag äntligen!

Längtat efter denna dag o helg av en massa olika orsaker.
Mest för att det betyder lite ledigt.
Men klagar inte...självvalt att jobba mycket. Och därför självvalt att längta efter fredag o tid bara för mig själv!
Igår va jag o tjejerna på restaurang. Inga maåten o allt lagat och på/avdukat. Enkelt. Så kunde vi bara njuta av varandras sällskap. Mysigt!
Jobbat sent alla kvällar. Missat kvällsmat med dem två dagar. Känns i hjärtat.
Jobb väntar söndag kväll. Innan dess ska jag hinna med lite trevlighter o fest.

Vårruset

Sprang vårruset ikväll. Så trevligt. Och med god picknick efteråt :-) Inte alls nöjd med resultatet dock... 25.07. Ynka 8 sek så hade jag varit under 25 min igen! Ahh... Lustig kuriosa....jag är latare på löpbandet. Snabbare ute i backar o asfalt. Brukar ju vara tvärtom!

Shopping

Shoppade loss på DocMorris igår... Brände 20.500... Betalade 940:-. Nästa köp 0:- Så glad och tacksam för vårt förmånssystem! Det ger mitt barn lindring och livskvalite! Önskar att ALLA barn fick känna detsamma <3

Dagens bästa

Dagens känsla: bästa sättet att tjäna pengar är när man själv väljer att göra det och på vilket sätt. Summan känns oväsentlig. Inte ens skatten gör mig nått att betala :-) Och skön känsla presentera sig "Jag är massör!" :-) "Jobbar eget, MuskelRo heter det"

Jobbat

Har haft ett otroligt givande jobb idag. Masserat människor på enkursgård, de är där för rekreation. Så givande! Så många livsöden det finns. Alla har något spec och så mycket att ge. Så fina människor (å jag menar inte alls till det yttre eller i attribut...tvärtom på de punkterna..), ork att se framåt oxh vara positiva. Trots livets alla prövningar! Ska dit imorgon igen. Jobbar billigt. Men det gör inget. Det ger både dem och mig en massa gott! :-)

Fskatt

Sjukt stolt igår när min Fskatt kom hem. Set va löjligt spännande med brevet från skatteverket som låg innanför dörren :-)
Och idag hade jag ett nytt kuvert. Skatteberäkning och inbetalningskort :-)
Väl enda gången det är roligt med skattebesked.
Krånglet med uträkning och allt som skulle beräknas och fyllas i...det va såklart värt det.
Så igår kunde jag skaffa företagakonto också :-) Måste ju va reg Fskatt för att få det. Och det avtalet är klart och landar i brevlådan imorgon...fick jag meddelande från Maud på SEB om idag.
Det är spännande och lite läskigt också :-)
Känns så "vuxet"!

Väntar o väntar

Väntar och väntar på att Skatteverket ska bli klar med min Fskattsedel och ge mig ett litet papper om det. Ahh...känner mig lite som ett barn på julafton veckan innan jul. Jisses så låååånga och mååånga dagarna känns när inget händer. Det sägs att "den som väntar på nått gott..." får vänta alldeles för länge anser jag! :)

Esc

Petra Mede! Så underbar! Otroligt begåvad. Inte bara språkligt :)

Är inte helt överens om att Danmark va den bästa... Jag höll på Island och Rumänien, förutom Robin och Sverige då (så klart ;) ).

Men det är väl tur att tycke och smak är delad...annars skulle världen bli så likformig och tråkig! Olikheter förnöjer!

Grattis Danmark!

Kuriosa

Just idag har jag ägglossning. Iallafall enligt min lilla app. Och troligtvis stämmer det, enligt min kropp. Det är skönt fått igång kroppen i sin normala rytm och cykel. Inga mer hormoner för min del. Sen senare får det bli den lilla spiralen igen. Vad gör det att jaghar en blödning ibland?!

Dåligt med träning

Senaste fem dagarna har det varit mycket dåligt med träning. Jag gör ju tre plankor, benlyft och rumplyft varannan dag hemma, men det är ju inte direkt som "riktig" träning. Även om det ger resultat och jag stod i 3 min och 15 sek senast i plankan och sidoplankan är uppe i 2 min senast. Igår va jag tvungen att röra på mig. Hade tänkt mig nån km jogg och sen styrketräning. Men det gick så bra och va så skönt så det fick bli 10 km joggning. Mycket skönt! löpning är njutning! En snabbdusch och sen lägga sig i sängen med en känsla av välbefinnande i hela kroppen. Det är ljuvligt! :) Och det känns lite i benen att jag faktiskt rörde på mig igår! Löv it! Inga rekordtider. Bara lugn och skön njutning!

Praktik

Tjejerna gör praktik i två dagar denna vecka. Roligt! Liten hon va helt exalterad igår över hur roligt hon haft. Vi var nog ute i 6h, men hon hade roligt. Och va så jhälpsam hela tiden :) Maten "är som gudasänd", hm nåja. Det är ju rligt att hon uppskattar den. Stor hon hade haft roligt hela dagen. Gjort allt möjligt. Också varit ute hela dagen. Och det första hon gör är att fråga efter fågelboken och kollade upp fåglar hon sett på åkern. Kul när de har positiva erfarenheter av sina praktikplatser! :) Ljust bruna i hyn börjar de bli, rosiga kinder och fullt med fräknar. Idag blev det att smörja in huden med solkräm 50+.

Tröötmössa

Kan erkänna att några dagar med lååånga arbetsdagar har varit intensivt, roligt och jobbigt.
Ska bli skönt med två dagars helg denna vecka. Få umgås med barnen och bara slappa på lördag morgon. Jodå iofs har jag tvättid kl 7, men det gör liksom inget när jag inte ska iväg någonstans. Det är skönt att gå upp tidigt. Dagen hinner börja i lagom takt.

Måndag blev 12h, tisdag 14h+1h restid, onsdag 9h. Idag är det "vanlig" arbetstid, likaså på fredag.
Skönt!

Dagens middag

Så tacksam för min duktiga och omtänksamma (och hungriga dotter). Det kom ett meddelande. Vi vill ha pannkakor till middag. Kan jag gå och handla det som fattas och laga det? Det var underbart att komma hem kl 21 och sätta sig till bords. Smakade ljuvligt med pannkakor, drottningssylt och grädde. Vilken skillnad mot att behöva komma på middagen, handla den och laga den. Underbart! #familj #hjälpasåt

T minus 170...

...and counting!
Då var det igång!
Min praktik.
Nervöst men kul!
Intensivt!
Och naturligtvis inte alls som i skolan eller när vi övade på varandra.
T ex så har jag idag haft en 45 minutare bara baksida lår och nacke. Okej.....bara att improvisera.
4 kunder, 4 nöjda. 1 ville återkomma till just mig :D *stolt*

Så idag, dag 1, skrapade jag ihop 3 timmar praktik. Så jag kommer att hålla på ett tag... Örebro, my new home town!
Men fortsätter det lika smidigt som idag, så ska det inte vara några problem. Kommer nog vara lite trött imorgon gissar jag.
Sen mån, tis och ons....blev övertidsjobb imorgon. Jag stänger stället.
Nåja....snart tors sen är det helg :)

Måndag

Härliga måndag!
Solen skiner. Känner mig pigg.
Hoppas på en bra dag!

Kram kram

FA skatt

Jaha och så var den lilla detaljen att få Fskattsedel igång. Men lite krångel var det allt! Preleminär deklaration skulle göras. Skatteverket vill ju ha in sina slantar. Det var svårt. Jag tog i lite, men va sjutton jag siktar ju framåt. Sakta men uppåt, framåt. Fast det är ju en del som det måste investeras i. Nån jättevinst blir det inte. Men allt är välkommet, så att det kan växa och "föröka" sig självt så att säga! :) Har även fått ett uppdrag....så nu väntar och väntar jag på den lilla detaljen. Känns pirrigt, roligt, nervöst och spännande med ett alldeles eget företag! A fick allra första kvittot. Känns stort på nått sätt att skriva kvitto. Pris, moms, hela kittet liksom! Känns vuxet på nått sätt ha ha ha

Med lite tungt hjärta

va det man sa hej då i lördags kväll.
En liten epok är passerad. Vi har haft så kul.'Och det är ju väldigt tryggt när man ären grupp.
Från och med nu är det på riktigt!
Jag börjar praktiken på tisdag. Betalande kunder.
Det känns pirrigare än att ta emot kunder hos MuskelRo.
Lite skumt.
Båda är ju betalande kunder!
Men men....nu rullar dte på...

Knapra ner praktiktimmar är det som gäller hädanefter.... Steg för steg mot diplomet!

Skatt

Är fan inte lätt att räkna på...
3e dagen på raken jag kör fast i likviditetsbudgeten...
Enda kvar på Fskatt ansökan är prel skatten. Den vill de ju gärna att man räknar ut så att man kan betala in hela årets skatt på årets återstående månader.
Å så klart vill jag det också...nolla eller fel gör ju att jag blir skyldig i slutänden...inte skoj!
Men det jag fastnat på får jag hjälp med av kusinvitamin, ekonomen. Så imorgon ska ansökan in!
Sen blir det ordna med banken, konto och ebokföring :-)
Mycket blir det...spännande...läskigt...svårt...men spännande på ett upplyftande sätt.
Ska bli skönt när det här vägskälet är passerat och jag tagit ett steg in på nästa stig...livet är ett äventyr :-)

Närmar sig

Två dagar kvar på skolan, alltså rena utbildningsdagar. Känns lite tråkigt. Vi börjar bli ganska sammansvettsade och skrattar och har kul. Får se om vi går ut och äter eller nått på lördag. Vad har jag lärt mig- förväntas jag kunna vid den här tidpunkten av utbildningen? Jo... -Tekninen för att behandla hela kroppen. Rytm och tidsåtgång för: -Delkropp -Halvkropp -Helkropp Speciell teknik för -Mage Stretching -De vanligaste behov -Instruktioner Journalföring Kundbemötande Hygien Vad är kvar? Jo... Övning, övning, övning. Speciell teknik för -Huvud -Ansikte Kvar sen då? 120 timmar praktik på skolan. Jag kommer att vara där i huvudsak på tisdagar. Jag har inte råd att ta tjänstledigt för fler dagar. Tisdagar blir på eftermiddagen när jag är ledig. Jag får inte ihop mer än fyra praktiktimmar åt gången, men många bäckar små... Så Örebro vägen kommer jag att åka några gånger... Jag hoppas ha alla timmar klara till vintern när jag ska börja läsa Idrottsmassage/ Avanceradmassage. Men det närmar sig..

Delprov 1

Nervös som attan. Märkligt nog.
Jag har 287,5 högskolepoäng. Men kunde knappt plugga till det här provet. Så himla annorlunda än att plugga "akademiskt".
Mamma blev sjuk så hon kunde inte förhöra mig, dottern fick akuta kortisoninjektioner så hon blev hemma hos mig och det krävde sin uppassning.
Lyckligtvis tillbringade jag en hel solig dag inomhus med näsan över böckerna. Gick igenom allt.
Torsdagskvällen gick jag igenom allt igen. Sen fick dottern förhöra. Jag kunde ca 80%. Det fick duga.
Jag fick 86% rätt och ett VG :)
Skönt!
Fick dessutom beröm över min massage-både arbetet med kunden och arbetet runt bänken. Det är flyt i jobbet och jag håller tiden, utan att stressa eller hoppa över nått.
Det var skönt att höra!

Efter ca 100timmar är det dags för slutprovet- det för diplom. Det är 3 ggr så stort som delprovet. Tar ca 3 timmar. Och inkluderar verkligen alla områden. Man ska kunna lite om allt och mycket om musklerna, typ.
Men det är några timmar dit.

Unicef - Världsförälder

Barn ska få vara barn. Känna sig trygga och leka och ha någon att ty sig till. Mat i magen och en säng att sova i, så grundläggande enkla saker som vi tar för givet. Berör verkligen med Humorgalan. Alla barn har rätt att vara barn. Bli Världsförälder du också!

Valborg

Hade en god och trevlig Valborg. Slussade halvsovande barn i säng vid midnatt.
Vi hade full regnmundering på oss, utifall att.... Och det var riktigt skönt. Blev varken kalla eller blöta om fötterna :)
Vaknade till ett strålande väder. Åt frukost ute i solen och tittade på alla fina fordon som folk var ute och luftade. Vackra gamla fordon, motorcyklar...t o m brandkåren fick ut och lufta fordonen i soeln :)

Blev bjudna på en förmiddagsfika ute hos syrran. Va finfint med hemlagad glass och cheesecake. Gottigott!
Och vi fick grillrester till lunch. Helt suveränt gott! :)
Sen var det allvar på gång för min del. Barnen följde med moster till Leos Lekland. Jag planterade mig på balkongen med plugget och en kaffe. Men fick flytta in till köket. Sitter bättre där.
Har gått igenom varenda muskel nu. Ska kunna ALLT om 7 samt origa och insertio och var på kroppen om 40 st. Pust!

Blev en paus och tittade på Humorgalan, samt lite pluggenergi. Nu kvar att ta fram registret och sortera upp grejerna.
Sen sängen och dejt med JB. Skönt! Har gäspat sen kl 20.
Gäääsp!

RSS 2.0