33+3

Så här står det om ett barn, på Gravid.se, som är i v. 34 som syrrans lilla tjej:

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen.

2350 g har de beräknat syrrans bebis vikt just nu. Det är inte mycket.

Vi försökte uppskatta längden, med tanke på kläder. Jag gissade på 40 cm. Mamma tyckte det var lågt räknat och trodde på 44-45 cm.
Jag försökte berätta för mina tjejer hur stor (liten) bebisen kommer att vara och att andningen kanske inte fungerar och att vi inte kommer att få träffa henne för att hon är så liten och prematur. "Hur liten menar du?" Svårt att måtta så jag tog helt sonika en vanlig linjal och visade på längden. Ohh...va litet... Och så visade jag hur stora de var. 1an: 49 cm och 2an: 50 cm.

Bebisen kommer att få låna kläder i stl 48 cm.

Och sen läste jag på Gravid.se....och inser att jag överskattat längden lite..en aning..
Vilken liten skit hon kommer vara! :)

Jo just det...

....min tokiga och härliga unge..hon är rolig hon!
Hon ÄLSKAR mosters nya hus. Eller snarare nått i närheten och det faktum att de flyttat dit!

Det står på en stor gård. De har en jättestor härlig tomt. Med studsmatta, sandlåda, gungor och uppväxt tomt. Men det bästa av allt....det står ett stall 10 m från uppfarten och hagen går runt huset.
Så hon har sonika blivit kompis med tjejen som har sina hästar där. nån tjej på drygt 20 år. (De har bott i huset i 2 dagar, i dag var den andra dagen)
Och idag fick hon följa med på en timslång uteritt. Hon är inte den som bangar så hon skuttade glatt iväg i Foppatofflor, kjol och kortärmat. Hjälm fanns som tur var att låna.
Sken som en sol!

När vi kliver innan för dörren hemma slår det mig....ridgrejerna ligger ju i bilen...hjälm, stövlar och säkerhetsväst... hade ingen av oss två ens en tanke på! :)

Lång dags väntan mot kväll.

Är inte en nybliven moster ännu!

Idag hade jag en intensiv och utstakad dag. flyttstädning på tapeten. Jag och F grejade. kanonväder ute - hann inte ens märka det.

Efter att Hmta var avklarat så gick kosan mot Mtorp.
Vi packade upp kartonger, tvättade och sorterade. Spikade tavlor, borrade... Syster fixade i ordningen bebisens vagn och tvättade kläder.

Lite senare under dagen så berättade E att bebisen nog inte blir kvar särskilt länge. De tror att hon kommer inom en vecka. Så från i natt är det bara en enda låång väntan.
Det är läskigt och nervöst!
Många tankar far omkring - de närmar sig och nuddar vid förbjudna och mörka tankar. Kan inte hjälpa det. Ett tort "Om" finns ju.
Det vore enklare om de sa att nu kommer hon och så har man det att förhålla sig till. Men att inte veta. Och att undra varje gång det kommer ett sms eller ett samtal om det är dags nu eller om nått har hänt.
Det är deras första barn. En smidig graviditet. Och så bara från noll till hundra på en gång.

Jag satte upp babygungan idag. Och bäst som jag monterar den så slår mig tanken...tänk om jag  om ett litet tag måste packa ihop den här igen... jag slog snabbt bort tankarna, men nog gnager det ibland. Min oroliga själ skälver av det här. Fast det är ändå så att det här ger mig annat att tänka på, underlättar och ger styrka.

Nu ska jag sova. Kan ju bli en lång natt, ifall SAMTALET kommer. :)

En kul lördagskväll

Lite oväntat fick jag en kul och jättetrevlig lördag!
Va på ett nedstämt humör...vet ju orsaken...och att det går över..men ändå.. :S

Tur jag har goa vänner! :)

Slängde på mig nått...vilket inte gillades. Så jag fick byta om till nått mer färgglatt och partylikt. Och jag blev mycket nöjd!
Med bästa humöret, skratt, tre cider och vännerna kilade vi över till vännerna i kvarteret bredvid. Bra med nära till förfesten :)

Efter skratt och "intellektuellt prat på hög nivå" fortsatte vi till festen. Trevligt och kul! Längesen jag var på fest. Och det är kul partyfolk! Det var lite nytt och lite gammalt :)

Bästaste P kom också. Fick kramen jag inte kunde ge tidigare, jag var något mindre svettig igår...hi hi hi... Han va så gulllig och skjutsade ner oss på stan också. Vi var fem och JAG med mina LÅÅNGA ben fick veckla ihop mig och sätta mig i knät på M. Som är halva min längd! Men allt går bara man vill.

På stan var målet att ta ut kontanter. Vi hade tänkt oss Bishops. Tältet lockade inte.
Frusen var jag också...finns en orsak varför man dricker MYCKET mer när man har mina tygcentimetrar på sig en halvkylig majnatt  :S

Stod 25 min i kö för kontanter, det var likadana köer över hela stan.

Strax före kl 24 tog festnatten slut och allvaret tog vid. Vår lillasyster ringde. Hon hade värkar. De åkte in till förlossningen. Vilket var tur skulle det visa sig. I skrivandets stund så väntar hon på läkaren och ligger uppkopplad mot CTG.

F och jag bestämde oss för att natten skulle tillbringas ihop. Känns bättre vara två när man är orolig! Så det blev te och film medan vi väntade på besked. Kvart i tre somnade jag. Halv åtta i morse ringde pappa. Dags att vakna för flytt. Lillasyster kvar. Fått spruta för att häva värkarna och en spruta för att bebisens lungor skulle utvecklas snabbare. Det är 6 veckor och 5 dagar kvar till beräknad förlossning.

Dagen har ägnats åt att flytta lillasyster med sambo från huset i Hmta till ett större hus i Mtorp. Och därmellan så har det lämnats grejor på BB, snackats i telefonen, i ordningställts bebisrum, planterats blommor, etc.
Allt är iallafall där det ska vara. Bara flyttstäd kvar imorgon.
Det tar jag och syster nr 2 hand om. Sen ska vi greja vidare i Mtorp.

Det har tagit fart igen med värkarna. Därav att vi alla väntar på vad läkaren ska ge henne för besked. S är på väg in till BB nu. Hon har fått en spruta till för bebisens lungor. Värkarna har förändrats och är mera neråt ljumskarna. Och tappen har dragit sig tillbaka.
Vi får se hur länge den lilla skuttungen stannar i magen.

Det är märkligt. En helt fantastisk graviditet. Inga problem alls. jobbar som vanligt, mår som vanligt. Enda skillnaden är det lilla livet som växer i magen. Inte ens en förvärk har hon haft.
Och så plötsligt bara, så startar det igång nästan 7 veckor före utsatt tid.
Alla tummar och tår för att det går bra. Med både mamma och dotter.

Det är pirrigt, nervigt, läskigt och spännande att snart bli moster igen :)

Brr..

Jag tycker att reg n är helt okej. Föredrar solsken. Men regn är okej, det funkar.
Blåst å andra sidan är vedervärdigt. Speciellt kall blåst som letar sig ända in i märgen.
Lägg därtill regn, så har ni min vädermardröm.

Fy sjutton!
Brr....


Livets vägar äro så tragiskt outgrundliga

Fick ett samtal från lillebror ikväll.
Han lät ledsen och ville hem. Kunde jag skjutsa?
Tyvärr, jag hade druckit ett glas vin. Syster likaså.
Mådde han inte bra?
Nej...jag vill hem. Mår inge bra. Jag har bara druckit en halv öl.

(Han är väldigt ansvarsfull så. Kan ta bara en öl eller avstå fastän kompisarna dricker. Åker alltid hem när han druckit för mycket eller när han inte mår bra, oavset om det är tidigt eller sent på kvällen.)

Så berättade han att hans kompis hade dött i natt. Bara några och de 20. Oväntat. tragiskt. Och så förbannat onödigt!

En ung kille på glid, som försökte räta upp livet igen. Men som fick "hjälp" av en "kompis", hjälp i form av tabletter.
Och p ga sitt dåliga psyke hade han redan utskrivna tabletter. (Varför skriver läkare ut sömntabletter till en kille med drogrelaterade problem, kan man stilla undra?!)
Igår kväll hade han tagit dem, samt "hjälpen". I syfte att lugna ned sig och att få sova.

I natt blev han hittad av en tjejkompis. Död. Nerspydd. Förgiftad. En trolig överdos, av misstag.

Det var ingen kompis som brorsan umgick med nu. Han bröt med dem för ca 3 år sedan. För att inte själv hamna på glid. Men de kände varandra sen 2a klass, träffades på fester och ute. Och det gänget hade accepterat att brorsan hade andra kompisar nu och gjorde andra saker - satsade på skolan bl a. 
Men de ställde fortfarande upp för varandra, träffades då och då, hördes av. Grabben har varit hemma hos oss ett otal gånger, både i med och motgång.
Och så plötsligt är han bara död. En så onödig död. Av misstag. Livet tar verkligen udda vägar ibland, man kan undra över meningen?!
Grabben ville börja om, ta sig ur och komma i ordning. På väg att flytta hem till sin pappa igen, som hjälp. Göra nått av sitt liv.
Sen finns det de som inte vill göra nått av sitt liv, bara en massa skit. För sig och för andra. Ren belastning. De kan fan leva i en evighet!

Yra och grillknytis

Då var det Yra i stan igen. I dagarna två.
Blev en 2.5 timmars sväng på tivolit. Det är en kostsam sak. 2 barn a´250 kr för 10 åk. Men va sjutton det är ju inte ofta de åker. Shoppingen i marknadsstånden får de ta ur spargrisen, bättre så lägger jag mig inte i vad de handlar ;) Godisremmar och gosdjur i överflöd gissar jag. Remmarna är redan inköpta och de har siktat in sig på gosdjuren redan (som om de behövde fler?!).

Vi gick sen till en kompis på grillknytis. Hon är gift med en kille från syrien, så det blev en massa extra smaskigt gott på bordet. Mums!
Grillat funkar i alla väder. Grabbarna fick stå ute och grilla, trots åska, blixtar och spöregn! Ack så jämlikt ;)

Syrran och en kompis skulle prompt ner på stan igen. Varför då kl 21.30?
Jag och Lillan stannade kvar...kändes INTE som nått som lockade. Regnet strilade ner... Inte kallt alls. Men hur trevligt är det att gå runt i regn på kvällen när man inte behöver?
Ola har jag hört förr, inte särskilt bra och inte särskilt intressant heller.

Dessutom ....mina fötter protesterade vilt! 12000 steg i högklackat. Jag är galen! Öm, öm och stel under fotvalv och öm på tramdynorna vid tårna. Aj, aj...och jag va ju tvungen att kliva i dem och gå hemåt sen.
Vill man va fin får man lida pin! Det är ju uppenbart!

Och en sak...fan va jobbigt att va tonåring! hur orkade man?
Regnet strilar...men där gick de i korta, korta kjolar/klänningar, barbenta, höga, höga klackar och tunnt klädda upptill. Brr.... Sminkade och jätte frillade i håret.
Isch...jobbigt.
Såg en tjej på tivolit tidigare på eftermiddagen...och jag kan svära på att hon hade ett linne på sig och sen bara högklackat. Allvarligt....om jag haft det på mig skulle det kalltas linne och jag hade haft jeans/shorts/kjol till.
Är det ett ålderstecken eller är det en ovana bara?
Kanske skulle börja med att ha klänningar i stil av ett linne?

Wow...vilken pingla! ;)

Bäst jag stod på Crosstrainern i morse fick jag ett infall. Iväg med ett sms och så vart det bestämt :)
Ibland kan jag vara impulsiv jag också! ;)

Sagt och gjort, efter diverse krångel (matkassarnas handtag gick av och tjolabim stod jag där med hela framsätet fullt av utspridda matvaror..grr..) så är jag nu sommarfin i håret!
Det fick bli att hjälpa solen lite på traven och förekomma...ljusa slingor pryder svallet och jag känner mig otroligt fräsch!

En kaffe och ett wienerbröd på det så var denna förmiddag alldeles utmärkt gjord.

Varit nere på stan en sväng, hann med att luncha med vännerna, in på systemet och en sväng på Yran.
Det är inte mycket bevänt med den i år. Eller har jag tappat tjusningen?
Blir iallafall Tivolit på eftermiddagen...coh så ska de väl shoppa nått...

Nu ska jag hämta mina raringar på fritids.

Ha det gott ute i vida världen!


Told you so..

Det är så tråkigt att säga " Vad var dte jag sa!"
Blev ingen final för oss i Eurovision Song Contest. Jag är inte förvånad.

Det är en trevlig och bra låt. Absolut! Jag vrider upp volymen när jag hör den på radion, men... ESC är en TÄVLING! Och därför ska man skicka det bidrag mes törst möjlighet att vinna och det var inte Annas låt. Och det var ju tyvärr uppenbart från böjan. BWO, Alcazar eller Darin borde ha varit där i stället!
Jag tror även att Salem al Fakir hade haft en mycket bättre chans i delfinalen än Anna Bergendahl.

När ska Svenska folket börja våga lite, chansa och satsa?
En tävling, är en tävling...inte bara ännu en möjlighet att höja mysfaktorn hemma en kväll!

Mm..massage..

Vilken skön start på dagen!
Uppfriskande, välgörande och ack så skönt...

Synd att det inte var jag som fick den ;)

Specielaiten ALLA vill han i den här familjen är FOTMASSAGE.
Tyvärr, så är det bara jag som ger massagen. "Jag är barnet mamma, så det är du som ska massera mig inte jag dig!"
Vadå är dte nån regel eller?!

Fotmassage är ju såå skönt...
Massage överhuvudtaget är skönt. Men just fötterna...är känslig där och tycker om att få dem ompysslade.

Tekväll

Har haft en skön kväll, på en lagom nivå.
Träffat min te-dejt.

Vi var inte på vamliga stället, utan hos mig. Jag har barnen hos mig så det funkade bäst så.
Alltid lika trevligt. Och samtalen är på en lagom skön intellektuell nivå. Det är mycket skratt, ibland tårar, kramar och bara hjärtligt tycke för varandra.

Får alltid en positiv kick av att träffa dem!

Vänner..

Med vissa människor känner man något speciellt. Det är märkligt hur vissa "griper tag" i en och det liksom bara är.
Jag hade besök i dag och med honom är det så. Det känns bara bra. Det är intressant att diskutera och samtal och vi skojar och har oss. Det känns naturligt.

Jag kan vara rakt på sak och säga hur jag tänker, ibland skrattar han åt mig och skakar på huvet - men han lyssnar. Och jag gör detsamma mot honom. Vi har av nån anledning hamnat på en "brutalt ärlig" nivå. Jag svarar på det han frågar och vice versa.
När jag ifrågasätter eller lämnar synpunkter så är det accepterat. Jag vill veta hur folk tänker - hur ska jag annars veta hur de menar :) 
Inte många grabbar jag känner att jag kan vara så med.

Och det här är en "vän"-kille, dvs en sån person som det bara uppstår sån kemi med. Ingen som skulle ge mig nån särskild pulshöjare, om det inte är för att jag skrattar..
En del personer är det ju så med. Och dem värderar jag högt!

Spenat- och Broccolipaj

Kan rekommendera detta till lunch..eller en lätt kvällsmåltid :)

Pajdeg:

2-4 port

1.5 dl mjöl
25 g smör/margarin
0.5 dl havremjölk/kesella

Kör i matmixer/ knåda till en slät deg. Låt vila kallt ca 1 timme. Sen trycker du ut den i en form, gör ca två cm kanter. Nacka degen. Täck kanterna med folie, sätt in i ugnens nedre del i 10 min, 200 grader.

Spenat (valfri sort)
Broccoli

Förväll broccolin. Låt spenaten rinna av ordentligt.

1 ägg
1 dl mjölk (valfri typ)
Peppar
2 klyftor vitlök

Vispa samman, krydda med peppar och pressad vitlök. (Jag använder inte salt i mat. Men självklart saltar du om du vill det.)

Riven ost (valfri sort)

Lägg spenaten i botten, lägg över broccolin. Strö över riven ost. Häll på äggstanningen.

Låt stå i ugnens nedre del i ca 30 min i 200 grader.

Ta ut och låt svalna.
Jag äter gärna detta med en sallad till eller ett helt gäng kokta morötter. Använd fantasin och dina egna smaklökar.

Smaklig måltid!

Härlig start

Haft en kanonstart på dagen.
Promenad med barnen till skolan, sen vidare och mötte upp syrran på ett fik. Hon bjöd på frukost. Tack hjärtat!
Efter en stund dök kompisen upp...blev en massa surr...på tjejers vis. Det är skönt med deras surr...då kunde jag "slappa hjärnan" lite. De snackar mer utseende, kläder och sånt än vad jag gör. Men det är rätt skönt att lyssna på :) Och så kan jag göra nått mindre intelligent inlägg då och då. Jag är inte så hemma på kläder och smink, frisyrer och "sånt". Eller hemma...jag kan om jag vill...men jag finner inte området särskilt intressant på det vis som de gör. Jag brukar lära mig både det ena och det andra då och då :)

Sen gick syster och ajg och kikade på studentpresent till lillebror. Svårt! Vad vill/behöver man när man är 20? Pengar förstås. Men det får han inte! Då bränner han dem på nått totalt onödigt.
jag kom på den smarta ideen att ge honom glas att smala på. Alltså öl, snaps och grogg glas. Kanske inget jättepopulärt men han kommer uppskatta det sen senare.
VI tycker iallafall att han behöver det. Han kan ju inte bo hemma hos mor och far i evigheter...även om han skulle behöva det ;)

Det är skönt vår väder ute.
Känns en aning underligt med tanke på att det var högsommar i helgen, vädret är bakvänt!

T var här igår.
Han grejade med att borra i kaklet och satte upp mitt handfat. Så nu har jag ett handfat i lilla badrummet :) Inga rör kopplade, men det kommer han göra så småningom.
Så snart får jag stora badrummet för mig själv!

När jag är frisk igen, då ska jag ta tag i det där med att byta golv i hallen, köket och sovrummet. Det tar sig, så småningom! :)

Jag tror..

..att det räknas som frodighet när akvariet är alldeles grönt och trevligt.
Jag menar...grön alger är ju också växter ;)



Hmm...och att fiskarna som guppar runt med magen ivädret..de tränar nog bara ryggsim. Och de andra som simmar uppe vid ytan är nog supporter klubben!


Eller hur..visst är det väl så?!

Du...

Tack för att just du är du.


Och för det har du en speciell plats i mitt hjärta!

Så det är alltså så här det känns!

Jaha...nu har jag fått ord på vad det är för fel på den här personen som intagit min kropp, mitt psyke och framför allt mitt sinne. För det är inte jag, det är jag överens med mig själv och läkaren om.
Jag har en depression, p g a utmattningssyndrom som är arbetsrelaterad.
Jag har ställt för stora krav på mig själv! Och med krav kommer besvikelser, när man inte kan leva upp till dem.

Det är tydligen en krisreaktion, ett sorts sorgearbete - så förklarade läkaren det hela.

Jag tycker att det är läskigt. Det är så diffust.
Mentalt så är jag så innerligt trött, arg, besviken, ledsen och "tillt" så det bara snurrar och spinner. Hjärnan får inte ro att tänka, bearbeta, finna strategier och börja om.
Ett klassiskt symtom.
Jaha...
Men jag vill inte vara så här. Och jag vill ju så klart få det tidsbestämt.
Det går inte.
Men det tar längre tid än han först (och jag ville) trodde. Och det är tydligen inte bra att skynda på det hela.
Mina serotonin reserver är uttömda och kroppen behöver hjälp med att hushålla med det som finns och att skaffa nya.
Så nu har jag fått en medicin.

En medicin, som eventuellt först gör mig mycket sjukare, och sen gör mig på ett lättare humör.
Det är "stenen under hjulet, som håller vagnen tillbaka från att rulla framåt".
Jag blir inte lyckligare eller trampar runt på rosa moln - jag får det bara lättare att se världen ur en något mer positivare vinkel. Måste ändå jobba med självförtroendet och tilliten. Det dröjer några veckor innan jag märker nån skillnad tydligen, till det bättre alltså. Får jag biverkningarna, att jag blir sjukare, så märker jag dem redan imorgon. Och de håller i sig tills det vänder.
Känns så där, kan jag erkänna. Jag ogillar att ta medicin, tar inte gärna ens en alvedon. Har sällan det hemma ens. Och nu ska jag ta nått som för ett tag kan göra att jag "tappar kontrollen". Hmm..

Mitt största problem är att jag är så besviken på mig själv, att jag ser mig som ett misslyckande. Eller inte mig själv, men mitt arbete. Jag vet att jag kan, men jag lyckades inte. Jeg vet vad jag vill, men jag lyckades inte förena och leda hela vägen.
Och det är en stor törn både i hjärta och själ.

Så strax ska jag ta min Serotoninhöjande medicin och sen ska jag ta min medicin jag ska ha för att kunna somna. Den ska jag ta kl 23 och så ska jag ställa klockan på 6. 7 timmars sömn ska det vara och ´nu har ajg fått en medicin som ska hjälpa mig att få till en dygnsrytm som fungerar för kroppen. Insomningshjälpen blir jag inte trött av på morgonen, men jag somnar tydligen direkt av den. Så jag ska ta den på sängkanten. Blir ju intressant.

Läxor...

Just haft lillebror här.
Och jag har gjort hans avslutande PM... ;)

Han valde natuligtvis ämne. Och så skrev jag.

Vad har man annars storasystrar till...än att fixa krångliga slutuppgifter för att greja studenten ;)

*stolt*

Lördagen tillbringades på Baståsens ridklubb, i Västsura. Kom dit vid nio och åkte hem (läs: Mtorp) Dotterns tävlingspremiär!
Oj vilken dag.
Jag hade packat för regn och åskskurar, det var vad SMHI förutspådde. Jag borde packat tunna brallor och solkräm ;)
Är numera innehavare av solränder i stil med ett ärmlöst, bredaxlat och v-ringat linne och snygga kanter efter mina uppvikta JEANS och joggingskorna.
Till det kom sen att det fanns ett OTAL elaka och sugna myggor som såg mig som en grillad delikatess...och de var giftiga...usch för röda kliande bölder :S

Tävlingen gick kanon!
Jag tror att hon var förvånad över att hon var så nervös. Innan banan blev hon jättenervös. Hästen också. Så det var lite stirrigt och banan försvann i ett töcken. Det är tur att man får ha ledsagare på/bredvid...så hon fick banan ropad till sig :)
Vi som hade övat och övat.
Direkt efter var det hoppning och då märktes det att det släppt lite. Hon avstog galoppen och sen så gick det kanonbra :)

När hälften av klubbens ekipage hoppat så gick de banan. Jag följde med, utifall att. Men nädå...denna gång skulle hon rida själv.
När det sen kom till kritan så ville hon ha mig med...så jag sprang bredvid/bakom ekipaget. Och det var en stolt tjej som tog emot sin rosett och dressyromdömet efter målgång i terrängen :)
W var klar vid elva, sen tog vi lite fika och tittade på några andra. Men vi väntade ut alla klubbens deltagare. Det var 58 startande, W hade 14 som startnummer, och den sista från vår klubb hade 53...så det tog ett tag!

En kanon skön och härlig dag.

När jag kom hem, efter att ha varit Mtorp och fixat hästen efteråt, så slängde jag i mig mat slumrade på soffan och åkte sen hem till mina föräldrar. Där var jag ett supertrevligt sällskap, som somnade vid sista minuten av hockeymatchen (jag missade den nu så kända "Time-outen") och sov i tre timmar.
När jag vaknade väntade en grillbuffe på mig och till eftterätt rabarberpaj med vanlijsås. Rabareber från den egna trädgården, precis i början på sommaren, är ju så jättegott!

Sen blev det politik, lösa samhällsfrågorna, snack om rojalismen och en hel del annat...vi är inte alls överens i mångt och mycket...men kul att diskutera är det. Och vi har ett "högt" tak...i både prat och röster...hi hi hi hi..

Inte alltid att en lördagskväll hemma hos mamma och syrran är att föredra framför krogen eller party ;)

Skönont i lår och rumpa :) Vilken härlig kväll!

Efter att ha haft en ganska dålig dag..så blev kvällen desto bättre!
(Bland annat så behöver jag inte gå upp 05.30!)

Löparskor, bekväma kläder och vätskebälte - så var det iväg på cykel till Ströbohög. Vår utgångspunkt. Sen blev det 30 minuter rakt framåt. nu var det så kvalmigt och varmt, så vi tog paus efter 15 min för vätska. När vi joggat 30 minuter så vände vi. Sen joggade vi tillbaka.
M va kanon! Tufft att gå ut och köra, inte gå eller ge upp. Bra kämpat!
För min egen del gick det bra mycket bättre än förväntat! pigg i kroppen och okej fötter. Lagom fart kunde jag ha också :
Inget rus...men därenmot 60 minuter med skön joggning för sugna ben. Kändes i lår och vader att vi sprang på asfalt...lär vara aning stelt imorgon (läs: senare idag) när jag kliver ur sängen.

Grymt, grymt stolta var vi!

Träffade på P. Han klev ur bilen när jag precis joggat klart. Tog sig en liten bil-picknick innan golfbanan :)
Hoppas du hittade på nån att gå runda med...eller hade en skön kväll på Rangen!
Va för klibbig och blöt för att kramas, får bli nästa gång. Å andra sidan så hade han förkylningsbasillusker jag inte vill ha... :)

Det bästa var avslutningen....när vi kom hem till mig satte vi oss vid dukat bord. Grillat! På grekiskt vis! :P Bara sååå gott!

En tung dag fick en superskön kväll.

Nu är det dags att krypa ner i sängen bredvid mitt natt-sällskap. Jag behöver nog vara minst lika pigg imorgon! :)

Borta bra, men hemma...klibbigt och hett..

Det var verkligen jätte, jätte skönt att komma hem!
Alldeles allena och bara få vara jag och mig själv!

Ibland är det en grymt skön fördel att vara singel...när man är trött, klibbig, tom i bollen och kroppen och bara vill sjunka ner och ta det piano.

Så tillbringade jag min gårdagskväll.
Huvudvärk och illamående..men efter en massa glas vatten...beslutade jag mig för att ta en promenad ner till affären. Det fanns just inget hemma i kyl och skafferi som jag var sugen på.
Fick bli lite lättsam mat och fil. Av nån anledning så är det gröt och fil  musli som funkar bäst.
Jag kräks ju inte, bara lätt illamående och huvudvärk....då får det bli det man är sugen på ;)

Trodde att jag skulle gå hem med en godispåse..men icke. Blev en mörk choklad - tog en liten bit sen smakade det inte.
För klibbigt ute.

Eftersom det åskade nå så fasligt runtom  så antog jag att åskan skulle gå över här iunder naten - icke!
Vaknade till molnigt väder, ändå visade tempen på 24 grader. Puh!

Fick sån lust att rensa garderioben, men besannade mig. Fick bli byrån. Slängde en hel stor påse med lite av varje. Om jag inte använder det så kan jag lika gärna göra mig av med det! :)

Fick bli en skön promenad i solen med mina barn sen.
Igår glömde jag batterier coh mjölk, det jag VERKLIGEN behövde....så det shoppade jag och ungarna shoppade glass :)

Nu ska jag gå och titta när dottern övar på sitt Dressyrprogram ute på gräset och sen blir det kaffe på altanen :)

Är lika klibbig och överhettad i dag också.
En mindre bra dag, är matt efter igår...
Tur jag har saker att se fram emot :)

Kvällen avslutades i en ångbastu

Efter en intensivt informativ dag, så var det en stunds vila. Vi drog över tiden, så istället för en och en halv timmes "fri tid" innan middagen - så blev det en knapp timme. Jag hade kollat upp före att det fanns möjlighet till gym. Tanken var att tillbringa en timme där innan middagen. Nu blev det inte så. Istället så rekade jag. Läste tidningen, man fick ett aftonblad el expressen om man blev medlem i Choice club. Gratis medlemskap samt 35 kr i baren.

Middagen var jättegod. Nått sorts mos med räkor, musslor och grönsaker, stekt lax och nån lättare sås. Mums. En liten chokladbakelse och en glasskula med kaffe till efterrätt. Alldeles lagom. Ingen stor portion eller mäktig efterrätt.
Lättare underhållning bjöds på. Men då var jag en aning rastlös. Huvudet surrade och en enorm överskotts energi. Väntade otåligt på att folk skulle börja röra på sig.
När mitt res-/bordssällskap gick till baren så snabbade jag mig upp på mitt rum.
Föredrog nått helt annat.

75 min på gymmet blev det :P Till min stora förtjusning så hade de en sandsäck. Är ju så jäkla kul! Blev slag och sparkar till benen inte gick att lyfta och armar och knogar värkte! UNDERBART SKÖNT! Är ju ett grymt skönt (och effektivt) träningsredskap. Och dessutomn är det ett enkelt sätt att göra sig av med frustration på!
En dag, när jag bor störrre eller i hus, så ska jag ha en sandsäck. Definitivt!

Började träningen med 20 min på Crosstrainer, gjorde ett Mountain climb program. Tränade igenom hela kroppen i maskiner också. Och vissa komplement med fria vikter.
Så hela kroppen blev nöjd, trött och glad :)

Och så...det nästan skönaste av allt...avslutningen..en halvtimme i ångbastu! Verkligen balsam för hela kroppen och själen. Ville nästan inte kliva ur! Hade jag dessutom haft nått läckert sällskap...då hade avslutningen varit perfekt :P Tyvärr fick jag nöja mig med mig själv :)

Så nu sitter jag våt i håret, avslappnad, insmord och nöjd. En miss är väl att ha nått att stoppa i magen efteråt. Men jag shoppade lite i baren för mina 35 kr - två 40 g påsar med "ROOT fruit" Organic potato crisps + sea salt. Inte världens bästa tränings snacks...men det får funka. De kändes varken speciellt salta eller flottiga.

Tänkte krypa ner i min sköna säng nu. Jag hoppas att jag somnar ordentligt idag. Ska testa att ställa klockan...om jag är "pigg" ska jag nog ta en halvtimme, fyrtio minuter på gymmet imorgon innan frukost. Blir sandsäcken och en kvarts joggning. 
Får se. Hoppas på en liten morgonkaraktär  :S

Sov sött!   

En intensiv dag

Är i Arlanda stad.
Lär mig  en massa nya saker.
Det är intensivt. Intressant. Gott. Varmt. En hel del skratt.
Nya tankar. Känns bra.

Hade förhoppning om nått visst. Lite som en belöning. Funkade icke.
Så kan det vara.
Lite långt mellan belöningarna, det är tråkigt!
Behöver det med jämna mellanrum.

Kommer fler tillfällen. Andra möjligheter.

Ska äta en god middag med kollegor strax.
Sen ska jag träna ordentligt ikväll. Basta och ta en låång dusch!
Fördelen med ett "flyg" hotell, det mesta är öppet dygnet runt :) Gym och relax är öppet 24:7.
Kan äta min frukost kl 04.00 om jag har lust. Men det har jag inte, såå entusiastisk är jag inte...hi hi hi... Men frukostbuffe är ju bara såå yummie :)
Ska njuta länge i sängen och förhoppningsvis kunna sova riktigt gott i natt.

Imorgon em när jag åker härifrån är jag förhoppningsvis klokare, lite mer strukturerad och det har såtts ett litet positivt frö inne i kroppen :)

Finns tyvärr inget ögongodis att vila ögonen på eller muntra upp sig med...men, men kan ju inte få allt ;)
Gör en quick-fix inför middagen...högklackat, istället för lågskor...färg på läpparna och så en ny skvätt parfym...ready :D

Puss på er  :*

Hyffsat nöjd..

Det kunde ju varit värre!
Inte alls som jag ville. Men, men...det är bara att inse. Mår jag inte bra ,så gör jag inte...

Har haft en helt fantastisk kväll. Sprang Vårruset i Västerås. Solen sken, vindstilla, härligt värme och en glad stämning.
Åkte dit med kompisen. Tog bilen. Smidigast :)

På plats anmälde vi oss till ett Triathlon 7 augusti. Ska bli kul. Senast jag gjorde ett Triathlon var i skolan.
Det är ett litet Triathlon...men jag försöker smyga in min kompis på en Klassiker. Vi anmälde oss också till Tjejmilen i september. I slutet av september ska jag springa Lidingö Tjejmil. ´Är ju så mycket roligare att träna när man har ett mål med det :)
Jag SKA göra en Klassiker...småningom :)

Loppet i sig är rätt lagom. Varierat. Startade llångt fram, det är bäst då får man springa i fred.
Min astma spökar...fast det är egentligen inte astman i sig. Det har att göra med att jag har för mycket (!!) syre i kroppen och andas ytligt och för grunt. Tydligen hänger det ihop med sjukdomsbilden. Jaha. Vila och motion är det enda som hjälper. Jag har väl aldrig använt astmasprayen så mycket, på länge, som den sista månaden. Inhallerar varje gång jag springer. Och det blir INBTE bättre av att jag blir grymt besviken på mig själv och känner mig misslyckad.
Sprang på 25.34 idag.
Brukar springa på dryga 23.
Därav min onöjdhet.
Kroppen kunde ha sprungit längre och fortare...men inte knoppen och lungorna... Frustrerande!
Jag får vara hyffsat nöjd ändå. Jag tog mig ju runt. Får se det positivt...jag är ju väldigt pigg i kroppen iallafall :)

Vilken kväll det är!
+ 18 grader ute. Jag har altandörren vidöppen. Hur skönt som helst!
Ska ta en lång skön dusch strax. Sen blir det att lufttorka i soffan. Inte lust på med en massa tyg på kroppen  när jag inte behöver :)
Bo på 3e vån planet, utan bra insyn, är en fördel i bland :)

Dressyr...

...är en hel massa att komma ihåg.
det är lite pirrigt i mitt stolta mamma-hjärta över dotterns första tävling.

Det är en individuell tävling, så de tränar inte på det i klubben. På fredag ska hon sova hos mig, eftersom det är uppgång 05.30 på lördag morgon. 06.30 ska vi vara i Mtorp. Hästen ska fixas och grejas med. Sen bär det av till Baståsen. Tur jag åker efter någon...annars skulle jag säkert åka fel första gången. (Jag kommer alltid rätt, men ibland händer det att jag ser mig lite om i världen först ;)  )

Har just skrivit av och knåpat iuhop dressyrbanan. Hon ska öva på den hemma hos sin pappa. Och påå fredag ska vi "gå banan" här ute på gräsmattan.

Har jag (o)tur så vill hon att jag ska vara banläsare. Så då måste jag också kunna banan. Dressyr va inte riktigt min gren när jag red, jag är mer åt terräng och hoppning.

Här är hennes program:

A                          Inridning i arbetstrav

X                          Halt – hälsning – framridning i arbetstrav

C                          Höger varv

CMB                   Arbetstrav

BEB                     Ett varv på stora mittvolten

BFAB                  Vänd halvt igenom

BMCB                 Vänd halvt igenom

B                          Avsaktning till friskritt

FA                        Fri skritt

A                          Ta tyglarna, därefter kom fram i arbetstrav

KXM                   Vänd snett igenom

C                          Fatta vänster galopp

CK                        Vänster arbetsgalopp

K                          Bryt av till arbetstrav

KAF                     Arbetstrav

FXH                     Vänd snett igenom

HC                       Arbetstrav

C                          Fatta höger arbetsgalopp

F                           Bryt av till arbetstrav

AG                       Vänd rätt upp

G                          Halt – hälsning

Utridning i fri skritt

Det ska bli roligt, jätteroligt.
Jag hoppas att hennes lillsyrra också är sugen att följa med!

Arg och frustrerad..

När infaller egentligen föräldraansvaret?
Och när ska ett abrn själv få ansvara för sitt liv...annars får det skylla sig själv?

Dottern hade friidrottsträning.
De kommer försent. För att hon inte hittar sin astmaspray. Hon har ansträngningsastma.

Jag vet att hon har huvudvärk, för att hon missade hörapparaterna i morse. Heldag i skolan utan dem.

Jag påpekar lugnt till fadern att det är HANS ansvar att hennes medicin är med. Han är av en annan åsikt. "Det är som på morgonen, jag måste alltid påminna henen om att ta medicinen!"
Jo...det är ju ditt jobb. Hon är 9. Du är vuxen.
"hon skulle inte lekt med kompisar. Hon kunde fixat inför träningen i stället!".
Nja...kläderna och skorna..visst! Men medicinen, som hon måste ha om hon inte får luft annars dör hon, är den vuxnes ansvar.
Nej, du är sån jävla curlingmorsa. Ska inte barnen behvöa ta nått ansvar alls?

Samma jävla historia. Samma jävla skit, alltid! han har tyckt samma sak sen hon var tre år. Och lämnar över allt ansvar på ungarna. Är ju skitenkelt för honom. Och så tycker han att han är såå engagerad sen.
Noll koll. (Jag måste ha koll på allt, annars missar han aktiviteter, dag, tid, plats. Och då är det tjejernas eller mitt fel att inte han vet/missar.) tröttsamt, för det går ut över dem.

Jag vet att en del av mina vänner tycker att jag har för stort ansvar för tjejerna hans veckor.
Men han ör ju som ett barn själv. Och klarar knappt av sig själv. Bryr sig dessutom bara om sig själv, förutom när han kan "tjäna" på det. Dvs verka duktig, engagerad, eller kan berätta hur mycket pengar nått kostar.
Och om jag då inte skulle hålla koll, så skulle de inte kunna genomföra sina aktiviteter, utflykter och annat på hans vecka. I början höll jag strikt på min och hans vecka. Men deet fukade inte. Man kan inte göra saker bara varannan vecka eller försöka ta sånt stort ansvar själv när man är 6.7, 8, 9 år.
Göra sitt bästa, fixa sina läxor, ta med hem och till skolan, städa sitt rum, delta i aktiviteterna/idrotten när man är närvarande...det är lite lagom att mogna fram ansvarskänslan med såna uppgifter tycker jag. Men att ha koll på sin lillasyster före och efter skolan, sin medicin, sin akutmedicin, hörapparater, delar till hörapparaterna, föräldralappar till skolan, om träningskläderna är tvättade eller inte, etc...det tycker jag går under kategorin föräldraskap.
Det gör mig så frustrerad och arg!

Besviken..

Igår var ingen bra dag. Den var tung. Hela kroppen kändes orolig. Den välbekanta huvudvärken och illamåendet tillbaka. Jag blev väldigt besviken på mig själv som hade "söndagsoro" i kroppen fast jag visste att jag INTE skulle till jobbet idag! Så otoligt onödigt att lägga all den energin på sånt skit.
Skulle gå upp 9, var tanken, men jag slog av klockan.  Vaknade istället halv elva av terlefonen. Chefen ringde och väckte mig.
Likabra att gå upp.
Ett samtal som bekräftade mina sysslor på onsdag och torsdag. Ska göra något som känns positivt och inspirerande. Det behöver jag verkligen!
Förhoppningsvis får jag även tillfälle till en extra energikick!

Hela kroppen var i uppror. Har haft en sprängande huvudvärk hela dagen. Och jag har levt på mjölk och Albrand. INTE bra kost, men det får duga. Jag fick i mig en skål pastasallad till lunch. Jag mår illa. Och får anpassa födan efter aptiten. Bättre än inget.

Va på gymmet. Täånkte det skulle göra susen för kroppen. Iallfall med huvudet. Men orkeslös.
Körde kondition och magen. Det var skönt, jätteskönt. Men jag är frustrerande trött i kroppen. Men ett trött huvud påverkar ju kroppen i längden, åtminstone DET har jag lärt mig av det här.

Jag tror att den största boven i det här dramat är min egen besvikelse och frustration. Besvikelse över att jag inte fixade det hela och att jag inte orkade hålla ut.
Och frustrationen över att jag faktiskt KAN det här, men inte lyckades vända det sjunkande skeppet...ahh..den är stor.
Besvikelse över att det här är ett känt fenom, jag är nummer tre, men ingen tidigare dokumentation finns så inget kan göras. Det får fortgå i sitt eget ekorrhjul.
Frustration över att jag VET att det skulle kunna funka, om inte den lilla, lilla klicken kunde påverka den stora, stora massan.
Men det är ju den bistra sanningen.
Och så besvikelsen över att jag inte bromsade i tid. Att jag lät arbetet gå ut över mitt privatliv o ch min kropp! Idiotiskt!


Och förresten...

Jag är ordinerad solsken...så var fan är solskenet?

Inte lätt ta till sig meducinen om den inte finns att tillgå! *gruff*

Bad luck

Skulle ju underlättat om jag hade haft lite batterier av olika storlekar bara drällande...
A - nu skulle din lilla skatt i kylskpåsfacket ha kommit väl tillhands!

Inte för att storleken har betydelse, sägs det, egentligen, men just ikväll var det den mer smala sorten jag var sugen på...
Inte ens den återuplladdningsbara funkade :(

Blir ett stopp i första bästa affär som säljer "telefon"-batterier imorgon. Jag är utan till hemtelen. Den liksom bara dog *snyft*

Och mobilken dog under ett samtal...och den där laddaren...hmm...undrar var den kan vara.
Tur jag inte behöver ställa någon klocka imorgon eller har någon tid att passa förrän kl 13. Och då borde jag ju ha vaknat!

Men, men...det är ju lägre nivåer av otur eller olycklighetskänsla.

Finns någon som är mer olycklig än jag ikväll!
Det här har jag ju redan sagt dig, men jag tror det känns bra att höra det igen:
Tänker på dig! Massor med kramar!
Tror på dig och du är en vinnare, alltid, det vet du!

Årets första sommardag :)

Vaknade upp till en verkligt strålande dag! Så fantastiskt underbart!
25 grader varmt har det varit.'
Efter en skön start ute i stallet, så blev det halvhektiskt en stund hemma.
Skickade ut ungarna på picknick. De låg och lapade sol i nån timme, sen fick de med sig en korg med lunch ut. Själv intog jag altanen med en bok i högsta hugg. Först i shorts och t-shirt...


Jag började lite lätt så här...



..tills jag insåg att det här var bra mycket svalare och skönare :)
Grymt härligt!

Tre timmar underbart lugn, några få avbrott. Annars bara jag och lugnet. Ja en hund som ville ha uppmärksamhet då och då...men en liten klapp och ett kli vid örat så var det fixat. Fick ett snyggt rivmärke strax ovan knät när hunden försökte sig på ett smyghopp upp i knät...mindre skönt...

Löste några mordfall över kaffetår och påtår, sen var det dags att ta tag i dagen igen.

Tankat så mycket K-vitamin, energi och njutning...så jag var alldles energisk ett tag.
Haft min bästaste A här idag och igår också. ger också härlig energi. Vi ses för sällan, tyvärr.

Det tog lite tid...men jag fick faktiskt en färgskiftning idag :)

Många hemska tankar

Kompisens dotter sov över här igår. Dessutom var vi hundvakt.
så på kvällen bad jag dem gå en ordentlig runda med hunden. Klockan var då 20.50, jag bad dem ta med nyckeln då porten skulle hinna låsas.
21.30 började jag fundera var de var. Det mörknade ute och oron gnagde i magen.
Varmt i luften gör ju att både de ena och de andra hittar ut i kväälen. Det fetsades friskt här runtomkring dessutom.
Ringde dotterns mobil...inget svar. Dessutom hittade jag den OCH kompisens hemma. Hmm...gav mig ut och leta.
När klockan var 21.55 bestämde jag att om de inte var tillbaka kl 22, så skulle jag ringa till kompisens mamma.
21.58 sprang de runt hörnet. Jisses vilken lättnad!
Jag kunde inte ens bli riktigt arg
De hade ingen klocka med sig och blev själva förvånade över vad klockan var.
Och de förstod allvaret när de såg hur rädd jag var.
När stundens allvar lagt sig och de berättar om den ordenliga turen så säger den yngsta: Mamma, det här skulle vi inte säga till dig. Det skulle vara en hemlig. Men vi gick till stan med hunden. Och så gick vi vägen längs ån. Hela vägen dit och så tillbaka. Å så stannade vi och gjorde konster vid klätterparken. (Behöver det sägas att hon är "kass" på hemlisar och säger ALLT till mig såsmåningom!)

Mitt svar, typ: Vilken tur du sa det...för du vet ju att jag skulle bli arg om jag kom på att ni ljugit. Men gå inte dit när det är kväll och börjar bli mörkt. Ha mobilen med der och säg till vart ni går! 

Vi pratade om det och sen fick det vara. Det var dumt, men jag behövde ju inte göra nå väsen av att de glömde bort tiden, hade riktigt kul, glömde mobilerna och klockorna hemma. Jag kunde ju ha påmint dem och gett dem en tid.
Vi lärde oss nått, allihop.
Men usch vad många hemska tankar och scenarion som spelades upp i mitt huvud!

sömn-tips

Om man har svårt att sova ska man lägga sig i ett svalt rum. I en bekväm ställning. Och bestämma sig för att man ska ligga där och vila i 30 minuter. Under denna tid  somnar de flesta. Om man inte kan ligga och vila, ska man hellre gå upp en stund och prova igen senare.

Ett annat tips är att äta banan en stund före insomningen. Tydligen finns det ett ämne i banan som stimulerar avslappning och insomning.

Heta tips från min företagsläkare!

Försöka gick ju...inte..

Hade grabbarna här idag. Operation "Rädda Molles teknik från undergång".
Hur det gick?
En bullpåse och en kanna kaffe senare....så har jag nät via den stationära datorn. Ingen aktivitet i routern och nej...iptelefonin fungerar inte.
Jag hittade inte skivan till routern...i och för sig använder sig inte Robin av den heller. Han brukr greja med annat. Så om det hade gjort nån skillnad idag vet jag inte...hur som helst..han gav upp. Däremot fixade han så att jag kan logga in på grannens nät. Hmm...vet inte riktigt om jag tycker att det är nån jättebra lösning på sikt...
Ja ja...
Ljud drivrutinerna som försvann...som jag faktiskt hittade på på nätet...själv...via moderkortet...Han fick dem inte att funka heller.
Ev nyttköp av ljudkort behövs. Han skulle klura på det.
Han var rätt uttråkad just då...så det var en lågprioritering gissar jag.
De skulle iväg och spela poker efter stoppet hos mig... Han var lite ivrig iväg.
Han ogillar mitt långsamma nät också...hmm..

Han är bra på datorer..spec programmering. Synd att han är den latare versionen av ungdomar :S
Igår kväll gjorde han ett dataprogram för utträkning av statisktiken för att få upp ett visst kort på flop, turn och river. Han hade testat det på låtsas-nätspel...och det funkade tydligen..mycket bra. Så efter att de spelat ikväll skulle det bli "på riktigt".

Jaha...så då blev jag lågprio....hallå...jag vill ha ett ljud på "min" dator... och inte snylta på grannen.

Förresten så hittade jag skivan...långt inne i "kartong"-skåpet och i fel kartong. Jag provade att öppna den. Hmm...mycket siffror var det. Och jag beslöt mig för att faktiskt låta det vara. Jag fick datorn att konstatera att det var fel i kontakten med routern och inget den kunde åtgärda själv. Och så testade jag att skicka ping. Det funkade dock. Återställde även ip-adressen och DNS. Sen beslöt jag mig för att det finns de som får lön för det här och att jag faktiskt betalar 250 kr i månaden för att få support när jag behöver. 
Nått ska de serva mig med...

Äntligen trädgård

Kan inte Mohammed komma till berget, får berget ta mig fasen ta sig till Mohammed!

Fritt översatt: Har jag ingen egen trädgård, får jag se till att skaffa mig en trädgård!

Och det är precis det jag har gjort.
Förutom de penseer som W planterade för några veckor sedan och fröna som barnen sådde, så ingår  nu tomatplantor och en liten jordgubbsodling i samlingen växter i vår ägo.
Växthuset ska ju göra sin del i det hela, liksom.
Pelargonerna har flyttat ut på balkongen (läs: altanen) också.
Funderar på om min Benjaminfikus också ska göra det. Inte bestämt mig ännu.

Ihop med "konstgräset" på golvet, så infinner sig lite av en trädgårdskänsla nu :) Det är trevligt där ute.
Känner mig lite som han...ehh..vad heter han på SVT som gjorde trädgårdsprogram förut? Robert Gustavsson har gjort bra imitationer av honom, David Hellenius också....hmm.... Nåja...som han iallafall. Jag påtar i jorden, planterar i krukorna och vattnar lite då och då :)

Förhoppningsvis så hittar nån fjäril eller två hit upp också.

Dagens ungdomar

Vad hände med hemmakalas med fika och lekar? Sätta svansen på åsnan som jag hade på kalas....

Min dotter ska ha sitt 7 års kalas hemma. Pyjamasparty, filmtajm eller tacofrossa och singstar...hmm...funderingarna gick fram och tillbaka. Det blev tacofrossa med singstar. Och så valet av tid och dag.
Vad är det för fel på eftermiddgar, söndag förmiddag eller en vardagskväll. Nä, så kan man ju inte göra! Kan man inte? :S
Oki, fel av mig. Typ jättefel. Asså, mamma...säger dottern förebrående. Jag ska ju ha fest!
Jo, så klart. Dumt av mig. Jättedumt. Fest har man ju på kvällen, på helgen.
Hennes förslag var från klockan fyra till typ tio. Kan man ha så?
Ehh...nope...tror INTE det.
Efter förhandling blev det fest. På lördagkväll. Halv sex till halv åtta.
Vet inte om jag vann eller blev bortkollrad. Väljer att tro att jag gick vinnande ur det här! ;)


Promenix, tupplur och bjudfika

I sol och 14 grader värme promenerade jag med dottern till skolan i morse. Helt underbart ute :)
Vid hemkomsten kröp jag ner i soffan för en tupplur. Sov i två timmar. Jätteskönt! Sen gjorde min 9åring fika till oss. Jag låg och mornade mig. Doften av nybryggt kaffe...mm.... Och så fyra bitar fikabröd, av de fyra skvättar som är kvar efter alla födelsedagskalas vi haft :)
Jätteskönt uppvaknande. Känner mig utvilad just nu. Och på ett enkelt, skönt humör.

Dagens städning sköt jag på :)

Ska plantera om några inneblommor idag. Och plantera tomatplantor. Och kankse blir det nån jordgubbsplanta. :)

Det känns lite märkligt och ovant just nu...vart tog jag vägen?

Jag använder ingen kalender längre..och det är ganska skrämmande. Och inte helt lyckat.
Jag glömmer saker och händelser. Och tidsperspektiven är lite kluriga. Jag är "till vardags" tidsoptimist. Det här är nått helt annat. Dessutom försäker ajg verkligen planera tiden...just för minnet och för att inte bli stressad och trött.
Jag får sova middag, jag är ordinerad siesta mellan 13 och 14. Jag lyckas aldrig sova. jag sover för lite.
Jag är född optimist. Iallafall är jag det "till vardags". Jag tänker alltid att det ordnar sig. Och så försöker jag se det som är bra i en situation och det goda i människor, de flesta är värda en andra chans. Och man måste ju prova/chansa, annars kan man inte veta om det kunde fungerat.
Jag är en kvällspigg person, som kräver ungefär 7 timmar sömn, för en optimal natt. Jga somnar som en stock och sover sött hela natten. Nu har jag svårt att somna, sover lätt och är så trött när jag vaknar så man kan tro jag har nattsuddat hela natten. Jag är tröttare när jag vaknar än när jag lägger ig.

Efter att under lång, lång tid varit extremt trött. Och inte vilat kroppen får tydligen konsekvenser. Jag såg en utväg ur det tunga. Tyvärr blir inte det av meddelade mig min chef. Och då brast jag i gråt. Inför chefen. Hur smart var det?
Mascaran rann, snoret rann och tårarna ville aldrig ta slut. Och jag verkligen hulkade. 
Jag kände hur grindarna slog igen och hörde hur låset vreds om. "Så jag är fast nu" var allt jag kunde få fram.  Till hösetn ska det ske förändringar...hösten... Det är en evighet till hösten! En lång, lång tunnel rakt ner i helvetet...med one-way ticket till rulltrappan ner.
Det är en och en halv vecka sen. Jag vet inte om det fick det hela att helt spåra ur. Men det var då jag började känna att jag höll på att drunkna, fastkedjad till händer och fötter. Och blev bara så tvärförbannad.
Jag tror mitt humör fastnade nånstans på vägen. Jag känner mig mest nollställd.
Hösten är en evighet bort och jag orkar inte ens tänka på morgondagen.

Det är läskigt hur fort det bara går neråt. Och att inte ha kontroll på sitt eget psyke eller kropp.
jag börjar gråta av att barnen inte borstar tänderna, att det regnar ute, av att datorn inte startar eller att det är slut på mjölk och jag redan hällt flingorna i skålen.
Och jag gråter aldrig.
vem är den här personen som intagit min kropp?

Jag har glömt bort ett kalas som min dotter var bjuden på, mötes tider, tappat bort arbetstelefonen, mob laddaren, plånboken, nycklar...det går segt när jag måste tänka helt enkelt.

Och "måsten" känns oöverstigliga. Och jag kan inte göra dem i ordning, utan jag verkar hamna i lägen där jag försöker göra alla på en gång. Imorgon har jag som mål att ställa pulkorna och boben på vinden. jag hoppas jag kommer ihåg det.

Fick börja med att ringa företagshälsan och komma till en psykolog. Det var ju en erfarenhet för sig. Är inte så hemma med just den här personen heller. Och som jag sa till henne....Hur ska jag kunna berätta hur jag känner när jag aldrig har känt så här och inte vet vad och hur jag känner? Jag vill ju ha tillbaka mig!

I fredags då var det helt nog! Det gick bara inte.
Jag är så trött på att ha ständig huvudvärk, illamående, yrsel, svid i magen, sura uppstötningar, trötthet och att gråta för att det regnar eller mjölken är slut. och att inte sova ordentligt, utan att ha en orolig känsla i kroppen. Att undvika sin arbetsplats fungerar inte som bot i evighet, det är ju där jag arbetar liksom...
jag fick en akuttid till företagsläkaren i måndags. En halvtimme. Jag var där i 50 min. Fick diagnos, prognos, ordination och ett intyg. Och det är arbetsrelaterat. Det är inte JAG somn är knäpp, eller hemma, det bara funkar inte längre på jobbet.
Jag ska vara ute i solen, ta minst 45 min promenad på fm, gärna sova siesta mellan 13 och 14 och göra sådant som ger mig självförtroende och positiv input! Allt som bygger upp och stärker.
Jag orkar nästan ingenting just nu. Men det går om jag inte behöver prata eller tänka så mycket. Att vara hos R i fredags var perfekt, bara en massa positiv energi. Lördagen började så kul med "modellandet" och sen tänkte jag att en kväll med vänner skulle vara till hjälp...det började bra...men att lösa andras relationsproblem (som mest är uppdiktade och tänk "om"..) funkade inte. Sov inte många timmar. Söndagen var jättehärlig. God mat hos farmor och så hela tjocka släkten där. Att bara vara älskad och uppskattad och bara få vara, äta gott och dricka gott och umgås med härliga människor - det var skönt.
Provade vara hos mamma och pappa igår - gick sisådär. Var trött och hade haft massor hela dagen. Dessutom fick jag hem ett sjukt barn, som behövde ompyssling. Jag sa inte så mycket. De frågade inget, jag fick vara ifred. Fick god mat. Skönt slippa göra det själv. Dagarna går verkligen upp och ner, från en ytterlighet till en annan. Livet är som en berg- och dalbana.
Idag har varit en bra dag. Började med promenad i solen. Ingen huvudvärk eller illamående. Sen med en vän ner på stan för en kaffe och sen 45 min promenad, i solen. God lunch. Orkade en hel portion. Fick ett samtal från jobbet. Blev alldels yr, anfådd och tårögd. Helt sjukt! Vem är jag? Varför händer det här?
Imorgon ska jag börja dagen med en promenad igen. Sen städa lite här hemma. Bara för att jag blir lite piggare av att ordna till det :)
Sen blir det en promenad med dottern för att köpa örhängen och titta på smyckeskrin. Hon ska ta ur läkörhängena på torsdag coh sätta i riktiga örhängen. Stort! :)
Dags att förbereda för sängen nu. Ska ligga på spikmattan innan jag somnar. Blir så skönt avslappnad då. Och positiv i kroppen.
Det går tungt nu, hjulet snurrar trögt och tunneln ner i mörkret känns såphal. Jag faller handlöst stundtals. Och det är ju så...måst e ju landa innan jag kan klättra uppåt. Och strategin är uppåt. Har inte tänkt stanna här och lära känna den här främlingen som intagit mig. Det här är inte jag, ingen jag vill vara. Får försöka acceptera att det här är en period och att det blir en nyttig erfarnehet till senare i livet. En platå bara.
Och der är okej att det tar tid, det kommer att ta tid, men jag kommer att hitta mig själv igen. Inte som jag var då, utan som jag är sen med en erfarenhet rikare.

Dåligt humör och DEFINITIVT inte trött

Jaha...nu är jag så irriterad att jag inte kan sova för det.
Allting blir så strot just nu.
Dumt...vad spelar det för roll att datorn inte funkar, egentligen?
Och egentligen är jag trött på att hon ringer mig och berättar om en hel utläggning om hans utbrott...jag har sagt samma sak sen han var 2 år och kom in i trotsåldern..och det är alltid samma visa. Jag är så negativ och får allt att verka så "lätt".
Jo visst...för det är ju skitlätt att ha barn.

En liten person, som man lär känna under resans gång och som ibland visar sidor som överraskar en, både positivt och negativt.. Det är fan läskigt mellanåt!

Det är nog bara det att jag har insett under vägen att det bara är jag som kan få tåget framåt på den här resan!  Och ska resan vara någorlunda bekväm och framågngsrik för oss båda - då lär jag föröska hitta vägar som funkar för oss alla och där vi kan acceptera varandras personligheter och lära oss nått.
Dessutom är det ju mitt jobb, som förälder. Det är bara jag som kan få det att funkar.
Och resultatet vet jag inte förrän sen, senare. Så de här få åren när jag kan påverka som mest, de mellan 0-12 år, då lär jag ta jobbet på allvar.
Inte alls förneka mig själv och mina intressen...för då visar jag ju en falsk bild av mig själv och verkligheten...vad lär sig barnet då? Att visa känslor, ha intressen utanför hemmet och barnets sfär, umgås med olika människor, arbeta, utföra hushållssysslor, matvanor, uppförande, visa att jag tycker om mig själv....
Men inse att under ett fåtal år så kommer min självständighet att vara begränsad, för att sedan sakta men säkert utvidgas igen. Och det betyder inte att jag ska ge upp mig själv, tvärtom.
Att få barn är ingen prioritering, det är en livsstil!
Föräldrar får de barn man förtjänar sägs det...Om du inte gillar vad de gör eller säger...gå till dig själv först. Hur är du i ditt förhållande till dem?

Och det finns ingen annan som kan ta mitt ansvar, de kan bara jag göra. Antingen väljer jag att göra det, eller så lägger jag över det på nån annan - med vad det innebär för resan och dess passagerare.

Jag blev irriterande pigg av det här!
Nu har jag iallafall skrivit av mig min irritation. Alltid något. *suckar*

Varför fråga?

Jaha...osams med syster..igen. Om samma sak som förut.
Jag undrar alltid stilla...varför fråga om hur hon ska göra med sin sons raseriutbroo om hon inte vill höra vad jag säger till svar?

Jag är tydligen så negativ och säger aldrig vad hon gör bra!
Hmm...att han är en ängel utanför husknutarna, jättefin och trevlig och väluppfostrad...är inte det bra?
Sen att hon aldrif fullföljer sina "hot"/konsekvenser...aldrig "håller ut" eller lägger upp en strategi och mest tror att han jävlas "bara för att"....då är jag dum när jag säger det.

Han fick ett raseriutbrott idag. Han får det när han inte får som han vill, för mamma. Och då sparkar, slår, biter och spottar han, säger "Jag hatar dig"... Absolut inte ett okej betende.
Situation ett:
Hon ändrar sig om lekparken (för att han skriker och slår) och går hem, säger att han får gå och lägga sig utan mat!

Situation två:
Hon säger att han ska stanna på sitt rum, för hon vill vara ifred. (Han är naturligtvis skitförbannad över att de går in, han vill ju till lekparken) Så han säger att han vill inte vara på sitt rum och ska hon vara ifred, så ska han vara i köket. För de vill han.

Situation tre:
Han kommer efter mycket om och men i säng. Han vill då sova i mammas säng. Nej, säger hon, ditt uppförande var så otrevligt så det får du inte. Men om jag somnar och sen vaknar, får jag komma och sova hos dig då, undrar han. Ja, säger hon, det får du göra.

Och så undrar hon vad som är fel och varför han inte lyssnar på henne.
Hmm...ja du fullföljer ju inte och det VET han. Har man "hotat" så håller man ut. Och så ger jag de tre exemplen ovan. Som ajg tycker att hon skulle gjort annorlunda.

- Hon vill inte att han ska säga på dagis att han inte får mat hemma, så hon gör kvällsgröt åt honom = han får alltså mat, trots "hot".
- Hon ger honom gröten i köket = han får alltså vara i köket, som han ville. OCH han behöver inte stanna på sitt rum. (Men hon gick ju ut ur köket, så då "markerade" hon ju ändå ???!)
- Om man in första vändan säger att han pga sitt betende inte får somna i hennes säng. =Vad är då skillnaden på att han kan somna och sen´komma till sängen? (Jo...men då är det ju helt annorlunda menar hon)

Och då säger jag att hon ska tänka efter. Vad hon säger, vad hon gör och hur det blev. Och så lär man sig nått av det. Och gör annorlunda nästa gång.
Och vet man inte hur man ska göra, tänk efter före. Tänk igenom en strategi.
Nä...det går inte...för i stridens hetta så kanske man bara säger. Jo...men nån är ju vuxen och får tänka efter!
Och vad är det barn vill ha? Kakor, bullar, godis, dricka, saft, veckopeng, en leksak....vad det nu kan vara.
Ta ner "straffet"/konsekvensen på deras nivå, till slut kommer de att förstå att det jag gör får en konsekvens.

Jaha...så då fattar inte han vad ett förlåt är?
Jo...men ibland säger man ju förlåt utan att mena det, bara för att slippa undan lite snabbt. vem har inte gjort det? Speciellt som barn. När ska han fatta vad ordet förlåt betyder då? jaaa...nånstans mellan 2-99 års ålder, typ.
Nja...jag tror inte det funkar.
Men om du har problem så testa Komet då.
Tror jag inte på. Att bara prata funkar INTE på honom (Nja...hans moster klarar dte ganska bra!!)
Nähä...men nu är det ju ett beteende och en "ovana"/reaktion mot dig som det gäller. Kanske ska fråga någon annan då, ex en psykolog.
Han har inga psykiska problem. Nej, det sa jag inte heller. Jag sa att det var att bryta ett beteende och att DU skulle prata med en psykolog.
Sen finns ju familjepedagogen, de är också bra på att se negativa beteenden och mönster som behöver brytas.
I ett gräl/negativt beteende så triggar man ju varandra.
Nej det behövs inget sånt.

Och då kommer det fina:
Ja...hade jag kanske varit pedagog eller förskolärare så kanske jag också gjort rätt hela tiden. Tur jag bara har ett barn eftersom ajg tydligen bara gör fel hela tiden.

Jag undrar då vad mitt yrke har med saken att göra? Jag berättar erfarenheter från mina barn. Att ha barn på jobbet och hemma är ju helt skilda saker! Andras barn trycker inte på någon känsloknapp. Egna barn bygger ju upp en bank av bra och dåliga erfarenheter, man lär sig nått. Och ber någon om råd, så säger man ju det som funkar. Oavsett vad man gör på jobbet!

Och egentligen är det ganska enkelt...tänk efter hur du själv beter dig och vad du har för förväntningar och farhågor. Om jag VET att det lönar sig att skrika tillräckligt...då skriker jag ju länge... Om jag VET att det aldrig blir som det "hotas"...varför då lyssna på det. Och det är väl klart som korvspad..att om jag VEt att jag får som jag vill i slutänden, utan att det kostar särskilt mycket motstånd, och jag trycker på rätt knappar..varför anstränga mig.
Handling och konsekvens är ju nått man lär sig...inget som är medfött. Men jag måste ju förstå det hela. Och det gör man inte direkt, barn är ju lite kända för att testa gränser...men om det blir ett mönster, med de rätta proportioner som jag själv också kan förstå...då kommer jag att lära mig.
Mönster och ovanor går att bryta, med enkla medel, men det gäller ju att man själv blir medveten om dem och ser sin egen roll i det hela.

Och då säger min kära syster att jag jämt säger alla fel hon gör och att jag ALDRIG säger nått hon gör bra.
Hmm...varför frågar man då Vad ska jag göra? Varför lyssnar han inte på mig?
Jag är inte tankeläsare. Vill du inte att jag ger råd om förändringar...så säg det då! Så säger jag vad du vill höra istället.

Men jag kan ju uppfatta saker och ting fel.

V Check

God natts sömn -
Ordentlig frukost - V Check
Solsken - V Check
Promenad 45 min - V Check
Inget arbete -
Positiva händeler - V Check (till vännen på fika i em)
Inga måsten - V Check

En bra dag idag!  :)

Plötsligt händer det...

...och då finns det ingen att bli arg på! *morrar*

I två timmar har jag nu grejat med tekniken. Dvs datorerna.
Det brukar funka bra för mig. Varför går det inte?!

Ahh..

Alltså...jag ska ringa Tele2 imorgon och skrika på nån supprot människa. Nu får det fan va nog med flyttandet av kablar.

Jag fick ju igång allt och det funkade så bra. Sen funkade det miondre bra och nu funkar det inte alls.

Och så....slutade barnens dator att fungera. Men ingen match...bara att formatera om liksom. Jooo, men visst...
Det där med internet och nätverkande FUNGERAR INTE!

Jag fattar inte vad modemhelvetet inte funkar för.

Jag har trådlöst nät på den bärbara. Hur är det möjligt när inte modemet funkar med den stationära - som det hela liksom utgår ifrån.

Plötsligt händer det - tekniken tar över - människan erkänner sig besegrad.
Va faan...
Då kan jag ju INTE ringa supporten imorgon och få telefonen fixad.

Nu är jag s ur. Och jag jitter inte med det här.

Och det finns ingen här att SKRIKA PÅ!

Model for a day :)

Härlig dag igår :)

Gjorde nått jag inte gillar...och tyckte det var skitkul! :)
blev fotad! I en studio.
hur kul som helst.
Hade med tre ombyten kläder. Fick proffs make-up. Fixade håret. Jag har ju en snyggfrisyr,,,är ju bara så kass på att ha i det där vaxet och fixa till den ;)

Iallfall...
Va lite pirrig. Jag ogillar fototagning. Känner mig stel som en pinne. Bara via mitt gamla jobb som jag tagit bra kort. Och det har ju inte direkt varit såna man visar fram :)

Det här var kul. Fick göra ombytena mellan tagningarna. Blev instruerad och uppmuntrad. Olika bakgrunder.
Efteråt fick jag gå igenom bilderna. 60 st. Sållade till 12. Fick en cd med bilderna på.
1950 kr. Men det var det värt!
Nu finns det äntlgien lite snygga bilder på mig. Nått för eftervärlden att beskåda :)

Jag gillar dem massor.

En kille jag känner är hobbyfotograf, han har studio hemma och rätt program, så jag frågade honom om han kan hjälpa till med effekter och redigering.
Inte retuschering, utan redigering.

Ska bli spännande att se resultaten efter det är gjort.

Han är just nu i Barcelona. På Formel - 1.
Roligare saker kan jag tänka mig att göra i Barca.
Formel -1 är sånt man sover middag till på söndagseftermidagarna ;)

Å du sköna fredag

Hade en jätte trevlig lunch idag.
Fick god mat i Rs trädgård.
Kommer sakna mina regelbundna Uppsala-besök! Får se till att titta upp då och då ändå.
R och jag ska nog kila ner i en gruva i sommar - vi kom på att vi båda gärna har tänkt att göra det.

Å så pratade vi lite om mina bekymmer. Han har liksom erfarenheter av det. Enkelt att prata om det då.
Det är knepigt att vara sjuk, när man inte är sjuk. Alltså...jag är aldrig magsjuk eller har feber eller annat. Å så "plötsligt" är jag sjuk, utan "äkta" sjukdomskänsla.
Fast jag vet att jag är sjuk ändå.
Nu blev det rörigt, men hoppas något förståeligt.

Ja ja...får se vad doktorn säger på måndag.
Nu har jag yrsel och huvudvärk...ska lägga mig en stund och glo på teve. Förhoppningsvis slutar rummet att svaija då :) Fast i natt ska jag iallafall sova i min säng. Så är iallafall tanken :)


Tar tillbaka..

..glädjen över att internet strulet med IP telefonin var ur världen. För några korta ögonblick så..jo...
Men inte nu på kvällen. :S
Slog igång datorn, då hoppade nätet kosntant. Och så dog tele och så dog nätet. Just nu är allt urdraget. tar tag i telefonen imorgon.
Och nätet en annan dag.


Jävla skit teknik!!

*höjer förvånat på ögonbrynen*

Vet inte alls vad jag egentligen gjorde...

Frustrerat över att telefonen inte funkar när routern är inkopplad (Robin grejade med inställningarna i 3 timmar), drar jag ur två kablar och flyttar om den...

Och plötsligt så hickar nätet igång på datorn.

Vad hände?

Jag har provat att ringa samtidigt som jag surfar med den bärbara i knät... OCH DET FUNKAR! YIIIIPIIEE!

Godmorgon världen!

Vaknade av klockan vid 7, på soffan :)
Snoozat till 8, på soffan.
Va lite lagom att slå upp ögonen då och då och lyssna på vad morgonpratarna sa.
Jag somnade med tv 4 på igår. Minns inte riktigt vad jag tittade på. Jag kollade klart å Criminal Minds...så typ där nånstans bytte jag kanal och slocknade.

Så jäkla törstig! Jag fick nå cravings efter strips och bearnaise sås igår. Jag va väl riktigt törstig efter träningen gissar jag. Smakade grymt gott också. Och så hade jag sallad till det. Mums! Gott och doppa strips i bea.

Fredag 7 maj - Uppsala. Egentligen sista handledningstillfället, men inte för mig. Jag är inte ens halvvägs med mitt arbete. :S
Men så är det ibland. Jag tar myrsteg istället. Framåt går det iallafall.

Är riktigt nöjd över att solen skiner. Hoppas att det håller i sig! Ska bli bjuden på lunch i trädgården hos R. Grillat! :)

Har lite ärenden innan jag landar där.

Ska skriva info brev, skriva in några detaljer i livsmedelshygiens dokumenten, skriva lite på enkätfrågor.
Sola, 3 km joggning. En latte och sen UPPSALA!

Och där nånstans ska jag ta ett beslut också...

Tvätten i maskinen. En liter vatten i magen. Kluckar lika mycket om mig som om maskinen :)
Ska göra mig en tallrik yoghurt och musli.


Småläskigt

Ska försöka sätta ord på det diffusa.
Svårt. Krångligt.

Om man inte vet hur man tycker eller känner....hur ska jag kunna förklara det för någon annan då?
Vore enklare om någon kunde kliva in inuti, kika runt, konstatera och sen vänligt informera mig. "Joho hörru du...å här står det till.."

Någon?

Parteeej...



Ockelbo here I come, den 12 juni.
Så se till att va på gott humör och så vill jag ha sooool :)

Godmorgon världen!

Tänkte bara informera om att jag sitter och dricker te och mumsar på en fjärdedels kycklingpizza bit. Det är min frukost idag :)

Grabbarna var här igår och fixade med min router+iptelefonin.....olyckad utgång!
Jag bjöd på pizza om de ville ha. Bara brorsan som nappade. De andra gick och jag o han mumsade pizza. Jag orkar inte mer än en halv.
Kändes dessutom supergott efter gymmet och joggingturen.

En halva kvar tills idag - en bit på morgonen och en bit till lunch.

Nu ska jag skriva enkätfrågor. Ett myrsteg närmare min examen.

The past, the present and the future


There comes a point in your life when you realize who matters, who never did, who won't anymore, and who always will.
So don't worry about people from your past.
There's a reason they didn't make it to your future.
                                                
(Unknown)
                 

An old cliche



"I don't believe that old cliche that good things come to those who wait.
I think good things come to those who want something so bad they can't sit still."

                                                                                            (Unknown)

Det var det...

Den här tiden för 7 år sen, så satt jag med sprängande huvudvärk på en toalett, i korridoren på förlossningen på Västerås sjukhus, och försökte klämma fram en liten droppe. I sällskap av en undersköterska.

Den sprängande huvudvärken kom av stor blodförlust när jag födde min andra dotter, kl 12.49. Livmodern drog inte ihop sig och jag blödde okontrollerat efter att hon föddes. 1.1 liter blev jag av med.
Sällskapet på toaletten berodde på att jag inte fick vara ensam, pga av blodbristen och huvudvärken. Jag lyckades göra mig av med sällskap nr 2.

Jag ville upp på avd så att jag kunde få fräscha till mig lite. Egentligen ville jag ha besök, men det gick inte för att jag mådde dåligt. FÖr att få åka upp på avd så var jag tvungen att "bevisa" att kisseriet funkade. Att jag kunde själv. Så sagt och gjort. I stora sängen rullades jag till närmaste toalett rymlig nog för fler. Sen fick jag sätta mig.
Efter en förlossning är man ju inte riktigt "fin och fräsch" i muffen. (Prova att klämma ut en melon, ur ett sugrör!) Så det "känns" lite när man ska kissa första gången. Till hjälp har man därför handdusch, för svalka och för att man ska få "kiss-känsla".
Ungefär som när man inte kan kissa och vrider på kranen...
Jag gick inte sönder någonting alls denna gång, men det är ju ändå som att slänga in ett vedträ i Blå hallen och så svedda kanter!
Jag kan inte kissa med sällskap. Jag vill vara i fred på toaletten. Så kan ju tänka känslan....lite skraj för svidet, sprängande huvudvärk, lite snurrig, trött och så två främlingar som tittar på dig, i ett trångt utrymme.
Inte särskilt bekvämt. Inte direkt nån avslappnande miljö.
Till slut klämmer jag fram att jag inte kan kissa i sällskap, inte ens i sällskap av min sambo eller mamma. Den ena går.
*suck* Jag vrider på handduschen och lyckas klämma fram några droppar. "Nu har jag kissat" skiner jag, som ett barn på julafton. "Lessen...men jag måste höra att du gör det för att säkert veta" säger tyrann- sköterskan! Morr!
Det var bara att klämma fram de där svidande dropparna, så hon blev nöjd. Sen fick jag hoppa upp på sängen igen. Sätta mig tillrätta. Så blev jag eskorterad till avd 86 och installerad.
Jag fick vara där alldeles själv med Lillan. Så skönt så! Hennes pappa åkte hem för att hämta den nyblivna storastystern - å så jag längtade efter henne.
De fick träffas en stund på kvällen, sen var jag och lillan själva.

Första duschen efter förlossningen är den bästa och skönaste. Egentligen skulle jag säga till när jag duschade, ifall jag skulle svimma. men jag snabbade mig. Och det gick så bra så. Tänkte att det var bra att röra på mig och dricka mycket för att öka på blodmängden igen, så jag slapp få blodtransfusioner.
Alvedon, litervis med vatten och korridorpromenader gjorde att jag slapp blodtransfusionerna.

Man känner sig smal som en vidja, tills man ska tvätta kroppen. Magen har samma känsla som en degig geleklump. Och det där med smalhet...nja..verkligeheten säger något annat när man försöker dra på sig ett par icke-mamma brallor...he he he...
Jag har lyckligtvis aldrig fått bristningar på magen. (Jag har på höfterna och brösten - men de har jag levt med från min tonårstid) Min mage har snabbt börjat dra ihop sig och kroppen har börjat minska i volym så fort mjölken runnit till på andra dagen.Det vill säga...kroppsvolymen minskade och bröstvolymen ökade. Herre min skapare vilka bröst jag haft! EE-kupa.

Tre månader efter förlossningen hade jag matchvikt igen. Med A-kupa. Lagom till badsäsongen var slut :S

Lillan var den gosigaste bebis man kan tänka sig, mammig från det hon låg i magen. Bara hon fick ligga vid bröstet och tutta så var hon nöjd. Sov så gott och åt jämt. Aj, aj, aj va mina tuttar var mindre glada efter några timmar med henne.
Och hon åt verkligen jämt och alla tider på dygnet. Det där med sömn...hmm...vad är det?
När sommaren kom slutade hon sova på nätterna. Det var en stekhet sommar och hon tålde inte värmen särskilt bra. Hon brukade vakna vid 22 - 23.30 och somnade tillslut vid 6-6.30, då var det tillräckligt svalt och hon var tillräckligt utmattad. Vid 6.30-7 vaknade Storasystern. Lagom till september började hon sova på nätterna igen.
Annars var hon hur snäll som helst. Alltid glad. Och jättekittlig, speciellt i ljumskarna och i nacken.

När hon föddes skrek hon som en avgrundsande, illröd och huvudet ihopdraget mellan axlarna. Barnmorskan trodde att det var en unge på en bit över 4 kilo. Så när vågen visade 3825 gr trodde de att den visade fel och vägde om. Men icke...Lillan var 3825 gr och 50 cm lång. Med ett häftigt humör och god aptit på mat och livet :)

Idag blev hon 7 år.
Greta Hanna Marie. Greta efter mormor, Hanna valde storasyster, Marie efter mig.
Småbarns åren är över. Etta kluddare i höst. Mammas stora tjej!
Självständig, kramig och med härliga framtidsdrömmar!
En livsnjutare i stora mått :)

Morgon..

Jag kan inte bestämma mig för om det är en bra morgon eller inte.
Låg kvar i sängen en timme längre. Jag är så vidrigt trött!

Ska skriva statistik idag. Ska göra det hemma. 
Ska ringa till företagshälsovården. Ska göra det hemifrån.
Ska "malla" livsmedelshygiensdokument. Fixar det hemifrån. 

Får se om jag får ett fikabesök under dagen också. Kan vara trevligt att få dagen lite upplivad :)

Hmm...de visar på nyheterna om oljekatastrofen. Min morgon och arbetsdag ter sig ju något mer glamourös och lyckad än den i Mexikanska golfen. Sköldpaddor som drunknat i olja, fiskar och fåglar som lider av klibbklabbet.

Den moderna människan är en mysig varelse! 

Blind date

Vännen ringde under samtalet berättar hon att hennes sambo, som var på svensexa i lördags, hade ringt på kvällen och berättat at han fixat en blind date åt mig. Hi hi hi...
P hade berättat för killen om mig, så han var absolut på för en middag eller nått.
Såg bra ut, sportig..ja vi skulle passa ihop.

A va något kritisk på beskrivningen, men den stämde han  var yummie. Och det sportiga...nja...alltså han tyckte att han var det...
Men det fanns bildbevis, som A fick skickade till mig. Jodå. Killen är yummie. Och sportig...han är löpare visade det sig.  (Google kan berätta en hel del om folk ;)  )

Så får se hur vi går vidare med det här.



Ogillar

Jag vill ha ett enkelt liv. Med lite inslag av äventyr.
Jag ogillar diffusa saker. Saker är vad de är.

Det är olustigt när man inte riktigt vet vad saker är. Plötsligt är en del av livet diffust.
Och vad man känner är ännu mer diffust.

Det är svårt att förklara. Och jag vill inte känna efter. Vågar inte. Öppnas en störtflod då så vet jag inte hur jag ska få igen dammluckorna igen.
Det sipprar, men jag kämpar för att ha dem stängda. Jag håller emot så mycket jag orkar.

Njutit av kvällsolen på de bästa sätten :)

Har blivit med växthus!
Nu är möjligheten att odla mina tomater och jordgubbar mucho grande :)
Det är ju så supergott att äta det man odlat själv. Vi har också morot, dill och persilja på altanen. Det blir mysigt när det kommer upp.
Jag ska "möblera" imorgon. Ikväll ska jag bara fortsätta njuta av demnna härliga dag.

Efter växthus inköpet passade jag på att kolla på fotboll. Skiljebo - Sandviken, på Hamre IP. Underbart i kvällssolen. Tyvärr förlorade SIF.
En aning kyligt på slutet. Va liite för lättklädd. Sommarjacka, linne, kjol och leggings. En tröja och brallor hade varit susen. Men det var ju varmt när jag lämnade hemmet, så inte tänkte jag på det. Men jag stod ut.
Fanns ju lite att vila ögonen på. Ögongodis värmer ;)
Det är väl därför flickor gillar "sommarsporter"...finns så mycket trevligt i snygga förpackningar att njuta av...he he he... Se men inte röra liksom  ;)

Det fick bli en latte som uppladdning efte fotbollen. Snabbt hem för en löprunda.
Idag fick det bli ett halv varv runt stan. Urskönt  väder och så härligt i kvällssolen! 6 km senare sitter jag nu här och eftersvettas i "bara mässingen".
Blir lite lätta styrkeövningar också innan dags för duschen. Men lite flåsande vill jag göra först.

Kvällen kommer avslutas med en hembakad siktkaka och en skogsbärssmoothie :)
Enkel kvällslyx!

Fundering ang informationsteknik

En kommun i norra Hälsingland har i fullmäktige enats om att de ska vara vargfria. De har hittills, vad man vet, inte haft varg i kommunen.
Nu till min fundering...
Vilken typ av informationsteknik ska användas för att göra vargen medveten om att denna kommun är vargfri. Det kan ju vara lite intressant för dem att veta att just dessa marker inte är aktuella att överträdas.

Man funderar ju lite på hur informationskampanjen kommer att se ut!
Apropå målgruppen :D

Och dagens..

Horoskop 100502
"Goda vänner har en del förslag som inte behöver vara så tokiga. Det är en dag som präglas av glädje och optimism."

So far so good.
Inga otokiga förslag än så länge. Men dagen är ung.
Har haft en härlig dag hittills.
Får se vad M säger ikväll när vi träffas för att int träna.

Eller förresten kan gårdagens förslag räknas?
Ockelbo baskets gamla ligalag ska spela match och sen ha fest, 12 juni. J ska så klart spela också. M tyckte att jag skulle hänga med dit och gå ut i Gävle. Och jag överväger det helt klart!

Basket är rätt kul.
Kollade SM finalen igår. Grattis Norrköping! Skönt slippa åka upp till Luleå. Hade de vunnit där hade det blivit en aning avslagen vinnarfest.
Det är extra kul när man liksom får det förklarat för sig av en "expert". Lärde mig en hel del igår!

Och den här veckan..

Horoskop för v 17
"När de två planeter som närmast hör ihop med ditt tecken - saturnus och uranus - åter gör sin sällsynta opposition till varandra på måndag, når stressnivåer en topp när gamla angelägenheter måste synas i sömmarna på nytt. Det är kanske främst i samband med ekonomiska ting som oro och ängslan tränger sig på, men också i förbindelse med närhet och intimitet.
Fullmånen på onsdagen sätter både karriären och hemmet i blickfånget, och vid den tiden kan en gammal familjeangelägenhet ta all din emotionella energi i anspråk och kräva någon form av lösning som också innebär rening.
Partners är inte särskilt benägna att vara flexibla - de känner av trycket och saknar kanske perspektiv på en uppkommen situation."


Vet inte riktigt vad det skulle vara för familjeangelägenhet...
Kan vara det förvirrade Xet som plötsligt tror att vi är såå nära vänner. Jag talar lika ogärna med honom nu, som innan han skulle separera.
Och nån oflexibel partner har jag inte att irritera mig på heller. Även om det vore skönt ibland ;)

Vad har Maj att bjuda på då? Iallafall enligt stjärnorna.

När nymånen den 14 maj faller i det område i ditt solhoroskop som är förbundet med hem och familj, kan det förekomma en ny och spännande utveckling som får näring av att du har tur med ekonomin så att du har resurser nog att förbättra bostaden i något avseende.
Den mest avgörande astrologiska händelsen under perioden är den pågående oppositionen mellan de två planeter som starkast förknippas med ditt tecken; saturnus och uranus. Detta är den fjärde i en serie om fem oppositioner som bara äger rum en gång vart 43:e år eller så, vilket innebär att du står mitt uppe i en mycket betydelsefull period sett till din personliga evolution. Utmaningen nu ligger i att kunna anpassa de ramar du satt upp så att du kan omfamna innovation och förändring. Till stor del är sådana förändringar kopplade till sätt att tjäna pengar som gör dig mer oberoende, men detta kan också vara förknippat med en viss oro.
Ännu en betydelsefull aspekt där saturnus är involverad kulminerar den 23:e maj, nämligen en opposition till jupiter. Senast oppositionen ägde rum föll berlinmuren 1989.
Betoningen nu ligger på ekonomiska trender, och din förmåga att på att kunna handha dina resurser förnuftigt på lång sikt. Allt detta gör dig bättre rustad för att dra nytta av några år då du gör stora framsteg rent intellektuellt och får lättare att sprida dina idéer.


Definitivt ett trendbrott

Fredagen blev det sent. Halv ett. Vi var hemma strax innan kl tolv. Så det var orsaken. I går la jag mig vid tolv. Då hade jag somnat i soffan.
Vaknade av att jag inte kunde röra mig. Så grymt äcklig känsla! Jag hade somnat med benen över soffryggskanten. Kan kanske tänkas vara en knäpp liggposition att ha benen lätt uppdragna och sen över kanten, men det är skönt. :)
Från knäna och ner hade benen somnat. Fan va otäckt! Det var som tunga stockar bara. Och innan man fattar vad osm händer, när man vaknar. Tog en stund att lyckas ta mig till sängen.

Mina tidiga kvällar verkar definitivt vara ett trendbrott. Kvällsugglan har flugit sin kos för ett tag. *gäsp*

Är riktigt trött på kvällarna, liskom energilös. Känns som att det är som i höstas, när jag somnade tidigt, tidigt på kvällarna. Inte lagt mig vid sju-åtta än, men i den här takten är jag snart där.
Jag längtar efter semester.
Jag längtar till sol, sand och sköna vågor.

Trötthet, illamående, konstig i magen och lätt förvirrad...hmm...talande symtom..det är tur att jag vet att jag inte är i närheten av gravid...
...är bara jäkligt energilös!
Inga småbarn att skylla på, tid bara för mig själv varannan vecka, regelbunden träning...hmm..
Kan man skylla det här på våren?

Kalas, kalas och singstar all night

Min "bebis" fyller 7 år på tisdag. Första födelsedagen utan att jag är med på själva dagen. Så vi firade ordentligt med frukost på sängen, sång och kalas i helgen istället.
Hela lördagen var vikt åt detta, förutom turen ut till Mtorp och stallet.
Fast denna gång så "smet" jag undan. Åkte hem och bakade medan det var lektion.

Va en jättehärlig lördag! Familjen på eftermiddagen. Och så vänner på kvällen. Det blev hämtmat och singstar på kvällen. Hur kul som helst! Vi sjöng så vackert så för grannarna ;)

Syrran började redan vid lunch. H fick bl a Singstar Disney Classics....alla fina sånger från Klassikerna. När resten av familjen kom fick jag lov att stänga av. Nästan slita micken ur handen på henne...he he he...
Vi hann inte prova High School Musical skivan...får ta den nästa helg i stället ;)

Känner mig så grymt huslig!
Allt hembakat. Även tårtbotttnarna. Det smakar liksom mycket bättre. Och jag är ju inte oduglig i köket...bara liksom måttligt intresserad. Men intresset pikat lite vid såna här tillfällen :)

Jag tror jag till och med har fått lite vårkänslor.
Sprang på en bekant på ICA. Vi stannar till och byter någraq ord. Plötsligt blir jag alldeles varm i magen och känner hur hela ansiktet börjar le.
Lätt förvirrad över min reaktion skyndar jag vidare. Skickar ett sms till kompisen och berättar om reaktionen, hon var lika förvånad som jag.
Jag skyller på värmen :)
Mitt i bakandet kommer jag på att jo...jag skulle nog tvätta fönstret i köket. Nu när jag har en stund över.. Sagt och gjort. Svisch så var det klart. Hmm..
Och skulle inte de där blommorna behöva lite ny omvårdnad? Jo... Sagt och gjort.
Vårkänslor verkar livsfarligt - speciellt i kombination med "en stund över" ;)

Förhoppningsvis så dyker det upp flera stunder. Önskemål från mina övriga fönster ;)

Blir lite mellanmål nu. Ska till Vås i em och köpa växthus och titta på nå snyggt.
Eftersom jag har brist på trädgård, och inte verkar hitta varken sambo med trädgård, sommarställe eller få ihop till en egen mark, så tänkte jag att jag får fixa mig en egen. Jag har ju en massa kvadratmeter balkong (altan som vi säger) som jag kan förvandla. Så jag börjar med ett växthus, ett litet som jag ska odla tomater och jordgubbar i.

Sista april..

Avslutade arbetsveckan med en nätverkslunch. Gott och trevligt! Det är skönt att ha en positiv känsla i kroppen när arbetsveckan är till ända. Speciellt i tunga perioder!

Skyndade mig att uträtta lite ärenden. Visste att jag skulle få sätt amig till dukat bord på kvällen, så jag utförde mitt uppdrag med bravur - ta med snacks och dricka. Grymt chips sugen...så det fick det bli :)

De sista nio åren har jag varit på Kungsudden och kikat på vårelden. Det är vackert ut mot sjön. Man ser eldarna tändas utmed stränderna. Och så när mörkret faller så skjuts det raketer. Det är mysigt!
I år var det dessutom varmt och skönt - för att vara april väder. Var förberedd för vinterstormar - har varit med om lätt snöfall och endast nån plusgrad. C hade paraplyet med sig...tackar vi för! Då brukar ju regnet hålla sig borta :)
Egentligen skulle det här ha blivit min första Valborgsmässoafton utan barn, men efter veckobytet så inföll det igen på "min" vecka. Och såå glad är jag för det :)

Lasagne med grekisk sallad till. Lasagne är så grymt gott. Tröttnar liksom inte på det. Dessutom brukar "alla" göra rätten på sitt egna lilla vis. M lagar grymt god mat! :P

Yatzy natten lång, iallafall till halv tolv, fick avsluta denna trevliga Valborgsmässoafton. Jag hade troll i mina kast och M hon gjorde några kanonvändor! 
Vi hoppade Maxiyatzyn...sist vi spelade la vi av kl 3 på morgonen när M slog ut en Yatzy med 6or på första kastet. Snyggt och grymt förnedrande! :S



Våreld på Kungsudden

...

Har fått vårkänslor :)

RSS 2.0