En dos av våren...

Använde sista dagen av högkostnadsskyddet för en dos av våren :) Hädanefter så kostar det trevliga 320 kr per besök. Tills jag är uppe i 1100 kr...då ramlar högkostnadsskyddet på igen. Vi har det ruskigt bra i Sverige! Nästa vecka är det sjukgymnastik och likaså följande veckor....100 kr per gång...så snart så är jag där igen. Vecka 48 ska jag ha nya sprutor...så då är det inte mycket kvar tills gränsen. Jag tog ut mer smärtstillande idag. Och snart är jag uppe i den gränsen också. Har en 400hundring kvar. Har så djävulskt förbannat onte i ryggen så jag tror jag går av! Det smärtar ända ut i höftkanterna, så det svider i magmuskulaturen när den spänns. Det är väl senfästena som får sig en törn när det är inflammerat. Helvetes skit! Höll på att få gå hem från jobbet idag, men tog mig sakta sakta igenom dagen. Nu gör jag så lite som möjligt. Värmedyna i ryggslutet och funderar över vad jag ska äta :) Önskar jag hade Chrunchy cheese doodles här!

Seg i kolan..

Haft diffus feber i två dagar nu. Fryser hela tiden.
Sov m pjamas o strumpori natt inlindad i täcket. Ömsom frusit, ömsom svettats.
Segt...önskar jag blev däckad å så var drt klart rller att det bara blev bra.

Roligt

Kom hem igår till ett hem i kaos, ett lyckligt kaos :)
Köket va överbelamrat med bakprylar, barnens grejer och dator och kablar.
Jag röjde upp lite och satte igång med mat. Barnen roade sig med sina kompisar. Det hade bakats blå chokladbollar och så muffins.
Efter middagen, som inte direkt gjorde en positiv inverkan på disken så kom även en kompis över på fika.
Ungarna lekte, så jag är glad att möbler och väggar stod kvar någorlunda :)

I köket släckte jag lampan och låtsades inte om det...till i morse!

Innan sängdags så var vi till en väninna och hämtade tre möbler. Imponerande nog så fick jag in tre möbler, två barn och mig själv i min stora lilla bil :)

Åh va bra det blev hemma!
Hallen mycket mer harmonisk och tillfredsställande. Och sovrummet fick en helt annan känsla. Nu är det lite trångt och inbott, mot tidigare bara en förvaringsplats för sängen. (Hmm...jo och för tvätten!)
-Vilken annorlunda känsla det blev här inne, sa Stor.

Och det kändes så himla skönt att gå och lägga sig igår, när jag väl bytte från soffan till sängen vill säga. Och ännu bättre att vakna :)

Idag ska barnen med kompisar baka blåa bullar. Får se hur det blir då :) Gott med lite eftermiddgasfika. Och handla innan ska de göra, så att de kan baka mjölkfritt.
Jag ska gå på bio ikväll, så de ska få vara nån timme hos mormor, å då blir det garanterat nått i fika väg :)

Med sorg..

..i hjärtat ser jag hur andra människor måste föringa andra. Se ned på deras upplevelser och liv.
Vi är alla olika med olika förutsättningar och erfarenheter, varför måste en del vara så trångsynta och ha så svårt att dela med sig?
En del saker kan man inte styra över, påverka eller göra något åt. Allt kan man inte göra val över.

Vad en del människor upplever under sin barndom hoppas jag att jag och mina barn slipper uppleva under vår livstid!

Jag hoppas att jag kan förmedla min känsla så att mina barn ska växa upp till medvetna personer med öppna sinnen, med gott självförtroende och empati. Och ett intresse för andra männiksor och deras upplevelser. Och förmågan att känna glädje inför andras framgång och lycka!

Underbara morgon

Vaknade av klockans för-alarm...mjuka sköna ljud. Såg att hall-lampan lyste och hörde nån greja i badrummet. Vaknade någotsånär utvilad...sovit gott i natt :) Stor hade vaknat 06.15 och skuttat in i duschen...Liten låg och drog sig. Skönt när de får vakna av sig själv! 20.30 är perfekt tid för dem att lägga sig på. Då vaknar de ordentligt utsövda och redo för en ny dag. Jag fixade fram kaffe, Stor gjorde toast åt sig, Liten duschade också. Sippade på kaffet, njöt av en ostsmörgås. Liten, som är rackarns snabb i vändningarna på morgonen, gjorde oss sällskap och medan hon gjorde en toast så rabblade jag gångertabellen för henne så hon fick öva tal. Älskar de här morgnarna...lugn och ro. Hinner samtala och njuta av sällskapet. Kolla av dagen. Förbereda inför kvällens middag. Å så i bra tid till jobbet, lugn och skön i kroppen. En underbar morgon!

Kreativ hjärntrötthet

Hade ett måste...hur kul är det på en skala!?
Spelade inte så stor roll, va tvunget. Jag är dålig på måsten. Inte på jobbet, men i privatlivet.
Och sen med allt strul kring Stor- ska det aldrig ta slut för henne?!

Iallfall, efter en trevlig dag. MYCKET intensiv förmiddag med utbildning i digital diarieföring...ungefär lika spännande som det låter, så blev det en skön fika i lugn och ro alldeles allena idag. Hemma. När barnen ramlat in, såg lika trötta ut som jag kände mig, så tog jag mig för en joggingtur.Det brukar pigga upp :) 6 tunga lufsande kilometer.
Lillasyster hade bjudit över sig på middag, hade med sig sina små, så vi intog mat och fikade på en kaka de bakat till oss. Jättetrevligt! Nyduschad i myskläder och ungarna lekte satt vi å småpratade lite. Sen åkte de hem å då tog vi en skön kvällspromenad. Stor vill gärna promenera lite då och då så att hon håller sig i rörelse....inte mig emot...skön luft och det är jättemysigt att gå en sväng och småprata tillsammans :)
Efter kvällsbestyren blev det hopp i säng för barnen och jag tog itu med måstet!
Skriva kommentarer/diskutera mina två gruppmedlemmars papers. Ogillar skarpt plattformen vi jobbar med, men inget göra åt. Så att navigera och organisera tar sin lilla tid.
Och så funkade inte allt heller....men det hoppas jag löser sig så småningom. Iallafall lyckades jag väl krysta fram nått- som ajg hoppas ska verka något intelligent iallafall:

"Jag har valt att göra en gemensam kommentar/diskussion kring frågeställningarna. När jag läste era paper och frågeställningar så tyckte jag (jag har dock inte kunnat läsa Ing-Maries ena paper-Bartholdsson, men hoppas den kommer på mailen istället) att det var oerhört intressant att vi alla tre hade snarlika tankar och funderingar. Vilka vi har lyft från olika vinklar.
Barnets/elevens delaktighet och inflytande över sitt eget lärande, maktfördelningen mellan handledaren och studenten och kopplingen mellan lärosäte/teorin och skolan/praktiken är tre områden som vi alla lyfter fram och problembaserar i olika frågeställningar. Och de kan alla sammankopplas under rubriken Makt.
Jag tror att det är, precis som både Maria och Ing-Marie har nämnt, viktigt att man lyfter dessa områden och har tanken levande. Hur gör jag? Hur tänker jag kring det här?
Att självkritiskt granska sig själv och sitt arbetslag kan vara svårt och jobbigt, men en bra metod och ett vinnande förhållningssätt i längden, tror jag. När studenten kommer ut till skolan och förhoppningsvis är full av tankar och frågor, ideer, ska jag självkritiskt ta emot det - fortbildning big time! En öppensinnad professionalism. Jag tror också att det bidrar till att kunna hålla isär yrkesroll med det privata, så att rollfördelningen blir tydlig. Då uppstår inte vänskapsrelationer och den privata sfären kan hållas mer avgränsad. Min handledare sa en gång till mig: Va gärna personlig, men inte privat! Och det har jag tagit fasta på och är något jag brukar prata med mina studenter om. Min erfarenhet är att en del studenter behöver få veta att det är "tillåtet" att lämna den privata "ryggsäcken" hemma och att på jobbet/VFUn vara öppen, ny och i en helt annan roll med en tom "ryggsäck" redo att fyllas med positiva tankar och erfarenheter.
Med kritiskt granskande förhållningssätt och tydlig rollfördelning, vilket i och för sig förutsätter att jag är säker och trygg i min yrkesroll som förskollärare och handledare, skapar man en stabil bas för studenten att pröva sina teorier och ideer från.
Makt är spännande, läskigt, positivt, svårt och finns överallt även om en del "väljer" att inte se det just för att då måste man ta tag i det och ta reda på hur man själv förhåller sig till det. Men man måste välja att se det just för att kunna lyfta fram olika frågor, olika ställningstaganden och teorier.
Jag tycker att det vore jättespännande att testa Marias frågeställning "Hur skulle det vara om eleverna fick mer makt över sitt eget lärande?". I realiteten jobba med individuellt lärande efter barnets egna röst och förutsättningar - jag tror att vi måste mer åt det hållet i vågskålen. För att slippa kategoriseringar, som jag tog upp, och för att kunna koppla aktuella frågor och synen på barns lärande, som Ing-Marie nämner, både till praktik och teori måste vi bli modigare i vårt handledande, i våra yrkesroller. Mer direkta, mer sårbara och mer öppna- jag kan, jag vet inte allt, jag vill lära mig av dig!

Den här diskussionen har gett mig mycket tankar och funderingar. Det är jättespännande när andra reflekterar över ens egna frågeställningar. Nya vinklar och sätt att se på ens tankar, från andra än ens eget arbetslag/personallag, är verkligen givande och intressant. Kul få höra hur andra uppfattat ens funderingar! Och nya spännande vinklar att fundera över och ta till sig."

Teknik

Struligheterna med mobilen skulle få ett slut igår. Enda möjligheten var att helt återställa den....allt enligt Samsung-support.
Okidoki dr Jones!
Tog längre tid än jag trodde.
Alla kontakter är borta. Fast jag sparade på sim förra mobbytet.
Drygt! Det är ju inte så att man minns alla!
Så fick knåpa ihop ett meddelande på Fb till de jag kommer ihåg från kontakterna (de jag vill ha iallafall) och be dem skicka sitt nummer.
Tjekernas spel är borta...lär bli muntra miner...alla appar jag hade...vilka de nu va..men jag märker väl vad jah saknar :-)

Söndagslugnet infaller

Noprovs förhör, te, TENS stund, samtal om världsekonomi och elberoende...en fantastisk kväll är snart till ända. Söndagslugnet infaller sakta men säkert. Dags att duscha och sen krypa i säng. Klockan ringer obarmhärtigt tidigt imorgon! En härlig och rolig och givande helg är till ända :-)

Nyp mig!

Hälsenan "känns men gör inte ont"!! Trots strapatserna igår :-)
Däremot gör senfästena i anklarna ont...
Och runt käklederna"känns det liksom", men tre-fingrar-i-bredd provet funkar än. Tid 27 nov till spec tandis på årsbesiktningen.

Men nyp mig hårt vad skönt det är när hon slänger iväg ett leende när hon reser sig upp. Inte stapplar första stegen eller gör en grimas i det tysta (som jag hör ändå!) pga ilande bränhet smärta.
Lycka kan vara nått så enkelt som att kunna stå på sina fötter utan att det känns!

Yippie

Vi ska till gymmet!
Vi ska till gymmet!
Vi ska till gymmet! (Liten jublar över att få hänga med)
Inför den entusiasmen är det svårt att inte ryckas med o få energi :-)

Del 2 uppg 1

Klar! Med uppg 1....till viss del.
Bara att kommentera de andras frågeställningar som är kvar. Detta får göras ikväll eller imorgon kväll. Göras måste dem! Senast imorgon kväll.
Men nu när läs o skrivandet är gjort för denna gång så känns den delen mer överkomlig. Det är ca 1 h effektiv tid som ska göras. DISCIPLIN!

Nåja...hämta barnen och få i sig mellisfika. Sen dags för kvällsbestyren. Tur jag fick i mig lunch när magen kurrade! Det är ju snart dags för middag ser jag!

Tidiga morgonplaner...

Här sitter jag o dricker en Latte utanför Willys.
Ungarna ska till sin moster o skapa en pumpa,medan jag pluggar klart....trodde W öppnade 9. Icke! Å Ica har inte pumpor! Så här sitter vi o sitter.
Fick bli en McD sväng för lite förtäring. Latte går alltid ner. Liten älskar Hashbrown och Stor mumsar på en McFlurry dajm.
Ingen idealisk förmiddagsfika...men va sjutton...frukosten va bra iallafall ;-)
Önskar sista 20 min ska gå fort....
Gäller att hänga på låset rejält när man ändå hänger liksom ;-)

Sthlm

Sitter på tåget. Läser Kupe om Peter Jöback. Vilket liv han lever... Sin dröm. Det är coolt! Å dessa vackra ögon han har.
Framför mig sitter min vackra dotter. Surfar o smsar o lyssnar på spotify. Uppspelt inför dagen :-) Bredvid mig ligger en ihopkrupen sötnos och sover. Hon ser ut som en liten ostkrok på sätet.
Hon och jag ska ha några timmar för oss själva. Bara strosa runt, fika, hänga i affärer, prova kläder, mysa.
Trots duggregn är det en härlig dag!
Göra Sthlm med de bästa <3

Fredagsmys

Efter den vanliga hektiska fredagskvällen, middagen intagen vid 21..sjönk vi ner i soffan ocv kollade Gustafsson 3tr.
Litensover, Stor surfar, jag köpte precis tågbiljetter till morgondagen.
Ryggen masseras av fotmassören....det som är aj aj aj lindras något av infravärme och massagehuvudena som roterar.
Skönt att bara vara och totalslappa.
Önskar en hustomte som röjer i köket..i brist på det så låtsas vi inte om det till imorgon :-)

Mobbing, utfrysning-fegisar!

Usch idag har stor klämt fram att hon inte har det bra i skolan. Efter mycket kringprat och tillslut ställde jag en direkt fråga. Hon blir mobbad av en tjej som hon förut var jättenära vän med. Fast hon frågat varför hon inte får vara med eller om hongjort nått så svara hon inte. Och hon får med sig de flesta andra tjejerna.De är nedlåtande och elaka kommentarer. Pratar OM henne och inte TILL. Och den här tjejen slår och knuffar på henne.
Jävla unge! Grr... Inte får jag ringa föräldrarna heller. Så hennes lärare ska prata med Wilma imorgon och sen med flickans föräldrar och flickan. Sen lämnar hon det till skolans mobbningsgrupp. Lika bra det....jag skulle väl säga några felvalda ord! Hon vågar inte ens fråga om nån vill vara med henne för att då är tjejen och andra så elaka i kommentarerna. Så hon har ingen att vara med efter skolan heller, för hon vågar inte fråga om de säger nej eller är dumma. Förra veckan följde hon med några till badhuset...väl där struntade de i henne och hon fick inte vara med dem. Lilla kraken...det här har hon haft inom sig och inte vågat berätta om. Skämts för. Det va nog först mormor o sen vår tjejkväll igår som gjorde att hon lyckades klämma fram det idag. Usch,att gå runt å känna sig så ensam o utanför och inte kunna prata om det! Å jag känner mig helt, helt maktlös! Skulle vilja strypa nån! Förbannade jävla skitungar! Ni får gärna byta med henne vilken dag minut sekund som helst! Vad är det att vara avis på...att man är sjuk och har hjälpmedel för att klara sin vardag och kronisk smärta!?

Myskväll

Jobbade sent igår.
Blev en mysig kväll med dottern efter det. Hämtade henne hos sin pappa och sen provade vi skor, pumpade upp nya balansbollen, åt middag ihop och hade en mysig pratstund.
Jag hade hoppats att hon skulle öppna sig för mig. Berätta för mig det hon berättade för mormor. Men inte...
Lyckades väl lite med att prata kring ämnet. Och lite kom fram.
Att hon är lite utanför i klassen. Att tjejerna ska välja sida, å att hon inte vill-då blir hon utanför. Att hon blir retad för sin sjukdom och sitt funktionshinder. Att tidgare bra vänner nu inte är med henne eller vill säga varför de inte vill vara med henne.

Det skär i hjärtat!
Även om hon är en stark person, som är säker i sina åsikter och har en stark självkänsla, så gör det ont när tidigare vänner pratar OM henne och inte TILL henne. Att hamna utanför och inte få vara med. Och självförtroendet är inte alltid på topp även om hon vägrar vara en i mängden och bara följa strömmen.
Hon och en kompis hade bestämt att de skulle åka tillsammans på skridskodagen, men så svek den andra och åkte ifrån henne. När hon frågade varför svarade den andra "Hade jag varit med dig så hade N blivit sur och arg på mig, jag va tvungen vara med henne".

Jag tycker att det är starkt att våga ifrågasätta och rakt ut fråga varför nån gör si eller så.
Fast jag vet att det svider och gör ont.

Fasiken!

Å jobbigast..

....hon berättar inte för mig. Öppnade sig för mormor (tack o lov) och mormor fick lova att inget säga. Mot löftet var att hon skulle berätta...men allt är "bra"!

Ahh...

Knut i magen

Stor får inte vara med på rasterna...
Hon är tydligen "märkvärdig" eller nått. När hon frågar varför de säger elaka saker eller inte låter henne vara med så svarar de inte.
"Hur är det med din reumatism?"
"Hur är det med din hörsel?"
...är saker som tjejerna i klassen kan säga.

Nu förstår jag varför hon inte så ofta är med en kompis efter skolan. Eller varför hon inte är sä jätteglad och svarar "bra" när jag frågar hur dagen har varit. "Bra" betyder ju egentligen ingenting! Ett enkelt yttryck för att slippa säga något mera.

Mitt hjärta gör oooont!

Än så länge...

...går dagen i nyttans tecken.
Vaknade i bra tid. Åt god frukost i det bästa av sällskap. Mitt lilla <3 kom hem för att morgonmysa med mig :) Rostbröd, med omelett och kaffe.
Följdes upp av lunch som blev en massa grönsaker-broccoli, blomkål och morötter-, nudlar och citronpepparlax.
S k melliset fick bli 80% choklad med en kaffe. Därimellan en massa vatten.
Iväg till gymmet för mycket lätt träning och en massa stretching. Vatten. Och så en god middag som fick bli nudlar och lax :)
Känner mig lätt i hela kroppen. De öppna sårytorna i ryggslutet låtsas jag inte om. Myrtrafiken är iallafall omdirigerad - and that I like a lot!
Nu ett stort glas vatten som middags avslutning!

Kalvruset 6 oktober

Hur kul som helst! Börjar med att imponera på barnen genom att åka rätt direkt och vi var i god tid. Med oss hade vi lilla prinsen som fört liv under natten och dessutom väckte mig en kvart innan klockan skulle ringa. Men men...vakna och det första man ser är ett par mörkbruna ögon och ett stort leende- man kan inte bli annat än glad :D Det var lerigt överallt av dagar av regnande. Stor var väl förberedd. Kollade in banan och konstaterade att det skulle bli riktigt blött, del av banan gick i ett dike. Och jösses som en del såg ut. En stackars tjeje, som var mycket kort i rocken kom springande med endast en liten bit av ansiktet kring ena ögat olerigt, resten av henne var blött och täckt av lera :) Stor tyckte att det var jätteroligt! Kallt, blött, skititgt och jättekul! Igen nästa år! Okej, okej. Måhända att jag ger mig på 10 km loppet - Tjurruset. Kalvruset är 3 km.
Här passerar de på enda barnvagnsvänliga publikplatsen :) Lerig upp till midjan och med ett strålande leende!

Alltid en njutning

Grabbarna grus värmer upp! Alltid roligt att se LIF spela. 1a perioden var roligast...sen resulterade resten i en förlust. Men men...en trevlig kväll iallafall! :D Förhoppningsvis ser vi dem i november igen. Och vi har fundering på att se dem hemma i januari- får se vad det blir av de funderingarna :)

Dagens målsättning:

- 100 sidor klara - Tre frågeatällningar/tankar kring texten Mål ett är klart. Mål två går sisådär...det är en seg studie och mycket text. Vissa saker är så akademiskt skrivet så att sammanhanget faller på de långa ordens betydelse. Blir några sidor till för att kryata fram det tredje. Morgondagens målsättning blir den samma. Studien ska återlämnas till bibblan på måndag annas blir den böter!

Mått på brallor

Drog på mig ett "nytt par" av de sk Malin-brallorna. Begagnade, väl ingådda, sköna brallor- min typ eftersom jag ogillar nya byxor. Tar sån tid få dem sköna och bekväma. Iaf dessa är svarta, lite blanka, jeansaktiga. Stl 38. "Supersnygga" enligt Liten.
Märker att, även om konditionen inte är sim i fornminnes dagar, så har jag iallafall återtagit formen/stln över midja, rumpa, lår,vader. Behövs bälte, något för veckiga under rumpa, sitter perfekt över låren och som ett smäck över vader! Får obefintlig midja, blir snarare som en kub över bålen, liten rumpa och stooora vader när jag tränar regelbundet. Blir oproportionell när det gäller måtten för storlekar. Längden på spirorna är ju svåra att göra nått åt...
Skulle behöva egna mått på brallor-36-36-38-40 och L i längden! När jag blir rik och oberömd ska jag ha nån som syr min brallor! Mina ingådda, begagnade brallor! :-D

Knaster

Fick ryggen "bruten" i torsdags. Lossade på en hel del. Höften känns inte fastgjuten och det gör inte lika ont att röra mig i vissa lägen.

Å så ska jag sätta mig lite bekvämt i soffan för att plugga lite....då knastrar det tilli ryggen... Märklig känsla!
Kändes dockinte lika positiv...
Gissar att det som lossade i torsdags fann sig tillrätta igen! Jävla rygg
Ja ja....lätt träning och en helvetes massa stretching i eftermiddag gör kanske susen. Det kanske knastrar tillbaka!

The modern way

Fått varmvatten!
Efter gårdagens hårtvätt i iskallt vatten och tvagning av resterande kropp med en handduk i köket, med varmvatten i diskhon, så känns det lite lyxigt att snart få krypa ner i ett bad!

En påminnelse då och då gör att man uppskattar livets lyxigare delar än mer!

Autumn

Vilken fantastisk vacker höstdag det är :-)
Kall, frisk och underbara färger!

Oldfashion way

Mellan tvättningarna snabbade jag mig till löpbandet. Målet var 5 km. Tog 27.48 min. Hemsnabbt. Bytte tvätt. Upp förberedde middagen snabbt. Hoppa ur kläderna och in i duschen....för att upptäcka att det är fel på termostaten...bara kallvatten. På med kläder ner i tvättstugan fixa tvätten....upp och fixa middagen.
Underbart gott! Rödspätta med hollandaiesås och potatis :-)
Nu smälta maten innan dags att göra en kalltvagning the oldfashion way. Håret tvättas i duschen och sen får jag tvaga mig med tvål, handduk och vatten. Looking forward..... :-(:-(:-(

Livets droppar

Igår levde jag på vad en sådan apparat kan ge. Va något uttorkad och rumlig i magen igår kväll. Men det höll mig vaken hela dagen :-D

Sjukgymnast

Hos sjukgymnasten. Fick ta en friskvårdstimme. Egentligen här för akupunktur o tejp. Men är så stel så sjukgymnasten ska prova att få det att släppa. Hoppas det går. Känns som en del av mitt ömmande.
Så nu ligger jag på en varm o skön madrass o bara är. I väntan på att vara tillräckligt uppmjukad för att "bli släppt" :-)
Skön start på morgonen!
Varmt, skönt o ombonat.

Sovit!

Somnade med barneb igår. Så skönt. Underbart sova i egen säng.
Blir nog samma ikväll....om det inte är ikväll jag har tvättid. Eller va det imorgon? Hmm...borde skaffa mig en kalender.
Några nattimmar att ta igen.
Uuuuunderbart att sova!

FIKA!! :-P

Paus!= fika :-P I Örebro brukar det betyda STORA fikabröd :-) Gigantisk morotskaka och kaffe. Jättegod kaka och "smet". Sockerkicken är gigantisk- såklart :-D Håller jag mig vaken en timme till :-)

...

Litens kommentar när nyckeln hittades: -Yipppie! Kan vi åka å träna ikväll då? Hon har blivit gymfrälst det lilla livet :)

Konf

Hello Örebro! Here I come. Blir att dricka en slurk kaffe på vägen och mumsa i mig det sista av dotterns mjölkchoklad :)

VIK-LIF

Så mysig och trevlig kväll igår- Eller dag också.
Mamma och Stor och jag käkade middag ihop, iofs bara IKEA men det är ju vad Stor föredrar när hon får välja. Det är så sund att inte Liten gillar sport. Känns smärkligt när inte hon också är med. Nu var ju hon hos sin moster så jag vet ju att hon hade det precis hur bra som helst. Mest mitt mamma-hjärta som det stingade lite i.
Kom hem kl 22.15....då kommer Stor på att hon tappat bort nycklarna. Jag och Liten var så kissnödiga så vi höll på att göra på oss. Mörkt. Kallt. Sent.
Letade till kl 23. Inga nycklar. Fick åka till syrran och lägga oss.
Ingen höjdare sova med en sömngående 9 åring, på 80 cm madrass, när man är skittrött pga sömnbrist från natten innan. *suck*
Upp tidigt. Till bostadsbolaget å hämtade huvudnyckeln. Liten trodde vid det här laget att vi skulle få försmäkta helt å hållet. Frysa ihjäl ute och svälta ihjäl.
Missade helt att handla mat kan man göra i affären och att vi faktiskt hade tak över huvudet när vi sov....nåja...
Kliver äntligen innanför dörren hemma. Tänker i huvudet på allt besvär...ringa polisen, försäkringsbolag, gymmet, bryta upp cykelllås, låskolvsbyte...*djupa suckar*
Tappar vid tillfälle handväskan och det första som ramlar ut är nyckelknippan. !!!
Då har jag vänt ut och in på den helt och hållet en gång. Samt att Stor letat igenom den också grundligt.
-Just ja...mamma jag la nycklarna i din väska men glömde säga det!
Hmm...märkligt! De var inte där i när jag hade tömt den på prylar.

Nåja nåja...huvudsaken allt bök försvann och irritationen blev som bortblåst. Blev en stillsam och fridfull frukost ihop-hemma! :D

To be or not to be..

Att vara eller inte...det kan man fråga sig. Fram o tillbaka.

Frisk luft..

Sedvanliga cykelturen till jobbet gjord. Regnet öste ner. Ca 4 grader.
Det är ganska skönt att få röra lite på sig och få andas lite innan jobbet tar vid.
1.21 km. Från dörr till jobbgrinden.
Skön höstluft. Märkliga dofter. Regn. Vattenspeglar.
Jag känner mig jobbredo nu och lite piggare :-)

Liten ledsen...

Mitt stora <3 ringde från skolan och sa "Mamma får jag fråga en sak?" "Sjölvklart!" "Varför gör det så ont? Varför har jag så ont i hälsenorna fortfarande? När ska det gå över?"

Om jag det visste...om jag bara kunde byta med dig..

Julbord

Årets julbord är bokat. Kungsörstorp blir det i år. Ska bli så gott. Och så trevligt :) Alla nära och kära som är med. Vi är alltid familj med omnejd som bjuds in. Mina kära systrar är de som arrangerar och bokar. Gottebordet och allergikosten samt att det inte ska "bara" vara en tallrik är det som avgör. Inte samma ställe två år i rad. Tror inte vi varit på samma ställe nån gång heller senaste 10 åren. Av olika anledningar så har jag inte deltagit senaste två åren. Så får väl "äta igen" i år :) Tjejerna har fått representerat min del av familjen :) Och så klart är de med i år också. Gott gott! "Nu är det ljus, här i vårt hus,..."

Blääh..

Jag avskyr att hushållsarbeta! Tvätta o allt runt det. Diska! Inte ens i och ur diskmaskinen är särskilt underhållande!
Och städa....men faaan va trist det är!

Och tid tar det. Från annat man skulle kunna göra. Eller tid från det perfekta soff-hänget. En skön tupplur eller nått roligt.

Ett vardagens måste. Men jag är verkligen inte gjord för det här. Det höjer alltid irritationsnivån hos mig. Fattar inte de som faktiskt tycker vissa saker är underhållande.
Och dotterns passion för städning har hon inte fått från mig!
Fattar det inte.

Blääh!

Imorgon...

...får jag nyckeln till den här :)


Bilägare

Har ju tyckt ett tag att min bil var för stor för mitt behov och framför allt dyr i ägandet. Försäkring, skatt och bensin.
Så jag satte ut den på Blocket och blev av med den. Fick en kontantinsats till nästa bil.
Och blev väl medveten om att, även om jag inte använder bilen till vardags till jobbet och när jag handlar och så, så är mitt liv ändå ganska uppstyrt av att ha tillgång till bil.
Jag åker till dotterns ridskola en gång i veckan, till västerås ett flertal ggr i månaden på läkarbesök och vi åker gärna på utflykter eller besöker familj och vänner på helgerna.
Hmm...och att låna bil är inte helt enkelt. Det har löst sig när jag har behövt. För att snälla, snälla pappa låtit mig ha hans jobb-bil när han inte behövt den. Men nu så är förhoppningsvis letandet slut.
En större småbil. Billig i skatt, lägre försäkringsavgift och den drar hälften av vad Passaten gör. Jag ville ha en nyare bil för att kunna ha den ett antal år framåt och förhoppningsvis ska det inte behöva vara nått att laga på den på ett antal år.
Så nu på eftermiddagen ska jag till banken och göra klart med lån till inköpet. Och imorgon kl 17, om allt går som det ska, så ska jag bli bilägare igen.
So now I hold my thumbs!
En vinröd Ford Fiesta 1,25 Trend 5D -09a är förhoppningsvis vad jag rattar omkring med fr o m imorgon kväll :)

Vardagslyx

Haft det riktigt lyxigt! Barnen har varit här i två veckors tid. Åkte till sin pappa igår. Kommer tillbaka till mig imorgon igen :) Det är vardagslyxigt! Att få vakna med dem varje dag <3

Min kärlek

Investerat lite i mig själv...tröttnade på vatten och pulver :)

Dagen D 27 sept

Efter att ha fastat en hel dag och morgon susade vi iväg för att fixa lite styrka i leder och senfästen. Det lilla livet...! Det är läskigt att låta sitt barn sövas. Vad som helst kan ju hända. Det är "vackra" kläder och nålar och fan å hans moster.
Vi roade oss med att läsa (jag pluggade) och så spelade vi Fia med knuff. Det är fantastisk personal. Man känner sig omhändertagen och välkommen. Vi hade eget rum, men höll oss ute i väntrummet. Fanns mer att se och göra där. Så var det dags föör ingreppet. Det undersöktes, markerades och så gjordes det. Lilla gumman hade känt av en injektion så de hade fått avbryta och ge nått annat smärtstillande. Så hon sov som en liten stock i nån timme. Det fina var att det inte var direkta ledinjektioner i knäna, utan att det i nuläget gjordes i senfästena kring leden samt högre upp i hälsenan än vi brukar göra, så vi behövde inte ha rullstol med hem. Enklare och smidigare. Även om det gjorde att vi inte kunde åka till Kopparbergsmarknad, som vi tänkt dagen efter. När hon vaknat och vi var ner på avdelningen igen fick hon en portion korvstroganoff med ris. Å direkt efter vi var utskrivna, en timme senare, så åkte vi genom McDriven å där slukades det en 6a nuggets med strips och en apelsinjuice med McFlurry som efterrätt :) Hemma blev det lugnt och försiktigt. Eftersom hon sovit en hel del på dagen var det ju omöjligt att somna på kvällen, så vi satt uppe sent. Hon va inte trött! Jag va helt dö! Hade INTE sovit särskilt bra natten till torsdagen. Å nu satt jag å gäspade och kollade film. Ja ja... Kan jag bara zappa å kolla runt lite? undrar jag. Ja gör det säger hon. Jag zappar, säger nått får inget svar, vänder mig om och ser då
Kan ju inte bära in henne i sängen pga ryggen, så fick väcka försiktigt å så fick hon myrstegsgå in i min säng själv. Hon sov med mig eftersom hon hade så ont. Lilla lilla hjärtat! Fast det viktigaste på hela dagen! Det va att vi fick konstaterat det vi redan misstänkte. Mätstickan stannade på 140.0 cm ö h. Äntligen! :D

Zzz

Trött som en liten gris är jag!
Sovit som en liten stock har jag.
Zzz...vill krypa ner i sängen igen. Ha en soffsittar-dag, försjunka i en bok, dricka en latte och slumra bort hela dagen!

RSS 2.0