Been there, done that, must do again

Jaha, gång nummer 14 är gjord. Bara 13 kvar. Brr... Det går så fort, så när jag väl blivit skräckslagen, kallsvettig och hjärtat slår...då är det över. Bara att vila en halvtimme och se om det kommer nån reaktion. Kom på igår att jag likväl kan jobba den halvtimmen...som att sitta där i korridoren och göra ingenting. Så jag spekulerade lite i schemat på jobbet. Får det inte riktigt att gå ihop. Men det löser sig förhoppningsvis så småningom. Nån kvart hit eller dit som jag inte får fatt i. Grr... Men det är ju bara preleminärt. De andra två har väl sina ideer också, men iallafall nått att börja med.

Bekymrad..

Det svider så i mitt hjärta när jag ser och känner mitt lilla hjärtas smärta. Svullen och stel. Öm vid beröring. Fick bära henne till frukostbordet. Ryggen är full av små muskelknutor för att hon är så spänd. Hon har svårt att sova pga stelhet och smärtan. Jag önskar jag kunde byta. Varför drabbas av två krävand och livspåverkande sjukdomar? Jag blir så arg för att det är orättvist!

The weekend..

Har haft det helt underbart i helgen. Hela helgen! Vilken underbar energiboost...fast vi slocknade som ljus vid 22 igår :) Ätit gott, sovit gott, älskat, älskat, älskat, shoppat lite, druckit gott och som grädde på moset så julpyntade vi huset igår. Hela tomtearmen är framme och det är ljus och glitter överallt :) Även julmats inköpet är avklarat, förutom några ingredienser till efterrätten. Känns så lugnt och avslappnat inför julen, så jag njuter i stora drag. Inget att hetsa upp sig för alls. Om den lilla detaljen - laddningskabel- kommer idag med posten så är även julklapparna klara. W får en blåtandsslinga till sina hörapparater, men i paketet så hade de missat att lägga med en laddningskabel-smart. Han jag pratade med i fredags morse loooovade att den skulle komma idag, så vi får väl se. Vore ju skönt om det va klart liksom :)

By the way..

..behöver värme o bubbel. Är dyngsur. Trots att jag större delen av lektionen tillbrinat tiden i bilen. Kallt, blåsigt, regnigt. Vart fan är snön? Blääh! Vill ha riktig vinter! Brr.... Men, men... vad gör jag inte för mitt <3! Synd bara att det lilla <3 stannade hemma. Saknar henne!

Hotellhelg

Som julklapp ska vi idag åka till grannstaden. Gå på stan, ta in på hotell, bubbla o bada, gå på sushirestaurang och aen gå ut och dansa. Ska bli så härligt! Blir ev köp av nya stövlar och så ska vi kika efter ett snygg skåp till bastun. Till vinöppnare, bubbelglas och tändstickor, lite smått o gott :-) Bara lyxen av hotellfrukost gör att jag längtar! Gillar Scandics sängar och frukost, brukar också använda deras gym när jag har möjlighet att övernatta på Scandic. Men idag blir det hotellets ba och bubbelavdelning istället :-)

Ett måste

Jag va tvungen. Hade känslan i kroppen hela dagen. En skön känsla av spring i benen. Skyndade hem. Svidade om. På med reflexväst och pannlampa. Sen iväg. Vår väg hade skridskor varit ett enklare färdmedel. Men på stora vägen gick det bra. Vet inte hur länge jag sprang, tänkte springa 30 min åt vardera håll. Men vände efter 28 min, vid ett bra riktmärke. Det va kolsvart ute och snöblandat regn i luften. Kom hem efter 55 min. Blev 200 sit-ups och ordentlig stretch. Kändes att ag trippat och sprungit med lätt framåtlut. Blev ganska trött i magens nedre del. Blev bastu och bubbel. Långbastu. Så härligt! Till primörpajen blev det På spåret. Lagom. Fortsatte kvällen i sovrummet, lite spel och god dryck innan vi somnade. Faktiskt relativt tidigt- 23.15- släckte jag lampan. Och har sovit som en gudinna. Stela lår och grymt kissnödig väckte mig i morse vid halv nio. Tänkte slumra ett tag till men icke. Piggelin så jg gick upp och fixade god, god frukost åt oss istället :-)

Överlevde

Jaha, blev ingen reaktion. Märkte inget alls. Utandningsprov och okulärtprov, det vill säga att hon granskade armarna, var så bra som det kunde vara. Är ju lite glad över högkostnadsskydd och regleringar vi har i vården. Jag får två vaccin. Styckepriset för dem är 1580 kr. Jag betalade idag inte mer än 1404 kr för båda. Jag hade lite på mitt högkostna´dsskydd redan. Gränsen är 1800 kr för medicin och 900 kr för läkarbesök. Nästa gång så är jag uppe i även högkostnadsskyddet för läkarbesöken. Kommer att besöka vacc mottagningen gratis under ett helt år, vanligtvis så kostar det 300 kr per besök. Om ett halvår behöver jag nytt vaccin och får då ut det "gratis". Enda plågan är våndan jag har vid besöken, just innan båda sticken är klara, väntan på reaktioner, och sen att jag måste pussla med jobbtider. (Får hoppas att jag får trevliga och förstående arbetskamrater nästa år). Nu är det bara 3 år och 14 veckor kvar av vaccineringstiden, sen ska jag vara motståndskraftig mot gräs/timotej) och björk. Förhoppningsvis så dämpas mina födoämnesbesvär också samt att jag inte får några nya jag inte tål.

Pepparkaksbak

Lördagens planerade pepparkaksbak fick stå över till i söndags. Då bakades det ett helt gäng pepparkakor. Trapp var inte särskilt intresserad, då det var en kompis hemma. Men Tripp, Trull och Trulsa hjälpte gladeligen till och kavlades, smakades och bakades. Doftade ljuvligt och juligt :)

Bjuden på hockeymatch

Fick på lördagsförmiddagen frågan om jag ville följa med på hockeymatch. Kompisen hade fått en kundbiljett över- det var ett kundevent egentligen. Men absolut...jag var inte sen att tacka ja då det var Leksand som besökte Västerås. Roligare blev det då "vi" vann och övriga sällskapet var "Vikare" :) He he he...

Kvällsförtäring

Istället för middag blev det en myskväll i sängen med italienskt tema i söndags :) Lite småplock medan vi kikade på film.

Första dagen på resten av mitt liv

Sitter o väntar. Väntar på reaktion. Har tagit två sprutor så här på morgonen. En i vardera över armen. Mjukdelarna (läs: gäddhänget) Påbörjat allergivaccination. Ska pyssla med det här kommande 15 veckorna och sen var 6e vecka i tre år framåt. Slår kanske två flugor i en smäll- av med både gräs- och björkallergin och sprutfobin! Men av sprutorna kan man få en anafylaktisk chock så man blir sittandes här ett tag efter. Förhoppningsvis så dämpar det här även födoämnesallergin även om det inte tar bort den. Men kändes som hjärtat skulle hoppa ur bröstet på mig och jag funderade på varflr jag utsätter mig för det här och ska göra så i över tre år framåt! Just nu känns det bra,nästan toppen. Och jag är lite stolt över mig själv :-D

En överjävlig dag!

Igår var det hörselkontroller med W. Höll på i tre (!!) timmar. Hon är imponerande tålmodig! Mycket försämrat! Så mycket att de tog om en del för de trodde nått var fel. På mätningen, vax i öronen, hoptryckt av kåporna, nått satt fel... Men icke. Fått justerat så att hon hör bättre iallafall. Ska ev göra en ct nästa år o kolla hörselbenen o ev förkalkning, göra nya blodprover efter antikroppar och ev få börja med kortison i perioder för att testa om det bromsar/förbättrar hörseln något. Läkaren tror att hennes reumatism o den medicineringen påverkar hörseln negativt. Å blir det sämre opererar de in ett ci-implantat. Superbra läkare. En ny. Han har ringde runt till kollegor i södra sverige, då han visste att man hittat en ny analysmätning, så vi fick leta på ett nytt väntrum o fick göra olika blodprover. W grät o va rädd,hon brukar alltid få Emla innan stick men på Kem lab går det inte att vänta. Hon va så modig, satt i mitt knä. Och sköterskan va så bra o skicklig! Läkaren skickade till o med med mailet fr en läkare i Skåne till blodlabbet. Han har ringt upp Ws andra läkare också. Så att behandlingar o åtgärder kanske kan synkas, fast det tydligen är komplicerat. Känns tryggt :-) Det här med öronen är det värsta jag vet. Blir lika rädd varje gång! Och igår va fruktansvärt! Jag hörde hur det pep och surrade i lurarna men inte hon. Till slut behövde jag en paus och gick på toa. Efteråt berättade W att hon höll på att börja gråta inne hos doktorn. I bilen hem höll hon på att somna. Lilla raringen! Skönt ändå att doktorn kunde v så positiv. Det går fint det här, du kommer klara dig bra i skolan o i livet. Funkar det inte med hörapparaterna så fiixar vi det med ci-implantat. Men det är jobbigt, verkligen skitjobbigt med det här! Det va lite skönt att prata med mamma sen så jag kunde få gråta en skvätt.

Fredag..

Började dagen med att träffa min nya chef aka min förra kolega :-) I onsdags em var jag på intervju, tjugo min senare blev jag erbjuden tjänsten! Fortsatte sen på kurs. Eget arbete så jag passade på att beställa en blåtandsslinga åt W. En manick hon ska ha runt halsen, i storlek och utseende som en mp3, men funkar som ljudförstärkare till mobil o mp3 spelate eller andra kompatibla blåtandsenheter. Ultimata vore ju att den funkar med teven också :-) Hon ska få den i julklapp. Efter några lugna timmar på jobbet kom jag hem till två druckna män. Just färdiga i bastun. Blir spännande se deras tillstånd när jag agerar chaufför senare i natt, med tanke på den välgrundade starten. Från början var tanken att jag skulle följt med ut, mötit upp efter deras julbord. Men jag ångrade mig. Hellre en hemmakväll. Iofs så for jag till gymmet efter jag skjutsat dem. Kommit in i den sköna känslan jag får av träningen. Att känna hur musklerna pumpar, den sista brännande känslan när energin är tömd och så den underbara tröttheten efteråt spom gör mig så pigg i knoppen. Det är helt enkelt underbart med träning. Man måste älska det för att förstå hir jag menar. Å jag jag njuter, kanske inte under tiden, men efteråt ahh... Hemma blevde sen räkpaj och tranbärsdryck....då gott! Spanade på På spåret och sen löste jag mordgåtor ihop med Kommissarie Lynley och inspektör Hayvers. Julpysslade lite...ett eget arrangemang. Och planterade om orkideebebisarna jag fått. De små liven har dessutom blomstänglar... Jag hoppas innerligt att de klarar sig. Ett hett kortare bad är nu följt av sänggående. Två timmars sömn hoppas jag på innan chaufförsplikten kallar ;-)

RSS 2.0