...

Ännu en dag på det här jävla jobbet! Jag dör en liten bit varje dag...

Pirr i magen

Vinkat av mitt lilla hjärta vid tåget. Hon och hennes lärare ska till favoritaskolan, blir borta i två dagar. Jag vet att hon så gärna vill gå sär. Men jag tyxker att det är ett väldigt stort steg. Iallafall medan hon är tio år. Vi pratade om det idag, igen, Hon oroar sig för hur det ska funka på högstadiet. Så jag sa att vi kan beatämma att går det inte, så får det bli Birgittaskolan. Då är hon tillräckligt stor för att pendla med tåget själv också. Det kändes bra tyckte hon :-)

Gympa!

Igår va jag på gammal hederlig gympa. Riktigt roligt. Jobbigt men energigivande. Va så himla trött och seg..men efteråt va jag på ett gott humör. <3 hade värmt bastun, tänt ljus och gjort ett vackert, inbjudande skaldjursfat. Dessutom laddat med en film. GI Joe. Va en rätt kul och bra film :-)

Neråt...

Idag...är absolut ingen bra dag. Så tröttsamt att alltid göra fel. Oavsett hhur eller vad jag gör. Finns ingen energi till att inte lägga ner energi på det heller! Och ovanpå det...så hade jag glömt Ws spruta igår. Kom vi på idag precis när det var dags förträning. Turligt nog. Plötsligt är det provning av träningskläder...vilket drar ut på tiden. Gråtandes tvingar jag W att gå in och ta sin spruta. Snabbt som attan! Och så ovanpå det blir vi sena iväg hem. Å behövde vara hemma en bra stund före 7, vi va hemma fem i 7. Skit! Idag är definitivt en kass dag. Och så imorgon så är det samma skit igen...allt jag gör är fel. Oavsett hur jag gör det. Det är ganska slitsamt i längden. Usch idag kom det tårar. Någonstans måste väl skiten ut. Allt kan jag inte bara slänga över axeln. Ibland sätter det sig och droppar över... Idag var en sån dag. Tur att jag har min familj, så jag får nån positiv energiboost någonstans. Hemma gör jag iallafall inte allting fel!

mina fina naglar


Lastberget

Två dagars konferens med nämnden. Året som varit ska diskuteras. Kvalitetssystem ska jobbad fram. Igår satt vi och diskutetade hela dagen. Åkte halv åtta gemensamt i buss. Regnet hällde ner utanför- underlättade att orka sitta still och tänka. Lunch, fika och middag ingick.Gott! Mellan avdlutade diskussionen och gemensamma aktiviteten hann ja g med att träna. Såå skönt! 20 min löpning i uppförslut. Rejäl genomkörare allrouNd i 20 min med vikter. Grymt skönt! Jag och kollegan delade på en flaska rött till middagen. Sen tog jag en kaffe, småpratade lite med kollegor sen fick det bli rummet. Ringde syster. Vi diskutetade om hennes löneförhandling vid jobbintervjun i måndags. Hon väntr på ett ytterliggare besked om lönen om några dagar. Jag håller tummarna! Visade sig att vi pratade nästan en timme. Opps...jag som skullesomna relativt tidigt! Vaknade ändå av kl 6.20. Snoozade till 6.35 sen blev det gymmet. Tränade effektivt i 30 min före frukost. 10 min löpning, 10 min hantlar överkropp och avslutade med10 min vibb. Skakade igenom kroppen rejält. Luatig känsla undertiden. Allt löst fläsk svänger och skakar rejält :-D Men man känner sig skön efteråt. Lite lättare. Fruksten blev i hälsans tecken- frukt, smoothies, grönsaker och så äggröra och bacon. :-) Känner mig på toppenhumör :-D

Om jag bara kunde byta...

l Min lilla älskling... Så mycket trassel och bekymmer. Och att vilja vara som alla andra, inte avvika, inte utmärka sig. Att sen leva med utanförskapet som blir utan hörselhjälpmedel. Den smärta som påtvingas utan stödför lederna. Jag skulle så gärna vilja byta. Min fina tjej smyger med sitt FM System. Har genomlidit filmvisningar utan att yppa sitt illamående och yrseln, huvudvärken. Men gör det för att inte märkas. Lilla hjärtat...om jag visste hälften av de tankar och funderingar du har. Om jag kunde bära hälfren av dina plågor. Ha din magvärk som uppstår av all din oro och dina tankar.

Helsingfors

Haft en underbar helg med min älskling! Kryssat till Helsingfors. Blev skaldjur, bubbel, god mat och dryck. Champangefrukost :-) Vi va lite hurtiga också, promenerade någon timme i Helsingfors. Besökte lite affärer och fönstershoppade,besökte Storkyrkan. Den är en vacker kyrka. Mäktig och ligger högt med fantastisk utsikt. Har också badat, bubblat och bastat flera timmar. Dansat en del och haft mysigt i hytten. (Hoppas våra grannar hade öronproppar ;-) ) Jag lyxade till det med en manikyr. Va skönt och härligt lyxigt! Inte så fasligt dyrt heller! Blev vackert :-) Det är så härligt att bara kunna njuta av varandra. Fast när man ser alla barn och familjerna så längtar man efter barnen. Väl hemma så blev det en tröttmössedag.Det är skönt att komma hem tidigt på dagen så man kan varva ner och slappa en hel del.

Regn o rusk

Det blir verkligen helt svart, när lampan släcks på landet!
I dyningarna efter Katia så blåste det på rätt bra igår...strömmen kom och gick. Barnen la sig vid halv åtta redan och vi kröp i säng vid åtta, strax efter.
Utan ström...och endast ett värmeljus i hela huset så går det liksom inte att vanka runt och dona eller småglo på teve :)

Och så strilade regnet ner i morse också när jag vaknade...bäddar för en dålig dag! Humöret är i botten och jag längtar ner i min säng!

Sentimental

En kurs slutade en stund tidigare, så jag kunde koppla ihop den med lunchen. Perfekt. Hämtmat och sen till lghtn. plockade i köksskåpen.

va mycket grejer man har som man inte vet, gömda långt in i skåpen!  :)

Blev lätt nostalgisk. kommer sakna lghtn. Många fina minnen och så skön stämning därifrån. Växte verkligen som person där. på Furuvägen läkte jag. Startade om. På Mbg så kunde jag göra ett avstamp och testa mina vingar, växa som person och gå framåt i livet.
Jag har varit lycklig här. Barnen har varit lyckliga här.

Känns bra att lämna något i ljust minne.

Att kunna starta om med en ny era, känns helt rätt och enklare med en positiv känsla i kroppen :)


:D

Ska jobba ute och i barngrupp på eftermiddagen.
Ska bli skoj!

Blir att åka hem och leta på andra skor och så överdragskläder på lunchen :)

Roligt!

Trött, tröttare, uttråkad!

Ville inte att helgen skulle ta slut!

Vi förlängde söndagen så länge vi orkade...tolv blev klockan.

Låg i sängen länge på söndagmorgon, njöt av det som varit på lördagen.
Efter ridaktiviteter och karaten så skyndade vi oss ut i båten och njöt av sol och sjö hela eftermiddagen. Blev kaffe och tilltugg hos grannarna på vägen hem.
Skitkallt om händer och huvud när vi skulle cykla hem! Kändes verkligen att hösten är här!

Söndagen så rensade jag i köksskåpen och slängde och organiserade prylar.
trots att vi inte va klara med brunchen förrän kl ett, så hann vi vara riktigt effektiva under dagen!
)
Jag stretchade hela kroppen, sakta och mjuka rörelser. Såå skönt! Lätt situps varavades med ryggövningar och stretching. Känns som jag blev en dec längre!

Avnjöt hettan i bastun med knackkorv och öl och sen dök vi ner i soffan med kräftor, ost och kex! *slurp*
Mycket tillfreds blev det sängen sen...

Sötnosen



Sötnosen på hästryggen. Där hon trivs som bäst :)
Alltid ett stort leende på läpparna, trots hårt jobb eller mindre trevligt väder ibland :)
Mitt hjärta <3 

Man skulle kanske bli coach?!



Finns pengar att hämta i vissa branscher :)
Tycker den här är läcker!

Värdefull last



Det här hade jag som värdefull last på hemvägen från Finland. Jyakkarby för att vara exakt.
Kärlekens rara faster gav mig två plantor Hästkastanj, taklökar, Fyrklöver (vars blommor till och med slog ut i bilen) och så en växt till som hon bara kunde det finska namnet på - en vacker vit hög blomma.

De fick dricka mineralvatten samt vanligt vatten och bo i bilen under den 16 timmar långa färden på bildäck på färjan. Före det så var det bilfärden till Borgå, övernattningen där inför hemresan, bilfärden till Helsingfors och en hel dag i bilen ( och solen) medan vi var på Borgbacken, sen överfärden på bildäck och så vägen hem.

Kan sen berätta att efter plantering så mår blommorna utmärkt. Hästkastanjerna och några taklökar är kvar i krukorna och kommer så förbli till våren. Allt för att rötterna ska få så goda möjligheter som möjligt till hösten sen. Och så behöver vi tid på att fundera över var vi vill ha träden någonstans :)

Vinnarbilden 2011



Min löparstjärna! :)
Mini-marathon 2011

Kusin vitaminer



Sötisarna tar en middagslur :)

Ahh..

Jag saknar mina barn!

Längtar..

Home alone!

Jaha....så har den här kvällen snart gått!
Tråkigt vara själv hemma, nu när jag är van med sällskap eller iallafall att någon väntas hem på kvällen.
Men inte idag.

Jag dricker en kopp grönt te och mumsar på sega lökringar.
Inte särskilt ultimat, men det får duga.

Imorgon blir det roligare. Då kommer mina McD tjejer över på bastu och middag :)

På ett ögonblick..

Stefan Liv har gått ur tiden!
Han är död. Så tragiskt!

Alla som är intresserade av ishockey vet vem han är...landslagsmålvakten!
Ni andra har säkert hört namnet i något sammanhang, sett det i nån tidning.

Tänk så fort livet förändras!
Och hans stackars familj. De här hemma i Sverige. Och han precis till att börja ett nytt kapitel i livet, i nya klubben.

Jag hoppas deras sista ord var varma, några att minnas. Deras sista möte var varmt och vackert.

Var rädda om varandra därute, du vet aldrig när och hur det kommer förändras!

Tripp och Trulsa



N tycker att det är roligt att följa med till hästarna i stallet. I lördags var inget undantag! :)
W tycker att det är roligt att N vill vara med och pyssla med hästarna.


Holmen

Solnedgången från vår sköna holme som vi spenderade förr förra helgen på. Nakenbadade i timmar, njöt i solen. Vår "Paradisholmen".


Det går ner och det går upp

Helgen började toppas i torsdags när Ws läkare ringde och berättade att proverna var "fina igen". Men ville diskutera läget. Kortisonbehandlingen har släppt och fötter, händer och en fingerled har börjat värka...igen! Så på fredag, denna veckan, ska vi till doktorn igen. Ny dosering av Naproxen får se om det dämpar inflammationen.
Det är läskigt med medicinökningen eftersom levern en gång har sagt ifrån. Alltså kan det hända igen! Men, men...det tar vi då. Huvudsaken hon inte har ont, eller mindre ont nu!

Det roliga (jag är såå stolt) är att hon i söndags tog sin spruta HELT SJÄLV! Syrran var bara med i rummet, men W gjorde precis hela jobbet själv. *stolt*
Hon tycker att det är otäckt att sticka sig själv, så det är tufft gjort!

Fredagen var det sen kalas hela dagen för N. Stor tjej nu! Somnade ovaggade på kvällen. Med magen full i tårta :)
Lördagen började med Ws ridning. Skönt få vara ute i friska luften några timmar. Och hon njöt ordentligt. Sen kom usin med familj över på eftermiddagen. De blev kvar på grillat och bastu. Så trevligt så!

W skulle egentligen ha sovit hos en kompis. Det blev snabbplanerat ett pjamasparty hos kompisen som fyllt år. Men vid 22 tiden då ringde hon och hade ångrat sig. Ville hem och sova. Jag hade precis tagit en öl i bastun, så det var tur att kusin var här så hon körde bilen. En öl är ju No No med bilen.
Det krävs lite när man är tio år att våga ringa och ångra sig, fast kompisarna ska sova över. Att sen berätta att man inte ska sova över för kompisen kräver mer mod. Det är en fördel med mobiltelefonerna...man måste inte be om att låna telefonen, utan kan ringa när man själv känner för det. Jag hoppas att det fortsätter när hon blir äldre. Att ringa hem när något inte känns bra!

Söndagen gick i städningens tecken. Det skulle ha blivit gjort på lördagen, men men...
H följde med och hjälpte mig. Hon är helt fantastisk.
Utan henne vet jag inte riktigt hur jag sulle hunnit med.
Hon är nogsam, självständig och tycker att det är roligt att städa och hjälpa till.
Hon bar grejer upp och ner i trapporna, skurade hela sovrummet själv och hjälpte till med lådorna i frysen och fönstertvätten i två rum.
*stolt* över min lilla arbetsmyra! Och djupt tacksam att hon tyckte det var roligt att hjälpa till.
Vi började kl 11 och vqar klara kl 18. Nu är det bara ett skåp med vinterkläder i hallen och sen allt bakom köksskåpen kvar.
Mäklaren kommer idag på morgonen och ska fotografera, så vi får ut den på annons. Därför brådskan. Sen är det ju skönt få det gjort.
Vi ska kolla vad vi har hemma i skåpen och sen komplettera med det som finns på Mariebergsgatan. Onödigt trycka in ett kök till i skåpen liksom.

Skräpmat och sen iväg och ta sprutan för W.
Det var skönt att komma hem vid 21 och få sjunka ner i soffan en liten stund innan sängdags :)

RSS 2.0