??

När jag la mig var det vår. När jag vaknade är det vinter. Var tog sommar och höst vägen? Vem fan beställde det här?

Bebis

Den som kan få bebisdoft på burk lär bli miljardär! Det va helt fantastiskt att få mysa med min underbara lilla systerson. Doftar så gott, helt mjuk, rund och go. Ljuvlig! Man kan ju inte få nog :) Underbara härliga ljuvliga barn! Längtar till på lördag när jag får snusa på honom igen. Och så klart mysa med hans ljuvliga storasyster! :)

Baciller

Jobba med barn är nästan livsfarligt för hälsan! Ständiga febertoppar och infektioner...får hoppas att immunförsvaret går stärkt ur det här. ProViva, Omega3, C-vitamin och Ingefärsvatten är vad jag försöker få bukt på bacillerna med. Jisses... Man är ju inget träningsfreak direkt, lite då och då...för underhåll..och för att känna mig fräsch och någotsånär pigg. Men med febertopp då och då så går det några dagar mellan tränings"passen". Måtte bacillcirkusen ta slut snart!

Grönt gräs


On the go..

Stor i full rush :-)

Strike a pose

Stolt Liten poserar :-D

Lycka..

Efter ett års sug...så blev det så äntligen gjort.. Efter lite övertalning gjorde Liten slag i saken och åkte 4hjuling. Oj oj oj...hon sken som en sol sen. Inte så fort i början..och fick bli på gräsplanen. Dagen efter,igår, så var det direkt fråga om att köra igen. Och stor ville också. Sagt o gjort..varv på varv på varv turades de om. Och hade skitkul! För varje gång det var ny tur så gick det liite fortare :-)

VAB

Kl 9 så vände jag hemåt. Stor hade ont i hela kroppen så hon grät. Lilla myran.. Blev att handla hem lite gott gott och sen hem och stoppade henne i bastun. 2 timmar låg hon där, helt i fred och läste böcker. kom ut som en ny unge :) Framåt kvällen så var hon stel igen. Jag rensade rabatter och krattade vid infarten. Det är ju så härligt att se allt det gröna spira där under löven. Idag är en ny dag och W provar igen. Får se hur länge det går idag. Lilla kraken..önskar det kunde gå över nån gång!

Moster..igen..

Blev moster till en underbar liten pojke igår morse. Får tyvärr inte träffa honom förrän på torsdag, pga RSvirus. Så det är besöksförbud. Men den som väntar på nått gott... Måste vara moderskänslorna...igår hade jag lätt kunnat skaffa ett barn till bara på grund av lyckoruset. Han är sååå fin!

Blir så glad

Stors blodprover är bra :) Så nu mår levern prima igen! Då kör vi, bara att spruta in nya gifter med start imorgon. Det är märkligt egentligen att det goda som gör gott, medför en massa ont. Ett ekorrhjul! Och man är ganska liten och maktlös! Och så blev hennes läkare lika glad som vi att det var ett superresultat av kortisonsprutorna. Smärtan borta och rörligheten åter :) Nya sprutor i knän, tår och fingrar ska planeras in. Det värsta först, så knäna är prio ett. Jag har lovat att hon ska få springa miniMaraton 6 juni om vi får ordning på knäna och det inte gör ont när hon joggar. Ironiskt...ungen älskar att röra på sig, idrotta och framför allt springa. Hennes dröm är ju att få vara med i Kalvruset, barnens motsvarighet till Tjurruset. Men fötter, knän eller nått annat har satt stopp de senaste 3 åren. Kanske, kanske i år?!

Cykel..

I morse ringde klockan 05.20. Liiite tidigt. men bara att klä på sig och sen iväg. Mössa och vantar på. Det var bara 0.4 ute. Cyklade till jobbet idag, med R som sällskap. Vi var så tidiga så vi hann med en frukost på McD innan jobbet. Riktigt pigg var jag när jag bytt om och fräschat lite :) Blir cykeltur hem också. Vi ska köpa picknick innan vi far hemåt, så vi kan göra lite fika stopp på vägen :) Ser ut att bli en härlig fredag! :)

Promenad..

Strålande väder. Och nu är vi ju lite effektiva och samåker. Jag slutade först. Så gick och hämtade min nya mob på ICA, sen började jag traska hemåt. Va riktigt skönt. Kändes dock att jag hade en ringrostig mil i benen från dagen före. Efter 6 km hämtades jag upp. Det var skönt att bara gå och njuta i solen. Blev stretching och bastu senare på kvällen. Hann med fröplantering och trädgårdsplock innan dess :) Härlig dag igår!

Mitt ägande

Jag äger nästan ingenting. Slog de mig ikväll. Jag irriterade mig på tvätten och satt mig ner och tänkte på ingenting. Jag har några krukväxter, en tv, en fåtölj m fotpall, en dvd, en filt och en servis. En bokhylla, en smal bokhylla, lite.förvaringsburkar, tre ljuslyktor, en cykel och en bil. Nån handduk och lite linne samt mina kläder. Mycket är de inte. Om jag inte bodde här skulle knappt märkas nån skillnad. Det är lite märklig känsla. Ibland kan jag sakna mina saker, mest möblerna. Min sköna soffa, det fina bordet. Det är ju bara värdsliga ting, men ändå... När ett boende ska in i ett annat är det ju enklast att ta det befintliga boendet och att magasinera är krångligt och dyrt i längden. Så för att slippa krångel blev det så här. JJag är inte rik på varken pengar ( min ständiga otursföljeslagare) eller saker. Så det är tur att jag är optimist och rik på kärlek :-)

Att tvätta

Jag verkligen avskyr att tvätta! Fasikrn va trist de är och det är ju alltid en neverending story!

Ibland så..

06.07 ringde telefonen. Kollegan sjuk. Så jag fick åka till jobbet och öppna. Inte helt fel idag, när det är 15 grader varmt och en stor sol ute :) Och jag slutar tidigt, istället för kl 17. Ja alltså tidigt är nu 14.45. För nu har jag lunch mellan 14.45-15.15. Likasamma blir det imorgon. Då kankse, kanske jag kan ta friskvårdstimme också, så jag kan sluta en timme tidigare. Nu ska jag gå och ta en fika med mina tjejer, sen blir det en promenad till gymmet. Kärleken jobbar över, så det blir att traska. Vi har ju börjat samåka, å när han jobbar över och det var han som hade bil såååå får man använda apostlahästarna istället :)

Zzz

Go natt macken! Stänger butiken nu :-*

T minus 5 times left..

Nu är upptrappningen stoppad på 0.1 ml, det är pollen fr Al och Hassel i luften och Björken är på gång. Istället glesas gångerna ut. Så nästa gång är om 2 v, sen 3 v osv tills det är 6 v mellan. Så blir det under säsongen. När pollen lagt sig så trappas jag upp till 1 ml och så står jag på det i ca 3 år. Så nästa säsong kommer jag märka skillnad troligen. :-) Så istället för.5 ggr till med upptrappning så slipper jag det här varje vecka. Skööönt! Så nu ökar vårkänslorna ordentligt. :-)

Hurtigheten själv

Liten är ganska bekväm och rör sig inte i onödan! Hennes långa, smala kropp med långa gasell ben, pigga ögon och smarta huvud kan nara skylla på gener. Inte motion och nyttigt födointag. Hennes uppfattning om aktiviteter är skolidrotten och skolsimmet som är en gång i veckan vardera. Men så blixtrar hon till! ... En kväll i höstas fick hon plötsligt för sig att hon hade lust att springa tre km. Sagt o gjort! I morse vaknade hon 6.15. Kl 6.30 var hon ute o sprang (det är inget småjoggande heller) 1 kn drygt. Hon sprang två gånger fram o tillbaka till grannarna 500 m bort. Snårig, blöt grusväg. Sen hade hon gjort hjulningar på gräsmattan, tåhävningar och lite andra rörelser när hon ändå höll på :-) Skutt in i duschen, mumsade en limpsmörgås sköljd ner med ProViva och så var hennes dag startad! Ca 7 va kl då. Hurtig som få när andan faller på! :-) Det är synd hon inte sportar. Är bäst i alla kategorier för år 2 i skolan. Träningssimmar på skolsimmet, för att hon är snabb, stark o teknisk. Är snabb och uthållig i löpgrenar. Och vill vinna och va bäst oavsett va som gäller. Men hon behöver inte, enligt henne själv. Hon sportar ju redan (skomidrott o skolsim är väl idrott mamma?! Ehh..jo visst..) Ja ja det kanske kommer. När självkänslan blir starkare. Ho. är bra på mycket Liten, bara självförtroendet som sätter stopp. Åh så plötsligt får hon sina infall...he he he... :-)

Gymmet m trevligt sällskap

Liten skulle på kalas,<3 på poker , bonusbarnen till sin farmor o farfar. Bara jag o stor.hemma. Men istället för att åka direkt till mormor så följd hon med mog till gymmet. Har ju.bytt gym nu. Det här är litet ocj det är oftast ingen mer än man själv där. Dessutom en lördagkväll... Jag instruerade och hon följde. Gick kanon. Vi hade roligt.båda två och blev helt slut. Hon tycker om att träna,sveytas, ta i och bli skönt.trött i kroppen. En öiten arbetsmyra under rätt förhållanden. Jag var tjatig om att ta det lugnt,känna efter. Vid ont var hon tvungen sluta direkt. Börjad med tio min uppvärmning. Hon cykel, jag crosstrainer. Sen fria vikter varvade med situps i 40 min.Hon gjorde 60 st och jag mina obligatoriska 200. Detta följd hon upp me 20 min försiktig löpning. Gick långsamt men bra! :-D Hon vill ju så gärna springaMiniMaran även i år. Nu vet hon att hon kan. Inga rekord tider, men hellre man kan r öra sig behagligt och alls, än i smärta och inte alls. Kändes så bra se henne ha roligt, vara aktiv och bli glad och stolt när hpn ku.de :-) Hon sa själv att hon ville följa med fler ggr. Får se om hon är lika munter imorgon när träningsvärken känns ;-)

Looking forward til tomorrow

I födelsedagspresent fick jag en spa dag på Färna Spa och Herrgård. Ska bli såå underbart! Hel dag! Börjar med Herrgårdsfrukost strax efter kö 8. Sen blir det ner i skönplurret :-) Har varsin behandling på 50 min. Jag ska få fötterna peelade och masserade. Ääällskar fotmassge! Sen blir det även ryggmassage. Skönt!En vädermmässigt ruggog helg, så det kan vara skönt med värme, kärlek, omtanke och omvårdnad. Barnen sover hos respektive mor o far föräldrar, eftersom vi ska upp tidigt imorgon. Längtar! :-)

Godmorgon!

Min morgon startade 5.45. Gjorde kaffe, väckte barn. Ordnade frukost. Klädde och fixade mig. Kaffe och småprat med alla barnen vid frukostbordet, utanför gick solen upp = en riktigt god morgon :)

Slappar söndag

Vaknade med sprängande huvudvärk! Kände mig bakis. Vilke är omöjligt eftersom jag är i stand-by ifall jag ska hämta systetdottern,om systetsonen vill komma ut. Men vi bastade lääänge igår, borde druckit mer vatten under kvällen och i bastun. Det är ändå skönt att vakntidigt. Har mer o mer börjat uppskatta tidiga morgnar. Dagen blor ju så mycket längre och mer avslappnad då. Finns en massa tid för allt möjligt att göra :-) God, energirik frukost med kaffe blev en snabbis i köket som blev hårt trädgårdsarbete. Timmarna flög iväg medan vi jobbade. Jag jämnade till slänten och jordhögen, som ska bli blomsteräng. Lunchen fick bli enkel- Laxfile i ugn med fänkål, olika lökar, broccoli och paprika. Smakade mums att äta i solen på verandan. Sen blev det redig slapparsöndag! Kaffe o bulle medan vi njöt i solen och spelade wordfeud. Hi hi hi...en och en halv timme senare konstaterade att vi förslappat oss. Nu sitter jag kvar här i solen på verandan. Guu va skönt solen hettar på kinderna och min grå byxben steker :-)

Melodifestivalen

Jag tror att Loreen vinner, Lisa Miskovsky blir tvåa och Danny ttea. Alla tre är bra, men Loreen är nog snäppet bättre. Lisa M gör en annan kategori låt än övriga. Danny är inte bra live, iallafall inte senast han sjöng låten. Däremot på radion är låten skitbra. Loreen är helt suverän oavsett live eller inspelad. Men, men...vi får väl se...om några timmar är det klart. Jag tror att jag komme se det.

Vårstök

Hängt ut tvätt på tork, doftar ju så gott i friska luften. Pumpat däck och höjt sadel o styre på ddotterns cykel. Klippt krusbärs busken. Försått tomat, smörboll och lövkoja. Rengjort glasrutor till Tomatacceleratorn,som R bygger. Plockat undan vinterleksaker. Solat på verandan.

VÅR!

Nu är det sagt på teve, å då är det ju sant! I morse sa SVTs meterolog att det är första vår dagen idag. Framåt kommer medeldygnstemperaturen att hålla sig över nollan, å då är det vår! :)

Läskigt!

I tisdags skulle Tripp få kortisoninjektioner i hälsenorna. Så när hon skulle preppas inflr det fick vi sitta i väntrummet på Barn dagsjukvården. Helt okej. Det är rätt trivsamt och sorglöst där uppe. Men...i väntrummet satt en tjeje i början av tonåren med sin mamma. Riggad med droppställning. 6 (!) dl blod fick hon! Jisses...och på pratet att dömma så var det inte första gången, troligen inte sista gången heller. Och sen kom det in en liten krake i vagnsrullstol, ett barn som jag vet har nedräkning och redan lever på övertid. Jag kramade om Tripp och viskade till henne att även om hon har smärta varje dag, så hellre att vi utkämpar det i några år, än att ha sådana sjukdomar och leva med vetskapen om att den är dödlig! Idag är det fredag och det har börjat visa resultat. Jag har burit och kört ungen fram och tillbaka, upp och ner. Men det är det värt. Ingen uppoffring är för stor eller för jobbig. Det är så underbart att se henne spontant sätta sig på huk och knyta skorna. Hon har inte kunnat sitta på huk på flera månader :)

Om jag kunde..

...skulle jag byta med dig. Att se denna positiva, levnadsglada, sociala utetjej bli en mer tydtlåten, tillbakadragen och trumpen...men ständig smärta och rörelseinskränkning tär. Även om hon är "bra på" att hålla igen, kämpa och bita ihop. Önskar jag kunde bära din smärta åt dig, fylla dina dagar med skratt och sorglöshet! Men det enda jag kan göra är att finnas där, å det gör jag ALLTID! Önskar mig ibland tillbaka till när de var 2,3,4 år. Allt var så bekymmerslöst. Livet lekte och det fanns inga gränser. Regnade det så på med stövlar, stekte solen så på med solhatten, lyckan över att för första gången dra upp dragkedjan själv..knubbiga små armar runt halsen och en blöt puss. Så där som bara en treåring kan göra. "mamma jag ääääälkar dej" Fast det är häftigt att vara mamma till en blivande 9 och 11 åring. Sådär mittmellan småbarnsår och puberteten. För 9åringen är jag fortfarande stor och kan allt, det mesta kan lösas och allt är fortfarande superlogiskt, medan 11 åringen gärna löser saker själv, tänker och samtalar.

RSS 2.0