Snart nedräkning...

Snart bara ett dygn kvar på det här året!
Alltid lika spännande.
Visst är det väl härligt att tänka att man har 365 nya dagar som bara väntar på att få upplevas?!  :D

Klänningen är shoppad - blev en svart, smetig sak.
Ett par läckra strumpbyxor är inköpta - rutiga ;)
Drycken - fixar jag på vägen till tåget.
Håret - blir en slarvig knut.
BH, trosor - svart och spets så klart!
Och de områden som behöver ansas och snyggas till är fixade.

En flicka vill alltid vara snygg under!

Är redo för skoj!
Ser fram emot det här massor :)

Nyårslöfte!

Mindre än två dygn kvar på detta kära 2009. Ett händelserikt år! Det är väl alla år mer eller mindre i och för sig...men det låter mer spännande att skriva så ;)
Hur ska jag summera det här året då?
- Lärorikt!
- Intressant!

Jag älskar att lära mig nya saker och jag tycker att det är intressant att betrakta människor. Sitta på en flygplats, tågstation eller ett cafe - det är som en liten såpamosaik - massor med intressanta stories :) Det är kul!
Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, vad jag tycker, tänker och står, värderat mina värderingar - blivit många erfarenheter rikare om andra människor! En del bekräftande, en del förvånande, en del undrande, andra glatt överraskad. Alltsammans har gjort mig starkare. Jag trivs enormt bra med mitt liv. Allt är inte en 10a, det får jag leva med, men jag snittar fan på en 8.5a ;)

En av de absoluta höjdpunkterna i år var 9 augusti!
Äntligen efter att ha längtat och väntat - Madonna på Ullevi! Wow!

Småbarnstiden är över. Yngsta tjejen slutade på förskolan och började på förskoleklass. En milstolpe i bådas våra liv.

Min äldsta dotters hörskelskada, vilken helt blev omdiagnostiserad - omvälvande och tankeväckande!

Alla nya år ska ju inledas med ett nyårslöfte. Jag har inte riktigt klurat ut mitt. Brukar ha en utmaning att ta tag i. Tänker inte ha något med kost och träning i år. Vet att jag inte har den extra energin just nu.
Kan löftet vara att ta sig genom skolan? För det går tungt nu! Fast njae...inte nå spännande..genom ska jag ju.

En Klassiker ska jag ju göra, men inte förrän skolan är klar - så det hänger i luften.
Bättre kost - har provat äta extremt bra - tar tid och energi - jag äter bättre än en Svensson - får duga så länge.
Löpning - går inte att få som förut, får bli lugn jogging - ledbanden säger ifrån - ingen ide utmana ödet - gåförbud i 8 v var ingen höjdare!
Kroppsförbättringar - nope! Gillar mig precis som jag är :)
Studier - nope! Räcker med det som är! Just nu.

Har inga ideer just nu...
- Spagat? Njae...har jag ju gjort en gång. Klarade det, med förlängd utmaningstid. Gjorde ont som fan! Och går ju tillbaka när man inte "håller i det".
- Miljonär? Tror jag att jag ska bli varje onsdag och lördag! ;)

Funderar, funderar...

Sista fyra månaderna har inte varit någon jättehöjdare...och sista två månaderna har varit riktigt tunga. I alla tre delarna i mitt liv - priv, jobb och studier. Speciellt privat.
Lyckligtvis är jag inte långsint, är realist och tror på mig själv.
Jag är ju en obotlig optimist också, vilket alltid är till hjälp. Livet blir vad du gör det till! Och jag tror alltid att det ska ordna sig, för det gör det ju på ett eller annat sätt.

Min förhoppning för 2010 är att det ska bli ett riktigt avslut och slutältat. För det är riktigt tröttsamt!
Min målsättning är att avsluta studierna.
Mitt löfte.... Får återkomma med det!
Bli mer organiserad kanske och planera bättre?
Som nu - jag ska till Stockholm på fest imorgon. Och har ingen klänning! Nya människor, så vill ju att intrycket ska bli det bästa. Jag är alltid ute i sista minuten :D

- 21 grader....det är lite för mycket i min smak!

Kom just in i stugvärmen. Nu är det kolossalt kallt ute! - 21 grader...brr...
"Glömde" överdragsbrallorna eller....jag tänkte att när jag ändå sitter i bilen, så kommer jag inte frysa och det var ju "bara" -15 när jag åkte. Men fy sjutton...
Kände mig tvungen att tanka också (jodå kära pappa och S...tar hand om pärlan!)fingrrarrna hann ju frysa till is den korta stunden. Inga isproppar i sikte nu iallafall :)

Gjorde ett "drömpass" på ggymmet ida. Kroppen bara älskade träningen! Istället för Avatar blev det 90 min gym. Det kom lite annat mellan för vännen, så jag jobbade lite längre och körde ett lägre gympass istället. Funkade urfint!
När man kört slut på kroppen, tömt den helt och sen får kliva in i en lång het dusch...wow...älskar det!
Kom dock på när jag jag stod och smorde in kroppen med bodybutter att det nog skulle bli en aning kylslaget när jag knallade hem. Nog för jag har mössa - men huvudet kändes som om jag stoppat det i frysen när jag kom hem.

Varit hos vännen med familj ikväll. Haft urmysigt!
Det är en sån där skön familj, som man bara kan vara i. Man smälter in och hör till direkt. Det har alltid varit så. Inget märkvärdigt! Och ändå är vi egentligen helt och hållet total olika :)
De ska iväg på middag på nyårsafton och ansvarar för efterrätten - så vi satt och kikade på recept!
Konstaterade snart att vi måste ha en räkfrossar kväll.
En paj-fest.
Äta oss igenom olika tappas.
En chokladkväll.
Efterrättes- provsmakningsdag.
Smörgåsar, smörgåstårtor.
Bla bla bla.

Hade ätit när jag åkte dit, ändå började det kurra i magen. Allt det där goda!
Finns det något godare än mat?  :P
Älskar att äta!
Är alltid hungrig!

Kan säga att jag är jättesugen på lasagne just nu. Har tyvärr ingen och det är lite sent att svänga ihop en lasagne vid midnatt, när det är jobbardag imorgon.
Janssons frestelse vore inte heller dumt.
Eller en räkbakelse.
Lantchips, dill och gräslök.
En påse winegummin.
En påse djungelvrål.
Potatissallad - okladdig, med grillad vitlöksmarinerad kyckling.

Är hungrig. Ska gå och göra något åt det! :)

Gissel eller välsignelse?

Snackar naturligtvis om den kvinnliga mensen. Menstraution, lingon veckan, röda veckan, montan, mens, blödarsjukan....kärt barn har många namsn som det heter!

Varför har inte killar/män något liknande?
Vi är ju även förvaringen, under barntillverkningen, samt produktionsmaskinen - vilket inte heller är någon rosaliknande drömtillvaro!

En del flickor får mens redan som 8-9 åringar, andra får de i 17-18 års åldern.
Ett nödvändigt ont, om man vill ha barn.
Ett rengöringssystem för kroppen.
Ett friskhetstecken.
Ett tecken på fysisk mognad.
Ett tecken på fysiskt åldrande.

Under de år vi har det upplevs den olika. För en del märks den knappt. Var 28e dag kommer det några droppar blod i 2-4 dagar. För andra är det stora smärtor, psykiskt lidande. En del blir djupt deprimerade, psykiskt sjuka, kraftiga humörsvängningar. En del måste medicineras mot detta. En del får vätskeansamlingar i kroppen, sömnsvårigheter, håravfall, illamåenden, kraftiga smärtor i rygg och/eller mage.
En del har mycket kraftiga bklödningar, så pass att man mår fysiskt dåligt, blir sjuka och måste medicineras och i vissa fall opereras.
För en del kommer mensen som en klocka, totalt regelbundet. För andra gör den lite som den vill, kommer och går.
Använder man preventivskydd - p-stav, olika p-piller, p-spruta, olika spiraler, etc - beter den sig annorlunda.

Sexlusten kan påverkas, beroende på var i menscykeln man är eller hur man reagerar på sina hormoner.

I olika kulturer är reaktionerna olika på en flickas/ ung kvinnas första menstraution. Vissa hymlar, hyschar och en del har fest och firar när den kommer.

Och när den försvinner, kvinnan går in i klimakteriet, reagerar kroppen olika både psykiskt och fysiskt. En del måste opereras och ta bort livmodern på grund av de kraftiga problem som kan uppstå. En del märker bara att blödningarna avtar. Svettningar, frossa, deprissioner, illamående, sömnsvårigheter, etc...finns massor av "biverkningar".

Och den förändras beroende på om man fött barn eller inte, efter varje barn...

Det är en skön paus under tiden man är gravid, när den inte kommer. Men också här är den nyckfull. En del blöder genom hela graviditeten - en orsak till sena grav upptäckter.


När jag var 15, fick mens som 13 åring på sommarlovet mellan 6an och 7an, hade jag sån hemsk värk att jag var sjukskriven från skolan några dagar, varje månad. Trots medicin. Tre gånger har jag varit akut till sjukhus för misstänkt brusten blindtarm - sen fick jag p-piller. "Den farliga sorten!" Gick upp tio kilo i vikt på två år, vilket sen "rann av mig igen" i och för sig. Men ahh...vilken välsignelse...fick en ny kropp och trevligare humör.
Jag har ett hemskt humör när jag är sjuk he he he....

Nu, efter två graviditeter, med kopparspiral (jag äter inte p-piller eftersom det inte "hjälper" på mig mot graviditeter bevisligen!!) så är livet ingen lek några dagar i månaden. Jag får vätska i kroppen (gör 2 kg på vågen, fatta vad obekvämt det är!), enorma hungerkänslor (inte sug, utan hunger. mat, mat, mat. jag har en enorm energiåtgång en vecka i månaden!), "svaghetskänsla" och värk i ryggen under tiden, kraftig värk i magen timmen innan blödningen och två dagar av störtflod, av de 8 dagar den pågår. Har alltid ett byx-ombyte med "som säkerhet" dessa dagar. Med en reglbundenhet på 27-30 dagar.

Så...jag kan inte bestämma mig... Är mensen en välsignelse eller ett gissel? Är det min moderna bekvämlighet som gör att det är så in i vassen "besvärligt" med en av kroppens naturliga funktioner?

Jag vet inte....ambivalent i frågan...

Mig veterligen kommer jag inte få fler barn, om jag inte skaffar en på egen hand... Ett förslag från mig därför: kunde inte evolutionen uppdatera den kvinnliga kroppen till en 2.0a - så man kan slå på funktionen den dag man vill ha ägglossning och bli gravid?  Man ska ju göra val i allting annat i livet!

- 16...brr!

Såg på nyheterna i morse att kylan ska hålla i sig. Brr.... Och jag som ska ha en liten klänning på Nyårsafton! Blir kylslaget!
Nåja...

Va en liten chock för andingssystemet att kliva utanför dörren i morse. Och jag har en förmåga att bestämma mig för att promenera när det är som kallast. Eller typ regnet öser ner. Och har jag bestämt mig, så har jag.
Iklädd totala skidstället..med radion i öronen knallade jag iväg till jobbet. De första andetagen var grymt jobbiga, luften ville liksom inte passera svalget. Fick "dra" ner det i lungorna. Lätt flåsig promenad med andra ord.
Men skönt, när man väl värmt upp sig :)

Idag är jag solo igen. Inte ens städerskorna är här nu. Lyckades inte sätta igång larmet iallafall. Upptäclte av en slump häromdagen att min kod inte fungerar. Lyckat! Hade varit kul stå här en morgon med larmet ringande och försöka förklara att det VISST är min kod...när den inte existerar.
Nu är det snart ordnat.
Jag är ju säkerhetsansvarig - visst låter det grymt tjusigt, dock ej fullt så James Bondaktigt som det låter - så nått mail med lite siffror i har snart fixat det.
Förhoppningsvis larmar jag av med egna koden imorgon.

Idag var jag smart...he he he...flickan kan ju liksom när hon anstränger sig ;)
Har en mugg med mjölk med idag. Så snart ska jag göra mig kaffe och läsa morgonnyheterna.

Varför det är så underbart skönt att vara själv ibland!

Det måste vara ödet...
Det händer varje gång jag börjar känna längtan. Det är kanske inte så dumt att vara ihop med nån, nu när de flesta faktiskt lever i nån form av förhållanden. Någon där ute måste ju vara vid sina sinnens fulla bruk, hyffsat i alla fall, och klara av mig :)
Varje gång min skeptism mot förhållanden tonar bort vid horisonten...då händer det...

Snörar på mig skorna..hör hur det ringer..ser att det är vännen. Ja, ja...kan ringa upp när jag är tillbaka.
Hinner ut genom porten, så ringer mobilen. Det är vännen. Ledsen, orolig, bekymrad.
Medans jag tröstar, ger råd, lyssnar, pratar..möter jag upp vännen för joggingturen. Samtalet fortsätter ända fram till löparspåret och ungefär en kilometer till. Sen lägger vi på. Vännen kan inte fortsätta samtalet. Och jag lovar att försöka fixa och trixa. Igen.

Svartsjuka och knäppa ideer måste vara det mest förgörande för en relation!
Varför kan man inte bara lita på vad den andra säger?
Varför tror man så mycket i ett förhållande?
Eller säger saker som man egentligen inte menar eller kan hålla?
Är det inte enklare att vara öppna mot varandra, låta varandra njuta av livet och slippa bekymmer med att ljuga, leta förklaringar och anledningar, misstro eller manipulera?
Och varför är det så svårt att tro på att en kille/man och en tjej/kvinna faktiskt bara kan vara vänner? Till och med vänner så som killar är vänner eller på det sätt som tjejer är vänner. (Eftersom det nu uppenbarligen finns en stor skillnad, enligt de som vet!)

Om man tillåter sin partner att ha en nära vänskapsrelation med en tjej/kille blir inte livet enklare då? Det kanske finns saker man INTE vill prata om/göra med med sin partner!
Och varför är tjejer så där att det ska vara med sin kille hela tiden, oavsett vad denne och kompisarna ska göra/hitta på? Och blir stötta när denne någongång vill göra nått själv eller med nån annan?
Om man tillåter sin partner att ha casual sex om andan faller på, slipper man inte tankar på att han/hon ljuger, misstankar om ev otrohet och annat? Tar man liksom inte "udden" av frestelsen, om det nu är det man är rädd för? Och om det bara är sex...är det så farligt då? Om det är lika för båda och båda är ärliga med det - så klart.

Och jag vill här poängtera att jag själv aldrig varit otrogen, men att jag levt i ett förhållande där otrohet (både tillfällig sex och andra förhållanden) var mer en regel än undantag. Och det som störde mig mest var att han ljög om det. De sista 5 åren förekom inte sex regelbundet iallafall, om de inte var fylle-sex, för det tilltalade mig inte. Visst sårade det mig, jätte, jättemycket i början!
Och det som gjorde ondast var att alla andra visste, men inget sa. Och det ironiska var att jag visste också, men han nekade. Och ingen sa sig veta. Jag är absolut inte dum! Jag läser människor rätt bra, litar på få och tar reda på det jag behöver veta - jag har stora öron, uppmärksamma ögon och kan få 2+2 till 4 ;)
Sånt slipper man, om det är öppna kort.
Och det är inte att jag är kall, okänslig eller nått sånt. Snarare erfaren och luttrad ;)
Men jag tror att det är enklare och ett smidigt sätt att kunna känna tillit hela vägen. Utan tillit fungerar ju inte förhållandet i längden.

En vän säger ibland att denne skulle kunna skriva en instruktionsbok i konsten att ljuga och hur man är otrogen utan att bli upptäckt. Och jag brukar kontra med att jag skulle kunna skriva facit till den. He he he...

Efter joggingturen, satt jag mig en stund i soffan och funderade. Sen tappade jag upp ett hett bad, med rosendoftande "badhjärtan" i, kröp ner i detta heta sköna och lyssnade på den sköna tystnaden. Tog fram min Kalle-tidning och konstaterade:
Det är underbart att vara själv ibland! Och fan så mycket mindre bekymmersamt :)
Kär kan jag vara ändå och sex får jag när jag behöver det!
 

Band of Brothers

En av de absolut bästa serierna som någonsin gjorts, Band of Brothers, kommer visas igen på svensk tv. På SVT2 på lördagar 22.45.

Den handlar om E-kompaniet (Easy Company), 2. bataljonen, 506. luftburna regementet (506th Parachute Infantry Regiment), 101. Luftburna Divisionen (U.S. 101st Airborne Division) och deras löjtnant Richard Winters, från deras grundutbildning till deras landsättningar i Normandie, Operation Market Garden, Bastogne under Ardenneroffensiven, samt till krigets slut.

Serien är baserad på en bok, av Stephen Ambrose. Han har intervjuat veteraner från E Company och skildrar deras upplevelser.
Serien skapades av Tom Hanks och Steven Spielberg. Den visades i USA 2001 och här i Sverige 2002. Jag missade inte ett avsnitt.

Det är en otroligt stark berättelse, om kompaniets och individernas känslor, tankar och upplevelser.

Gillar du action och verklighetsbaserat med historiska vingslag, spänning, dramatik? Då är det här nått för dig! 
Jag rekommenderar den varmt!

Före varje avsnitt får man se autentiska intervjuer med någon av veteranerna, som karaktäerna baseras på. Inte förrän på slutet får man veta vem av dem det är.

Fantasin skenade iväg...

...och piggade upp - massor ;)
Helt ensam i huset, trodde jag att jag skulle få en trist dag nedgrävt i ett arkivskåp.
Icke!
Blev mycket trevligare än så...
En del fantasieggande tankar flög iväg och jag har nog inte fått så mycket gjort som jag tänkte idag. Huvet snurrade iväg mot annat...

Mycket trevligare!

Och så ringde syrran, hon stod utanför jobbet med Thai-mat. Smaskens!

Nu tänker jag nog överge det här stället. Har gjort mitt dagsverke för idag :)

Ska möta vännen på stan.
Sen blir det en joggingtur, båda är nu friska och krya - dags få fart på benen igen :)

Avatar

Filmen som "alla" talar om!
Den ska vara skitbra!
Och det tror jag med. Jag gillar sådanan här filmer, lite verklighetsflykt. Snygga effekter, action...

Många tjejer gillar inte såna här filmer. Inte som jag känner iallafall! Det är trist. Fast jag är inte jätteförtjust i romantiska komedier/ drama, så det går väl på ett ut :)
Den som jag "förut" brukade se det med, bor lite för långt bort för en biokväll.

Jag gillar MI, Star Wars och Sagan om Ringen- typen av film. Är väl allätare, förutom skräckfilmer - av den anledningen att jag blir skiträdd! Då vill jag först se slutet, för att kunna se resten :) Inte världens bästa upplägg, speciellt inte i sällskap he he he...

Träffade vännen igår, på gymmet. Han "förbarmar sig" över mig och så går vi ihop och ser den. Skitbra! Bra film, bra och trevligt sällskap!

Att gå på bio är riktigt mysigt! Popcornen smakar på ett speciellt sätt, det är bra bild och häftigt ljud (förhoppningsvis!), sköna stolar och trevligt sällskap (oftast).
Visssa filmer bara SKA ses på bio.
Star Wars är såna filmer, Troja är en annan. De kommer liksom inte till sin rätt på en 42 tums teve :)

Tyst som i graven- om det fanns fläktar där!

Bara lilla söta jag finns här!
Alldeles allena :)

Har varit och hälsat på del av min personal på morgonen. Jag kom till jobbet till 9. Lagom tid ;)
Ska strax sätta på musik, så att stället livas upp lite, men jag väntar på posten.
Har ytterdörren öppen, vilket inte känns helt okej, eftersom det bara är lilla jag här.
När posten kommit och gått så ska det poppas :D

Det är "rensa ur arkivskåpet"-dagen idag.
Visst låter det roligt ;)

Det är totalt oorganiserat, något jag INTE har tagit tag i det här året. Finns inget system alls i det. tänkte fixa ett nu. He he...min stf kommer gå vilse i det när hon är tillbaka :)

Måste också rensa inkorgen, får regelbundet varningar om att jag överskridit gränsen för hur mycket som får finnas i den.
Men jag har inte lärt mig ännu vad jag behöver ha kvar eller inte. Det är ju nått med arkiveringstiden...får ta tag i det imorgon.
Aha...jag anar ett veckoupplägg!
Onsdag blir det att förbereda för nästa tisdag - nästa år...låter så avlägset!
Tror nämligen att jag tar ledigt på måndag. Blir nog lite skönt med långledigt igen.

Till lunch blir det en p-shake. Inte helt tillräckligt kanske, men får duga. Det är ju inte direkt fysiskt och energikrävande dagens arbete :S

Kanske skulle slå på kaffe också...men finns väl ingen mjölk kan jag tänka mig. Och kaffe utan mjölk är INTE gott! :S
Får gå och rota ute i köket.

Visst låter det som en effektiv och kul dag på jobbet?!
Bye for now!

Fundering...

..och en protest!
För oss som är mindre pigga, vill inta soff-och teveläge, ev sjuka....var är allt bra på teve?
Varför gamla filmer/repriser under julhelgen?
*suckar*

Är man som jag sjuk (fatta vad det har varit synd om mig!! I nästan två veckor!) så vill man ha lite att göra när inte energin är på topp! Kan alla som bestämmer i filmtablåerna tänka på det till nästa år?!
TACK!
Fast då tänkte jag i och för sig inte vara sjuk....men ifall om..  ;)

Status:

- ny gymmad
- ny duschad
- mätt
- belåten
- soffläge

Mellandagsrea

Är inget jag gillar!
Jag avskyr att trängas!

Va ner och kikade på Vero Modas utbud. Ska väl ha på mig nått glittrigt på nyårsafton hade jag tänkt.
Kom så på att jag inte har koll på temat. Skickat ett sms och hört mig för. Får sen vad det kan tänkas vara.
Provade nått guldigt - nje.
Provade nått rosa och "yvigt" - mja...
Spanade in ett linne, med tungt silverband - wow! Det med svarta tajta "kostymbrallor" - kan absolut va nått! :P

Annars kan jag rekommendera er att INTE prova kläder i en liiiten provhytt, med mysbh på och "jättekissnödig" mage...känslan blir inte riktigt den man vill!!

Åker ner igen på onsdag, då "måste" jag ju hitta nått. Beroende på vad jag förväntas ha på mig!
Me looking forward to it! :)

Nu gymdags!

El-tandborste - jag är frälst!

Tjejerna fick varsin el-tandborste i julklapp!
Det är ju underbart borsta tänderna med den sån!
Vilken skillnad. Jag kan verkligen känna hur rent det blir. Och länge efteråt. Speciellt bakom tänderna och mellan dem.
Kan varmt rekommenderas.
Jag ska köpa mig en egen borste nu i veckan. Håller tillgodo med manuella så länge :)

Annandagen

Som traditionen bjuder så åkte jag till min "andra" släkt.
Det är en bra bit härifrån. I otroligt vackra norra delarna av bergslagen.
Mindre vackert igår. Snön yrde ju ner hela kvällen före och snöade än på ananndagens morgon. Det brukar ta 50 min att köra, det tog 1,20 h nu. Läskigt var det!
Finns fördel med en liten bit, men nackdelarna överväger på vintern! Den åkte som ett såpatlöv på snön och modden.

Sen åt vi min farmors goda mat. Ungarna lekte och jag satt och snackade gojja med kusin, bror och övrig släkt. Hemvägen var det mörkt, hade börjat snöa igen. Vägarna var inte trevliga!
Jag var andra bil på två olyckor. Den ena kom vi samtidigt som ambulansen, där hade de kört in i bland träden. Såg inte mer, men peronserna i bilen satt kvar.. Den andra hade troligtvis "bara" åkt av vägen, nedför en slänt och in i snön.
Ruskigt! Får en att tänka till ordentligt!

Min fasas att vara första bil till en olycka. Jag vet att jag skulle kunna fungera i sån stress situation. jag blir så kallt lugn och senare så skakar jag som ett asplöv och mår pyton, när nått allvarligt hänt. Men till enloycka...nä usch...

Måste säga att denna kväll har upprepats med filmtittande och gott att äta. Ungarna och jag kollade på film till midnatt. Sen sov vi som små grisar. Hi hi hi...
Hur skön julhelg som helst!
Verkligen vilat. Frisknat till. Pigg i kroppen. Piggare i knoppen. 

Dopparedagen och dagen efter

Måste bara sammanfatta min julhelg som en riktigt, riktigt skön och mysig helg! Tror inte jag vilat, ätit och haft så trevligt på länge!

Julaftonskvällen avslutades ju med Bondespelet. Hur kul som helst! Jag ledde stort, gjorde några djärva satsningar men min totalgravida syster, som fegspelade och höll på att somna (hon är typen som sover vid nio på kvällen, är ju inte piggare nu kan jag säga!) mitt i spelet vid midnatt vann, för att vi avbröt. Så vinnaren fick bli den med mest kontanter. Och det hade hon.
Spöar henne nästa gång :D

Skjutsade hem henne. Kan ju meddela att de är jävligt dåliga på att ploga ute på vischan på julaftonsnatta! Usch, mindre trevligt köra min lilla pärla i snömodd, spårigt och halt :S
Ramlade hem vid kvart i ett på natten.
Hur pigg som helst!
Blev soffa och kika teve. Slocknade som ett ljus och vaknade inte förrän vid elva på juldagen! Som en liten nyponros ;)

Klev ur soffan ungefär när ena dottern kom hem, strax efter tolv.
Och dagen fortsatte i det spåret!

Hade i tanken att följa med hela gänget ut. Mat och sen svänga på rumpan efter det. Hade varit kul! Längesen jag var ut på krogen. Men "orkade" inte.
Så vi bestämde att vi skulle äta på restaurang. Vad som helst utom julmat.
Totalt omöjligt!
Allt stängt!

Gick på bio, sen blev det hämtmat, mycket lokalt. Typ nere på knuten :)
Fick bli en fläskfilepizza, med bearnaisesås.

Spelade tv-spel och slappade i soffan. Grymt skönt!
En av de bästa juldagarna på länge :)  Förra året var också kul. Först fest och sen va vi ut på krogen. Träffade alla mina kära!
Men egentligen, handen på hjärtat, hur kul är det att gå på krogen denna dag på året? Alla är ute, det är trångt. Man når knappt baren och dansgolvet är knökfullt. Kvällen tillbringas i en kö för det mesta. Förfesten är alltid den bästa!


Det lilla lugna en stund.

Har smitit undan för att vila huvud och öron.
Vilken massa ljud min familj gör. Det är trevligt, men i måttliga mängder! Vi är många från början, fyra barn och två föräldrar. Sen tillkommer det barnbarn och svåger.

Maten är äten, klapparna öppnade, tomten har varit på besök. Efterrätten har sköljts ner med kaffet, Benjamin Syrsa har ledsagat på besök i tomtens värld och den obligatoriska tuppluren är tagen.

Jag håller mig undan köket. Det är inte det roligaste jag vet, så jag smiter alltid om jag kan. Janssons frestelse är jag suverän på, så det är typ den uppgift jag har :) Den gjorde jag hemma, igår. Bara att leverera.
Sen dukar jag och laddar kaffet.
Jag tog på mig att diska en omgång.
Min mor och far har inte diskmaskin :S

Det är andra året som vi har begränsning av julklappar. Det är skönt. Stressen och "överköpen" av klapparna är förbi. Vi vuxna drar lott om en person att köpa till, för max 300 kr. Sen är det bara barnen som får.
Brorsan får en julklapp extra av våra föräldrar, men det är för att "lillen" fortfarande bor hemma.

Det är ett lyckat koncept!
Man lägger lite extra tid och kraft på "rätt" julklapp. Och ger mer från hjärtat.
Jag hade till brorsan i år. Det blev ett presentkort på Dressman. Han behöver kläder, alltid. Men är lite kinkig med "stickigt", färg, längd, typ, material... Så enklast var att styra in det på kläder, så får han välja själv sen.

Vi ger inte massor till varandras ungar heller. Vi ger en rejäl grej till varandras barn, jag och syrran. Systersonen fick skridskor i år. Mina barn fick elektriska tandborstar.
Till mina egna ger jag några mindre, mer genomtänkta. I år blev det kontroll till PS2, PS2 spel, böcker, en keyboard, DVD film och biobiljetter. De får ju från resten av min familj och sen även från övriga släkten deras. Blir tillräckligt och över.
Julen ska inte kosta en för
Och de har verkligen massor av prylar.mögenhet och bara handla om klapparna, kanske låter klyschigt, men så tycker jag. Jag vill INTE ha bortskämda barn, med saker. Utan bortsämda med kärlek, omtanke, generositet och upplevelser.
Eller som min äldsta sa: Tänk mamma att det finns barn som inte ens vet att det är Julafton idag. 
Julen handlar om att umgås, ha det trevligt och skönt. Inte stressa, njuta av livet.

Något roligt de fick är Guitar Hero till NDS och även Super Mario Bros. Hur kul är inte det spelet?

OCH jag är själv hemma ikväll och imorgon, de är hos sin pappa...med ena dotterns NDS kvar hemma....så jag hinner spela massor av Mario innan de kommer tillbaka hem.

Gick upp vid halv åtta idag. En lugn, skön start på dagen. Varit en lugn dag igenom. Förutom att familjen kan bli lite mycket ibland.
Ett hörn för mig själv då och då kan jag sakna.
Föräldrarnas hus börjar bli för litet. Den dag vi är fler, av olika orsaker, får jag väl gå ut till bilen en sväng eller nått :)

På kvällen spelar vi alltid sällskapsspel. Någon av oss vuxna köper ett nytt spel. Och så brukar barnen få nått spel av tomten.
Nu börjar de bli klara med barnspelet (jag smet undan det också...hi hi hi..) ...dags att ställa i ordning Bondespelet. Det är inköpt en klassiker för i år.  :D

Dan före dan...

...är en lång dag!
Om man inte är rätt förberedd, handlat alla klappar, mat och dryck :)

Tillbringat dagen i sängen, soffan , pulkabacken, haft lilla-julafton med fika tillsammans med mina kusiner och nu är det Uppesittarkväll!
Har följt traditionen med att leta bingolotter i sista minuten...alltid, alltid. Och gör man något regelbundet och i samma anda - då är det en tradition ;)
Fick tag på två, precis som vanligt :)

Ska äta en massa gott strax. Skinka, salami, sill, hembakat vörtbröd, lite annat smått och gott - längtar till laxen i morgon :P
Och till efterrätt är det Petit chouer med hallon och blåbär. Systeryster har vinkat med sina magiska fingrar i köket :)
Hon har dille på att laga allt från grunden, så vi har rödkål, rödbetssallad, pate etc från grunden här, samt det småttiga runtomkring.

En lugn, skön hemmakväll...med vänner och familj.
Jag har det bäst! :)

Varför man INTE har hund!

Iallafall inte 3 tr upp i en lägenhet...
Jo, för den blir kissnödig 01.30 och bara MÅSTE ut, i kyla och snöoväder.
Väl ute så är det en snabbkiss och sen tror hunden att den får leka...hallå!

*suck*


Vissa ögonblick vill man frysa!

Vissa gånger önskar jag att jag kunnat frysa tiden. Fånga upp ögonblicket och kunna njuta en gång till, lite extra. Tror att alla har sådana ögonblick. Stunder man vill återuppleva. Jag har några sådana i min måbra gömma, finns strax bakom hjärtat. I ett hemligt utrymme ;)

Ibland kan jag blunda och bara njuta av känslan av ett sånt ögonblick.

Några axplock:
 - pirret i magen precis innan dörrarna slog upp 12.10 på studenten - min första skolavslutning hur fin och stolt jag kände mig, med vacker blomsterkrans i håret och farmors hand i min - första promenaden med min dotter, bara hon och jag i ett lätt duggregn på väg hem till mina föräldrar, så märkligt stolt jag var - när jag klippte navelsträngen på min systerson, sen höll honom i min famn, den häftigaste upplevelse jag varit med om - din arm om mig, känslan av dina andetag, när jag sov hos dig efter att morfar just dött - "3 års nattjubileet" - doften av mina barn som bebisar - att somna på din arm - lätet och känslan av mitt ammande barn - "mamma", har aldrig hört nått vackrare när du återvände från andra sidan - "jag är ju egentligen förälskad i dig", kändes som jag slutade andas och i en tiondels sekund bara njöt jag av orden och känslan de gav - när kalvarna tar mjölken med min hjälp och morfar ger mig en "bra gjort" klapp på huvudet - en varm sommardag på en grusväg, i bara träskor och med smultron på stråna - när liten jag och en grepe föser korna i rätt riktning i lagårn, pirret i magen och envishet som gjorde att jag klarade det - varm choklad på äkta vis i röda muggen, med nybakt bröd och Gouda ost, i Farmors kök - "Jag är kär i dig", kändes så bra och lättsamt i hela mig - Madonnas konsert, wow som jag väntat! - te, rostat bröd, ost och marmelad, i vännens föräldrarskök, på småtimmarna - min nyfödda dotter och jag, alldeles ensamma, mitt i natten och vi bara ser på varandra - ligga i en eka, med handen i det svalkande vattnet och kika på himlen, en vacker sommardag -

Finns flera stunder och ögonblick. Många fler. Och fler blir det. Alltid.

Som nu. Endast granens ljus lyser upp rummet svagt, spelar Hallelujah svagt och har dotter sovandes i min famn. Totalt lugn råder. Så skönt.
Hon är inte den gosiga typen. Nu kom hon själv och la huvet på min mage och somnade för nån timme sen. Jag kommer ligga här ett tag till. Bara njuta, av en sällsam stund. Och spara känslan. :)

För mig är den vintrig...

..fast om man verkligen lyssnar/läser texten, så handlar den ju om något helt annat än vinter och jul.
Iallafall Leonard Cohens version, dvs orginalet.
Vilken många känner igen mest från filmen Shrek

Lyssna och njut. Av någon av versionerna, orginalet eller en svensk version.

Vacker melodi, vackra ord och en text som berör. 

"Hallelujah"

Now I've heard there was a secret chord
That David played, and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do you?
It goes like this
The fourth, the fifth
The minor fall, the major lift
The baffled king composing Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight overthrew you
She tied you
To a kitchen chair
She broke your throne, and she cut your hair
And from your lips she drew the Hallelujah

Baby I have been here before
I know this room, I've walked this floor
I used to live alone before I knew you.
I've seen your flag on the marble arch
Love is not a victory march
It's a cold and it's a broken Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

There was a time you let me know
What's really going on below
But now you never show it to me, do you?
And remember when I moved in you
The holy dove was moving too
And every breath we drew was Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

You say I took the name in vain
I don't even know the name
But if I did, well really, what's it to you?
There's a blaze of light
In every word
It doesn't matter which you heard
The holy or the broken Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

I did my best, it wasn't much
I couldn't feel, so I tried to touch
I've told the truth, I didn't come to fool you
And even though
It all went wrong
I'll stand before the Lord of Song
With nothing on my tongue but Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah

Den svenska "översättningen" är lite tamare och mer snäll och len i tonen. Jag vet tyvärr inte vem som översatt den.

På länken finns EMDs version
http://www.youtube.com/watch?v=kAiAiWP2ZAg

Halleluja
Det finns en sång som säger allt
som värmer när det blåser kallt
som lockar dig att gråta eller jubla

Den har nånting som griper tag
och leder dig från natt till dag
plötsligt vill du sjunga

Halleluja

Det visar att vi hör ihop
som ett försiktigt glädjerop
förenar det oss i det bitterljuva

Det liv vi måste klara av
med allt vi tog och allt vi gav
så vi kan våga ropa

Halleluja

Alla drömmar vi har drömt
det vackra som vi nästan glömt
finns kvar och vi kan inte längre ljuga

Du ropar och man hör din röst
du hör ett ord som ger dig tröst
ett naket och ett enkelt

Halleluja

Det är en sång om enkelhet
det lilla som vi alla vet
den talar till det vackra och det fula

Den badar oss i månens sken
så skälvande men ändå ren
ett sprucket men ett vackert

Halleluja


Och by the way...

Jag är grymt sugen på tacospaj just nu. Bara sådär! Min syrras...hon är världsbäst på det. Undrar om jag ska bjuda över mig själv på det imorgon kväll?
Fan...va hungrig jag är plötsligt!

Kan tänka mig allt möjligt jag är sugen på...både det ena och det andra... Kanske lika bra att gå och lägga mig?! ;)

Frigo by Persbrandt

Så mycket man! Bara att njuta. Finns få män som blir sexigare, vackrare och härligare än han. Reklamen för Frigo by Persbrandt - me love it!See full size image
Sexistiskt, absolut, bryr jag mig? Inte ett dugg :P

Nice!

Bara vetskapen om att man är ledig, gör att det känns mycket fridsammare i kroppen!
Det är riktigt nice!
Lite, aning sovmorgon imorgon. Ungarna har skolavslutning, hur fan kan man lägga den på morgonen? Andra skolor slutade liksom ikväll!

Vi ksulle ha åkt till Mora imorgon, men skolavslutningen kom ivägen. Kollade just in smhis prognos för onsdag..ser inte trevligt ut... Det ska vräka ner snö över typ hela regionen. Känns som en eventuellt onödig resa då...kommer att få grymt besvikna barn... Fast väga det mot att köra min lilla, lilla bil i ett snöoväder?
Har redan gjort erfarenheten att små bilar ska köras i sommarväglag. Den lättar ju från marken när det är halt!

Har haft en riktigt mysig kväll...bara varit. Slappat och småsnackat med tjejerna... Åt delikat lax i knyten, det är ju så grymt gott! :P Och sen en kvällsfika, med tända ljus och trevligt sällskap....mys!

Och nu har jag ett barn som är uppe och går i sömnen...får nog ta tag i det...hon tror att hon är ute och går.. Kan undra vad hon drömmer och vart hon är på väg?!


Omgivningen är lite fattigare utan..

..det saknas fortfarande lukt- och smaksinne på den här sidan skärmen.
Har fortfarande inte ätit frukost.
Inte sugen på nått!
Jag vet att man ska och jag ska det...snart..
Får bli en macka och en kaffe här på jobbet istället. Kanske går bättre då.

Önskar mig en rejäl förkylningstopp, så att skiten åker ur systemet! Segdra så här är ju värdelöst!

Klockan 15 vinkar jag adjö to my office fram till den 28. Då är det dags igen. Men kort dag. Ska bli skönt med sex dagar ledigt.

Nu ska jag räkna pengar..

Det blev till att rulla sig i snön...brr...

...vaknade varm och gosig i morse. Sov på en värme madrass. Mådde typ tipp topp tyckte jsg. Då.
Huset sov.
Kändes inte helt okej att knalla upp och kila omkring i ett hus fullt med sovande människor. Så jag slumrade vidare. Slog av värmen. Och en stund senare började jag frysa. Så jäkla in i vassen! Och munnen kändes konstig. Men, men...intog ju en hel del alkoholhaltiga drycker av varierat slag så det kändes som förklaringen.

I ett kallt hus på landet, febrig och inte möjlighet att vara solokvist...
Mindre trevlig start på dagen.
När M och T vaknade gick jag ner och snackade lite. Men det blev under filtar i en fåtölj, sovandes till skidor på teve.
Lukt- och smaksinnet helt väck! Därav förklaringen med det kosntiga i munnen. Total täppt i näsan, ändå snorig. Nyser konstant.

Tror inte att snörullningen gjorde det nå bättre!
Men jag gjorde det! :D
Fy fan va kallt det var. Luften var ju inte direkt varmare...temperaturen drog neråt 20 minus.
M först, sen jag. BRR... Grymt skönt med en het bastu sen :)
Lär dröja innan jag gör det igen!
Hur klarade jag av att bada isvak när jag var ybgre? Eller...i den åldern var man ju inte vid sina sinnens fulla bruk :)

Jättegod Jansson och revbensspjäll, på ett nytt sätt, intogs. Supergott! Kräftor mumsade vi på kvällen/natten :)

Jag grävde fram bilen efter lunch. Då ville jag bara hem.
Grötkväll med familjen och julgransklädning var kvällens tänkta upplägg.

Jorå...jag åt lite...sen sov jag mig igenom resten. Låg på kökssoffan vid elementet. Slumrade som en bebis.
- Du är het som en ugn, sa den yngsta. Hon kom och klappade mig på kinden och "pysslade om" mig då och då. :)

Väl hemma igen har vi klätt granen. En aning orginell. De har alltid fria händer. Mina uppgifter består i att plocka ner den från vinden, kolla ljusen och sätta dit stjärnan i toppen. They do the rest!

Nu ska jag ta den här varma gängliga kroppen jag har och stoppa ner dne under täcket. Ska jobba imorgon (jodå, det finns Ipren...funkade fint i fredags!), sen är jag ledig :)
Kurera mig ordentligt mån o tisdag. För på onsdag ska jag hälsa på Tomten.

Kallt! Och härligt :-D

I morse var det 19 minus. Mtorp dags. Blev en massa kylslagna, men vackra bilder. Så kallt att jag glömde äta min chokladboll... Den intog jag tillsammans med kaffe när jag kom hem. Slog in paket, fixade och donade. Haft en mysig eftermiddag :-D i julens tecken. Now partytime!

Bastukväll m jäger :-S

Jaha...tänkte att kvällen skulle bli lugn... Har just druckit jäger och fisherman shot av nått slag :-S Ska snart äta massa gott. Sen blir det bastubad och snörullning...typ.. Brr... Den lugna kvällen verkar gå i en annan riktning än tänkt. Får se Vad som händer. Tanken är att det blir en jävligt rolig helkväll :-D

Hujedamej vilket äventyr det blev!

Idag var det dags att göra klat julshoppingen!
Hade ETT paket att köpa inne i grannstaden. Är inte där så ofta längre, tyvärr.
Väl inne där, köerna började när vi anlände vid 3.
11 minus grader...då går man inte och flanerar...brr...
In på affären, tokmycket folk överallt!
Hittade INTE det jag ville ha. Slut!
Fixade nått annat. Fixade julklappar för brorsans räkning också.
Huttrande tillbaka till bilen. Gamla stan är ju så gullig och mysig att gå i. Ta en fika. Flanera.
INTE idag!

Åker ut mot Biltema. Grymt lång kö, tror det är en olycka först. Men icke. Kö! Gör en fuling...åker runt i en rondell, så vi hamnar "rätt" i kön. Glider in på shoppingområdet. Hittar inte det jag ska ha på biltema.
Operation inköp av motorvärmarsladd continues...somewhere else *suck att det ska vara så svårt!*
Köper spolarvätska. Vi tar en fika. Kaffe smakar mumma. Shoppar klart.
Medan systersonen och min mamma installerar sig i bilen ska jag fylla på spolarvätsa.
Och det är då det händer...

Jag gör ju bara såå totalfel!
Spolarvätska i styrservooljan!

Urk!
Ringer till pappa...  Sen till min svåger. Han får typ alla sina fördomar om kvinnor o bilar uppfyllda!
De bor en bra bit ute på landet, från stan där jag bor. Jag står i grannstaden, på Biltemas parkering.
- Vill du att jag kommer in, frågar han.
- Jag är i grannstaden, säger jag.
- Vill du att jag kommer?
- Ja, snälla du!

Å så dök han upp 45 min senare. Vi gick en bit över området och intog Max. Gott, i gott gott! 
Sen löste han mitt problem.
Temperaturen hade sjunkit till minus 15 grader. Å där stod han o slangade ur, utan vantar i bitande kyla. Han fick suga ur den sista oljan...uuuu...

Tack Sebastian! Vad gjorde jag utan dig?!

Vi hann in på Media Markt. Å där shoppade jag loss ordentligt! Inte alls vad jhag hade tänkt. Mamma skulle kolla på en PS3 till lillbrorsan.
Blev jag som shoppade. Kom ju på en massa mer grejer tjejerna "behövde". Har köpt ett flertal cd-skivor (det är bra när vi gillar liknadne musik, ex Queen), ps2 spel, dvd, extra ps2 handkontroll. Sen fick jag blunda och gå ut därifrån. För nog hade jag kunnat köpa till mer. Men det måste ju räcka! Vill INTE ha dem bortskämda med prylar!
Hemma för en stund sen. Har värmt varmchoklad, har sockor på fötterna..ska hoppa ur kläderna nu och sen ner under filten i soffan. Blir att slumra till den ikväll och kurera min snuva och feber. Är ju party imorgon och före det bastu-tajm...vill..
Är just nu minus 16 utanför, i det vackra vintervita.
Hujedamej vilken vinter det blev! Hoppas det håller i sig över julhelgen!

A statement!

Snuvig, tät i luftrören, fryser och har en stigande feber...
Och ingen här som tycker synd om mig!

Fatta då vad det är synd om mig!!


;)

One down, one to go..

Nu är det precis gjort, tro det eller ej...
Planskissen, mitt ok över axlarna, är just skickad. Tiil Generalen.
Hade två uppgifter jag inte var klar och godkänd på, nu är en klar. Väntar till efter julhelgen med den andra. Ska analysera två artiklar och en avhandling :S

Och så har jag uppgiften, hemtentan, för den nuvarande kursen att göra. Den SKA vara klar till den 15e jan. Så att allt är klart inför själva skrivandet sen. Vilket börjar den 29e jan. Brr...nu är det nära, näraw.
Jag börjar ana ljuset där långt borta i tunneln...
Kan det vara uppstigning på gång?  :)


Trött!

Gymmet brukar vara en härlig upplevelse. Det är skönt och njutbart.
Inte i morse.
Det är tur att det är få människor där vid sju. Jag orkade knappt hålla ögonen öppna, kändes det som.
Segt, tungt och obra var min upplevelse.
Jag fick anstränga mig massor för att känna det njutbara.
Seg kola i hela kroppen, typ! Sån som fastnar i tänderna.

Tog mig igenom hela överkroppen. Stolt över mig själv. Känns i kroppen också, en trötthetskänsla.
Det är gjort iallafall. Imorgon hoppas jag att det går bättre.

Blir en joggingtur i snön i eftermiddag. Det ska bli skönt!

Nu blir det kaffe!

Snö!

Jag tycker om landet. På sommaren!
Förstår varför vi flyttade in till stan.

Det mysiga är att det är verkligen mörkt och tyst. Man får vara ifred - typ stå naken ute utan att "störa" någon.

Det omysiga är - svinkallt när man kliver ur sängen, sängvärme förbytt mot utkylt hus....brr!
Och snö...massor av snö...oplogad väg...
Ett minus att ha en liten och fjäderlätt bil!

Det är vackert...så det väger upp!
Men läskigt. Mörkt, kallt, snöigt och halt. Blev en långsam färd in mot civilisationen.

Internet- to be or not to be

Har nu 'abonnemang' för it på mobilen. Ska ju vara bra. Hm... Går fan så långsamt, kan inte öppna allt, bilder funkar inte och så bryts det ju nu och då. Si, sådär... Men det får duga tills jag har nät som funkar i andra telefonen. Långsamt, långsamt.. :-S känns lite sådär säkerhetsmässigt...Vad har jag för brandvägg i den här?!

Bastu, naket, snöfall, sex och kladdkaka= my evening :-)

Stå naken i snöfall under en mörk himmel, med en ångande kropp... En märklig, skön känsla :-D
Det var underbart att basta! Vi snackade en massa sex, hur kul som helst. Sex 'i alla former och sätt', tycke, smak, intresse, erfarenheter, personer...etc. :-)
Riktigt girltalk blev det :)

Alldeles ångande klev jag in i duschen... Halvvägs genom duschandet, inlöddrad och med balsam i håret, tar varmvattnet slut! Brr... En aning kyligare avslut än tänkt :-S Faan!

Med eld i kakelugnen, iklädd endast luvtröja och trosor, och en mugg te och kladdkaka så blev det mysigt uppkrupna i varsin fåtölj. En härlig kväll :-D

Girlnight

I Kväll är det bastubad! Mat, två glas vin, vedeldad bastu, snö...mitt ute i ingenstans :-) Blir att stå naken under den mörka himlen och med en rykande het kropp, njuta av livet och tillvaron ;-)

Inspirerad av snöfallet :)

Nu är det äntligen vinter. Världen är ljusare. Marken börjar täckas av snö som faller och det är några minusgrader. Det finns en så vacker dikt jag brukar tänka på i dessa tider, vars dramatisering jag alltid försöker se på julafton. Tomten, av Victor Rydberg.

TOMTEN.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.

För sin hand genom skägg och hår,
skakar huvud och hätta ---
»nej, den gåtan är alltför svår,
nej, jag gissar ej detta» ---
slår, som han plägar, inom kort
slika spörjande tankar bort,
går att ordna och pyssla,
går att sköta sin syssla.

Går till visthus och redskapshus,
känner på alla låsen ---
korna drömma vid månens ljus
sommardrömmar i båsen;
glömsk av sele och pisk och töm
Pålle i stallet har ock en dröm:
krubban han lutar över
fylls av doftande klöver; ---

Går till stängslet för lamm och får,
ser, hur de sova där inne;
går till hönsen, där tuppen står
stolt på sin högsta pinne;
Karo i hundbots halm mår gott,
vaknar och viftar svansen smått,
Karo sin tomte känner,
de äro gode vänner.

Tomten smyger sig sist att se
husbondfolket det kära,
länge och väl han märkt, att de
hålla hans flit i ära;
barnens kammar han sen på tå
nalkas att se de söta små,
ingen må det förtycka:
det är hans största lycka.

Så har han sett dem, far och son,
ren genom många leder
slumra som barn; men varifrån
kommo de väl hit neder?
Släkte följde på släkte snart,
blomstrade, åldrades, gick --- men vart?
Gåtan, som icke låter
gissa sig, kom så åter!

Tomten vandrar till ladans loft:
där har han bo och fäste
högt på skullen i höets doft,
nära vid svalans näste;
nu är väl svalans boning tom,
men till våren med blad och blom
kommer hon nog tillbaka,
följd av sin näpna maka.

Då har hon alltid att kvittra om
månget ett färdeminne,
intet likväl om gåtan, som
rör sig i tomtens sinne.
Genom en springa i ladans vägg
lyser månen på gubbens skägg,
strimman på skägget blänker,
tomten grubblar och tänker.

Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.
Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
gott intill morgontimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


Världen sett ur en urvriden trasa...

Jag vet hur en urvriden trasa känner sig. Som jag just nu.
Huvudet dunkar, ögonen svider.
Det känns som om jag vandrar på glödande kol.
När ska det vara slut?
Kan inte åren bara passera fort?
Är det möjligt att gå i ide?

Det finns en enkel väg. En väg, som skulle göra mig till den jag var förut, förpassa mig tillbaka till det jag inte vill vara. Men den är enkel.
Vill inte ha det så här. Vill inte vara instängd. Vill inte vara tvingad att göra som någon annan vill.

Har bestämt att lämna det till någon annan. Det får bli strid.
Det får kosta blod, svett och tårar. Oavsett utgång. Då är det iallafall beslutat.

Händer det här någon annan?
Är det dolda kameran?
Vaknar jag snart och upptäcker att det här jag tror är verklighet faktiskt är en drömvärld?

Jag avskyr att gråta. Jag avskyr att någon ser mig gråta. Jag känner mig inte bekväm med att gråta. Och allra mest avskyr jag att gråta över spilld mjölk.
Jag gjorde det inte. Inte förrän senare. Jag grät hos mamma. Hon var nog lika överrumplad som jag. Och när de väl började trilla, så ville det aldrig sluta.
Hur kan det finnas så mycket gråt? Mest ilskna tårar.
Blir jag riktigt, riktigt arg och besviken, då gråter jag. Och idag över att det känns hopplöst, som ett långt, segt plåster som segas bort.

Fick ringa ett samtal. Kändes...skumt...märkligt..
Livet känns som vaccum - vad händer nu då?
Jag avskyr att vänta! Väntan är frustrerande.

En fråga satt långt inne.. Det är så svårt att få fram ibland.
En sten föll från mitt hjärta. Ord som värmde.

Gråt gör ont i ögonen. Inte gör det en vacker heller. Inte hjälper det heller. Snorig blir man också. Och snorigheten hänger ihop med de illröda ögonen tror jag...för det har då inte gått över än.

Till dig!

Tack!
Det är ett litet ord, som jag vill inrymma så mycket i.

Det betyder mycket för mig, Du betyder mycket för mig!

Rekommenderar: Ola Wennerström

Säkert fler än jag som läser nyheter24.se.
Där har jag hittat lite roliga bloggar som jag läser.
Och den jag alltid tittar in till är en fotbollsblogg. Finns en massa annat intressant att läsa också. Men jag vill rekommendera Ola Wennerströms blogg. Nuläge, omvärld, intressant, humor, rå, ärlig och rättfram.
En skön still helt enkelt! :)

Julafton, varför firar vi det?

Det frågade min yngsta dotter mig igår.
- Alltså egentligen?
- Och hur vet man att det är just 24 december som det ska vara julafton?

Jag drog mig till minnes allt onödigt vetande jag har sparat i arkivet och försökte snabbsammanfatta det till midvinterbloten, romarna och Jesufödelse. På en snart 7årings nivå.
Där blandade jag också in tomten nånstans, hon tror fortfarande på honom.
(Det måste vara en av de största lögnerna som finns? Och den mest accepterade!)

Det här är en sammanfattning av varför vi firar jul, enligt Wikipeida (vill du läsa mer, klicka på länken):

"Jul är en gammal tradition, firad i slutet av december, vilken har flera olika ursprung. Bland annat finns den fornnordiska julen som var allenarådande i Norden inpå tiohundratalet och som firades av nordborna i samband med midvinterblotet (jólablótet). Vidare finns det kristna firandet till minne av Jesus födelse, tidigast känt från år 336, vilken runt 800 år senare i Norden sammanjämkats med den nordiska jultraditionen[1]. Idag firas dock julen mer sekulärt av många, med få religiösa inslag. Den officiella svenska julhögtiden börjar den 24 december (julaftonen, aftonen före juldagen) och avslutas den 13 januari (Tjugonde dag Knut) då "julen dansas ut", även om det på senare tid blivit allt fler som inleder firandet tidigare och betraktar det som avslutat i och med den sista lediga dagen 6 januari (trettondagen). "


Adventsfrukost och lussebak :)

I fredags fick jag lov att inse, att så klart finns suget och lusten där!
Efter att ha haft nå så ljuvligt att pussa på, snusa och gosa med....så är det ju bara så att:
Jag är inte alls helt oäven att ha en bebis till. Även om jag säger att det är klart här. Jag har gjort mitt. Bara att inse...klockan tickar ännu. Kan skaffa två också. De är ju så ljuvliga.
Det va ju bara att ge efter för känslan!

Vi träffades några kompisar, med barn, och hade en trevlig kväll i fredags. Och den ena har en två mån bebis. Han är så underbar! En bestämd ung man i och för sig.
Så det var skönt att lämna iväg när han luktade och lät ;)
Men annars...

Vore jag inte så bekväm av mig skulle jag nog kunna skaffa en till. På egen hand. Vore inte mycket skillnad mot vad jag är van vid. Även om det rent tekniskt var två vid tillverkningstillfällena tidigare. Men det är lång produktion och ganksa obekväma arbetstider och arbetsmiljön är inte den bästa. Typ ;)
Jag är spådd att få en son, lång tid efter att jag fått mina döttrar. Vid samma tillfälle spåddes jag även andra saker, som faktiskt inträffat. Slump eller förutsägelse, om detta tvistar de lärde... Ibland glittrar tanken till...

Jag blir inte så fasligt stor, bara otymolig i fogarna,
(även om vissa har haft några snygga kommentarer kring det. Jag, typ i v. 30-32 och 12 kg tyngre och han, för ärlig och mycket drucken: M, vad fet du har blivit! 
Det var mindre smickrande. Tur jag inte är den argsinta typen. Fast jag har påmint honom ibland om hans charm...)
 15.5 kg med första och 18 med andra. Då gick jag över tiden i 11 dgar (!!) och tröståt 4 kg. Men jag nådde matchvikt med 1a efter 3 veckor och med den andra efter 12 veckor, så det är inget problem. Jag har dock svårt hålla vikten sen när jag ammar - det rinner av mig. Gick ner 22 med 1a och 27 med andra. Mindre snyggt, en fyrkantig vandrande planka, lång, senig och rutor där de hör hemma.

Detta kontra min söndagsmorgon idag, tredje advent:
Väckt klockan nio av en ljuvlig unge på snart 7 år, som frågar om hon får bjuda mig på frukost.
Absolut!
En kvart senare blir jag väckt igen, då är det klart. Bara att sätta sig till bords. Där väntade en rykande het te mugg, precis som jag vill ha den - a naturell. Och sen allt möjligt gott att ha till smörgåsarna.
Det var en underbar adventsfrukost!

Tanken på en bebis seglade iväg vid horisonten. Det är bekvämt med stora barn. Kroppen i bra form, välmående och icke mager eller fyrkantig. Sömn hela nätterna. Och så lyx service ibland :)
Fast jag kan nog ha dörren på glänt till bebisvärlden, man kan ju aldrig veta...

Iväg till affären. Bara ett fåtal kunder. Shoppade till lussebullar.
Förmiddagen ägnades åt lussebak med julmusik i bakgrunden.
Eftermiddagen tillbringades i Mtorp - äldsta dottern hade Luciatablå till häst. Det var så fint! Stämningsfullt med snö på backen och flingor som seglade ner.

Nu är jag solokvist igen. Kvällen ska ägnas åt studier och även stretching. Vilar kroppen från träning idag. Den behöver sträckas ut och knakas på plats :)


Man ska ta tillfällena i akt ;)

Har lust med lite äventyr...men inte på egen hand...så kollade läget lite... När tillfällen dyker upp, ska man ta dem i akt och göra det bästa av dem :)
Det gjorde jag i helgen iallafall :)
Och det blev riktigt bra. Hade i och för sig inte förväntat mig något annat, inte ens på det här viset ;)

Somnade mycket tillfreds och med en skön känsla i kroppen igår!

För ovanlighetens skull vaknade jag en dryg timme senare...klarvaken! Hmm...fastnade i en film "Vid din sida" med bl a Susan Sarandon och Julia Roberts. Jag älskar den. Den berör mig. Den handlar om min stora skräck.

Så inte förrän den slutade kunde jag sova igen, då var klockan 2 (!!) på natten.
Fortfarande tillfreds...men bytte soffan mot sängen denna gång :)

Över förväntan!

Det var sååå grymt bra och gott igår!

Enligt tradition så äter vi julbord tillsammans, de som kan och vill. Vi äter dock inte julbord på samma stället två år i rad. Vi byter och ser oss omkring i landet. Det är kul! Och gott ;)
Familjen (iallafall 20 st av oss) intog Schenströmska herrgården, i Ramnäs.
En underbar miljö! Vackert, stämningsfullt, det snöade, kallgrader... Vackra, glada människor och större delen av mina närmaste :)

Julbordet hade "allt"!
Det kalla var magnifikt! Jag kunde stannat där hela kvällen. Men hemlagade köttbullar, olika sorters korv, Jansson (den smälte i munnen), revbenspjäll...oj oj oj...Och hummer. Tydligen deras specialitet.
Jag åt massor. Det gjorde vi allihopa!

Och därefter...det gottigaste av gottiga...dessertbordet. Det diggnade! Och jag provade allt utom en chokladtårta. För där envisades de med att ha hasselnötter i. Varför det?! :S

Vi njöt verkligen!

Visst...handen på hjärtat. Jag skulle inte betala de summorna för mat i vanliga fall.
Ena dottern åt en köttbulle och en potatis, lite efterätt och drack julmust.
Den andra plussade på med lax och prinskorv.
Men stämningen, miljön, smakerna, dofterna... Det är värt det! bsolut! :)

Lite skojigt:
När vi började runda av vid kaffebordet så dök Sveriges allra nykläcktaste världsmästarinnor upp.
Damlandslaget i innebandy.
Så vi hurrade och applåderade dem.
De hade abonnerat övervåningen på Herrgården. Det var guldhattar, trumpeter och uppklädda till tänderna.
Jag hoppas att de hade en kanon kväll! :)

Julbord!

Behövs det sägas mera?!

:P

Idol...

...är jag inget fan av!
Men det blir det ikväll.
Vännerna, pizza (kebab för mig), julmust (vatten för mig, ogillar dricka till maten) och Idol.

Dags att hoppa i myspaltor och susa iväg :)


Märkligt...

Hur kan det komma sig att man kan bli så trött av att mestadels bara lyssna? Av att enbart aktivera öronen. (Resten av kroppen gick i dvala!)
Det gick inte till slut att samla tankarna!
Och hur kan någon prata så engagerat om detta i så många timmar?

Utan viss självdisciplin och hyffs (bidragande orsak att chefen var med kanske...i ett litet rum och jag var en av huvudpersonerna!) hade jag stängt mina gröna och slumrat. DET hade blivit pinsamt...men jag kan med handen på hjärtat ärligt erkänna att jag i tankarna pysslade med helt andra och MYCKEt mer givande saker - allt för att hålla mig vaken och alert.

Först en timmes samtal med chefen - hade en öppen dialog om tankar, funderingar och framtiden. Och sen dessa timmar (3,5 för att vara exakt!) av att enbart lyssna. Det var en prövning!

Men nu...nu är det helg!
Sköna, underbara helg!

Luciafrukost....

Bjuden på Luciafrukost idag :)
Det var jättemysigt.
Uppe i ottan i och för sig...0530 :S
Men det gick.
En positiv start :)

Skinksmörgås och kaffe *mmmm*
Och barn som framträdde med en luciatablå. Jättemysigt!
Tänk om alla morgnar hade samma trevliga början!

Dilemma...

Jag ska på medarbetarsamtal imorgon. Med min nya chef.
Svårmanövrerat!

Min förra chef, där klampade jag i klaverat. Jag sa som jag tyckte och kände. Fick jobba upp det sen. Och lärde mig att hålla fasaden.

Min förrförra chef va bar. Där kunde jag säga och förklara vad jag ville, menade, kunde och ville ha mer av.

Hur mycket ska man egentlgien berätta för sin chef?
Hur mycket ska man "öppna dörrarna"?

Nu är jag ju inte särskilt öppen och tillitsfull som person...kan det ha med det att göra att jag är tveksam?

Det känns som att jag blottar mig och inte "fixar det".
Jag får det att gå runt, jag går plus i budgeten, jag har lyckats få till förändringar, men allt görs med strupen på kniven, alltid stridigheter och det tär. men hur mycket av det ska man egentligen berätta för sin lönesättande chef?

Imorgon 8.30...då lär jag ha bestämt mig. För då sitter jag där och ska säga det ena eller det andra.

..nån mer timme, tack!

Är det för mycket begärt?
Varit en sån där hemsk mamma idag!
Riktig, riktigt hemsk!
Dåligt samvete, men fan ändå på xplosionskantten!

Grr!

Dagen har gått hyffsat!

Började med en riktigt skön sväng på gymmet. Först 14,2 min i bastun. Liksom lagom för att få ljus! Blir ju inte brun ens av 144,2 min, men det är skönt med värmen, avslappningen och ljuset. Känner mig fräschare :)
Sen gymmet. Ett skönt, givande pass. Körde genom överkroppen. Ville mer, men tiden flöt iväg! Gillas!
Skrubb i duschen (så den lilla färg som ev fastnat i solariet, försvann här) och fick förklara mig för ett gäng 8 åringar som undrade vad jag höll på med! Har de aldrig sett sin mamma, syster, mormor, nån stå med en skrubbvante och gnugga sin nakna kropp?

Det är riktigt skönt. Man riktigt känner hur energin rusar upp i huden. Blir len och fräsch som en persika! :)

Hade glömt stövlarna...hur snyggt är det med gympaskor till klänning? När det är chefsmöte? Inte lyckat...och lite stolthet finns innanför klänningen, så snabbt hem byta skor och iväg för några underskrifter och sen...pusta ut med några koppar kaffe och en frukostmacka innan mötet. Tyst, lugnt, tomt, bara jag....frid i sinnet!

Blev julbord. Så gott! Åt smart och genomtänkt denna gången. Mycket nogräknat. Jag testar alltid nya saker och sånt vi inte har hemma så ofta. Det vill säga jag tillbringar mycket tid vid det kalla bordet. Sen blev det en underbart god Jansson - det är ju så gott så jag dregglar bara vid tanken :P
Hur kunde jag INTE gilla det mina första 22 år i livet? Snacka om att jag gått miste...

Stress och jäkt....hur kan man känna det när man enbart sitter och lyssnar i flera timmar? Huvet går i spinn!
Snabbt iväg till barnens luciatablå! Jättegulligt. Hade allting med, naturligtvis funkade inte det ena batteriet - men nått ska alltid strula, det hör till.

Och så...vi va väl trötta alla tre...men en massa gnäll klarar jag inte. Konstruktivitet tack! Även från barn. Jag lyssnar inte på klagan och gnäll, men det får lätt min mycket djupa bägare att nå sina breddar. Jga fullkomligt exploderade!
(Och eftersom jag i stort sett aldrig gör det, så var mina barn måttligt chockade!)
Jag betedde mig ungefär som en treåring när jag öppnade ytterdörren och gjorde som du brukar göra med sina grejer. Slängde dem omkring mig i hallen (ni kan ju se det framför er!) OCh detta skedde utan att jag sa ett ord. Sen in i mitt rum och dängde igen dörren.
Jaha...här inne fanns inte mycket att göra... Så jag la mig på sängen och slumrade.
45 min senare öppnades dörren av den ena. Då va ju mitt dåliga humör som bortblåst, men jag är ju envis som synden och ville inte ge mig. Dessutom kände jag mig urfånig! Några minuter senare kom den andra. Sen låg vi i sängen och gosade en stund.

Jag kände mig riktigt hemskt!
Och fånig!
Och elak!

Har en miljon saker som borde varit gjorda igår. Måste göra vissa av dem senast imorgon. Det här är inte roligt. Behöver fler timmar på dygnet!
Ska mumsa polkagrisar nu och skriva en dagordning till nästa vecka. Så är en avcheckning gjord iallafall.

Skickade pussar och kramar till en speciell vän idag, har tänkt på er hela dagen! Fast det vet du, men vill skicka några fler :)

Tänkvärt, apropå att flörta och slentrian i förhållandet.

Citat:

"Should you be worried about the woman I met? No.

Should you be worried that, for me, flirting with that woman was the highlight of my week? Yeah."

Perspektiv...



And if we're lucky,
we realize,
in the face of everything,
in the face of life,
the true dream is being able to dream at all.


Besvikelsen total och förvirring råder!

Det är onsdag idag, ett flertal gånger har jag kollat det. Och det är onsdag! Vilket betyder att det ska vara Greys.
Nattar barnen, laddar med kvällsmat och en kopp te...slår mig ner.

INGENTING!

HALLÅÅÅÅ!

Kollar text-tv...jo det är onsdag. Men inte fan är det som jag vill! Vad har hänt med världen? Var är alla läckra godingar jag hade tänkt spendera en timme ihop med?
*förtvivlan*

Kollar upp kanal5.se.
Jag har totalt missat att det var säsongsavslutning förra veckan. När jag missade pga av lite annat trevligt. Så vad hände? Vad är det jag väntar på? Hur ska mitt liv gå vidare?
Det enda program jag faktiskt lyckats följa, iallafall hjälpligt.

Jaha...det var det.
Bara att vänta på våren och de härliga vårkänslorna! :)


En sväng i spåret.

Haft en underbar sväng i spåret! Så härlig luft!
Blir inte så trött, eftersom jag håller Ms fart. Och det är ju egentligen, iallafall från början, därför jag är där ute :)
Huvet töms, tankar rensas ut och kroppen fylls med energi! Det är riktigt, riktigt njutbart.

Vi joggar alldeles tysta. Möjligtvis en harkling eller att andetag hörs. Annars ingenting i ca tjugo minuter. Det är som terapi.

Blev sit-ups och andra styrkeövningar på golvet.

Kroppen känns bra. Den svarar på det jag vill. Ska njuta ordentligt på gymmet i morgonbitti!
Har inget ögongodis där, så då kanske jag kan koncentrera mig ännu bättre ;)

:*

Får bli en övernattning nånstans!

Lösning:
Får bli en sväng på hotell nånstnas.
Övernattning hemifrån. Inga måsten. Bara en massa gott, lugn och trevligheter!
Kanske ska be om sällskap. Det kan ju göra saken ännu bättre :)

...behöver fler timmar på dygnet...

Hmm...huvuet känns som en centrifug! Var är stoppknappen? Borde finnas på automatik!

Lyssnat, lyssnat, lyssnat idag. Det går in och så surrar det runt, runt!

Fick skjuta på min joggingtur. Jobbade över. Oväntat :S
Stressfaktorn blev på 210, typ! Och skalan slutar på 150 i vanliga fall. Eller nått!

Mina stackars barn fick ut för mitt dåliga humör. Men skärpning! Inte deras fel! Och definitivt inte medföljande kompis fel heller!

Yngsta barnet har lagat maten. Hemgjorda fiskpinnar. Det är mumma det!

Snart, snart blir det en sväng i spåret. Längtar! Benen är förväntansfulla. Huvuet är i skriande behov! Vill ut, vill bort!

Semester?
Sandstrand, palmer, kluckande vatten, värme, bara en massa njutning och trevligheter...
Vill..

En skön stund på dagen!

Strax före halv åtta på morgonen är det inte mycket liv och rörelse ute.
Vandrade sakta ner genom centrum. Det var alldeles tyst.
Endast ajg och två gatsopare.

Vindstilla, fyra milda plusgrader och lätt dis - bara nån enstaka droppe regn. Skön luft.

Skönt, verkligen jätteskönt! 

Mysigt å va kär!

Pratade just med kompisen. Han är kär! Jätte, jättekär!
Å vet inte om hon tycker detsamma.
Jobbigt läge...så jag gav lite "tjejiga-tips".
Jag tyckte att det var rätt uppenbart! :)

Han är så urgullig när han berättar hur han känner för henne - så jag smittas lite!
Jag tyckte att han skulle överraska och ta henne med storm. Helt enkelt bara kyssa henne, rakt upp och neer. Inte häftigt, utan så där mjukt och gosigt. Som man gör när man är kär och mysig i hela kroppen.
Eller ta hennes hand när de är ute och går/lunchar/ses.

Va härligt att vara kär!

Förälskad...
Det är världens mest underbara, härligaste och läskigaste känsla :)
Saknar...

Kör med uteslutningmetoden!

Blöder näsblod lite då och nu.
Har ingen aning om varför. Känns som fel tid på året för det! Tycker mitt Jag iallafall!

Så just nu kör jag med uteslutningsmetoden:
- Stressad? Hmm...gör luckor i kalendern. Den är luftigare nu i höst än på hela våren och sommaren som varit! Har lärt mig prioritera Egen tid/Reflektionstid/Friskvårdstid. Borde inte vara detta alltså. 
- Astma? Sitter inte i näsan...räknar bort det!
- Allergi? Är då fan inte pollensäsong än! Helt omöjligt!
- Blodvärdena? Hmm...jo..svajigt uppe i hjärnkontoret ibland...får "rusningar" då och nu när jag reser mig fort. Kanske...
- Järnbrist? Har jag väl lite då och nu typ. Borde ju vara van vid det. Och blöder man av det? Tror inte det...
- Sömnbrist? Har jag jämt :D He he he...finns det nå skönare? Fast förutom att det av njutningsskäl alltid är stort sömnbehov här, så är jag inne i en bra sovrytm nu.
- Lite allmänt känslig för ansträngning i kyla o fukt? Jo, kan det nog vara. Blöder jag efter joggingturen imorgon också, då bestämmer jag mig för det! Så är det löst.

Blöder inte mycket. Men lite "lagom" vid onödiga tillfällen liksom. Är mest förargligt om det skulle börja droppa när jag tränar :S

Eller så är jag bara väldigt inspirerad av dotterns vampyrperiod just nu ;)


Babbel om nonsens.

Dagen har varit hektisk. Många bollar i luften.
Va väldigt skönt åka till föräldrarna och få kvällsmat.
Pappas pannkakor :P
- med blåbär och grädde  *slurp*

Sen en stor kopp kaffe!

Hemmet i misär *suck*
Skjutsade dottern på sin träning, sen smet jag hem. Brukar stanna och titta för edet är kul. Idag fick det bli frsta hjälpen hemma istället. Snabbröjde lite. Var fruktansvärt effektiv på 45 min. Blir så mycket skönare att kliva innanför dörren då. Klockan åtta på kvällen är inte lusten särskilt stor att börja plocka undan, röja disken eller fixa nått annat.
När dotter nummer två hämtats upp ute på udden och den andra plockats upp vid Tennishallen blev det hemgång.
Denna gång var det riktigt skönt att kliva innanför dörren och det var ordning. Ett lätt kvällsmål och sen slappa i soffan. Nice, very nice!

Blir kompisar med hem imorgon... Inget slappande efter jobbet då inte! Fullt ös. Kan inte bestämma mig för om jag är så förtjust i det, eller inte :S Roligt när de är här, skönt när de går - typ ;)

Jag ska iallafall ta en joggingtur, varva ner lite och rensa i arkivet. Ser jag fram emot!
Måste köpa nya skor också. Om jag hittar ett par jag vill ha. Denna gång ska jag vara mer kinkig än sist. Blir Adidas, INTE Asics. Skulle inte "nöjt mig" med säljarens snack förra köpet. Blev ett år från löpningen pga det! Grr! Separat köpta sulor i nya skor...och rehabträning...trist, dyrt och långtråkigt frustrerande!

Sökes: Nisse!

Kvalifikationer:
- Effektiv
- Målmedveten
- Noggrann
- Serviceminded
- Diskret
- Lyhörd

Finnes:
Bekväm, hängiven, ohuslig kvinna med få dygnstimmar och flexibel dygnsrytm!

Startdatum:
Omgående


Träningsupplägget.

Materialansvarig och utskrivare som jag är (är "beordrad" av köpa hem en skrivare nu) så har jag tillgång till träningsupplägget min dotter komponerat.
Så här ser det ut:

Träningssschema

1.       Uppvärmning,styrkeövning,lekar,test,slut.

2.       Uppvärmning,löpning,lekar,grunderna i stöta kula,fika paus ,slut

3.       Uppvärmning,test,lekar,löpning,fikapaus, slut

4.       Uppvärmning,träningslek,fritt,test,fika paus,slut

5.       uppvärmning, träningslek,kula,lekar,test,slut

6.       Uppvärmning,styrkeövning,lekar,kasta boll,fikapaus,slut.

7.       Uppvärmning,längd.lekar,överasskning,stretcha,slut.

8.       Uppvärmning, bana, korv,present,fritt,slut.

Barn

 

...
Träningar tid och dag

Lördagar kl 13.00-16.00

 Fikapaus

Fru kt och macka  och vatten

 Kläder

overolen

 Tränigs läger

På lördag och i april 2010

Vår terminen

Träningsschema

1.uppvärmning,prat om lovet,längd,fritt,fikapaus.slut

2. uppvärmning,löpning,stretcha,armhävningar och sittaps,bana,fikapaus.slut

3.uppvärmning,test,längd,fritt,fikapaus,stretcha,.slut

4.uppvärmning,test,bana,stretcha,fikapaus.slut

5.uppvärmning,löpning,bana,fritt,fikapaus,slut

6.uppvärmning,stegräkningslopp,lekar,löpning,fikapaus,slut.

7. uppvärmning,bana,träningslek,löpning,fritt,fikapaus,slut.

8. uppvärmning,test,träningslek,längd,fikapaus,slut.

9.uppvärmning,bana,korv,slut

Jag tycker att det är väldigt kreativt och genomtänkt. Är kanske en aning partisk ;)

Hon är 8,5 år och "brinner" för sin idrott, har verkligen "snappat upp" mer än vad jag trodde. Jag har ju den fördomen att hon är rätt disträ av sig, uppenbarligen är det inte helt korrekt! :)

Shoppat!

Älskar nätet av den enkla anledningen att det finns tillgängligt just för mig, när jag vill :)

Just shoppat en klänning.
En svart fodralklänning, med drapering av snören. Enklaste förklaringen.
En ny "lilla svarta". 
Blir nå snygga skor framåt jul också. Vill ha guld eller röda. Läckert!

Blir årets julklänning :)
Och nyårsklänning.

Förhoppningsvis håller de vad de lovar, lev inom 3 dagar. Då har jag den till lördag, när det är julbord :)

Nyåret firas i Stockholm. Kul. Blir fest med en massa nya människor. Ska bli spännande! :)
Å då vill jag ju vara snyggt draperad förstås! :)

Var kommer allt ifrån?

Plötsligt är jag materialare!
Hur blev det här?
Jag har också ansvaret för näringsintaget.
Hmm...

Dottern är huvudtränare! (Det är ju jag som bestämmer, typ allt!)
Alltså...tjejerna har utmanat killarna att de ska vinna en löp- och styrketräning.
Dottern tar genast kommandot, de SKA vinna!

Så nu hon planerat ett träningsläger på lördag. Det är här mina ansvarasområden har dykt upp!

Och hon har knåpat ihop ett 8 veckors träningsupplägg. Varierat.
Och så blir det sen träningsuppehåll, sen blir det uppstart igen. Och nya veckor som ska planeras.

Just nu skriver hon rent dokumenten på datorn. Å så ska materialaren (läs: jag) skriva ut och distribuera.

Kreativt!

Men så är hennes mål att bli friidrottsstjärna och ridhoppstjärna...så nog kan hon tänka sig bli tränare också :)


Tröskeln passerad

Klockan 10 var jag på väg ut i löparspåret. Riktigt skönt!
Lätt disregn, vindstilla och skön temperatur.

Agerade morot, höll lagom tid. Nu sänkte vi den igen. Ska ligga på denna tid ett tag nu. Lagom, inte för tungt.
Tröskeln är passerad!
Kände verkligen för en joggingtur!
Kroppen är pigg och humöret blir liksom bara bättre av det :)

Sen iväg och hämtade dottern, eller rättare väntade på dottern.
Henne hämtade jag och skjutsade ut på landet i morse, Luciaträning i stallet.

Hon skulle kunna flytta ut dit. Kan vi inte köpa ett hus här ute? Ständigt önskemål, så hon får nära till ett stall.

Efter en timme i bilen, var det äntligen hemfärd. Hämtade dotter nummer två och sen var det simavslutning. Dagen hade en späckad agenda.

Nu dags för att sova. Ska till jobbet direkt i morgon, ingen friskvård. Går tidigare istället.
Och inga miljoner denna gången heller.

Jag undrar vad jag skulle göra först, om jag vann miljoner?

Summering av gårdagen= upplysande, rolig, patetisk!

Mumsade gott och hade en skön kväll i soffan...tills vännen med sällskap ringde. Gick ner till lokala puben där de var mycket överförfriskade!
Hade tidigare under kvällen kört dem på julbord. Fick låna vännens pojkväns Audi. Jisses, vilken bil!
Det var kärlek och passion direkt. Vi fann varandra kan man säga ;)
Men det var en parentes...

Iallafall...där berättade vännen att hon misstänkte att killen, Å, gjort nått med nån tjej. Men skulle ta det imrogon (läs:idag). Jag trodde inte det. Men en klappkanon tjej är inte lätt att diskutera med, så jag höll med. Enklast!
varför ska denna misstänksamhet infinna sig överallt? Varför ta upp frågan till diskussion jämt? Löjligt! Och jobbigt! Och de diskuterar verkligen ämnet ständigt! Hur intressant är det att veta hur många och vilka ens partner har haft sex med?!

Så står vi då vid baren och hänger, han bjuder på en öl. Och så berättar han, upplysande: att E sagt "Bara det inte händer som förut med dig och Molle, som med mitt ex. Att ni har sex." H hade pratat med E om detta och trodde också så, dessutom hade det ju gått en massa rykten om det. Rykte=sanning...enligt H.
jag suckade mest! Och sa att jag vet att folk tror en massa, vilket är trist. Vi spelar lite på det ibland också, för att retas. MEN...det har vi inte. KOmmer inte ha heller. K och jag är bara väldigt bra vänner.

Å tyckte väl att det är kanon om ens pojk-/flickvän är bra kompis med ens vänner. Typ ta en fika, snacka med fast inte den andra är med. Men E trodde att det kan leda till sex. Han hävdade motsattsen.

Jag höll med. Vänner har inte med kön att göra, utan person. Det är ju ingen lag att man måste ligga med en person bara för att den är av motsatt kön! Man kan ju faktiskt ha kul när man umgås, utan sex.

Och så berättade han att H även pratat om att jag haft sex med dennes pojkvän. Löjligt! Men det pratet vet jag ju också om. Lika tröttsamt det. Vi är ju bara kompisar.
(Och H är väl inte rätt person att kasta sten i glashus?!) Men det uteslöt jag och sa att jag gissar att hon har ett trist liv, som hon tröttnat på, inte kan ta sig ur det och jag har blivit syndabocken för det. Enklare skylla ett dåligt förhållande på någon annan, slipper man själv ta ansvar!

Varför känner sig tjejer hotade av dig? undrade han.
Bra fråga...ge mig gärna svaret! Och så sa jag vad jag trodde svaret var.

Gick vidare ut i dansvimmlet. När nu en pingla som jag är ute och ser sig omkring kan man ju likabra visa upp sig ordentligt!
Och så blev det, lite mer än tänkt.
Mitt sällskap gjorde sig synliga på dansgolvet....om jag säger så.
Träffade på en kille som jag så väl känner igen. Snygg är han. Trevlig. Vi brukar heja och prata när vi ses. Och så infinner sig den charmiga delen av min person...jag hade fan glömt vad han heter. Pinsamt, men klarade mig  ;)  

Snackar med "min charmör", G,...som alltid lika mycket komplimanger att ösa och lika svårt att hålla händerna i styr. Det är ju mest ett litet spel - kul och lagom flörtigt. Mer än så kommer inte att hända, det vet vi båda...gissar att det är därför vi flörtar. Han är både snygg, sportig och trevlig...men njae...det liksom klickar inte "på det viset" mer än så här. Han får mig på ett riktigt gott humör, sådär så jag inte kan sluta le.

Fortsätter till ett traditionellt matställe här i stan, med anor. Sällskapet består nu av mig, E, Å, G, J och N. Småpratandes bestämmer sig J, G och jag att dela en kebabtallrik. Mums vad gott det var! Jag var riktigt hungrig. Vi sitter kvar tills de verkligen ber oss gå, om vi inte vill städa åt dem. Så vi vandrar iväg. N avviker, bor på andra sidan stan. J borde avvika, men gör oss sällskap. E och Å promenadhånglar tills vi vinkar av dem. "Rent a room!"
Det är nu det patetiska börjar...
Jag säger hej då till grabbarna. G undrar med en blink om jag inte ska ha efterfest. Nix, inte denna gång... Och så börjar han pratat med nån som dyker upp. Då säger J: Får jag följa dig på vägen?
Visst....men det blir inget annat än att följa på vägen. Du får inte följa med upp. (A nu kommer du att undra varför jag inte tog upp honom och hade sex. Men jag säger som jag sa i somras- du förstår när du vet vem det är;) )
Och så...framme vid dörren så säger jag: Jaha, då är det godnatt då. Tack för sällskapet. Och ger grabben en kram. 
Då kysser han mig på halsen och händern a börjar vandra (inte det enklaste, för jag hade skidjackan på mig..he he he..) Jag drar mig bort, skakar på huvuet. Nej, jag sa ju att det inte skulle bli nått annat.
Kan vi inte kyssas lite då? Och försöker igen...
*suck* följt av en *djupare suck*
Hur svårt ska det vara? Varför tro att jag INTE mernar vad jag säger? Patetiskt!
Killen...du känner mig rätt kass! Jag menar alltid vad jag säger. Ändrar mig gör jag bara för ytterst få!

Bestämde mig för att detta var en kul och lyckad kväll, somnade gott på ett strålande humör!

Mycket skönare än så blir det inte ;)

Duggregn, vindstilla, musik i öronen, rastlös i kroppen, skymning...
Helt allena!
Eye of a tiger (vad de nu  heter som spelar den?!) i öronen som sällskap...
Kan ju berätta att det inte var många ute i spåret denna lördagseftermiddag. Mötte en person, i regnrock och gummistövlar.

Blev en skön joggingrunda i skogen. Lite läskigt! Skymningsljus och väta...kan ge en hel del konstiga skuggor och ljud.

Nånstans mitt på spåret så tänkte jag...om jag möter en björn nu- vad gör jag då?
Finns det ens björnar här? Troligen inte.
Sen tänkte jag att varg då....vill de äta upp en ensam joggare - troligtvis inte.
De finns iallafall i trakterna.
Och så funderade jag på om det kunde ligga nån våldtäktsman efter spåret. Aning osannolikt...fel väderlek för det gissar jag.
Och precis då...i ett krön...möter jag en lång bredaxlad man, iklädd regnrock och gummistövlar. Han kom med raska steg.
Jag fantiserade om att han hade lämnat nått lik nånstans...och så ökade jag på stegen lite.... Alltså underligare saker har ju hänt.
Kändes skönt när lamporna tändes och det gick utför....enklare höja farten då!

Kände mig lite småfånig där i halvmörkret, totalt ensam och med Bruce Springsteen i öronen, som sällskap. Tömde huvudet på tankar och njöt av den sista kilometern!
Mycket skönare än så här blir det liksom inte :)

Hej världen!

Jag tycker att du är underbar! :)

En flirt, choklad och chai latte.

Hade tänkt shoppa idag. Men icke. Hann inte. Susade iväg direkt till skolan istället.
Hade några intressanta timmar.
Och så flörtade jag så klart :D
Han är bara så..go.. Hur mysig grabb som helst. Så vi flörtas, men bara i skolan. Och inget annat. Blickar, leenden och så sitter vi ihop på lektioner/föreläsningar och fikat. Mysigt är det. Att flörta är kul och en kick för självförtroendet :)
Han bor 18 mil bort. Ändå ingen hit för nått annat.
Så jag har lite roligt och trevligt när tillfälle ges, så länge det varar.

Och sen överraskade jag R med att själv kunna ta mig till hans jobb! Och det säger inte lite! Jag tror han blev lite imponerad av mig. Visst blev du?!  ;)
Blir lika imponerad av stället varje gång jag ser det! Skulle kunna gå runt där inne hur länge som helst. Det är otroligt mäktigt och respektingivande. Tornar upp sig över en, fast det är ändå välkomnande.  
Vi tog en promenad ner på stan för en kvällsfika. Jag fick choklad! :) Så gott! Och så behövligt. Du kunde inte prickat  in tiden bättre ;)
En Mezzetallrik och en Chai Latte - så var kroppen och själen glad och belåten. En mysig pratstund med R - så var hela jag glad :)

Så jag for hela, trista vägen hemåt med ett leende på läpparna :)
"Hit skulle jag kunna tänka mig att flytta", sa jag till mamma i telefonen. (Vill ha lite sällskap på vägen hem ju.) "Jaså, det vill du...hmm.." sa hon lite tveksamt. Inte lika glad över att jag skulle kunna röra på mig. Hon vill ha sina kycklingar samlade i samma korg!

Ska lägga mig och zappa på teven en stund nu, på spikmattan.
Ska jag kunna ut och dansa en massa imorgon behöver det släppa i nacken. Aj, aj, aj...vad det ilar. *mumsar polkagrisar*

En tanke jag fundrar över...
Vad ska jag ha på mig?
Den lilla svarta?
Brallor?

Enligt M är jag tydligen "för gammal" nu för korta kjolar. Jag ska "tänka på längden på kjolen eller klänningen". Men hallå! Jag är väl inte 45!!
Hon är äldre än mig och osingel, så nu dras jag med i att "den tiden är förbi". Är det så trist att bli osingel? För det "skulle inte han gilla".
32 är inte lastgammalt, dessutom har jag liten fast rumpa och snygga ben som jag inte behöver skämmas för att visa upp ;) Och ingen bestämmer över mig! Tänker minsann fortsätta med så kort jag vill!


Aj, aj, aj...

Nackspärren har förvandlats till nackspärren från helvetet! :(

Vaknade i natt med ilande värk från skallbasen bakom ena örat och ner i skulderbladet. Kändes som huvet var låst i ett skruvstäd. Och smärtan gjorde nacken öm och svag. Har sovit ett minimim av timmar i natt....ingen törnrosa sömn här inte!

Har som kompensation haft tjugo min massage, tackar vi ljuvligt för- hjälpte nja kanske något, och därefter en upplyftande dag!
Kan det vara ett ljus i den mörka tunneln som anas?
Tunnelbyggen är annars rätt så enformiga, händer inte mycket av intresse här nere!  ;)

Nu ska jag pilla i mig en ny Ipren och fara norrut. Hoppas på ett skönare väder i Uppsala.
Som stålmannen byter jag nu skepnad och iträder mig studentrollen :)

Ahh va trevligt!
Alla goa, intressanta och roliga studentmänniskor - nu kommer jag!


Papper, papper, en massa papper..

..men inte det jag söker :(

Har varit nitisk med papper. I alla former. Sparat i åratal. Allt från kvitto på en liter mjölk till huslånet. Och dokument av alla de slag.
Fick en ingivelse när jag flyttade till nuvuarande bostad, att jag måste lägga av med det. Bryta ett gammalt mönster. Börja nått nytt.
Rensade ut sådabnt jag inte behövde, vilket ju är bra.
Men hade jag inte gjort det....så hade jag haft dokumentet jag nu behöver kvar.

*suck*
Har letet precis överallt! Bara att inse...det är borta. Och det ska jag ju förtydliga. Inte trodde jag att jag behövde det.
Egentligen spelar det ingen roll. Det är ju det förgågna. Det är nuläget som gäller. Och framtid.

Har kollat upp min försäkring också. Den är dyr, men användbar när det behövs.
Tog ett tag innan jag fattade innebörden av "prisbasbeloppet". Men nu vet jag det också.
Så nu kan det börja. Jag är redo.
Nu får det vara slut på det här tjafset!

Tiger Woods

Va skönt han är mänsklig!
- min första reaktion!

Va spelar det för roll, för alla utom Elin, om han har haft en, två eller hundra älskarinnor?! Eller ingen alls.
De kanske har ett sånt förhållande!
Det kanske är Elin som är den som har älskare. En, två eller hundra. Who cares!
Bara de vet och något vi andra ska skita i!

Låt dem va!
Låt dem leva sitt liv på sitt sätt!

Bejakat min feminina sida ikväll :)

Shoppat smycken!
Enkla, vackra smycken. Tre halsband och en ring.

Är ju inte den mest feminina kvinna som går i ett par klackar...om nu det kvinnliga sitter i accessoarerna och fåfängan.
Jag är för praktisk, realistisk och bekväm av mig för att pyssla med det. *fniss*
Men jag älskar att ha möjligheten att kliva i ett par klackar, ikläda mig ett fodral och hänga nått snyggt kring halsen :P

Bejakar den sidan av mig ibland..som ikväll!
Det finns ju tillfällen då man bara måst e ha något vackert som pricken över iet.

Så nu har jag julsmycket inköpt...och jag vet precis vilken klänning jag ska ha också. Jag ska kolla på den imorgon när jag är i Uppsala. Julbord och julfest nästa helg...då vill jag vara extra snygg :)

För jag är så jävla bra :P

Just nu ljuder Agnes´Release me ur mina högtalare!
Jag har lyckats få till datorn. Yes! Trådlösa nätet funkar utmärkt :D
Och jag har lyckats koppla kablarna rätt. Sista fick jag be P hjälpa mitt frustrerade EGO. Nu kan jag själv! :P

Har nackspärr- men va gör väl det när livet leker?! ;)

Tra la la...

För övrigt vill jag bara tillägga att detta är en riktigt skön partylåt!
Undrar om mina grannar tycker samma sak? ;) Hi hi hi...

- 1 minut, lite drygt..

Dags för tröskeljoggen idag!
Innan rutinen sitter, innan behov finns - då är tröskeln rätt hög att ta sig över!

Idag är andra svängen i skogen gjord! Gick kanon! Förbättrad tid med 1.06 minut. Jag fick vara "moroten" idag. Går bättre för kompisen att jogga då. Så jag uppmuntrar och pushar på. Och framåt går det. Sakta men säkert!

Och det är riktigt skönt!
I tre minusgrader, vackra månen och med endast el-ljusspåret att hålla oss till, var det riktigt njutbart att jogga iväg. En km promenad, tre km jogg och en km promenad som avslutning. Ett skönt upplägg. Och väldigt snällt för min fot.

Det är både för att vara snäll och för mitt ego jag gör kompisen denna "tjänst" :)
Jag älskar att jogga/springa, men är skadad i foten, saknar sällskap och tar mig inte ut i skogen en kväll allena. Så detta passar mig så fint!
Lugn takt, lagom sträcka, med sällskap och på en skön tid.

Hem direkt från jobbet, på med löparkläderna och så ut igen. Ett skönt sätt att rensa upp i hjärnkontoret!
Me love!

På söndag är det dags igen. Två dagar i veckan till att börja med. Kompisens kropp är något ovan just nu.

Andra verkligheter är sansande att lyssna på..

Glögg med pepparkakor, kaffe, julmust, ädelost och mjuk pepparkaka bjöds det på i Molles nya vardagsrum :) Hela rummet ingjuder till samtal och t´revligheter. Soffan är en riktig "sjunka ner i och gosa" soffa eller krypa upp i med en rykande kopp glögg och kasta sig ut i andras verkligheter. Så var det ikväll!
Haft fikadejt. Vi skulle ses på vanliga stället...men jag bjöd över dem hit istället. Mysigare. Och jag kunde strosa runt som jag ville.

Just dessa två personer tycker jag så mycket om! De är sansade, positiva, humoristiska, med båda fötterna stadigt på jorden. De ser det goda före hindren! De ger mig energi och jag kan vara mig själv med dem! Det är inget högtravat, konstlat, mäta sig eller annat. Bara jag och allt vad det innebär.
Det är skönt!

När man själv har en svacka, eller det känns grått på jobbet eller livet bara behöver lite variation i allt slentrian, då är det världsbäst att ta en fika med dem. Prata lite "skit", skratta och bara vara. En jävligt trevlig tillvaro bara! Att ta in lite av andras verklighet, utan att placera folk i fack eller dömma, det ger perspektiv på det mesta.
Att lyssna till andras drömanden det ger möjligheter och nya dörrar som öppnas i mina egna drömmar.

Fan vad bra jag har det!

Man lär sig nått nytt varje dag...iallafall tycker jag det!

Och jag måste med största ödmjukhet slå fast - fy fan vad jag har det bra!



Skulle behöva vara en aning mer organiserad...

Alltså...det är ju ingen överraskning att advent och julen kommer varje år. Eller att det blir födelsedagar och andra bemärkelsedagar.
Jag glömmer de flesta, både vänner och familj. jag är iallafall lika överlag, så ingen behöver känna sig träffad av det.
Har lite glömt advent i år, igen.
Har en respit, trodde jag, tills helgen. På lördag, när barnen kommer till mig över dagen. Men icke...
Dottern frågade igår om jag inte kunde följa med på träningen. Så klart jag kan!
Och så i morse slog det mig...attans...kanske skulle fixa kalendrarna.
Är väl enkelt tänker en del...
Men...mina barn har av sin mormor fått en varsin broderad kalender. De är jättefina! Och så ska det vara 24 små paket till. Till varje. Två barn= två kalendrar. Jag hade åtta.
Det är väldigt enkla saker. En liten peng. Tuggummi. Chokladtomtar. Etc.
Men det ska ju fixas och köpas in....

Så jag har rusning just i dag.
Dottern kommer nämligen hem före träningen....och jag vill ju inte göra bort mig alldels och erkänna att jag har glömt :S

Time att gå till affärerna.
För sen ska jag träna innan hennes träning.
Sola eller inte sola- det är frågan?!
Brun blir jag ju inte, men skönt är det :D

Första dagen i resten av ditt liv!

Egentligen är det ju det alltid. Det är en rätt skön inställning att tänka så. lite kaxig också. Att bara se möjligheter och soluppgång. Även vid backkrön finns det ju en soluppgång där bakom.

Men när det verkligen ÄR första dagen i resten av ens liv. När man gjort nått nytt och nått omvälvande - det måste kännas rätt så häftigt! :)

Får hoppas att första dagen i resten av livet är en kanon dag! ;)

Sovit så gott :)

Vaknade i mörkret och kylan. En god frukost och sen iväg.
Haft en givande morgon.
Ätit en god lunch.
Ska sätta upp några tavlor och barnens adventskalendrar.
Sen jobbet igen.
Solen skiner ute. Det är kallt i luften. Till och med frost på bilen.
Det är en härlig dag!

Idag blir det att svänga in på gymmet en sväng. Kanske en sväng i solariet - det är skönt i kylan- slumra en stunf i värmen.
Dottern ville att jag skulle följa med på träningne- självklart gör jag det. Det är kul!
Sen blir det plugg i kväll.
Härliga Uppsala på fredag. Så mysig stad!

Pepparkakor, ädelost och glögg blir det ikväll :)

RSS 2.0