7 nov

Då är jag "vanlig knegare" igen. Äntligen är mitt tjänstebyteklaet! Inte optimalt...men det är roligare än det jag pysslar med i dagsläget :-) Förhoppningsvis så får jag en placering någonstans...så man kan planera vardagn.. Sen får jag väl söka mig utanför piolen, om nån vill ha mig :-) Hoppas att energin och motivationen är tillbaka nästa.år, så.att jag kan slutföra min magisterexamen. Uppsatsen som hänger i luften. Ynka 15 hp av 60 kvar. Men det är sega, sega hp...

Slant över någon?

Hmm..gårdagen ägnades em o kväll att besöka varenda bilaffär. Napp...nope! Däremot hittade vi vad vi skulle.vilja ha. Fattas bara ca 200000. Och eftersom lghtn ännu inte är såld så kan man ju inte lägga hur mycket som helst på en bil heller. Lån är ju inte att tänka.på när det fortfarande finns lght m lån på. Känns obra! Ger lite magoro att sitta med den än! Så lösningen får nog bli en mer begagnad bil tills lghtskruxet är klart! Det är krångligt och jag känner mig mest bökig och stökig med alla och en var med mitt bilkrångel. Man är VÄLDIGT bilberoende på landet. I stan hade bekymret varit på lördaarna...men det har jag upplevt förut. Då va bilen på verkstan i 6 v innan jag fick lånebil. Men det löste sig. Det kommer det här göra också...fast det verkar dra ut på tiden...vilket krångla till hela tillvaron och ställer till m onödig oro och fördröjningar. Men måste ju lösa sig snary!

Feber eller nästan iallafall

Hela veckan har jag pendlat i morgon temp från 37.5 till 37.8. Så nöjd igår när jag inte frös och tempen visade 37.2. I morse stod den på 37.4. Det är lite slitigt att vara nästan sjuk. Snorig och hosta som en ren bonus. Är väl nått virus...som kämpar för att hålla sig kvar. *suck* Tröttsamt och segt!

Rakad elle inte

Har du rakat dig? Lite överraskad av frågan svarar jag hurså? Var? Önskemål kommer om en rakad muff. Klart jag kan tillgodose det. För att JAG ville det! Jag är lite av en periodare vad gäller rakning av kroppshår. Ben, muff och armhålor rakas sporadiskt, när jag har tid och lust. Ska jag ha nylonstrumpor på mig rakar jag alltid benen, håret har en förmåga att leta sig ut och håriga strumpbyxor ser en aning...lustigt(?!) ut. Muffen rakar jag bara när jag själv känner för.det. Skulle aldrig raka enbart för nån annans skull. Och jag rakar mig ALDRIG helt och hållet. Då ser man ju ut som ett barn, känns obehagligt och äckligt. Min åsikt. Andra trivs med det och då får de ägna sig åtdet. JAG trivs inte med helrakat kön. Ben rakas oftast sommartid, lite beroende på. Armhålor rakas nog mest frekvent, då jag känner mig fräschare av det. Men likasamma där, en del trivs med sin kroppsbehåring eller tvärtom. Inget som anhår mig. Och visst är väl de skönt...att man inte måste tycka om andra hela tiden! Hur killar/män gör spelar mig mindre roll. Det är upp till dem. Sen tycker jag att det är manligt/sexigt medlagom med kroppshår på dem. Men trivs man bäst rakad då ska man köra på det eller tvärtom. Det är ju med självkänslan som sexighet och attraktion kommer :-)

Jag fick rätt!

Ifår kväll, exakt 20.23, fick jag ett mail om att den andra föraren hade bedömts vållande till olyckan. Så jag får tillbaka mina 3000 kr, inom 4-5 arbetsdagar.

Tackar vi för! :)

Jag hoppas att de undersöker föraren och kollar hans syn och reaktionsförmåga ordentligt, så att ingen allvarligare olycka händer!

Värdeökning

Måste bara berätta en sak som är LITE bra med det här...
Fick en värdeökning på bilen. Kan man kanske inte tro, en liten Clio. Inköpt för två år sen. Fick 1500 mer idag än vad jag köpte den för. Så "tjänat" 750 kr per år på den.


Och vi skulle ju ha sålt den så småningom, men inte nu. Krångligt just nu, innan man vet vad man vill ha för bil. Hur ekonomin kommer se ut och när man planerat för ett bil byte.

Fördelen är ju att vi slipper greja med den, tvätta, städa ur och sånt som man vill göra inför en försäljning.

Trodde nog inte att försäkringsbolaget skulle vara så generös att de gav mig mer för bilen än vad jag köpte den för. Men tackar för det lilla!

Får se när/om ajg får tillbaka självrisken också. I måndags hade de inte fått in skadeanmälam från det andra försäkringsvolaget ännu. Så min handläggare hade begärt ett, för att få in det. Hoppas att det löser sig, till det bästa för mig :)

Bilincidenten..

...en uppdatering! Jaha...inlösen blir det ja. I måndags så lämnade jag iväg alla papper, nycklar, hämtade alla prylar (va massor det var i den där lilla lilla bilen!) så nu väntar jag bara på att det ska komma pengar till mig. Vore trevligt att ha dem till helgen, eftersom vi ska kolla på en bil då. Gillar vi den så är tanken att vi slår till och köper. Men som sagt...lite pengar vore ju bra... Vill ha en VW Touran, men hittar ingen i regionen för ett bra pris och dessutom 7 sitsiga. Så nu ska vi kolla på en Citroen C8.

Får se vad resultatet blir. Men som sagt först måste det fram slantar!

Det kittlar så..

...jag blir tokig! I bröstet alltså. Kittlandet gör att hostan sätter igång. Och från och till piper det i bröstet så jag får flåsa när ajg andas. Och så stundvis så känner jag mig hur fräsch som helst. Är 37.8 feber? Borde kanske vara hemma, men va fan! Det kostar ju lite och jag har varit hemma en vecka den här månaden redan. Det är ju lite utgifter just nu i och med bilköp och krångel. Ja ja....tog en komp timme idag och så ska jag ta det lilla lugna imorgon fm. Sen är det fredagen kvvar. Hade tänkt ta den i komp, men ska till Etuna på konferens. Så det blir inget ledigt av den dagen. Snart så är det helg. Bara att stå ut!

Helg...

Sköna härliga helg! En förmiddag i solen i stallet. Visserligen sitter jag i bilen idag. Frusen och ont i halsen..får se om det är nått skit. Hade bastugäster över igår. Och middagsgäster ikväll. Trevligt men segt när man inte mår hundra! Har finaste prinsen med ut på lek idag. Vi tröffas mindre nu när vi bor långt ifrån varandra. Så i söndags ringde han ochville ses den här helgen :-) Saknar dig moster! Går det att motstå?Icke! :-D

Plötsligt händer det...

Blev påkörd förra fredagen, från sidan av äldre man. Gick inte fort, max i 20. Bilen är rätt illa tilltyglad i vä framvagn och front. Står på verkstan. Jag mår bra, men slog i huvudet så fick åka till dr och sen röntgen för nackont och stelhet. Gjorde en CT och hittade inga skelettproblem, så "bara" en muskelskada. Det kändes läskigt, men jag är rätt okej. Fick skjuts till först tillverkstan o skjutsade sen runt mig till dr o röntgen. Alvedon och vila när jag kom hem. Bara öm och lite stel i nacken. Efter en dag på jobbet så kändes det att nacken fått sig en törn...men efter fyra- fem dagar så har det vänt til det bättre :-) Det va en rätt märklig känsla i kroppen, sekunden innan an körde in i mig, när jag kallt hörde mig själv konstatera: Han kör på mig! Även om det inte gick fort, så var det läskigt. Å så mycket skadot som blev på bilen....så ger det en tankeställare om vad som kan hända när det går i 70, 90 eller 110! Ett ögonblicksverk...och jag har kört enligt reglerna och jag körde sakta. Hann bromsa också. Inte hjälpte det när föraren va för ouppmärksam med dåligt reaktionaförmåga! Så nu ska jag leta ny bil. Vi får se. Bilen har stigit i värde iallafall. Köpte den för 30000 kr för två år sen och får nu 31500 kr i ersättningsvärde från T-H. Inte alltid man får en värdeökning på en bil. Alltid nått. Snälla söta pappa han lånar ut sin bil. Å snälla söta syster hon lånar ut sin bil till pappa. Lite krångel och mickel med det här. Nu väntar jag besked om försäkringsbolagen kommer övetens om vållandet, så jag kan få tillbaka min självrisk på 3000 kr. Det borde vara självklart. Han kom från en cykelväg skyltad motorfordonförbjuden och dessutom gällde högerregeln...men man vet ju aldrig!

Solskensutsikt från verandan

Solen skiner rakt på verandan på förmiddagen. Håller i sig till eftet lunch. Det blit riktigt varmt och skönt, aning vindstilla, mot husväggen. Släppte ut katten och upptäckte värmen. Hade varit underbart äta frukost här ute idag!

Love..

It's important to tell the people you love how much you love them while they can hear you.

Längtar..

Längtar efter min Kärlek.
Trist att gå och sova ensam!

Kanelbullens dag

Å inte får jag nått för det heller! Skulle va så gott. Så gott. Så gott. Å skulle va så värt att sitta påtoa för ett tag.. *suck*

Flyttlådor, flyttlådor...snart är de ett minne blott.


Så här fint ser det ut i bar-/vitrinskåpet.

Av det som förr var barskåp återstår det ett fåtal flaskor i vänstra övre hörnet.
Visst är det fint med servisen som står vackert framme till beskådan :)

Lite doningar

Fixat lite på em. Plockat upp i Trulsas rum..tänkte rensa i grdetoben som står där..men orken försvann. Plockade i och ur diskmaskinen. Och har fixat med tvätten. Har dock inte hängt upp den nya än... Är dock nöjd med att fluttlådorna som ockuperade köket är ur plockade. Nu står servisen,min servis, i hans föredetta barskåp. Fanyastiskt storsint av honom! :-) Det ser fint ut och känns fint att ha även mina saker till åskådning. Känns mer som även mitt hem då. En låda som är i sär tagen ska in i garaget, och en låda med en kaffeservis ska också in i garaget. Snart bara garaget kvar att men det är målet för helgen. Våra kära växter som ska övervintra behöver lite kärleksfull omvårdnad nu, innan det blir för kallt. Och så ska det upp hyllor för att kunna stuva undan, organisera och rensa bland prylarna där ute.

Fiffilurar

Är lite trött. Seg. När jag gör nått blir jg seg och svett. Inge feber, men hängig. Och när jag äter så är det ovälkommet! Är hungrig så gör det ändå. Men det har sitt pris. Gjorde ljuvligt god kycklinggryta med bulgur. Smakar så gott när vi använder egna grönsaker. Purjolöken är otroligt smakrik och persiljan..wow...en absolut favoritört att krydda med! Tvätten ät vikt. Jag tar igen mig lite på kökssoffa och hoppas magen ska bubbla klart. Hade hoppats på en em fika hos mamma, men ingen som svarar eller ringer upp. Gissar att hon och sötnosen är upptagna med nått. Lika bra det kanske, eftersom jag inte mår hundra. Kan någon komma och fixa lite här hemma åt mig? Tycker lite synd om mig själv. <3 jobbar över ikväll igen. Blir vid midnatt igen. Jag skahålla honom lite sällskap senare. Men just nu, mitt i illamåendet, så är det rätt skönt att bara rå mig själv. Jag fiffilurar lite.

Funderar...

Tittar på Rachel Ray och konstaterar att det är mycket bröd och ost...även om det i de första recepten imponerande nog skippade majonäsen!

Vardagslyx

I fredags unnade jag mig lite lyx! Vaxade brynen och färgade bryn och fransar. Så skönt att bli ompysslad. Känna sig lite lyxig. Å så lite fräschare :-) Ska fortsätta med färgningen. Känner sig piggare och slipper make-up, även om jag använder begränsat och väldigt enkelt med make-up. Är nog ett ganska trivsamt jobb, att få andra människor att känna sig frädchate och vackrare. Lena, som hon hetet, hade pysslat med detta i 11 år. Varav två år som egen. Väldigt fritt tyckte hon.

Vid frukostbordet...

Sitter vid frukostbordet. Piggare idag än igår. Förutom magrn. Den gör inge ont, välkomnar bara inget innehåll i den. Fryser inte. Vilket är riktigt skönt! Hade 22 grader inne igår och frös som fan. Snorig idag. Dagens nyhet, för det var jag inte igår...Halsen känns inte som taggtråd,vilket också känns som en framgång. Hade inte tänkt sova hela dagen idag. Nått ska jag göra idag. Vika tvätt iallafall. Plocka undan en kartong med glas. Hmm..det får bli dagens planering. Övrigt blir en bonus :-)

stackars, stackars

Frös som en kall kåre i morse. Ingen aptit. Ont i magrm redan i går kväöö. Halsem kändes som taggtråd. Blev hemma. Några koppar te löste upp halsen lite. Sov mellan 8 och halv 11, i sängen med kläder, yllekofta och filt över mig. Sippat i mig buljong. Såå ljuvligt god. Rester som sparats sen R gjorde revbensspjällskok i julas. Lagom för hals och mage. Upptäckte precis, tack vare larmet på klockan, att jag ska till tandläkaren idag. Typiskt, måste jag ut och frysa en sväng. Men lika bra få det.gjort. En visdomstand som har dålig tuggyta, ska lagas. Urk! Ja ja..sen blir det sängen igen. R skulle jobba över. Får se när han kommer hemåt då. Mjölk och bröd måste jag komma ihåg. Det är tomt i skafferi och kyl. Jobbigt va hemma och sjuk när ingen ä här och tycker synd.om mig!

RSS 2.0