Godmorgon!

Godmorgon världen!
Dessa sista timmar på 2012.
Jag önskar mig ett härligt 2013! Ett kanonår med lycka, hälsa, framgång och kärlek. Inte bara för mig, utan för alla jag känner.

2012 blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Inte alls i vissa avseenden. Värst är mitt diskbråck som stör i alla avseenden.
Allt kan bli bättre. Och kommer att bli det också.
Bäst är att min dotters hälsa har förbättrats under hösten och hennes vardag är inte alls lika smärtsam som denna tid förra året.
Förhoppningsvis fortsätter det åt det hållet. Och jag önskar att hennes kropp kan börja växa igen. Minst 5 cm under 2013 önskas.
Bredvid står en lillasyster som är så stark, ömsint och hjälpsam med ett hjärta av guld <3

Gott Nytt härligt 2013 önskar jag Er!

Min hushållare

Så här ser han ut min hushållare! :-) Åh i favvo färgen också...som bonus. Men allt gott varar inte för evigt, synd han bara är till låns.

Årets sista helg

Har njutit ordentligt av årets sista helg.
Verkligen slappat, ätit gott o haft det bra :-) Mår verkligen förträffligt och känner ett inre lugn. Det är skönt!

Efter lite gofika med vänner blev det rejäl städareftermiddag. Enligt dotterns önskan.
Hämtade mamma o pappas ångmopp. Oj va rent det blev...eller skitigt på trasorna. På ett annat ätt än med vanligamoppen.
Känns väldigt fräscht. Bliren omgång till innan den måste lämnas tillbaka.
Hade lovat Sibylla middag till kvällens film. Så fick det bli. Och medans de kollade film så besökte jag gymmet. Känns bra att ha hämtat upp lite av kondition o motion innan årets slut :-)
Känner att jag kommer få träningsvärk. Så nice! Min slappa lilla (nåja) kropp behöver några genomkörare. Inte mycket muskler som kan anas. Men med rest/paus kan jag iallafall känna dem :-D OCH jag får träningsvärk dagen efter, så nått händer iallafall.

Kvällen avslutades med Ruzzel spel...nya grejen jag har för mig. Motionerar hjärnan iallafall :-D
Blev ett mysigt samtal med dottern vid sängdags...njuter så länge det varar och hoppas att det bygger broar inför pubertetshormoner och humörsvallningar. Att få ligga med hennes arm om min hals, hennes näsa i halsgropen oh få hålla om ochborra ner ansiktet i hennes hår...det är så underbart så det går inte att beskriva!
Har njutit av några timmar för mig själv...halvgloendes på Bond. Men vill vara pigg imorgon så sängen kallar nu :-) Dags dejta John Blund!

En skön dag

Ligger i sängen med en god bok och läser. Mari Jungstedts Den sista akten.
97 sidor in i boken är den helt okej.

Haft en härlig eftermiddag med min utökade familj :)
Ungarna har lekt, vi vuxna har spelat en massa kort. Jag hade en hög kort väntandes på bordet när jag kom, innan jag fått av mig jackan.
Blev "skräpmat"...men vad gör väl det...dottern var inte helt nöjd. Men å andra sidan så gillar hon bara husmanskost.
Skönt när det är avslappnat. Började titta på Sherlock Holmes...men ack så vacker han är Jude Law!
Dottern höll på att somna i min famn så vi for hemåt, å jag missade den rafflande uppgörelsen. Får ta den nån annan gång!

Känner mig tillfreds i hela kroppen.

Otrevlig start på dagen, som bara blev bättre å bättre. Varm å avslappnad ska jag försjunka 20 min i boken sen sovdags.
Tvättid kl 7 imorgon bitti :)

Invägning

Tyckte att det kunde vara lite spännande att se hur mycket jag stoppar i mig av onyttigheter, som sedan liksom bosätter sig på kroppen och blir kvar. Så jag vägde in mig hos syrran den 23/12, på kvällen med kläder. Då vägde jag 68.7 kg. Vågen är kontrollmätt mot Vås C-las medicinkliniks våg. Så jag litar på den. Å så hade jag vägt mig dagen innan på mammas våg å den stämde mot denna vikt. Jag ska väga mig igen 1/1 för resultatet av jul- och nyårsfrosserierna :) 2/1 ska jag börja min Detox-period och avsockra mig ordentligt. Salt, socker och annat onyttigt är bannlyst i 28 dagar. Bara det jag verkligen behöver kommer att intas, efter ett strikt schema vad gäller tidsintervaller och mat. Tackar jag T för! :) Jobba, leva, träna som vanligt...något tröttare första dagarna bara. Hoppas att det går bra att förena med jobbet och mattiderna där. Är ju en del av jobbet att äta där och får inte äta egen mat vid måltiderna. Ska lösa sig, ska ordna detta! Ska bli skönt att "rena" kroppen ordentligt! Nytt år, ny start, nya möjligheter :)

1,5 dag

Det får räcka! Feberfri, pigg i kroppen och allmänt välmående. Så ikväll fick det bli gymmet! Dottern följde med som sällskap. Går lite lättareatt komma iväg när jag inte åker helt själv. Å hon tycker att det är roligt att greja och träna. Hårdkörde. Först 20 min löpning, som uppvärmning. O jösses,,vad jag blev påmind om att kondition är en färskvara! Flåste har tagit stryk av 14 dagars träningsuppehåll varav 8,5 dagar med feber och diffusa symtom. Har väl haft nån bacill som stökat runt i kroppen! Sen körde jag rest/pause på överkroppen. Och så rest/pause med mina baksidor. Blev 100 situps och så en bicepsövning. Börjde så tungt jag orkade (klarade för ryggen, är som en svag silmjölk i musklerna!) och gick sen mot lättare tyngder. Så skönt att vara rejält trött i kroppen, minimal vila mellan övningarna så att fläset hölls uppe och sen avsluta med att jogga i 10 min. Blev sammanlagt 5.69 km. Är jag också nöjd med. Kändes sååå bra! Känslan nu, med en trött kropp, trötta armmuskler och bröstmuskler och att känna att magen har jobbat är så underbart! Älskar att känna mig fräsch och stark! (Och i denna mening är just stark relativt!) Hoppas att det håller i sig så att det kan vara en vilodag imorgon å så på det igen på lördag :) Gäller att avsluta året starkt så att känslan för nya året blir god!

För mycket av det goda..

...orsakar magkatarr! Jisses vad jag hade ont i magen, så höggravid ut och kände mig sådan också. Likt en flodhäst förflyttade jag mig. Det kom på eftermiddagen. Juldagsfikat med vännen och hans barn blev pricken över iet. Eller så var det Maxs vegetariska hamburgare. Vetefan men magkatarr ogillas. Inte mycket mat gick ner i magen, när jag var på juldagsmiddag hos syster. Inte efterätt heller. Blev hem och släppa av dottern och sen ta två Novalucol och dricka vatten. En jättefis och rejäl tarmtömning är väl det som behövs egentligen, istället fick jag dras med rapar, sura uppstötningar och svälld gravid-mage. Jag tillbringade kvällen hos käraste kusinen. Te, två Novalucol till och kanelbullar man kunnat döda nån med gjorde susen...när jag åkte därifrån var jag av med det onda, slank och inga sura uppstötningar. Underbart! Jag sov som en prinsessa! Vaknade med 38.1 i feber...men va fasiken...kunde också bero på dåliga vätskenivåer. Så jag drack en massa vatten, grönt te, tog mina vitamineraler och mumsade frukost. Sen var jag i fin form igen :)

Lite juligt hemma hos oss

Så här såg det ut hos oss den 22a december :) När granen kläddes och julklapparna fick komma på plats.

Julafton

Vaknade febrig...drog mig in i det längsta i dängen. Kände mig däckad. Faan! Julfrukost hos syrran kl 10. Bara masa sig ur sängen. Väl uppe o igång gick det bättre. Tog en alvedon som en quick-fix! Svirade om till julkläderna, plockade med julmaten som jag skulle bidra med. Lääängtade till Janssons frestelsen som jag lagat till dagen före :P Det underbart vackra, romantiska julvädret bidrog till att höja humöret och julkänslan. Å så gott det var med julgröt, skinkmacka och lite annat gott. Lillebror med sambo var med, så lite julklappar utdelades. Min julklapp till min svägerska gjorde succe. Skönt *pust* Lite stökande i köket och sen dags för min jul-höjdpunkt! Hämta mina barn :D De hade en mysig julmorgon och dag med sin pappa först. Julmat, alltid i överflöd trots att vi varje år ska dra ner på det hela..ha ha ha...lyckas aldrig! Och mamma hade mitt i villervallan av mat, julstök och annat glömt laxpaten hemma. Attnas! Det e ju såå gott! Men jag överlevde, å efterrätterna var inte att leka med heller. Lyckligtvis var inte det aktuellt förrän tomten hade hälsat på. Så lite andrum gavs till magen :) Stackars lilla systersonen är fortfarande skiträdd för tomten! Och tror starkt på tomten! Kanske inte under de närmaste 9 månaderna men när det börjar närma sig...man kan ju aldrig riktigt veta! Men starkt samlade han sig och lyckades på egen hand mottaga sitt paket. Lilleman han gjorde stora ögon inför tomten och när ett paket for i golvet skrek han i högansky av skräck. Lilla vännen...
Alla hade varit snälla under året och fick paket. När tomten vandrat vidare så läste de stora tjejerna på paketen och den stora killen delade ut. Det var en stooor hög som delades ut :)

Dan före doppare dagen

Myskväll hos syster, med lite gott tillbehör o så bingolott så klart :) Det är lite mysigt att spela lite, småäta, snacka o umgås. Å sakta, sakta så tickar klockan mot Dopparedagen! Jodå jag erkänner...jag är lite pirrig jag också. Det är så mysigt, förväntansfullt och spännande med jul :)

Drygt

5 dagen med en temp på 37.9. Drygt. Blir inte däckad men jökla trött... Och segt inte kunna promenera eller gå i trapporna utan flås o svettningar.
Taggtråden infinner sig numer bara på natten o morgonen...kanske är det ett ljus i tunneln?!
Hoppas vara pigg efter julen så man orkar göra nått :-)

Hemliga paketet

Jag har redan fått besök av tomten :-)
Liten har länge hållit på med nått i sitt rum. En hemis jag inte fått titta på.
En julklapp till mig! :-D Hon kunde inte slå in det så det har stått övertäckt i väntan på julen.
Nu har jag fått den...ett jättefint tittskåp. Hon har gjort en kopia av mitt sovrum :-) Och som en extra grej "fast du inte har nån" så fick jag en tv på väggen.
En underbar julklapp! :-D

Mardrömsscenariobebisen

Syster blev akut sjuk igår kväll och svågern va ute o plogade/sandade/whatever o behövdefå sova. Han har snöjour. Jag hämtade småtrollen vid nio snåret. Blev välling, pjamas o sängen direkt. Vid 22 låg alla fyra barnen i säng. Halv tolv la jag mig. Vid tolv, just som jag somnat in så skönt, börjar bebisen krångla. Inget v bra...nappen i, nappen ur...sova på ena eller andra sidan, min mage, bredvid mig...strax före två somnade vi någorlunda för att strax vakna av kräkingar. Lilla kraken! Gjorde rent honom, pmockade ur min säng. Lyckligtvis missade han storasyster som låg en hårsmån ifrån och täckena och tre av fyra kuddar. Och bara den ena av madrasserna. Stor handduk, kuddarna bakom ryggen och bebis i famnen...försökte sova. Han sov. Vid tre vr det dags igen. Denna gång åkte min pjamas också. Och blöjbyte fick göras. Ny handduk och denna gång blev det soffan. Det lilla livet sov och hulkade...sov och kräktes...bara en gång gnällde han..men då va nog magen riktigt tom och ändå kräktes han. vid fyra sov vi båda. Trodde inte det va sant när kl ringde kvart över sex... Skolavsl dag så deras mamma kom och hämtade en motsträvig 2 åring och riktigt dålig bebis. Skolavslutning *3 följdes av en mysig fika med mamma och mina tre <3 och sen sov jag i2,5 timme. Gjorde susen! :-) Hoppas syster o bebis snart är pigga snart...magsjuka är en hemsk sjuka och snart är det julafton...

Julstök

Barnen konstaterade att det bara är fyra dagar kvar till jul...
Men granen då?!
Just ja...de är ju hos sin pappa den 23e och den Stora är med moster på äventyr hos tomten den 22a.
Granen slängde jag när jag flyttade förut, så blir att inhandla en ny. Får ske idag. Och klä den sker ikväll eller imorgon....beroende på mitt välmående.
Granpyssel ska också göras.
Janssson ska tillverkas.
Prinskorv inhandlas.
Bruna bönor har mamma handlat, så det blir den "rätta". Fin fint.
Julklappen till svägerskan är precis inhandlad. *puh*
Så nu är det mesta klart.
Ska med äldsta dottern till SIBA i em, hon ska handla nått till sin dator. Sen ska vi in på ToysRus och där ska hon handla en Hello Kitty pryl till sin lill-kusin. Sen ska vi till IKEA och handla en barnstol till lille-man som ska vara hos oss fre och lördag. Han är ju stora killen nu och vill då inte sitta bara i knät eller ligga på golvet. Och trevligare att sitta med vid matbordet när man äter.

Sen blir det nog soffläge och slurpa lite glögg.
Morgonens taggtråd är som bortblåst...tempen visar beskedliga 37.6...så kanske var det bara en snabb-svacka och imorgon...första semesterdagen...så är jag på topp igen :)

Å så är det snart jul.... Sååå mysigt! :)

...

Taggtråd. Blää.
Somnade i badet vid sju igår. Lämpligare sova i sängen så jag bytte. Stor fick läsa i sin säng. Liten fick lägga sig också.
Är inte särskilt piggare nu...
Halsskitont.
Jobbar halva dagen idag. 8-13...komp på em för orkar inte hela. Sen ledig till 7 jan. Skönt!

HiG

Har sökt kursen Kost & Prestation...sen anmälan iofs. Kollat över litteraturlistan. Fyra böcker via SISU Idrottsböcker. Skickat en förfrågan till en vän om böckerna finns att låna. Såg att bibblan på HiG har dem. Får väl ta en tur dit i januari och hoppas kunna låna dem annars. Vill inte köpa förrän jag vet att de är bra. Ska bli spännande läsa/göra något helt annat än det vanliga. Får se vart det leder :-)

Taggtråd

Haft taggtråd i halsen hela natten. Vaknade o hade frossa. 37.6 gradet. Känns på gränsen.
En Ipren o en Alvedon så löstes det.
Frusen på jobbet men lugna gatan. Tempot har hållts på en lagom nivå.
Längtar till kl fyra o soffläge!
Mitt <3 gav mig sina halstabletter så att jag skulle ha det lite bra idag. Kärlek <3

Zzz

Godnatt världen!
Vi ses i morrn.

Förnöjsam men trött

En rolig och givande helg ger utlopp för en förnöjsam känsla i kroppen så här på måndagen. Har verkligen skrattat och mått bra :) Säkert förlängt livet med 10 år, på två dagar. Blev alldeles för sent i går, får jag lida för idag. Alldeles för sent i säng i kombination med att jag hade en 10 åring och en 12 åring att fajtas med täcket om :) Men en förnöjsam känsla är det iallafall. En bra start på veckan :) Tre dagar och 4,5 timme kvar att arbeta innan det är semesterledigt i nästan 2,5 veckor. Nice!

Dagen efter...

Det sköna med att vakna dagen efter en kväll innehållandrs alkohol är att veta att man inte druckit så mycket. Att man kommer vara pigg o fräsch och kunna njuta av söndagen ändå :-) 3 xider och två shots/snaps Sambuca och en smutt-shot Amarulla blir man inte särskilt stöddig av eller däckad av :-) Och så kommer man ihåg alla samtalsämnen och avslöjanden....he he he....en av oss var en riktig, verkligen riktig överraskning. Och självklart vill man vara hjälpsam! :-D ;-)

3e advent

Vaknade första gången vid åtta...men tyckte att jag borde sova till nio iallafall. Va ju faktiskt ute igår. La mig två. Och drack lite alkohol.
Det va trevligt att vakna med sällskap. Två stycken dessutom. A var vaken när jag gick upp. A kom upp en stund efter. Vi tog en kaffe o pratade lite...konstaterade att gårdagskvällen va riktigt rolig! :-D
He he he...
Efter att A blivit hämtad och frukost fanns i magen så tog vi en promenad till mamma o pappa. En skön långpromenad med barnen, lite slappande o så dataspel. Är såld på Candy Crush saga. Jäkla ungar! ;-)
Em ägnades åt hud-och fotvård. Sex fnissande tjejer o en hel hög med ungar. Mitt kök är bra mycket rymligare än man tror :-D
Ungarna lekte, spelade tvspel o surfade. De var "bannlysta" från köket! Only adults here!
Nu har vi plockat undan, färgat Stors slingor och fått lite gott i magen. En skön o slapp söndag....3e advent...snart är det jul! Så underbart mysigt :-)

Utekväll

En kväll med många överraskningar o avslöjanden! Lite ställdes på sin ända och många turer runt knutarna blev det. Men så är man ju lite generös också ;-) Drinkar, shots o cider....det gick ner en del. För en del för mycket flr andra en helt okej nivå. Kul, trevligt, gott och utgång.Det nygamla. Inte varit där så lika bra kika på det. Jovars.... Började dansa på utestället...då kommer en ung kille (undrar om han egentligen hade åldern inne....) fram och berättar att hans kompis är intresserad av mig, bla bla bla, kan han få presentera honom? Visst så vänligt, men när jag inte är upptagrn med det jag gör kanske-dansar med vännerna! Undrar om han ens fyllt tjugo. Skickar man kompisen...nja...kändes sisådär...märkligt... Träffar på lite gamla bekanta....skoj... Nu ligger syster o sover i ena sängen, kusinen på soffan o själv ska jag krypa ner under täcket i min säng. Skönt!

Myser

Ligger i sängen efter min middagslur. Hör när barnen leker...
Ute yr snön.
Det är riktigt mysigt att ligga här i mörkret o bara vara :-)

Omtänksamt

Tvättid idag. Började sju. Men jag hade planerat att sova till 7.25.
Så i godan ro sov jag när en orolig liten själ kommer intassande och halv viskar
"Mamma mammadu har glömt tvättiden igen. Klockan är över sju!"
När jag försäkrat henne om att klockan strax ringer, att jag inte glömt o att jag ska gå upp strax så va det bara några minuters ljuvt slummer kvar.

Det är skönt gå upp tidigt. Men inte när man lagt sig onödigt sent! Fastnade i Ransom och när den va slut så råkade jag zappa in på The Closer....vips va klockan 1.

Men nu sitter jag här o har avnjutit en blodgrape, en kaffe o ska ta mig en limpmacka med ost på till påtåren. Mitt frukostsällskap gjorde en paus för julkalendern.

oerhört

Dödsskjutningarna i usa idag. Så oerhört tragiskt.
Ev problem känns meningslösa...
Att en person kan bli så sjuk (i min värld måste man vara skadad/sjuk för att kunna utföra något sådant) att man utföra en sådan gärning.
Skjuta en hel klass med små barn...

Jag är lycklig nog att kunna få stoppa om mina barn och säga att jag älskar dem, de är det finaste som finns...men föräldrar till 20 barn kan inte det idag...
Just skolan känns ju som en trygg plats att lämna sina skatter på.

Snart fredag.

Om åtta timmar har jag varit på jobbet i en halvtimme redan. Varför är jag fortfarande vaken frågar jag mig.och kommer banna mig imorgonbitti. Nåja...somnar nog sött i soffan imorgon kväll :-) Slumra gott!

Blir det inte bättre än så här?

Fick frågan Blir det inte bättre än så här? Ska man nöja sig bara? Ja...bättre är ju relativt...men nä jag tror inte det. Inte känslan "bättre". Den måste man finna inom sig själv. Själv må bra, trivas med sig själv, vardagen och livet. Många lever nog med den frpgan och är ständigt sökande. Sökande efter det som är bättre. Nöja sig ska man inte, ibland kanske för stunden, då livet har så många olika faser. Meninte helt. Och är man en utåtriktad, framåt och livsbejakande person kommer man nog alltid vilja framåt, någon annanstans i livet. Vad det betyder tror jag är olika för alla. För mig en sak för dig en annan. Man ska alltid sträva efter att trivas med sig själv, sina val och positiv energi!

-19

Va lite för kallt ute så jag sa nej till dottern att följa med i skidspåret. Hon blev arg o ledsen. Tråkigt.
Jag o A for iväg...-19 visade tempen då. Men man blir ju liksom varm efterhand. Glidvalla på å så iväg.
Helt bedrövliga spår!
Men bra o effektivt att åka ett annat sp år. Kändes i axlarna att jag fick staka mer och på lite olika vis. Backe upp och så försöka hålla balansen i backe ner. Gick sådär. En rejäl vurpa när spåret försvann och en planerad vurpa för att inte köra på en vurpad A.
Men vi tog oss upp och iväg igen.
Lagom snöiga, frusna så fort vi stannade och skönt trötta i kroppen for vi hem. Då var det "bara" -15 ute.

Tanken var ett bad och sen mat och sen lite tidigt slummer. Men blev mat, gymmet, crunchys och en stunds zapp, dusch o nu sitter jag o njuter av värmen vid min säng.
Sov dags. Tidigt imorgon!

2,5 hp

Har just fått mina sista 2,5 hp bekräftade. Men attan så skönt! Nått stavfel som jag glömt ändra men annars så fick det duga. Ahhhh.... Va inte särskilt motiverad att plugga det här. Vill ju helst göra något annat. Jag är bra på att uppmuntra, ifrågasätta, vägleda, mentorspryl-grejen...men inte riktigt det jag känner för att göra. Men nu är jag iallafall högst utbildad på den punkten hos min arbetsgivare. 10 hela poäng har jag nu :-) he he imponerande eller hur ;-)

Soft dag

Har pysslat undan lite papper, diarie o arkivering. Förberett vfu-portalerna och rensat upp. Löst diskfrågan, svarat i telefonen. Fikat. Beställt porslin, bestämt datum. Och lite annat.
En soft dag. Kall som attan men en härlig o solig dag.

Soft dag

Har pysslat undan lite papper, diarie o arkivering. Förberett vfu-portalerna och rensat upp. Löst diskfrågan, svarat i telefonen. Fikat. Beställt porslin, bestämt datum. Och lite annat.
En soft dag. Kall som attan men en härlig o solig dag.

Lågt blodtryck

Yr i mössan när jag rätar på mig på en stol, reser på mig, eller gör annat förhastat. Trött, vitare än ett blekansikte och lite grågenomskinlig i hyn, mörk under ögon...typsikt mig i detta vinterklimat. Men nu så har jag gjort slag i saken. Jag är ny stolt innehavare av Blut-saft. Å inte smakade det så illa som jag hört sägas. Järnrikt kändes på eftersmaken. Men så är ju meningen också. Och så flytande Multivital Plus. Nu jäklar ska väl energidpåerna fyllas på iallafall. Och blodtrycket få sig en liten skjuts! :) Att bli vimsig i bollen när man sitter ner brukar vara ett dåligt tecken. Syrran vill att jag tar ett Hb. Men va fasiken...sticka mig i fingret bara för att få det bekräftat...nja... Jag provar det här först. Hjälper inte det så kanske jag överväger hennes förslag :)

Apropå en sak i taget...

Tog sällskap med vännen hem efter lucian ikväll. Missade att jag skulle köpa en liter mjölk, men strunt samma. Men så...ia samma ögonblick jag trädde innanför dörren hemma slog det mig. Chrunchy cheese doodles....jag bara MÅSTE ha det! Så jag for iväg ut igen. Och handlade nödvändigheter. En sak i taget, var sak i sin ordning, så löser det sig! Och kanske var det det som fick ändan ur..tankarna på plats och det skrivna skrivet. Vad vet jag... Men efter en och en halv timmes krångel med datorn och det helvetiska "Starter"-programmet av Word (va fan har jag det för?) som inte ville fungerar så fort jag gjorde en ändring i texten, vilket innebar att jag hela tiden bara kunde göra en sak. För sen stängdes den ner och programmet va tvungen att söka åtgärder på internet och bla bla bla etc....etc.. Jag höll på att bli galen. Då fanns de där...mina små orangea älsklingar....mumsiga och fina...
They saved my night! Och mina studieambitioner :) Uppsatsen är rättad. Iallafall i ett första skede. Får se om hon tycker att jag ska korrigera något mera. Håll tummarna!

Värme!

Finally! Det var varmt att ta av sig jackan och inte förfrös jag fötterna heller. Dotterns rum och mitt rum har varit väldigt kallt och dragit, men framför allt dotterns rum. Där var det is i ovankant av fönstret när jag lyckades få igen tilluftsventilen. Upptäckte då att det spelade ingen roll för det drog från fönsterkanterna ungefär som att det hade stått på glönt. Till det ett trasigt element.... Pjamas och tjock täcke har gällt i hennes rum. Och stängd dörr. I mitt rum har det också varit pjamas som gällt. Och tofflor. Man vill inte sätta ner fötterna på ett iskallt golv när man vaknar, eller klä av sig under täcket för att det är så kallt. Badrummet och andra dotterns rum har värmen fungerat...så de dörrarna har stått öppet om dagarna för att avge lite värme iallafall. Får se om de fixar köket också. Här är det så finurligt. Så när jag stängde ventilen då började det blåsa kalluft ur el-uttaget. Så det måste ständigt vara två kontakter i uttaget för annars blir det olidligt kallt på golvet. Därtill att elementet inte går att reglera. Det är knappt fingervarmt....inte ens lill-kusinen tycker att det är varmt när hon lägger handen på. Och hon är två år. Ja ja...jag har tackat så gott för värmen iallafall. Förhoppningsvis så kommer rörfirman som ska laga elementet imorgon eller på fredag....dotterns rum ser ut som om en storm gott igenom pga grejandet. Och köket är i kallaste laget. Men en sak i taget så går det framåt :)

Riktigt kul :D

Dotterns luciafirande var hemligt in i det sista!
De hade själva kommit på det och uppmuntrades av sin lärare (som är fantastisk) och hon hjälpte till på alla vis.
Ett annorlunda luciafirande blev det. Lucia och tärnor var grabbarna, stjärngosse och tomtarna, med några få inslag av motsatta könet, var tjejerna. De hade en orkester bestående av piano, violinister, blockflöjt och gitarr.
Jättekul! Och så avslutade de med SHMs nya hit Don´t you worry child (Tror jag den heter) kompade av en iPad.
Efteråt fick man köpa fika för en familjepeng och mumsa hur mycket som helst.
Jag åt en underbar chokladpaj, en bit blåbärspaj och så en av min egen lussebulle :) Drycken hade man med sig själv. Jag o pappan drack kaffe, tjejerna och pappas tjej/särbo avnjöt julmust- allt för stämningen :)
Superkväll!

Mmm...

Morgonpromenaden bet lite i kinderna.
Promenaden på lunchen avnjöts i solsken och härlig temperatur. Rödrosiga kinder och härlig känsla i kroppen efteråt.
Hoppas att promenaden hem blir lika härlig!
Idag har det varit en riktigt vacker och härlig vinterdag :)

Gottigott

Dumleklubba och julkolor är jättegott när man, som jag, är gottesugen! I massor! :D :P

Sumpad motivation

Har allt i ordning, redo att skriva. Då krånglar Word-programmet. *suck* Så fort jag klickar i ett dokument, så börjar datorn tänka och sedan måste den avbryta och söka efter felet. *suckar djupt igen* HELVETE!

Min vackra tärna

Min vackra dotter var tärna idag. Nervös och pirrig och såg fram emot det massor.
Pappas tjej hade hjälpt henne med klänning, lockat håret, satt i glittret och så hade hon själv på lite läppglans och mascara. En succe!
Jag fick äran att skjutsa denna vackra unga dam.... Å sen höll jag platser till övriga. Mamma, dotter, fadern och flickvännen. Och så dök mostrarna och en kusin upp. Liten blev så glad! Så stolt över att alla var där för hennes skull :)
Efteråt gick vi till hennes klassrum, en moster avvek. Köpte fika och lotter. Vi gick med förtjänst. Mormor allra mest :)
Jag fick det jag ville ha en vacker Julgrupp. Och så stal jag ärligt mammas ena vinst...ett litet uppläggningsfat :)

Det var bra att pappas särbo/tjej var med. Tjejerna uppskattar det jättemycket. att hon kommer för deras skull :)
Och vi är ju rätt enkla av oss, vi har redan hälsat och de andra tog i hand och förklarade släktskapet. Självfallet satt vi tillsammans i kyrkan, jag paxade ju t o m plats och sedan satt vi tillsammans vid fikat i klassrummet.

Axlarna sjönk ner lite

Varit lite nervös inför dagens möte. Ett avgörande möte. Kände mig stridsberedd, men fann ändå att det visades förståelse. Intentionen är ändå förståelse och en vilja att hjälp till och finna en lösning. Uppföljning planerad. Och hoppas på positivt resultat inför det. Blläääh vad vissa saker ska vara svåra ibland! Kan inte nån bara svinga med ett trollspö och bara lösa saker. Det är svårt att visa fram sakliga, konkreta svårigheter, problem, leta fram tänkta hinder, fel, brister... Jag är en person med positiv livssyn i grunden (jo tack jag gnäller en hel del!! Men jag ser ändå möjligheterna där i fjärran) och jag ser möjligheterna. Inget är nattsvart och omöjligt att lösa. Frågan är bara viljan, energin och om det är så att säga "kostnadseffektivt". Helst gillar jag win-win situationer. Och det försöker jag få mina barn att förstå och inse. Men även jag hamnar i situationer då det är saklig, torr faktabaserat faktum som gäller å då faller det ur.... Pengar tar udden och glädjen ur det mesta! Kan bara hoppas på positivt resultat vid tiggeriet efter jul! Men det kändes ändå bra, så jag tänker hålla fast vid den känslan och se positivt p ådet här. Ett nytt kapitel, ett nytt äventyr. En ny lärdom.

Förvirring

Blev inte nå skrivande... Blev förvirring. Uppskattande ord. Insiktsfulla ord. Lovande ord. Men det är svårt med förvirring. Vad vill jag, hur vill jag, vad vågar jag satsa, varför vill jag.

Söndag, ack du sköna söndag

Tidigt i säng, orkar man upp tidigt. En god frukost och lite kaffe fick ordentligt fart på kroppen. Kändes att jag sprungit en längre sväng dagen innan, ryggen va inte helt hundra. -18 grader, strålande sol och blå himmel. Skidpremiär ute på golfbanan stod på dagens to-do-list :D Matsäck- lussebullar, pepparkakor, kaffe och varm choklad- åså skidutrustningen. Varmt klädd. Hämtade upp flickorna och klockan halvtio, när temperaturen visade -16 grader, så tog vi första staktagen ut i spåret. Det va helt underbart! Flickorna njöt och jag med :) Vi stannade efter halva spåret och tog oss en fika-paus. Jag hade glömt muggarna. Så de fick termosmuggarna att dricka ur...själv fick jag snällt vänta på min tur. För korken på termosen hade fastnat så det gick inte att dricka direkt ur. Plötsligt akut kissnödig (så typiskt mig!). "Men mamma du förfryser rumpan om du kissar ute" säger Liten. Min ide om att snarast bege oss tillbaka för hemfärd mottogs inte positivt. Så jag fick smyga bakom en kulle och kissade jättefort! Så hål7 på banan har jag pinkat in som revir :) Det va jättehärligt att glida runt i solskenet. Och njuta av sällskapet. Nån timme senare så var jag tillbaka, fast med väninnan, och gled runt i spåret igen.Fast nu träningsåkte vi. Det är en skön motionsform :) Huvudet rensat inför kvällens uppsats åtagande fixat :)

Riktigt skön lördag

Vaknade och låg och drog mig ett tag. Det är ganska skönt att vakna tidigt och verkligen kunna vakna till ordentligt i lugn takt innan man kliver ur sängen! Fick ett mess om att mitt frukostsällskap var på väg :) Skuttade upp och in i morgonrocken, inte alls lika skönt som under täcket. Fixade till ägg- och baconfrukost. En kall, solig, skön morgon. Dotterns ridning var, som en lycklig händelse eftersom jag inte kunde delta igår, på lördags morgonen. Så for iväg strax efter kl nio.Det var superskönt att komma ut i några timmar! Vindstilla och soligt :) Skidor köptes in åt Stor. Förhoppningen var att kunna göra ett provåk under dagen, men eftermiddagen ägnades åt tvättstugan (någon verkar lagt beslag på min fredagskvällsumgängemedtvättstugantid) och så lussebullsbak. Mitt i allt så blev jag tvungen att ta tag i att lamporna i akvariet slocknat och att vattnet var för kallt. Iväg till Zoo-butiken, investerade i belysning, vattenbyte och så upptäckt att det gick hårt åt på några fiskar. Och troligtvis snäckan. MEN algerna verkar ha gillat det! Kvällen skulle ägnas åt uppsatsen, som ska rättas och skickas in. En sväng på gymmet fick det bli för att rensa tankarna. 16 km senare så fick det nog bli en timme med vikter. Jodå...funkade fint. Massor av energi! Rest/Pause träning....funkade super på mina flugvikter. Kände faktiskt nått i musklerna...lite "känsla"...och förhoppning om träningsvärk väcktes :) Hem och en sväng i badet. Tvättad, skrubbad, rakad och avsköljd satt jag sen i soffan och stirrade på skärmen.Upptäckte att jag inte fick till en stavelse. Kröp ner i sängen istället!

Fredag och AW

Direkt efter jobbet blev det en AW. De två jag helst ville träffa var sjuka och uteblev. Tyvärr, men det var trevligt ändå. Jag drack ett glas alkoholfritt och åt en hamburgare. Sen ville chefen ge mig en liten löneförmån, så att säga, så han bjöd på två glas vin. Och även till vår gamla kollega. Det var en trevlig kväll! Lite folk i rörelse också, vilket ju alltid är lite trevligt.

Myskväll

I torsdags hade jag o dottern en riktig myskväll.
Jag va nog inte riktigt upplagd för den (är jag det för nått nu för tiden, egentligen?) men den blev kanon!

En MaryKay-kväll. Liten älskar ju att sminka sig, ha hudvård och pyssla om sig...så det fick hon verkligen göra nu.
Jag hade lovat en bekant att hon fick ta före o efter bilder på oss, så det gjordes :)
Och Liten verkligen njöt! Hon fick tvätt, skrubba, smörja, sminka, pudra.... Och så avsluta med ett stänk parfym!
Vi kände oss så vackra så vi knappt ville tvätta oss och gå och sova :)

För att muntra upp det hela lite..

http://livsstil.se.msn.com/man/kultur/ricky-gervais-greatest-hits

Cykel..

Hur tänkte jag?!
Tog cykeln i morse...är väl envis som en åsna, eller nått! Gick skapligt att cykla och ta sig fram.
Men hur jag ska få hem den...hmm...får väl dra den eller nått. Imorgon blir det att använda apostlahästarna, nog enklast så!

Vägskum

Idag va som igår, bara det att jag bytte golvläggning mor studier på annan ort. Det va ruskigt att fara ute på vägarna. Snörök och snöfall och blåst...snön såg ut som skum som flöt omkring på vägen. Jag såg inte de vita strecken så det va svårt att se var i vägbanan man befann sig. På vägen till Örebro va det 70-80 km/h som gällde på E18. Till slut la jag mig bakom en långtradare, det anstränger inte ögonen så mycket att se på det röda ljusen. Å skönt att ha något stort som riktmärke. Inne i Örebro var det kaos. Mitt i rusningstid, med snöfall och blåst...massor av bilar, fotgängare, cyklister....överallt! Tog mig 45 min att ta mig från motorvägen till Universitetet. Så bilresan tog mig dubbelt så lång tid. Kom försent så klart! Men hellre för sent än inte alls, Hemresan va enklare. Det hade slutat blåsa och va mildare, inte lika mycket snö i luften. Så inget "skum" på vägen. Väl hemma väntade pannkakor och kaffe- underbara mamma! Efter en lång dag och sen hemkomst finns det inget skönare än att bara kunna sätta sig och pusta ut, andas och få bli mätt i magen. Finaste mamma hade diskat också. <3 Så jag kunde ägna mig åt att bädda ner döttrarna i säng, skjutsa hem mamma och sen låna ut bilen till syrran. Väl hemma blev det sogghäng i en halvtimme. Och nu det bästa av allt! Sova :) Håller tummar och tår för mor, syster o sällskap som åker till Ullared intt! Och det är snökaos söder över...brr!

Lagt kort ligger

Lång dags färd mot natt... Intet nytt på Västfronten...
Klysch-citaten kan göras många.

*gäääsp*

Igår va ingen lek...06.45 var det jobb...slutar egentligen kl 13.45 då...men icke. Hade möte till kl 16.00. Sen var det bara en rask promenad tillbaka till jobbet för att ha möte igen till 18.30.
Va noll kreativ....så vi hade lite trevlig, djupa diskussioner om livet istället för just den punkt vi skulle göra.
Kära mamma va barnvakt åt en dotter, andra dottern va hos kompis. Direkt efter jobbet for jag till systeryster och fortsatte med golvjobbet. Småttigt som skulle göras klart.
Höll på att svälta ihjäl! Fick bli två snabba mackor och en kaffe så energin steg något...

Mina stackars barn fick äta middag kl 21.30, då hadevi landat hemma och jag snabbt slängde ihop pasta med köttfärssås. Liten va så trött så hon grät medans hon åt. Stackarn!
Orkade bara plocka av bordet, sen sov jag. Kl 22 va dettack och godnatt i det här hushålle!

Men fasiken va fint det blev i köket!

Planen nu är att tapetsera resten av köket. Nu är det gjort där det underlättar att det är gjort när nya vitvarorna kommer och för golvläggningen. Resten blir nästa månad, då ska jag även lära mig själv att spika panel. På riktigt! Sån där fusk vill jag inte ha säger hon som la arbetsordern. Ja ja...hur svårt kan det vara...jag lär mig efterhand :)

MK tapet o golv

At your service! Har tapetserat med mönsterpassning med alla möjliga små vinklar. Blev skitbra! Såå fin tapet också :) Efter det la vi golv. Höll på i några timmar. Men sista små bitarna som måste sågas ska vi göra imorgon kväll, så det är klart när nya vitvarorna kommer på tisdag. Blev jättefint! Nästa månad blir det mer tapetsering och så ska vi spika panel. Å så ska det upp nya lister och dörrfoder, Lite småpyssel. Men lite i taget så blir det snart klart :) Blev hämtmat till lunch/middag vid tapet, golv breaket vid fyra hugget. Har inte ätit pizza på månader...orkade med nöd få i mig halva...men det va jättegott! Kycklingpizza med banan och curry...mums! Syrran tog en kebabtallrik, men eftersom jag inte är så förtjust i kebabtallrik så fick det bli pizza istället,,,kändes lite dumt att slänga en hel halva. Men va fasiken..kan ju inte trycka i mig bara för att... Suss dags...tidig timme imorgon och så möte hela eftermiddag och konferens därpå...hemma halv sju. Sju ska vi fortsätta hos syrran... Kommer vara lite mör framåt onsdag. Tisdag är tidig och sent hem också. Hmm...drog just handen genom håret....upptäckte att jag har tapetklister i nackhåret...rätt stor tova där...aj aj aj va det luggades!

Träning

Hade en stund innan syster skulle vakna och renovering AB sätta igång, så jag cyklade till gymmet. Gick trögt...bakdäcket gillade tydligen inte heller kylan...det va rätt tunt med luft. Men skam den som ger sig ;)
Fick bli 30 min på löpbandet först. Medan jag joggade tänkte ag på att det ju hänt en del, att jag gjort framsteg fst det iblnd inte känns så alls. Förut så lufsade jag framåt på 6.30 per km. Och gjorde till faktum att kring 6 min/ km då skulle jag vara nöjd. Bara att få springa igen va underbart!
Nu joggade jag 5.21 min per km och har varit nere på 5.16 några gånger senaste två månaderna. Men det funkar bara när det känns helt bra.
Efteråt så blev det lite styrketräning. Körde igenom överkroppen. Vä hemma så blev det 100 situps på bollen.
Ville inte ta ut mig för mycket efter som jag hade lite kroppsarbete att utföra idag också :)
Men kändes skönt att få igång cirkulationen, få svettas och bli rejält varm i hela kroppen!

1a advent

Första advent.
Tomtegröt med kanelstång.
Julkalendern.
Sol.
Blå himmel.
Snö.

<3

Julbord

Årets julbord, som intogs vid vackra Schenströmsak herrgården i Ramnäs, va så trevlig! Eller som flickorna sa när vi åkte hem: Det är så roligt och trevligt att träffas så här! Att träffa alla på en gång! De har så rätt. Jag kunde bra hålla med :) Det är jäääävligt skit dyrt! Och tog en stor del av slantarna denna månad, men det hade jag ju kalkylerat med...att det skulle vara månadens isärklass största utgift. Och med den goda maten, det härliga umgänget och så glad och varm i kroppen som man är efteråt...så är det absolut värt det :) Proppmätta sitter vi uppkrupna i soffan, i pjamas, med en kopp te. Flickorna spelar det nyinförskaffade SIMS och jag slösurfar. Kanske finns det något på teve att glo på? Imorgon blir det adventsfrukost :)

Mitt äventyr,,

Har varit på en jättespännande grej idag!
Healing!
Det var en omtumlande och intressant upplevelse. Kan rekommendera att prova om man inte gjort det förr.
Det pirrade i benen när hon "jobbade". Där hon höll händerna en bit ifrån kroppen blev det alldeles varmt. Och på två ställen hon höll på kroppen blev det så kallt att jag frös.
Märklig känsla!
45 min gick jättefort. Jag klarar inte meditiation för jag blir så rastlös, men här kunde jag slappna av helt. Tyst och lugnt och skönt var det.
Efteråt berättade hon om sin upplevelse och kommunikation med min kropp. Det var intressant. En person som inte vet något om mig.
De 7 chakrana har en fysisk och mental koppling...som jobbar ihop. Ibland kan det vara nån obalans. Om det inte är bra så finns det blockeringar och oakitivtet i chakrat, är det bra så är det flöde och aktivitet. Jag hade oaktivitet i ett chakra och blockeringar och dålig aktivitet i ett annat chakra.
Jag kan sammanfatta det så här, så blir en längre version kort och oinvecklad: Jag är en positiv, trygg person med båda fötterna på jorden, som trivs med livet i stort, som inte vet vad jag vill med livet eller vart jag ska och har relations- och kommunikationsproblem just nu.
Det var häftigt att lyssna på det hon berättade. Som hon sa...jag säger bara det jag fått känslan av. Du får sen göra vad du vill med den informationen.
Jag kommer absolut att gå dit igen!

E härlig lördag

En härlig dag följer... Julbord ikväll med familj och vänner. Till Västerås och Siba före det...mobil ska äntligen inhandlas av dottern. Sväng på stan och handla julklapp och festkläder. Lätt lunch ska intas. Men före det ska jag göra något riktigt spännande. Dags för en påtår, svida om och så iväg :-)

Advent..

..närmar sig :-)
Idag var hela familjen vaken vid åtta. Kollade snabbt så vi inte missat adventskalendern. Gjorde frukost och så kröp vi ner i soffan tillsammans.
Den var jättebra! Absolut nått som kommer följas av den här trion :-)