Det bästa..

...med att barnens pappa är ute och far och har grejer för sig även på barnveckor och helger är att jag får ha dem mertid! Han får resa och greja bäst han vill! Jag träffar dem mest och njuter av varje sekund! Hans förlust när det är jobbresor på barnvecka eller han förlägger nöjen på hans barnveckor. Jag får det bästa- än mer tid med mina <3 Vad är väl pengar i jämförelse med tid, umgänge och kärlek med de bästa som finns!

Vårfint..

Söndagen spenderades i social anda. Och donande. Ena dottern hos kompis. Den andra bakade kolakakor.
Och jag passade på att (började iofs tvätta kl 7 på morgonen) göra vårfint både ute och inne :)
På balkongen intogs både frukost och lunch. I den sköna solen tog jag en uppfriskande morgonpromenad och köpte frukostbröd. Och efter lunchen så mumsade vi på kolakorna och spelade kort :) En kanonhärlig dag! Inne förblev det sisådär vårfint. Tvätten va klar, och ligger nu där i en hög och påminner mig om att jag borde ta hand om den. Och på kvällen hämtade ajg ett vitrinskåp, som står så fint på sin plats i hallen. Men görs ingenting åt förrän hyllan som ska inköpas också kommit på plats. Ommöblering pågår, utrensning av gammalt och glömt. Omsortering. Så det är kartonger, pärmar, pappershögar och böcker lite varstans. Känns i och för sig så där lagom bohemrörigt och inget som stör egentligen. Men ska bli skönt när allt är på plats och man "hittar" var sak på sin plats igen :)

Hälften...

...gjort. Önskar det var hälften vunnet :)
Men men...hela onsdag får bli plugg. Och förhör av nån vänlig själ. Muta funkar säkert!

Stoppar nu. Gluteus medius blir en liten sätesmuskel att bita i imorgon :)


Sköna söndag

Denna vackra dag har vi avnjutit i solen några timmar. En uppfriskande morgonpromenad till bageriet för inköp av frullefrallor. Mums! Frukosten fick bli i solen på balkongen. Öppnade upp och vädrade ut överallt. Dammsög hela hemmet, dammade, städa badrummen. Städade balkongen, fixade blommor och lökar. Vilken dag! :) Liten till kompis, Stor beslöt sig för att baka kolakakor. Gärna det! Så efter lunchen satt vi kvar i solen och avnjöt en liten efterrätt. Livet är underbart! Kortspel och fniss blev uppladdningen inför 21 km jogg. Stor följde med på cykel. Hämtade upp kusinen i grannsamhället och joggade hem igen. Blev exakta 21 km. Första 13 km blev på framfoten....jäklar vad det krampade i vaderna till slut. Hälsenan ömmade. Jag höll ett 5.40 tempo, men sen blev det 6.00 tempo för att jogga sällskap. Det va riktigt skönt för vaderna! Med 4 km kvar så ökade jag farten, så att jag skulle ta ut mig lite. Aj aj aj mina vader! Men kom ner i tid iallafall. 2. 04 h är ju ingen höjdartid, men jag är nöjd ändå. Väldigt nöjd över att orka hålla 5.40 tempot iallafall ett tag! Efter en snabbdusch och sen en snabb pshake, så va det iväg för att hämta Liten hos ko,pisen och möta upp svågern för att få hjälp med två vitrinskåp. Ett till mig och ett till min syster. 4e vån utan hiss!! Med krampkänning i vaderna. Faan vad det gick trögt och med en hel del stönande av mig. Men det gick. Masserade min andra kära syster, som liter av Kristallsjukan, och har en länd, rygg och nackehård som tegelsten. Kära nån. AAAJJJ lät det när ajg började stryka på ryggen. Jag förstår att hon har ont och huvudvärk! Lite kaffe till mig, mat till barnen och så skjutsa dem till sin pappa. Min ,age vrålade av hunger....men nu är den mätta. Hårdbröd med ost och så kyckling o quinoa. Mumma för maggen! Strax sängen. Jag har passet med uppstigning före tuppen imorgon. *suck*

Intensivt..

...men på ett positivt sätt. Enda gången det verkligen är roligt att gå upp 7 en lördags morgon.
Att åka hem från en lång, intensiv, fysiskt krävande dag, där hjärnan jobbat för högtryck och vara fylld av energi... Det är härligt!

I fredags så fyllde vi på kunskapsbanken. Nya grepp på nya kroppsdelar. Nu kan jag en fullständig halvkropp, eller iallafall säte, länd, rygg, nacke, bröst :)
Och under lördagen så la vi till armarna också.
Fick prova på ett grepp i idrottsmassagen, det var hur skönt som helst. Då lyfter de scapula, skulderbladet, rakt upp. Asskönt!

Barnen sov hos mormor o morfar, jag hade dem över helgen egentligen. Men mina snälla föräldrar hjälper till så det ska gå att pussla ihop livspusslet.
Blev en stund med dem, mamma bjöd på hämtmat. Skööönt! Slapp jag laga och äta själv :)
Sen blev det hem och plugg av skelett och muskler. Musklerna vill INTE fastna, men till 80% sitter skelettet på latin.
När vi i lördags la till ÄNNU FLER delar och muskler så kändes det lite förtvivlat. Speciellt med tanke på att det är prov på fredag. Blir superpluggande mån, ons, tors!
Brr....länge sen jag hade ett prov!

I lördags hämtade jag hem tjejerna, blev allas favvo hämtmat-från tre olika ställen- och sen Harry Potter. 1,5 film hann vi igenom innan det blev besök av John Blund.

Liten somnade på massagebänken, jag gav en halvkropp plus armar. Lilla hjärtat, hon somnar som en stock när jag kommer till nacken :)
Stor hon ville ha en liten kortare variant, så det blev en delkropp med valda delar. Sen var hon så sömnig att det blev raka vägen i säng :)

Jag segade en stund i soffan, när jag nästan somnade till bytte jag!

Hade glömt stänga av alla larm....så kl 6.30 ringde klockan. Jag hade egentligen larmet på 6.55. Tvättid kl 7.
Slumrade en stund till.
Sen var det underbara söndag och dags att vakna :)

Ett litet steg...

...av förhoppningsvis många.
Ikväll är det dags för info om Nyföretagande. Och registering av Enskild firma.
Så spännande! :D

1,5 cm

Köpte bättre beg bord och fyra stolar igår. Stadigt, mjuka stolar. I rött. Fina! Hämtade dem i Vås. Som vanligt så hade jag planerat det mellan någonting. Så tidsschemat var tajt. Men det är klart att det går! Jo visst. Men bordet visade sig vara 15 mm för stort för min bil. Gick inte in hur vi än gjorde. *suck* Tur att jag har världens snällaste svåger, som kom till undsättning. -Hej, vad gör du? -Jag o barnen är ute och går. A jobbar. -Jag har köpt ett bord, som inte går in i bilen pga 15 mm. Kan du komma? -Jaha. Så du menar att jag ska skynda mig hem. Sätta in barnen i bilen och sen komma till dig? -Åh vad du är snäll! Jättegulligt. Jag är på Viksäng i Västerås! -Ehh, jaha. Då kommer jag då. Är hemma om tio minuter. Hos dig om 30. -Kanon ses då! Så nu står det här, i mitt kök och ser bara jättebra ut! :)

Sommarkänsla

Riktig sommarkänsla i kroppen igår. Frukost ute. Lunch ute. Middag ute. Grillpremiären blev vid sjön. Så mysigt. Jag ville åka hem när solen gick i moln. Men inte ungarna. Fick övertala dem, att efter 1.5 timme och kl 19.30 då är det liksom dags. De hade så kul. Min balkong är i perfekt läge. Sol fr morgon till em. Så både frukost och lunch kan avnjutas där. Och sen blir det skön skugga när det blir em, vid två ungefär. Och när hela golvet är på plat, kan man lägga sig direkt där med bikini om man har lust och läsa, lösa korsord eller bara filosofera. Finns gott om utrymme :)

Under 5

Igår tog jag en halvtimme och utnyttjade den effektivt.
Tränade.
Löpbandet på tå i 15 min. KOm 3.02 km. Såå nöjd! Äntligen under 5 min per km. Dessutom på tå.
Sen blev det en genomkörare av resten av kroppen i 15 min.
Skönt!

Inspirerande svårt

Å det här....
...det är bara början! :)

På tå

Efter dotterns dans och nån timme utomhus i snålblåst vid andra dotterns ridning var jag stel som en pinna. Axlarna uppe vid öronen och genomkall.
Det löste jag elegant med fyra km på löpbandet.På framfoten, plant underlag. Jäklars mina vader vad jobbigt det är! OCH behöva tänka samtidigt.... Det är nog det jobbigaste.
Men jag blir ju starkare och kommer lite lite längre så det händer ju nått iallafall.
Efter 3.8 km i bra fart så hade jag känning av kramp, gick ner på häl tå för att "vila" lite men lyckades inte gå upp på tårna igen efter 200 m. Så då stannade jag.
Så härligt svettig och varm :D

Ett lätt överkropps pass följde.
Har ju massageutbildning imorgon och vill vara fräsch i hela kroppen. Jag ska ju ge en hel del massage imorgon. Och inte alltför öm....ska ju bli knådad i flera timmar :D

Men vaderna....glad att de inte får massage förrän nästa helg...de kommer att göra ONT imorgon :D

Ahh..

...idag önskade jag mig en lite gräsplätt. En liten en att sätta ut fötterna på. Idag hade jag längtan efter att få påta i jorden, plantera och så få ta en kopp kaffe i solen och betrakta. Tycker att det är trevligt att betrakta min omvärld, det är lite rogivande. Och ibland lite vägledande. Och att få påta i jord och plantera är terapi för både kropp och själ! Älskar mina fina bärbuskar och min japanska lilla skönhet. Jag hoppas att de ska trivas i min gröna lilla hörna :)

Glädje..

...att glädjas med andra är skön glädje. Det är härligt att få vara glad för andra skull och ännu bättre att få vara med och dela den! :) Sånt mår man riktigt bra av :)

Nytt

Apropå nytt... Skulle behöva nått nytt! Samma tugg dag ut och dag in. Kanske lite otacksamt, men livet går på rutin och då blir jag uttråkad! Skulle vilja träffa lite nya människor, se nått nytt, uppleva nått nytt, få lite nya tankar och infallsvinklar i livet. Känner själv att jag känner mig lite tradig. Lite spänning tack! Nått litet äventyr eller svängning i livsrytmen skulle piffa upp! Kanske nått sånt blir på fredag. Ny stad, nya människor, nya upplevelser, nya möjligheter.

Pluggat

Har pluggat ikväll igen :)
Eller nja...syrran har och jag har assisterat.
Lärt mig en massa...ord jag inte fattar...ord jag inte kan uttala...och vad hormoner jag inte kan uttala namnet på gör med kroppen...
Jag fick iallafall agera stjärnan när det skulle finliras med uppsatsen. Skönt inte vara helt ute liksom!
Spännande med lite nytt! Nya samtalsämnen, nya ord, nya saker att lära sig, nya människor...ger nya tankar och frågeställningar :)

24.75h

Hade en kvart kvar på 24h fastan när jag hade kunnat tugga i mig en skåpdörr! Jisses! Blev en skål pasta med veg sås till det. Gottigott! 17h fasta sen en lätt lunch, 500 kcal. Sen fasta i 7 timmar igen. Det går bra. Blir inte trött eller så. Inget jag märker av själv iallafall. På fredag blir det spännande däremot. Har massageutbildning 9-17. Får se hur det går... Märker jag att jag blir ofokuserad så bryter jag och äter. Det är inte värt att "slänga bort" utb timmar. Då gör jag om fastan annan dag istället :) 3e gången gillt. Känner mig lätt och fräsch. Och mätt i magen :)

Åter igen

får man ställa sig frågan...varför bombdåd mot oskyldiga människor?
Ett lyckat arrangemang, med positiva känslor, förenande...och så detta onödiga vidriga dåd!
#bostonmarathon2013

Ett steg på väg

Fredagen blev ju inte som tänkt. Men rätt kreati ändå. Kom på ett företagsnamn och läste om likviditetsbudget, budget, bokföring, bla bla... Tristess kan förvandlas till kreativitet! Ingen ide fastna i negativa spiraler. Livet är för kort för det :-)

Sköna helg

Fredagen blev inte alls som tänkt! Till min mycket stora besvikelse! Grr.. *suckar*

Blev en Star Wars film och mat, somnade i soffan :-)

Fick oväntat besök av min favoritkille. Så blev en mys förmiddag. Han kom redan halv tio.
Till lunch gjorde tjejerna oss sällskap.
Tyvärr så himla dåligt väder annars hade vi nog gjort sandlåde debut igår.

En lugn dag. Tjejerna hemma. Mys. En lugn kväll. Missade Star Wars men fick deklarations uppgifterna klara. Så då är den detaljen klar. Lite lugn o ro på kvällen. Drack genomtänkt med vatten inför söndagen. Ville inte ha upprepning av förra långlöpningen!

Söndagen blev tvättstuga. Skönt ha allt upptvättat. Avskyr dock när det hänger tvätt högt o lågt i lghtn. Men började tvätta sent. Får leva med röran till måndag kväll.
På grund av sena tvätten så kom jag iväg sent på min joggingtur.
Hade finaste sällskapet med mig. Dottern cyklade med och tog hand om Konversation och vattenflaskan. Perfekt!
Gick hyfsat att jogga. Gjorde brännont i anklarna första fyra km. Sen började det flyta och sista tre km va kanon! Under fem min per km. Det är jag nöjd med.
14.20 km. 1.17.54 blev 5.29/km.
Tog en sväng förbi McD på vägen hem. Hade lovat dottern en glass som tack för sällskapet :-)
Själv tog jag en Latte. Va gott att värma mig med. Ett par vantar hade varit skönt. Blåste snålt och kallt bitvis!

Kvällen avslutades med genomgång o hjälp åt syrran i hennes uppsats skrivning. Det va kanon intressant! Jag lärde mig en del på kuppen :-)
Sen soffläge till star wars och några ostmackor.

2a faste dagen

Om 4 h och 15 min har jag fastat i 24 h. Blev en tallrik mat till lunch. Grönsaker, kyckling och så ris. Smakade ljuvligt gott :) Fredag och tisdag verkar funka som faste dagar. Å eftersom man äter en ordentlig måltid (a´500 kcal) mitt på dagen går det utan problem. Vatten och te får jag ju dricka obegränsat. Och viss del av tiden sover jag dessutom. Verkar fortfarande som en enkel metod för att ha en hälsosam kropp. Svårare dagar kanske kommer :)

Förnyelse...

Fick frågan om akut hjälp igår em.
Nja...inte på direkten. Men skulle va hemma 21.30, då gick det bra. Funkade inte för den i nöd.
Så kl 8 i morse fick jag öva massage. Funkade ju fint.
Blev tidig sväng på gymmet- 3 km löpning och så mage, axlar, rygg och lätta armar.
Fastar...å ville inte utmana ödet med ett tungt pass, fasta och sen försöka hjälpa med massage.
Funkade jättebra att ha massage på morgonen. Började jobba kl 9, å va i god tid till jobbet. Bra att ha provat på det också :) Allt måste inte ske på em eller kväll :)
Förnyelser förnöjer!

Värme

Det ska bli varmt i helgen, på söndag är prognosen 10-13 grader och inga minus på natten. Härligt!
Min lilla hallonbuske och min vinbärsbuske längtar efter att få bli utplanterade. Att hanka fram och tillbaka, in och ut, är inte jättehälsosamt om man är en liten, liten buske.

Och jag längtar efter att få sitta i solen, i mina nya fina utemöbler och njuta bland mina planteringar, och äta lite mat eller ta en kopp kaffe.
Barnen har redan tjuvstartat utesäsongen. De brukar spela spel eller sitta och läsa ute. :)

Matprojekt

Barnen tycker att det är roligt att laga mat. Och jag gillar det också, när jag inte har så stora krav på mig. Eller nån som ska lägga sig i eller tror sig veta bättre än mig. Finns det nått värre än när någon tar över eller står bredvid och instruerar?! Lagat från grunden och med färska kryddor/örter smakar mat jättegott! Ibland gör vi så att vi gör "storkok" pannbiff och köttbullar. Då får barnen krydda själva. Det är en mysig syssla. Nästa matprojekt är att göra egen pasta. Behöver en "pastakvarn" och lite inspiration. Blir att göra på en helgdag så att det finns mycket tid. Egen spaghetti, egna veg ravioli och så gnocchi vill vi göra. Ser fram emot det! :)

Sjömansbiff

Kände mig riktigt huslig igår.
Slängde ihop en Sjömansbiff i min gamla Husqvarna gryta. Blev sååå gott! 2 resp 3 portioner åt barnen. "Måste göra det här fler gånger!"
Absolut! :D

Enda kruxet var väl att jag inte tänkte på att det ska puttra 45-60 min...så det hann bli många "Är maten klar snart?"

Men det var det värt i slutänden! :)

Finnemang få lite användning för grytan. Den är ju rätt stor och vi är ju inte så många. Ofta så gör jag inte så mycket mat heller. Nu finns ett liteet användningsområde iallafall :)

Fasta

Missade programmet, men fick av en massagekund tipset om att se det på svtplay. Så det gjorde jag. Och det var mycket intressant. Forskningen som togs upp, exempel och tester som visades var intressanta. Visst är det som de säger att mer studier måste göras, ska göras, men att det inte finns några hinder att ha periodisk fasta. Såvida du är frisk, annars bör man prata med sin läkare. http://www.svtplay.se/video/1120851/del-11 Kortfattat kan man säga att forskare tror sig veta, och studier har visat, att periodisk fasta eller lågt kcal intag gör att kroppen stressas att reproducera sig, dvs att cellerna börjar reparera sig, cellförnyelse sker och kroppen ställer in sig på sparlåga samtidigt som hjärfunktioner skärps. Det vill säga att kroppen föryngrar sig/reparerar skador, olika värden förbättras. Bland annat har man sett att risknivåerna för diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och olika cancerformer drastiskt sjunker. Ett av problemen som man ser det är att man idag får i sig för många kcal. Vi äter jämt och ständigt utan att vara hungriga -"Njuter av livet", "Unnar oss lite", "Livsnjutare"- och förstör därför för oss själva. Istället för att äta som förr då man åt tre ggr på en dag, när man var hungrig, och där mellan rörde på oss. Frukost, lunch och middag. Mer behöver man inte. Om man inte är ett barn eller en ungdom, som är aktiv. Då kan man stoppa in en frukt och ett lätt mellanmål. Och jag håller med. Man äter ju jämt. Och det ska alltid vara så mycket. Mat är ett känsligt kapitel och kommer nog alltid vara det. I vissa delar av världen dör ett barn i sekunden av svält, i vår värld dör barn av för stor tillgång av mat och tillsatser. Jag bestämde mig för att jag ska prova. Jag googlade lite artiklar i ämnet. Här är ett exempel http://www.aftonbladet.se/halsa/article15986163.ab Och så gjorde jag det. Mån 19.30 till idag 19.30 har jag utövat periodisk fasta. Fasta 18 h, sedan en måltid på 500 kcal, med maximalt näringsintag, (jag valde lunchen eftersom jag jobbar) och därefter fasta i 6 timmar. Under hela 24h får man dricka vatten och svart te. Och det gick bra. Inga problem. Det var gott med lite lunch. Och det var inte hysteriskt vid middagen efter 24 h. Men det var gott :) Och för att få den effekt som man vill ska periodisk fasta utövas två dagar i veckan, inte efter varandra. Får se vad jag (kroppen/knoppen) tycker efter min andra dag med fasta denna veckan. På jobbet vet de inget, finns ingen anledning. Allt är ju som vanligt, förutom att jag dricker te istället för kaffet. Och att jag inte äter vid alla måltider. Men det gör jag inte alltid annars heller. Jag "missar" frukost, fruktstund och mellanmålet. Lunchen är lagom att ha som måltid. Eftersom det inte är särskilt besvärligt, så tycker jag att det är ett enkelt sätt att göra det jag kan för att jag och min kropp ska få vara friska så länge vi lever. Inte bli så många år äldre än möjligt, men att få leva alla de åren frisk- är mitt mål med detta :)

Sovmorgon...

...imorgon. Ända till 8.30! Alltså jag börjar jobba då.
Så imorgon får jag njuta av frukoststund med mina Finaste <3
Sällsamma stunder när det är frukost mitt i veckan med barnen, gäller att ta tillvara på dem :)
Klockan står på 6.15. Njutbart!
Mån och tis har kl stått på 5.15. Det är dryyyygt!

Önskar...

...mig en rik släkting med generöst sinne som vill låna ut lite pengar! Alternativt ett fett arv. Lottovinst. Eller någon som liksom bara vill skänka mig pengarna.
Finns ett så mysigt hus jag vill ha. Det är inte särskilt dyrt heller. Men jag har ju inte de 15% som krävs.
Så om det är någon som har 199000 som bara ligger och skräpar....så har jag ett ställe att stoppa dem så länge :)

Energi

Vissa människor, möten, situationer ger så otroligt mycket energi! Att få bli lyssnad på, få lyssna. Att få skratta. Att få tid att formulera sina tankar och att få bli förstådd. att få reflektioner på sina tankar och ord. Det ger så otroligt mycket! :) Trots den sena timmen, egentligen brukar jag sova nu. Så är jag så glad och energisk att jag inte är särskilt trött. Men men imorgon är en annan dag och då vill jag vara pigg och alert igen :)

Spring i benen

Idag var det bara kondiotionsträning på schemat. Blev milen. Gick kanoners! Värken i fötterna/anklarna var minimal och överkomlig. Inte helt säker på vad/hur jag gjorde. Men jag hoppas att jag kommer ihåg det till nästa gång :D Resultatet blev 54.24. Dvs 5.26/ km. Känns helt okej! :)

Kaotiskt

Golvläggaren ringde. Jaha bara att flytta på bokhylla och akvarium.
Tur att bror skulle komma förbi. Fick han vara assistent :)
Så de stackars fiskarna får fara runt i minimalt med vatten i dryga dygnet,utan pump och lampa. Det går nog finfint.
I hope!
Och böcker, prylar, skor och möbler är instuvade i vardagsrummet och dotterns rum.
Får hoppas att det går smidigt.... Hon har fest på fredagkväll!

Aj oj

Träningsvärk i armar o bröst som ökar....
Körde rumpa o ben på gymmet. Aj aj oj oj...det ömmar och jag är helt slut i kroppens nedre parti!

Tur latmasken vann och jag tog bilen, hade aldrig orkat cykla hem!

Pasta o tonfisk i magen. Slappar i soffan, strax duschen.
Sen blir det en stor kopp te och svt play. Jag ska se Jonas Gardells Helkväll. Såg början i fredagskväll men missade tyvärr resten.
Han är en sån underbar människa!

Nya mål

Är lite tanig och mager tydligen ;) Jaha...vill jag ju inte vara! Så nya mål satta för träningen. Delmål som ska vara klara till sommaren. Och för totalen ska jag kunna göra en planka i kors i 2 min. Alltså när man står i sidoplanka, på rak arm och lyfter benet så att kroppen formar ett kors. Fixar 30 sek nu, sen ger min rumpa upp ha ha ha Arm, bröst, mage och lår ska bli starkare! Efter kvällens träningen, som va grymt jobbig!, blev det måttband fram. Siffrorna är noterade och förhoppningsvis så är det andra nummer när jag mäter om fyra veckor igen :)
Tycker själv inte att jag är så mager. Väger precis som jag vill och brukar. Däremot köper jag tanig! Jag är mycket mindre och svagare nu än för nått år sen. Särskilt efter ryggskadorna. Men nu ska det bli ändring! Mer volym och tydligare tonus :) Med en avvägning för hur mycket ryggen klarar av. Körde riktigt tufft idag. Får se hur ryggen tycker imorgon. Det gick bra under träningen...får se när jag sovit. Håller alla tårna för att kroppen klarade det huvudet ville!

Påskfint

Fick vackra påskkort av mina barn :) Blir så varm av deras vackra gåvor! Här är det ena. Det sitter på ytterdörren och önskar alla som passerar Glad påsk :)
Vi målar alltid ägg på påsken. I år blev det på långfredagen. Så här vackert blev våra mästerverk, vilka vi åt med glupsk aptit sen!
Det är så mysigt med påskpynt och traditioner. Det är lite att se fram emot under året och njuta av de dagar som man har dem fraamme. När man sedan plockar undan dem är det dags att se fram emot nästa :)

Undrar..

...varför kommer bara halva texten med när jag lagt in en bild? Tar jag bort bilden är texten där! *suck*

Påsken

En tid för ro och rekreation. Iallafall för mig :)
Ätit gott och umgåtts med familj och vänner.

Påskafton så åt vi lunch hos mor och far. Stackars pappa firade påsken mellan Sverige o Finland.
Vi hade dissat traditionella påskbordet och önskat kalkon istället. Och det fick vi :)
Men jag förundras över att det alltid fattas nått (eller blir över hur man nu vill..)! Maka söker make... Eller det blev några strumpor över...