Lite tröst när vårkänslorna spirar, men saven inte stiger.

Vårkänslorna spirar....kroppen bubblar, humöret är gott och kroppen mår fortfarande rätt bra. Synd inte huvudet hänger med :)

Har fått en ny bekantskap, en intressant person (Nä Sanna, bara intressant. Inget annat. Vi har lunchat, inget mer!) som jag fick ett lite oväntat lunchförslag ifrån idag.
En aning trist, I know, så sa jag helt enkelt att jag är för trött. Fick naturligtvis ett stort frågetecken tillbaka. Och jag sa helt enkelt att jag inte hade mer energi över än att göra ett batteribyte för att serva min dildo ;) Svaret mottogs med ett gott skratt. Lite ärlighet kommer man långt med...hi hi hi..

Skickade sen ett mess till en vän och frågade "Till killar brukar man ju säga "vin, kvinnor och sång". Är man alltför tråkig om man som tjej väljer "vin, dildo och choklad"? Och inte nödvändigtvis i den ordningen."
Jag fick ett tröstande svar tillbaka.
Lyckligtvis klagar inte "mannen i byrån" på variationen och antalet ggr - dessutom är han tillgänglig direkt han behövs, oavsett om jag rakat benen eller inte, eller är på sällskapligt humör eller inte :D  ;)

Tack för vetenskap och teknik ;)

Tid går så fort...borde vara mer rädd om den!

Den här kvällen känns lika märklig varje gång jag upplever den.
Undrar om det bara är jag eller är det så här för alla kvinnor som fått barn?
Och det är inte bara denna. Även inför den andra dotterns födelsedag så känns det så här.

Att man återupplever olika känslor och förnimmelser i kroppen vid olika tidpunkter. Jag tänker inte på det hela tiden. Men då och då..vissa klockslag.
Jag tycker att det är lika märkligt varje gång. Att jag har lyckats åstadkommit det här. Att jag tog mig genom det. Det var fruktansvärt och jobbigt och nattsvart under tiden.  En urhäftig grej, världens ego-kick - så här 9 år senare  ;) 

05.44 imorgon bitti, för 9 år sedan, födde jag min förstfödda.

9 år...jisses! Hur hände det här?

Ibland känner jag mig absolut inte vuxen. Inte för fem öre. Knappt tonåring, än mindre morsa åt en förpubertal unge.

Och själv är jag precis i mina bästa år ;)

En skräp dag och bränd pulversås :S

Vaknade 05.45...seg som kola.
Hade besök igår, så det blev sent. Jättesent skulle det visa sig när vi kollade klockan.
Snoozade för många ggr...
Kom plötsligt på varför jag hade mob på påminnelse.
*suck* Datorn på 06.15 - arbetsdagen började.
Tur tjejerna klarar sig själva. De åt frulle på fritte och jag hade frukostmöte. Signe föreningsandan och tajta scheman ;)

Va tvungen vara skärpt! Sekreterarsysslor. Mitt första "riktiga" uppdrag :)

Iväg på kurs. Rehabilitering och missbruk.
Det var lagar hit och dit, avtal och rehabkedjor. Började gäspa så sakteliga.
Hem på lunch. Orkade inte äta ute. Inte ens buffen på kina tilltalade! :S
Fullkornsmakaroner, riven ost och en massa svartpeppar - kulinarisk dröm måltid ;)
Iallfall om man ska hinna ta en tupplur.
Surfade in på såpasidan. Uppdaterade mig lite. Det får smilbandet att röra på sig.
Kom att tänka på vännen.

Va nåååågot trött!

Eftermiddagen försvann i nått sus om rehab. Har en lunta med åhörarkopior - så jag var där ;)
Får ett jättekonstigt sms. Om barn. Från oväntat håll.
Efter lite tankeverksamhet och tillbakablick gick det upp ett ljus,.
Jag har skickat två sms i ett. Till "rätt" person tursamt nog...så det blev inget konstigt med det. Men vännen måste ha funderat. Skulle vilja hört den tanke som for genom huvudet när smset lästes..he he..

Kvällen fortsatte i ungefär samma stil.
Fantiserade om att pommes frites och bearnaisesås skulle vara såå gott. Gjorde hamburgare med bröd och rörde ihop såsen - fick bli pulvervarianten.
Upptäcker att såsen är klar, när jag känner en lite skum doft där jag står och hänger tvätt i badrummet.
Den gula såsen var brun.
Faan va besviken jag blev.
Såå det fick bli hamburgare m bröd, halv brända pommes frites och vidbränd bea. Smaklig jävla måltid!
Och, mot mina principer på en vardag, en film medans middagen intogs i vardagsrummet. "Natt på musset" m Ben Stiller - kan rekommenderas! Kul!

Nu....tystnad...lugn...har ställt klockan, gissar att jag somnar här i soffan när jag lutar mig bakåt. Ska zappa lite på teven först. Känns som jag missar hela världen där ute. Övertid är inte roligt!

Antiklimax!

Laddad med argument, tankar och frågor stegade jag in hos chefen.

Blev kallad på ett möte direkt. Ehh...

45 minuter senare laddade jag om...hade tappat lite av gnistan på vägen, men ändock..
Och fick ett "Jaha" som svar.
Det är svårt att argumentera mot ett "Jaha".

Vände på det hela och förklarade på vilket sätt jag kände mig låst/bakbunden.
"jo, men vi har ju avtal, bla bla".

Hmm...så jag vet inte riktigt vart samtalet ledde eller vad jag kom fram till.
Känns inte som något.

Jag har iallafall helt bytt strategi nu. Över en natt.
Nu får det vara slut på att vara tillmötesgående och att ssamtala om saker. Det måste hända nått.
Saker akn inte diskuteras fram och tillbaka i en evighet....då händer ju inget.

Har kallat till två möten. Och där tänker jag presentera mina nya ideer. Och jag har en skiss att gå efter och lagtext att luta mig mot. Nu får det iallafall bli lite andra bullar av den här degen!!


Om jag..

...hade varit den som vann 215 mille i helgen, så hade 53,75 av dem varit mina. Resten hade mina andra tre kompanjoner fått.
Då hade jag inte suttit här och funderat på hur jag ska formulera mig för chefen.
Jag kan det jag kan,, är bra på det , vill lära mer. Men ingen tillgång där jag är just nu. Funkar det? Kommer hennes polett att trilla ner då. Ett nytt och mer givande arbete att uppenbara sig?

He he he..

Om jag hade 5,375 mille...skulle jag vara på väg till ett varmare ställe just nu. Med sällskap.

Eftersom jag inte är det, så ska jag ta och stänga ner datorn, dricka upp min halv liter vatten och åka till "stora" kontoret.
Min förberedelse inför samtalet får bli en god lunch, vatten och lite bloggande. :)

I´ll survive anyway.

Riktigt bekvämt...

Har en dotter som fyller om några dagar. Hon älskar att baka (det är inte från mig, jag äter hellre än tillverkar) så igår medan jag wokade mat, så bakade hon två grejer till kalaset.
Två flugor i en smäll. Köket ser ut som ett bombnedslag. Vi är inte helt överens om vilka sysslor som "måste" utföras när man grejar i köket....fast å andra sidan så slipper jag greja med bakandet.

Å tårtan hoppar vi över. Det blir glassbomb i stället.Underbart!!

Händiga, kunniga och vetgiriga barn är rätt bekvämt  ;)
Iallafall i vissa lägen!

I andra är det en pest..hi hi hi..
Dottern fick välja "belöning" på blodlab i morse...tog naturligtvis en val. Vilken sort är vi inte helt ense om. "Vet du, jag gogglar på det när jag kommer hem" säger blivande 9åringen. Som säkert kommer överbevisa mig. Jag tror på en kaskelott och hon på...vad det nu va...
Val, som val!


Undrar just...

Det är lönetider.
Inte bara på kontot, utan också inom avtalsrörelsen.

Vi väntar bara på klara besked, så ska lönerna börja sättas.

Och mitt i allt det så har jag bestämt mig för att ha ett allvarligt snack med min chef. Jag är onöjd! Och jag vill troligtvis byta tjänst.

Jag är inte rätt man på rätt jobb, de behöver någon annan....och jag är trött på gnäll-trallen! Irriterande små antydningar om det ena och det andra. Min ålder, att jag ibland går i kjol (som slutar ovanför knäna=kort), att jag är kvinna, att jag är oerfaren, att jag är ensamstående, etc, etc.
Att ha varit en evighet (och jag menar verkligen en evighet) på samma arbetsplats ska tydligen vara meriterande. Ehh...don´t think so :S
Jag ogillar skarpt när det är för mycket person och inte sak på arbetet. Om jag går i kjol ibland har inget med min kunskap eller färdigheter att göra. Inte heller vem eller hur många jag ev ligger med.
Mina chefer tycker jag är snygg - är ju knappast ett kriterium det heller! Ha ha ha ha...

Ännu värrre är det tydligen att jag inte vill prata om mitt privatliv! Usch och fy! Då är man inte bra på sitt jobb. Och allt man gör är borträknat från början. *suckar*

Det är rätt svårt att göra ett bra jobb när de flesta från början förutsätter att det inte är bra och motsätter sig det av ren princip. Grymt barnsligt och svårt att komma åt! Fast det skulle behövas en helomvändning!
Jag är trött på det!
Jag är bra på mitt jobb. Jag vill vara ledare och inte en chef. Det är roligare.
Jag vill kunna gå hem från jobbet och känna att jag har haft roligt. Det gör jag inte idag. Och det känns inte bra. Och då är det inte rätt mot verksamheten heller.

Hade jag arbetat privat, ute i näringslivet, då hade situationen varit en annan. Och jag hade kunnat ställa andra krav. Nu är jag bunden till en massa avtal och regler.

Så inte vet jag....troligtvis inte ett smart drag att "bekänna färg" inför chefen i lönetider. Fast å andra sidan - bättre säga vad man vill och hur man känner än att gå omkring och göra saker ofärdigt.
Har dåligt betalt nu och med de önskade lönepåslagen det pratas om lär jag inte bli rikare. :)

Får se....har dejt med "The boss" imorgon efter lunch.

En grund värd att stå på

Idag brast jag lite i mitt mamma uppdrag. Kollade till på klockan 21.40. Oppps... De lägger sig i vanliga fall kl 20. Fick bli en snabbsorti.
Men det finns en så bra anledning!

Det blev en sen middag i det Mollerska hemmet. En middag som övergick till prat om värden och etikfrågor. Min ena dotter går i förskoleklass, då är man 6/7 år. Min andra dotter går i 2an, då är man 8/9.
De berättar att det är vanligt att bli kallad Hora i skolan. "Jävla hora". Det är killarna som säger det till tjejerna. Vi pratade om vad Hora är för något. Hur det känns att vara utanför och varför en person kränker någon annan med ord eller slag.
Jag tycker att det är tragiskt. Det är uppmärksammat i vuxenvärlden i skolan, men inget verkar hända. "Killarna lär ju varandra" säger den yngsta. "Fast jag är inte rädd för XX. Jag frågar honom vad han håller på med och om han ens vet vad det betyder. "

De berättar om att de hjälper varandra i skolan och att när någon är elak, blir ledsen eller behöver hjälp på nått sätt så pratar de med en vuxen.

Jag trivs verkligen med mina barn.
En del vuxna har barn, umgås med dem men "trivs" inte helt med bara dem. Jag tycker om att umgås med mina. Gör resor. Hittar på saker. Är och gör saker bara vi. Vi pratar väldigt mycket.  Jag tror att jag pratar ganska vuxet med dem. Och jag är noga med att de ska förstå och kunna uttrycka sig. Ibland behöver man säga saker på olika sätt innan det når fram.  Och det är viktigt att man säger hur man känner, tänker och vill och står för det.

Och jag tror att enda sättet är att visa att man trivs ihop, lyssnar och tar sig tid att prata. Om allt.
Jag pratar om sex, relationer, kärlek, liv och död. Vänskap. Känslor. Sånt som händer nära och långt bort.
Min tanke är....om jag inte kan prata med dem nu - hur ska jag då kunna prata med dem när de är tonåringar?!

Jag är ganska rak och ärlig mot mina barn. Jag vill att de har empati för andra och förstår och kan känna in andras situation. Det finns alltid två sidor. Vissa saker kan man förlåta, andra inte. Vissa saker kan man förstå, andra inte. 

Jag är stolt över min barn.  

Riktigt, riktigt kul! Vilken härlig kväll :)

Gårdagen va riktigt lyckad. Har inte haft så kul på länge!
Både festen och utgången va kul - ingen vanlig kombination  :)

Enda smolken i bägaren (mest beroende av mig själv) va en viss saknad. Ribban ligger högt. Och jag kan erkänna att jag är nog jävligt kräsen!

(Förlåt! Du vet vad jag menar..)

Hade grymt ont i fötterna på slutet. Inte varje dag man dansar järnet i högklackat!
Drack en massa gott och blandat igår - är sådär pigg idag som vanligt. Hade klockan på halv elva. Kom ihåg tids omställningen. Drog mig länge och har nu suttit uppkrupen i soffan i en skön evighet och mumsat frukost. How I met your mother och Summerland fick bli myssällskapet :) Komik och romantiskt drama. En lagom start på söndagen.

Väntar hem mina barn. Längtar efter dem.
Snuttan ska ha sin första "riktiga" simträning idag. Är nog en hel del pirr i magen inför det. Har redan fått rapport om att det var stora samtalsämnet vid frukosten.

En kopp te till sen är hela jag vaken! :)

Fest och uppladdning!

Det är kul att ha fest hemma!
Det är roligare att gå bort.

Anledning:
jag avskyr hushållsarbete!
jag gillar ordning och organisation.

Och det går inte ihop. Därför består mitt hem av lite påbörjade organiserade "högar". Alltså...reklamen ligger i två högar på köksbordet. Prydligt, men inte utburen.
Tvätten ligger vikt på sängen, men inte i garberober och i byrån.
Detta måste åtgärdas, dvs åtgärden behöver avslutas. *suck*

Och sen ska jag ge golven en rejäl avsugning också!

Och mig själv en tvagning.

Har laddat med en joggingtur till mitt "golf-kors". Grymt skönt! Situps och armhävningar sen får träningen (som endast utförs idag för att det är så grymt skönt sätt att rensa huvudet!) vara klar för idag.
Dusch, rakning lite här och där, fram med den "lilla rutiga", piff och så lite musik.
Cider på kylning och vin i vinställt.

Ska bli riktigt kul med fest och utgång! Det är evigheter sen :)

Lillebror är chaufför. Förfest hos mig, sen iväg till Vås på fest och så utgång.
 

Jag skäms

över att vara vuxen ibland!

Det är så sorgligt, jag blir inte ens arg, att se och läsa om hur vuxna kan bete sig. Speciellt mot barn!
Är det så vi vill utge oss för att vara förebilder?
Är det sånt vi glömmer och bortser ifrån när vi senare undrar hur ungdomar idag kan bete sig?

Efter att ha sett Uppdrag gransknings "Den andra våldtäkten" kan man inte annat än att skaka på huvudet. Glädjas åt tjejernas ork och styrka att faktiskt anmäla och ta sig genom rättegångarna. En eloge!
Och undra hur andra är funtade!

Jag ogillar skvaller. Ta reda på fakta!

Och hur resonerar grabbens familj?
Uppenbarligen lider han av en störning av något slag, eftersom han inte har de spärrar som gör att man förstår ett "nej". Hur ska han kunna rehabiliteras och få en chans efter avslutad dom?

Kommunen, kyrkan och fritidsgården samt alla andra vuxna idioter i Bjästa, Örnsköldsvik, hur kan ni sova på nätterna och se er i spegeln på morgonen?
Jag hoppas verkligen inte att ni lyfter er själva när förebilder och vuxenvärlden kommer på tal!
Skäms!

Inkasso

Undrar om Telia jävlas mede flit?

Har bytit abonnemang från Telia till Tele2 bredband. Fick en slutfaktura därifrån. Faan vad dyra avgifterna är. Speciellt nu när jag jämför med nya som i stort sett är gratis.

Betalar räkningen.

Allt fungerar.

Å idag dyker ett inkassokrav upp. På en räkning som är betald. Hallååå!!

Och nu har jag suttit 20 min i kö. Men går framåt. Från plats 98 till plats 34 i turordningen :S
Så förbannat krångligt och tråkigt! Å tids- och energikrävande!!

Snart helg, en låååång dag kvar bara!

Den här veckan är oändigt lång!
Jag börjar 7 ochy har slutat vid 18 varje dag. Det gör mig en aning seg :S
Skönt med mitt ryck igår. Roligare komma hem och det är trivsamt. Synd bara att inte maten lagar sig själv :) Fast jag är inte särskilt hungrig!

Blir inget mer jobb ikväll. Efter gymmet ska jag ta en snabb dusch, göra goa toast och en stooor kopp te och sen slumra i soffan till CM.

Låång seg, effektiv dag, imorgon och så helg :)

Fest, fest, fest i helgen!
Skulle vara hos mig. Men blir i Vås istället. Vi är bjudna på fest hos syrrans killkompis.

Å va det ska bli kul. Lite nytt folk´att titta på. Lite nytt folk att snacka med.
 
Tursamt när lillebror har körkort, bil och tjejen i Vås. Förenklar :)


Trött start blev kanon avslutning!

Oj oj jag är trött i fötterna!
Alltså mentalt helt slut!

Just nu går jobbet i 300 och själv springer jag efter så gott det går.

Snabbade mig efter jobbet för att kolla på en lägenhet. En större. Det är en 4a på nedre botten. Endast 100 kr dyrare i månaden än min.
Men jag tvekar. Mindre badrum...alltså får inte min tvättmaskin plats - tvättstugor ogillas - är ju lite bekväm av mig ;)
Min diskmaskin, min älskade, älskade diskmaskin...skulle behöva bygga om i köket för att få plats med den.
Mindre vardagsrum och en något mindre balkong pga burspråk. Dessutom...nu har jag sol hela dagen, förutom morgonen, på balkongen och ingen insyn. En lugn trapp och ingen som stör mig - då jag bor längst upp.

Fördela att tjejerna skulle kunna få varsitt rum.

Mycket att fundera över.

Men att flytta är inte särskilt kul. Bökigt! Även om det bara är en trappuppgång bort. Och för ynka 6 kvm till?
Och så försäljning och greja med det.
Bra värde på lägenheten i allafall. Alltid trevligt att veta :)
Funderingar, funderingar.

Eller vänta på ett bättre alternativ.

Hmm...

Stack till Bishops sen. AW med gamla kollegor/vänner.
Otroligt givande! Får sån härlig energi av dem. Skön positiv känsla i kroppen och ett brett leende i hela ansiktet.

Å så en stoooor pommeskorg med aioli att "doppa" i. Slurp är det enda jag kan säga.

Nu ska jag och John B göra sällskap ner i sängen  :)  Zzz....

Han jag lever ihop med...

...eller iallafall försöker ha någon sorts relation till...det fungerar inte särskilt tillfredsställande!

Ikväll när jag kommer hem efter att ha arbetat hela dagen och sen varit på AW med vänner:
- Disken är INTE urplockad ur maskinen.
- Disken är INTE i plockad i maskinen.
- Tvätt kvar i maskinen.
- Tvätt högarna är inte inplockade.
- Golvet skulle nog vilja ha en avsugning  ;)
- Sängen är obäddad (jag avskyr att lägga mig i obäddad säng!)
- Ingen middag är lagad!

Vad ska jag med honom till?
Och den stora frågan: Var är han?
Inge N. som han heter.

Inte drar han in så värst mycket stålar till kontot. Det är snarare tvärs om! Någon shoppar upp mina stålar!
Och kylen får aldrig påfyllning, men nån äter mig ur huset! Oavsett hur och när jag handlar, så är alltid det gottaste och det JAG vill ha uppätet :S

Hallå! Vi behöver snacka arbetsfördelning här!

*suckar*
Om han kunde komma hem snart, så det åtminstone fanns någon som hörde när jag gnällde! Gräl funkar bättre när man är två om det!

SEGER

Vi vann!
4-1 mot Växjö.

Södertälje på torsdag. Tyvärr inte tiden för att se det hela live.
Nästa hemma är AIK. Inte tiden till det heller.

Mina tummar hålls hårt och hejandet får bli på avstånd.

Heja Leksand!


Ibland..

Om det inte vore för att jag är så mentalt trött. Och helt tom. Så skulle jag skriva ner en sak jag tänker och känner och försöker sätta ord på.

Men inte nu..

Veckans kuligheter

På onsdag ska jag på after work.

På lördag ska jag dricka gott, mumsa nått onyttigt, ha en liten sexig klänning på mig och roa mig kungligt :)

Bra med lite trevliga hållpunkter jämnt fördelade i veckan!

Fan..

..det var ju omöjligt att somna igår.
Jag blev inte alls skönt trött och mysig i kroppen av att duscha!
Jag blev klarpigg!

Grr...

Löste nog alla världsproblemen i natt.
Nått viktigt måste det varit iallafall för huvudet känns utarbetat och jag är av naturliga skäl rätt trött.
Började dessutom jobba vid 7, med mailen och papper.
Min nya princip är att inte jobba på helgerna. Alltså liggger mailen nere tills morgonen.

Jag får se det som en liten överraskning på måndagsmorgonen ;)

Du, det slog mig just..

...att det är lite av ett jubileum. Eller var. Denna veckan.

Strax efter sportlovet.

5 år.

Time flies when you have a good time!  ;)

Sov gott!
Dröm sött!

Mina grannar kommer bli galna på mig ;)

Jag för sånt liv på konstiga tider på dygnet ;)

Gymmet med vännen ikväll. Riktigt skönt!
Skönt trött när jag väl hemma.

Tänkte eftersvettas en stund och sen ner i ett bad. Härligt hett skumbad!

Lite sugen..på nått..

Blev...halvfrysta hotdogs och varm choklad (En ovanlig komb, I know! But me like, a lot!)
Sen kom det grejer mellan...typ snakat i tele hur länge som helst.
Mamma: de ska titta på hus....i det lilla, lilla samhälle vi kommer från...hmm...ja ja fin-fult hus för en billig penning.

Dotter: kalas coming up, ska göra frågor till tipsrunda...knåpade ihop 1 st, tema rymden, djur, sport. Visade sig att hon hade gjort detsamma, samma teman :)

Syster: upprörd över det idiotiska i att våra föräldrar ev skulle flytta tillbaka till ursprunget. OCH att jag tyckte att det var okej. (Nu var det ju inte så jag sa riktigt.... Husköpet HELT okej, bra pris för ett nyrustat bra hus, med superful utsida. Absolut titta på det! Men jag saINTE va kul att ni ska flytta dit! Men va fan...de gör väl som de vill.)

Syster igen: Alltså, hur kan de?! Bla bla bla...

Började med badet.

Vännen ringde: Har du florsocker?
Jo visst kom och hämta.
Jag väntade o väntade.
Vännen igen: Skite ri det.

Då satt jag nerkurad i soffan och mumsade ostbågsrester. Och zappade mellan en romantisk komedi, Johan Falk och serien The closer - vilken jag tycker är bra.
Johan Falk filmerna va bra i början....

Såg förresten första delen av Millennium serien igår. Mja...är nog mitt betyg.
Jag har läst böckerna - vilka är bra. Men filmen, den är inte alls som jag trodde eller så bra som vissa säger. Hoppas nästa del är bättre, då kanske det kommit igång lite..

Så nu ska jag bada eller duscha. Inte bestämt mig än. Mina grannar blir nog galan om jag börjar tappa i vatten nu :) Fast det är ju såå skönt!

Förresten det där med att gå och sova före 22.30 på kvällarna...det är ju helt omöjligt! Då behöver jag insomningspiller.
Är lite trött, känner lite gäspningar på g. En snabbdusch och så ner i sängen med fuktig kropp och våt i håret. KÄnna sig fräsch och härlig!
Jag kommer sova som en prinsessa i natt!

Sköna toner

Jill Johnson är en bra sångerska. Skön musik.  Blir bara bättre och bättre.
Music Row var bra. Music Row är bra. Music Row II är ännu bättre.

Rekommenderas!


Envishet och övning ger färdighet!

Från pingvin till fisk. Dottern har avancerat från simskola till simträning. Stolt!

Hon har i sin personlighet inte mycket till jävlaranamma. Men genom det självförtroende hon fått genom att få uppmuntran och utrymme i simgruppen, så har det tänts en gnista. Och efter att ha pratat om varför hon inte får gå upp ett steg, när en annan flicka gjorde det... Så kom det lite "dålig förlorar"- anda över henne. Hon vill ju vara bäst!

Fyra gånger på raken har hon fått ensam träning i stora bassängen i 30-35 min av 45. Det har gett utdelning! Ökad självkänsla har gett ett gott självförtroende och en annan inställning.
Så idag gjorde hon fyra grejer hon annars menar att hon "inte kan", om och om igen. Och till slut, av ren och skär envishet, så dök hon längs med botten....och då var det klart! Två märken och ett diplom och uppflyttning i gruppen.

Jag är imponerad! Och stolt!
Över prestation, envishet och inställning!
Anar en förändring i personligheten... Gillas!

Från mes till jävlaranamma! :D

Borde sova...men njuter av tystnaden!

Promenerade runt i grannstaden idag. Ensam i solen. (Om man bortser från alla helgstressande människor) Inhandlade lite nya fiskar. Vi har en liten trend i akvariet just nu....fiskdöd. Vet inte om de ingått nån självmordspakt...men lite då och nu så fastnar det en död fisk i pumpen. Not nice. Och irriterande...det förstör balansen i ekosystemet, så då blir vattenkvaliten dålig...och så blir det fiskdöd. :S
Nu köpte jag ettt stim med nå röda fiskar och så lite fler platys och en till "dammsugare".
Såg pyttiga såna...ursöta!
Akvariet ser åtminstone mer ut som ett akvarium nu, än som en vattentank med växter i. Å så önskas det fiskbebisar. Hoppas, hoppas..

Vännen hade fått vindrutan på bilen krossad av fallande is från hustaket...jag kollade noga innan jag parkerade min bil på min p-plats...taket var dock is och snöfritt. Ingen fara alltså :)

Barnvakt i natt. Syster jobbar och barnet är här. Just nu ligger han i soffan och sover.
Det kändes som ungar överallt ett tag. Å till kvällsmat ville de ha hamburgertallrik med strips. Hmm...det kan ju vara gott.
Mitt enda krav var att en beståndsdel i middagen skulle vara bearnaisessås...grymt sug efter det hela eftermiddagen.
Å barnen har enbart (!) ketchup på hamburgaren, varav den ena inte ens har det utan endast en ostskiva. Så...McD uteslutet och Sibylla kändes överarbetat.
Fick bli en sväng till affären. Shoppade ketchup (sällan använd produkt i vårt kök och därför oftast slut och bortglömt inköp), hamburgerbröd och hamburgare. Strips och bea fanns redan.

Medan jag skulle göra mat var ungarna ute och lekte. Då blev det räddningsuppdrag för den äldsta. Min yngsta fastnade upp till låret i tung packad blötsnö. Hon kom upp och sko blev kvar. Jag stod däremot lugnt inne i köket och lagade mat. I tro att det var skon som satt fast, så  som jag uppfattade det när räddarna (barn nr 1 och 3) rusade in efter spadar och extra skor och vantar.
Huvudpersonen linkar in haltandes och gråtandes. Öm i underbenet, illröd i huden och blöt och kall. Nu fattade jag allvaret. Speciellt när hon trodde att hon ALDRIG skulle komma loss mer.
Jag berömde hennes mod att skicka 3an efter hjälp, så 1an kunde gräva fram henne. När 2an kom berömde jag att han varit enb stor pojke som hämtat hjälp och sen höll 2an sällskap. Efter massage och värme va situationen mer på topp och jag kunde gå ut och bistå 1an i Operation Rädda skon. 
Bistod med min visdom och genom learning by doing fick hon gräva fram skon. Lärdom: packad, blöt snö måste förflyttas bort, det blir som seg kola/vaccum när man jobbr i det. Frigör utrymme!
Skon räddad!

Det var grymt gott med beasås, å så strips som jag doppade och mumsade på. Slurp!
Sen har jag mumsat krispiga ostbågar. Ingen av ungarna gillar det - det perfekta kvälls snackset ;)
De hade smågodis...som jag inte var så sugen på.

Sockersuget är definitivt på väg att dämpas. Tackar jag mina Hoodia tabletter för. De är till stor hjälp!

Bla bla...borde krypa ner i sängen nu...njuter av lugnet och andetag...porlandet från akvariet...njuter..

Härligt

Bra summering av min dag. Speciellt starten!
En del dagar vet man hur det ska bli, bara genom känslan i kroppen när man vaknar :) Idag var en sån morgon!

Sov otroligt gott i natt. Slumrade framför teven och kikade på film igår kväll, mumsandes 85% choklad. Mentalt slut, over and out typ. Satte mig i bilen  och åkte direkt efter handledningens slut på fredags kvällen.
Såg fram emot lördagen. Somnade ganska tidigt. KLockan var nog bara halv tolv.

Vaknade första gången strax före sju. Typiskt när det är sovmorgon!
Sen låg jag och halvslumrade till strax innan åtta. Då var det dags att piggna till. Kan ju inte dra sig hur länge som helst på morgonen :)
Solen strålade utanför fönstret!

En grymt skön morgon!

Mycket förnöjsamt vaknade hela jag till. Ordentligt!

Sen en låång frukost...äggröra, bacon, juice, frukt, smörgås och avrundade med kaffe. Läsandes DN. Kände mig verkligen vuxen och världsvan ;)

Min lyx i tillvaron!
Tänker jag aldrig sluta med...oavsett  ;)
Det är nått visst...och lite härligt galet...  ;)


Galet

Känns helt galet, tokig, härligt, spännande, förväntansfullt...

Kanske lite knäppt och galet! Ändå så kittlande och lockande!

Hur kan det vara tillt när hjärnan går för högtryck?

Och jag skojar inte...det är helt tomt i huvudet!
Jag vet verkligen inte vad jag vill skriva om.

Det kanske blir lättare efter imorgon. Jag tror att allt blir lättare efter imorgon.
Hoppas få rätsida på både det ena och det andra.
Och så ska jag ge mig jsälv en rejäl belöning! Iallafall förutsätter jag (förväntr mig) att det ger rejäl/
maximal utdelning...so to speak... ;)

Avskyr att känna mig oförberedd och okunnig!
Hur i h****** kunde veckan gå så fort? Och var är aktiviteten i hjärncellerna?
Kanske något att grunna på vid handledningstillfället :S

Nog så det borde vara

Dottern va hos kompis igår. Föräldrarna är något år äldre än mig. Tänkte på vägen hem därifrån att det är nog så det borde vara.
De har varit tillsammans i "en evighet". Upplevt saker tillsammans och på egen hand. Utvecklats och utbildat sig till det de vill arbeta med. Har hus och bil och ett sparkapital, både i erfarenhet och pengar. De är gifta, detta gjorde de när de fått barnen.

Jag gjorde allt i felordning. Ångrar det inte.
Men det är ju absolut inte så det ska vara.

På det viset kan jag tänka lite gammalmodigt, på hur det nog borde vara.

Finns nog en mening med att det ska rinna en hel del vatten under broarna innan man tar steget och skaffar hus, barn och gemensamma lån.

Idag så går allt så fort, och gärna medan man är ung eller direkt efter en separation, gärna medan man är ung.

Jag förstår de som träffar någon, i min ålder eller äldre, när man har gjort, provat, testat, förkovrat, upplevt och hittat sin egen väg och sig själv och då känner att nu är jag redo att satsa fullt ut på det här förhållandet och min partner.
Likaså de som träffar någon nu, satsar på relation OCH sig själv och där man väljer att leva ihop men isär. För att få det bästa från båda världarna.

Jag förstår inte de relationer/personer där man går helt upp i den andra partnern...vänskapskrets, intressen och aktiviteter anpassas efter hur hon/han partner gör/vill/umgås. Då tappar man ju sig själv efter vägen och någonstans där kommer slentrian och rutiner....man börjar glida isär.

Utveckling och upplevelser var för sig och tillsammans....så att man inte tröttar, glider isär efter vägen. Det är ju livet som händer på vägen, medan sitter och väntar på att livet ska börja.

Problemet är att man ska hitta någon likasinnad. :)

Kvinnlig fåfänga är en blodig historia.

Behövde rensa upp i huvet.
Och det är ofta väldigt lugnt på gymmet vid lunch. Några av spec idrotterna brukar dyka upp då och då, men annars endast nån enstakla.

Slängde ihop lite grejer.
Drog på mig utstyrseln, dagen till ära trekvartsbrallor, satte igång. Uppvärmning på crosstrainern och sen rygg, axlar och bröst.
Sätter mig i ryggmaskinen, då man måste ha benen utsträkta framför sig, till full beskådning för alla.

Självklart kliver det ner ett ögongodis. Och naturligtvis ska han ha maskinen bredvid mig.
hade inte gjort nått ALLA dagar utom denna....
Upptäck´te sekunderna innan han kom...att jag glömt raka benen.
Suck. Fåfängan slog ju till som ett smäck
Kände mig som värsta lurvas och nästan såg hur hårstråna växte som svarta, tjocka tagelhår från benen.

Naturligtvis var det prio på att åtgärda detta. I duschen blev det rakning. Jag har en hyvel alltid liggandes i träningsväskan. Denna kom väl till pass!
(Som om nån skulle få se mina ben nån annan gång idag?!) Lika bra att smida medan jrnet är varmt.
Satte igång. Och AJ SOM FAN vad jag skar mig på ankeln. Som alltid.
Fåfänga är en blodig, svidande historia. Nu är de rakade. Och såå tjusiga (?!) under mina brallor.
Men vaxa då kanske någon tänker... Men njet. Varför ge flera hundra för att någon annan ska få utföra en smärtsam åtgärd, när jag enkelt (nu bortser vi från det traditionella blodbadet!) kan fixa det själv.


Tillt

Jag har tillt!
Fullständig tillt!

Tjohoo...skulle vara liiiite till hjälp om några enstaka poletter ville trilla på plats och ge mig lite uppslag.

Orsaken till tillten är troligen att jag har lämnat ifrån mig mitt PM.
Behöver ladda om i huvudet. Men har ju inte den tiden.

Ett nytt uppslag till planskiss, gärna en utarbetad sådan, skulle typ ha skickats förra veckan, senast igår, absolut senast idag...inte som nu... Inte en enda stavelse...

Och Uppsala närmar sig med stormsteg....hua mig...

Håll en tumme, please

Klockan var 00.01 när jag la sista handen vid mitt PM igår.
Jag såg stjärnor i morse när jag vaknade. Hade kunnat snooza fram till nu.
Låg och gick igenom del för del....va hjälper det när det mest blev bla bla bla och runt flytt på en massa text.

7.5 hp är det som gäller.

Ska skicka det till England och till Stockholm för korrläsning....sen blir det iväg till Uppsala och Jan.

Förresten...håll två tummar.

Min morgon - en God morgon :)

En skön start på dagen har dte varit.
Sovit gott, ätit gott, jobbat hemifrån. Betat av en hel del i "högen".

Dags för en kopp te strax, sen iväg på möte.
Hoppas på ett givande sådant!


Trist för sverige, kul för frankrike

Christian Olsson skadade sig igen och fick avbryta tävlingen.
Det var tråkigt. Mest för hans egen skull så klart.
men nått som var kul var fransmannens nya världsrekord!
Och jisses så glad han blev. Msåte vara en grymt skön känsla. När allt bara stämmer och så bara flyger man genom luften så där.

KOllade på youtube efter hela "sekvensen", när han får veta hur långt det är och att det faktiskt är världsrekord. Men hittade bara själva hoppet.
Så har du missat det...kika här

Facebook...å en massa konstigt folk man inte vet att man känner.

Använder inte ofta Facebook. Mest min dotter som har det, för att hon spelar via det.
Men ibland går jag också in och spelar eller kollar vad folk har för isg.
Och det lägger till en massa vänförfrågningar.
Jag klickar ja på de flesta.
En person hade jag en svag aning...något bekant över sig. Namnet alltså. Utseendet, nix.
Men okej...kanske nån från gymnasiet eller så.
Och så i slutet på förra veckan började han prata. På de mest konstiga tider.
Å det är som att vi är bekanta.
"Vad gör du nuförtiden?" -liksom.

va tvungen att fråga vännen om det är någon jag är bekant med via henne.
Och det var det.
Anade att det kunde vara en gammal klasskompis eller nått. Å det var det.

Dåligt namn och ansiktsminnen är inte jättebra att ha. Speciellt inte i kombination!
Fast det löser sig ju för det mesta :)

Sunday, soon to be monday

Dagen började med tre timmar i Teknikbacken.
Vilken sjuhelsikes start på dagen!

Totalt underbar :)

Korvgrillning, pinnbröd (jag kände mig mycket kreativ, lite av en naturfantast, när jag degade ihop till pinnbrödet i morse), kaffe och så massor av sol :)
Ja å så en hel del pulkaåkning också :)

Blir så skönt trött av utomhus aktivteter i strålande väder.
In i ett varmt badhus i en timme.
Lite hotelser, mycket tuffare krav och litet löfte om belöning...har gjort att dottern nu simmar 100 meter, dyker från kanten och hoppar från trampolinen, slutat hålla för näsan under vattnet...varje lektion. Finally!!

Segade ihop lite i soffan. Det går ju ite. Så skickade ett sms till kompisen...sen blev det 6 km joggning på kvällen. Grymt skönt! Blev något mörkt ute på landet. Reflexväst kan vara bra nästa gång!
Nästan isfritt hela vägen till "golf-korsningen". Me like!

He he he,,,,gjorde en snygg vurpa! Pladask!
Händer och bröstkorg i backen. Huvudet uppåt, i kalkonstil. Å så rumpan rakt upp i skyn.
Varför är det alltid så att man far upp snabtt som ögat och ser sig omkring, utifall nån skulle sett fallet?
Och på frågan "Gick det bra?"
Svaret: "Jaadå. Inge ont alls."

Sveda i händerna och ett blåmärke på låret. Så jag överlevde :)

Jag är kär igen :D

Gårdagen va en otroligt lyckad dag!
Tre timmar ute i solen, i Mtorp. Hur skönt som helst! Mm...njöt verkligen av dagens start! :P

Kan ju bara berätta för hela omvärlden att JAG ÄR BILBUREN IGEN! :P
Har firat det med att åka runt, runt, runt typ 7 mil i onödan. Kallar det för "testrunda"...så att jag vet att det verkligen är sant :D
Nu är den tillbaka...vår connection!
Jag är kär igen!
VI är kära!
PUSS min älskling!

Lunchade ute i H-mta. Varför hamnar alltid jag vid spisen där?
Vad gör det, egentligen... Matlagningen är inte det roligaste jag vet...fast jag är bra på det. lite dålig fantasi bara, vilket troligtvis beror på att jag hellre överlåter det till nån annan. Jag bjöd på vitlöks och curry-korvstroganoff med pasta. Mums!

Passade på att åka till vännen i skogen.
Väl där...fick jag kaffe medan jag lyssnade på en massa tråkigheter.
Om det bara är en massa "slentrian" varför hänger mna då ihop?
Jo tydligen för att ..."sexet är ju kanon och det funkar ju liksom för det mesta". Han lär ju inte göra slut på det iallafall... killar har ju en tendens att låta vardagslunken fortsätta, för att det funkar och det hela blir vardag liksom.
Ja ja...jag tröstade med mina fantastiska visdoms ord...dvs kramar, "torka tårarna", "det ordnar sig", "ni passar ju så bra ihop", "klart ni reder upp det här", "ni måste nog prrata mer", bla bla.
Ett leende i mungipande, lite skratt och så en mer positiv inställning.

Sen kom samboskapet hem och tyckte nog att han "visste vad jag behöver" så han kollade in singelsidorna åt mig. Ha ha ha...jo jo...skulle inte tro jag går på nån blind date han arrangerar ...ha ha hah a!

Kvällen spenderades hos syster. Mat, melodifestival och ostbågar. Smågodiset intresserade mig inte. Pluspoäng till mig!
Melodifestivalen...hmm...
Det var en bra låt som vann. Kanonfin.
Men det kommer inte funka rent tävlingsmässigt!
Europarösterna hade inte ens henne bland de översta rösterna. Det var de yngre, modernare grabbarna som fick högst poäng. Darin, Ola eller Salem al Fakir.
Och det är ju en tävling...så... Varför skickar vi inte bidraget som har störst chans att vinna?
Nä, för svenska folket tänker med a*****.
Söt tjej, bra röst, lite irländskt pub-stuk...det är ju lite inne här hemma.
I Europa är det något annorlunda influenser som funkar!

Kan det möjligtvis vara så att vi väljer de vinnande bidragen, utifrån tesen att vi INTE ska vinna tävlingen?
Det är ju ett dyrt arrangemang. Vi kanske inte vill ha hit den?

Mmm..

...vilken härlig dag.
Vaknade seg o trött. Räckte att sticka ut näsan för att må som en prinsessa. Det är så härligt underbart.
Humöret från igår håller i sig även idag.

Det känns bara så bra i hela mig just nu.

Har fått bilen lagad. Kört 2.5 mil med den utan att den stannat. Ska köra den kall nu, får vi se hur den regagerar.
Det tog mig 45 min ut till syrran. I vanliga fall tar det en kvart.  :S

Tjolahopp tjolahej...nu säger jag hej ;)

Jag har knullat idag.

Ett mindre fint ord på nått skönt och kul...som heter både det ena och det andra. Sex, samlag, pippa, knulla, jöka...kärt barn har många namn.

Va hos kompisarna idag. Deras tjejer hade varit på skoldisco. Och knullat.

"Du kanske kan berätta det där om sex och samlevnad?"

Jag tycker att det är rätt kul att prata med barn om det, så det gjorde jag gärna.
Jag och en pojke låste in oss på toaletten och sen...sen knulla vi... fnissade en av dem.
Vad gjorde ni  dårå?
Vi pussades.

Jag berättade typ allt om sex. Alltså hur man gör och att det kan bli barn. Och att man gör det när man är så gammal att m,an kan bli mamma eller pappa. Vi pratade och tjejerna berättade. Och så konstaterade jag att det var hångla de gjorde, eller iallafall efterliknadne. Och det är ju mysigt...speciellt om man är kär. Och rätt lagom om man är 7-9 år.
Det är ju inget konstigt att prata om, alla gör det. Så varför är vuxna så konstiga när ämnet förs på tal?
Ungarna vet ju faktiskt hur manb gör och varför. Det gäller ju bara att få dem att prata om det och se på det på rätt sätt.
Och då måste ju vi vuxna våga prata och svara på frågor, och ställa frågor.





Tra la la la

Kan ju inte gräva ner mig bara för att jag är en av de sexigaste som går i ett par skor vår och sommar tid!
Man måste ju ge andra utrymme och en chans.  ;)

Men för att muntra upp mig själv (och grannarna) så ska jag nu dansa naken en stund. Volymen är hög och det är just nu Celebration med Madonna.

Tra la la la...

Kallas också för den perfekta tenta uppladdningen!  :P

Bröder

Finns tydligen bara fördelar med att vara lillebror!
Det mesta (läs: allt) serverat, pengar när man vill, skjuts dygnet runt, inga tider att passa, etc, etc.

Jag har haft körtkort i 15 år. Min lillebror i 1,5.
Jag måste tjata om att låna pappas bil, plus att mamma säger till på skarpen. (Hemma hos oss är det matriarkat...och så får ibland pappa tro att han bestämmer ;)  )

Och förmaningar är det...
Varit ner och mött pappa vid Bilia. Där fick jag nyckeln. Den rackaren har den med sig när han jobbar ;)
"Kör inte för fort"
"Kör inte över 100"
"När är du hemma?"



Jag vill hävda

att det är sexigt med rinnande, rödaktiga ögon, snuva och rinnsnor, hes röst och nysningar!
Humöret är nått att eftersträva också...bomull i hjärnan och kroppen seg som kola... riktigt upphetsande!
Leksakerna att piffa upp det hela med är a-spray, kortison, ögondroppar och nässpray. Grr...


HUR LÄCKERT SOM HELST VISSTE E!


Andra går i ide på vintern jag vill göra det i mars...återkom i september! Zzzzz....

Riktigt trevligt

Gårdagen blev mycket trevligare än jag trott.
Sådär så man går runt med en skön och positiv känsla i kroppen :)
Leendet ligger på lur i mungiporna.

Antingen våren som skymtat i slasket eller så var det för en riktigt trevlig lunch.. vet inte vilket.. spelar ingen roll just nu heller..

Men känslan ligger på lur idag också.
Och det är härligt!

Ungar idag! Det var bättre förr...


Barnen nu för tiden är tyranner.
De trotsar sina föräldrar,
hivar i sig maten och tyranniserar sina lärare.
                                                                                                                                 

Sokrates (470 fKr- 399 f Kr)



He he he he...redan då...


Kanske nått att tänka över...



Det är inte den starkaste av arterna som överlever,
inte heller den mest intelligenta som överlever.
Det är den som är mest anpassningsbar för förändring.

Charles Darwin


Och solen försvann vart?

Hmm...inte riktigt samma känsla att vakna idag, som igår.
Näsan är täppt, halsen diffus och kroppen känns som om den vcar insvept i bomull.
Den ständiga frågan så här års....är det allergi eller förkylning?

Tränade igår. Ett "WOW" pass.

Joggade i godfart till gymmet. Körde igenom kroppen hårt och tungt. Svarade sååå skönt! Joggade hem. Inte jättetrött, bara skönt trött.

Lillebror kom över en sväng.
När han gick skulle ag bara krypa ner i soffan en sväng. Pratade med mamma om dotterns födelsedagspresent. Funderar på en blåtandshalsslinga. Kostar ca 2000 kr. Och de är inte lätta tt få tag på heller.
 
Minns att vi sa hejdå...sen vaknade jag kvart i fem på soffan och frös som fan.

Säng, ljuva säng!

Har friskvårdstimmen idag på morgonen. Jag har sovit mig genom den. Några mail besvarades och nu är jag någorlunda pigg och redo för världen utanför. Vilken var mer lockande och trevlig igår när solen sken.

Ska muntra upp min sjukskrivna kollega nu på förmiddagen.
Luncha med kompisen.
Sen möte med kolegiegruppen på em.
Till kontoret för lite pappersjobb.

Imorgon Uppsala :)
Åker tidigt. Har tenta  :S
Ska höra efter om vännen har tid för en dagen efter födelsedagsfika med mig. :)

Sen är det helg igen :D
Jag ska plugga. Men ändå...det kan jag göra naken eller i morgonrock...that´s nice :)

Nya bekanskaper..

..är kul!
Vännens pojkväns kompis. Blir lite "jag mötte Lassie"- känsla  ;)

Hur trevlig person som helst! Båda tvi vå lunchar ute för det mesta. Varför sitta på två håll, när vi kan göra varandra sällskap?!

Han är i "par", så det är "safe" dessutom. Inget ihoptot här inte :)

Varför funkar jag så bra ihop med killar?
Såå mycket enklare att bli och vara kompis med.
Inga "du borde veta" eller tillkrånglade grejer. Det är som det är.


I en tunnel papper...

...gäller det att hitta ljusglimtar :)

Dagen började med en fika på kondis med dottern. Vi väntade in att Emla bedövningen skulle verka. Snackade lite om planeter och matematik.

Efter utfört uppdrag (vilken jag tror att jag kommer lämna över till hennes mormor framöver, då det inte riktigt är en trevlig miljö enligt mig) tog jag en promenad i solen.
Inköpte semla.

Och har nu suttit en timme och rensat upp i min mailbox, som var för full för att kunna användas. Hrm..
dagas att göra mig av med lite papper, som staplar sig av nån konstig anledning här i tunneln.
Ute skiner solen. Blir en promenad på lunchen, igen.
Är ju så njutbart!

Bättre väder och väglag, så.. Kvällens träning blir en komb. Dvs vi joggar till gymmet och hem från gymmet. Det är RIKTIGT skönt! Njutning, uppvärmning, nedvarvning, aning kond träning - alltiett :D

Inte bara fåglarna som kvittrar och har vårkänslor ;)

Nu är "relatinsförmedlandet" igång på allvar igen.
Kompisen har hittat "nån". Vi passar säkert kanon ihop. Bla bla bla... Kan hon inte få ordna en dejt? Hmm..

Och så kompisen som har en pojkvän vars kompis jag skulle passa såååå bra ihop med. Jo visst han är trevlig. Yngre. Fräsch. Vi kan nog absolut ses på en lunch eller fika.

Och så kompisparet. De tror sig ha hittat en "passande" för mig. Bor 15 mil bort. Jobb. Trevlig. Humor. Snygg. Sportig. Litar på deras "omdöme". Men "blind-date", nja.. Däremot blir jag gärna presenterad när deras barn ska döpas i april. Så får se om det blir en fika/middag i Sthlms trakten senare i vår.

Eller så har de en kompis som blivit singel, som är "skittrevlig". Men Gävle är kanske liiite långt bort. Gävle/Valbo händer det ju att jag dyker upp i, men hmm...kan ju inte hänga på kafeet 22 mil bort ständigt för att träffa nån på fika. Ja, ja...en presentation är ju inte fel.

Alltid trevlig träffa nya människor iallafall :) 

Vår och solsken...då händer det grejer och alla blir så mån om att alla (jag) ska vara par med nån :)
Lite gulligt är det! :)

Men ska det alltid vara när jag har som mest att göra?!!
Kärlek ramlar över en när man minst av allt söker det, sägs de som säger sig veta.
Tids nog träffar man rätt person, vid rätt tillfälle...
Vore ju trevligt...jag har ju redan provat rätt person, vid fel tillfälle.

Fundering om kärlek..

...jag har inte riktigt fattat det där..det där stora med kärlek...

Om man verkligen tycker om nån. Till och med påstår sig älska nån... Om man av olika anledningar inte fungerar ihop och man har börjat om på olika håll...även om man inte är nöjd med det... Varför vill man då göra livet så besvärligt som möjligt för den personen?
Släpper man inte taget och hoppas att personen mår bra och blir lycklig med det den gör, med den den är?

För det är väl det det går ut på när man älskar någon, att vilja att personen mår bra och blir lycklig även om det inte är med en själv?

Det är iallafall så jag tänker mig kärlek.

By the way...

Dags för en belöning igen! ;)

har jag inte nämnt det? ...hmm..
den som väntar på nått gott, får vänta alldels för länge! hi hi hi...
så då är det bra att belöna sig med oregelbundet jämna mellanrum :)

Strukturerat mitt sociala liv..

Jag måste planera det sociala livet lite. Har fan inte tid annars, eller så kommer nått mellan.

Så nu har jag planerat att gå ut den 27e. Vi satt några och spånade på att hitta på nått. Vi går ut och festar, va mitt förslag.
Jag menar nån gång ska man ju visa sig på krogen också  :) Jag kan ju inte gömma min fantastiska uppenbarelse jämt ;)

Sagt och gjort. Kollade av en "ledig" helg. Inföll på lönehelgen denna månad. Får duga :)
Knåpade ihop ett sms och skickade till "alla vanliga" + en.
Skrev nått typ:
Jag ska parta den 27e. Välkommen över till mig om du/ni har lust. Kom efter kl 18.

Kommer man så kommer man.
Tydligen har fotbollslaget trekamp och lagfest den helgen, så det blir en hel del folk ute kan jag gissa. Skoj!

Och den 10 april har jag "tack för hjälpen" middag här hos mig för några vänner. Sådär ja...då kan jag med gott samvete "grotta in mig" övriga helger. Dvs ägna mig åt studierna.

Ska bli skönt när det är klart!

Gynekologstol...

,,,är inte den skönaste av möbler. Inte den roligaste heller.
men min syrra berättade en så kul historia. Jag skratta så jag nästan kissa på mig. Och så fort jag tänkte på det kiknade jag nästan ur. Sådär som när man nästan inte kan sluta skratta, får kramp i magen.

Och egentligen är det inte kul alls! Det är hemskt.
Antar att det är för att det är så dråpligt, som jag skrattar så mycket åt det.
alltså...

En kvinna går till gyn. Ligger där i stolen, med stjärten långt fram på kanten och benen i fotstöden, naken på underkroppen (Vilket inte alls är varken bekvämt eller kul!).
Gynekologen påbörjar kontrollen och för in "skohornet" (alla tjejer vet vad jag menar) och spateln och just som han ska titta så brister fotstöden.
Så där far hon ner med fötterna i golvet, med hela musen med prylar, och läkaren finner sig och skriker "upp med benen" upp med benen!"
Vilket ju är helt omöjligt i den ställninng kvinnan befinner sig, så han försöker lyfta upp hennes ben.

Jag kan se det framför mig, bådas min och hur han kämpar med hennes ben.
Det är elakt, men jag skrattar så fort jag tänker på det.
(Å så har jag lite udda humor också...)

Det besöket lär vara ett minne för livet! ;)



:)

Jag har gjort någon väldigt glad idag.

Det värmer!

Tänk om man hade den möjligheten varje dag.

Jag blir så glad och varm av det :)

(Värsta egotrippen ;)  )

VAB en dyr historia.

1 VAB dag, dvs vård av barn dag, kostar mig 1500 kr i inkomstbortfall.
Från försäkringskassan får jag 966 kr och efter skatt 655 kr.

Det är drygt 56,4% skillnad.

Turligt för mig har jag mycket friska barn och när de är sjuka så har jag en jättesnäll mamma som ställer upp och hjälper till.

Drygt om man skulle ha sjuka barn titt som tätt. I längre perioder.
Blir ju ruinerad!

Hade en telefontid

Och fick lite besked.
Olika människor reagerar olika på medicinen. En del märker knappt nått. Andra, som Lillstrumpa blir jättedåliga. En del vänjer sig, andra blir aldrig bättre.

Väntar med sista upptrappningen en vecka. Äta folsyra de dagar hon mår illa.

Alternativet är att ta det i sprutor. Känns DRASTISKT!
Avvaktar hellre. Ska prova att ta det fredag eftermiddag. Då kanske hon kan sova bort det värsta.
Sista upptrappningen nästa vecka istället.

Effekten borde börja märkas om en månad.

Håller tummarna och tårna för att det är värt det!

Vårkänslor

Solen verkligen skiner och värmer idag :)
Går med öppen jacka och njuter.

Takdropp- Och vårdoft. Fågelkvitter.

Plötsligt blir jag "duschad" av en buss som kör förbi. Mindre trevlig erfarenhet  :S
På väg till ett möte så klart.

Kunde ändå inte vara sur nån längre stund.
Det är ju bara så härligt ute :)

Arlandastad

Kankse inte är så dumt ändå att vara sekreterare.
Har just fått min andra uppgift (den första var att skriva ett protokoll enligt mall): sekreterarutbildning.

19-20 maj ska jag tilbringa på Qualityhotel Arlanda, Arlandastad. Hotellfrukost...mmm... En massa nya trevliga bekantskaper och kontakter, god mat och dryck. Alldeles solokvist, bara lilla jag :)

En rätt trevlig uppgift kan jag tänka mig :)

Utrensande

på grund av min rastlöshet och hålet i hjärtat va jag tvungen att hitta på nått.
Hade det varit barmark hade jag tagit en tur ut till golfbanan.
i joggingskor alltså.

Men igår fick det bli en långpromenad, gjorde mig omaket att gå ner till shoppingcentret och handla mjölkprodukterna där sen gå upp mot stan och till gymmet.
Avskyr att promenera, bland det tråkigaste jag vet i "tränigsväg"!
Ska ju ta det lugnt med träningen pga disken. Men inte igår.
La på mina "gamla" vikter...är inte alls så stark längre. Blev irriterad för det också, fast det är rätt naturligt då jag tränat på halverad vikt under en månads tid.
Sänkte en aning och sen körde jag så tungt och så myket jag orkade. Va anfådd, svettig och genomtrött. Blev 3 km löpning på bandet. Jävla benhinnor! Jävla fot! Smärtan försvinner efter en stund...då blir det bara skönt.
Promenad hem.

Huvudet utrensat.
Jättehungrig!
Kunde dödat för en chokladbit! Jävla sötsug!
I brist på det så gjorde jag mig en jätteskål med popcorn.

Ett långt rosendoftande bad och en popcornskål senare så slappade jag i soffan. Avslappnad. Lättare. Klar i huvudet.

Sov otroligt gott i natt!


Det är en lite märklig känsla.

Det är en lite märklig känsla.
Att ge sitt barn medicin, som gör dig sjuk för att du ska bli frisk.
Det är lite märkligt att ge  sitt barn medicin, som jag själv inte får ta i och som "av säkerhets skäl" inte får gå sönder för då kan omgivningen bli "kontaminerad".

I lördags höjdes dosen igen. Bara en höjning kvar nu, sen ska det hålla nivån av 5 tabletter i 2-3 år.

Tidigare har illamåendet kommit på söndagsmorgonen.
I helgen kom det redan i lördagskväll.

Och söndagen tillbringades i pjamas i soffan. Tv-spel och tv-tittande.
Gråt och tandagnissel.
Kallsvett.

Jag försökte trösta lite och sa att det bara är en höjning kvar nu.
Då kom gråten.
"Varför mamma"?
"Varför måste jag?"

Ja...vad ska jag svara på det?!
För att du blir bättre sen. För att det ska hjälpa.
De säger ju att det ska bli bättre och gå över, bara kroppen vänjer sig.

Om jag mår så illa att jag kallsvettas i ett helt dygn antar jag att det är ett föga hjälpande svar.
Om jag mår så illa att jag inte vill att någon tar i mig. Om jag inte kan kräkas men skulle vilja...va fan bryr jag mig om ett sånt svar.

Idag är det lika illa. men det ska ju gå över. Det ska ju bli bättre.

Om hon mår så här. Hur mår man då inte när man får det intravenöst?!

Märkligt känns det. Och ett stort sorgehål där gråten samlas, skapar det.

Jag känner mig sällan ensam. Men igår var jag det. Helt ensam.
En tröstande röst, en axel att gråta mot, en famn att krypa in i...det fattades mig.
Det är inte alltid så enkelt att vara stark, speciellt när man ska vara stark för andra.
Ny dag, nya tag... Fem dagar kvar till nästa gång.


Snöre kring fingret kanske

Min arbetsmob har just larmat. En påminnelse.
Ett litet krux är att jag inte har den "blekaste aning" om vad jag ska bli påmind om!

Kanske skulle ha påminnt om vad jag ska påminna mig själv om också?!

Hmm....
Undrar om ett snöre eller skrift på handen funkar bättre?  :S

Ja ja...jag upptäcker det väl i sinom tid.
Hoppas att det inte var nått möte eller liknande.

Hundvakt, obil och sovmorgon

Hundar...
Mysiga, trevliga, jobbiga.. Eller iallafall allt runtomkring.
Dottern hundvakt åt mormors hund. På frivillig basis. Hennes dröm är att vi bor på landet, eller i närheten av landet, så att vi kan ha hästar och hundar. Ingen tokig dröm alls.
Känns som det fattas en andra hälft och en gård/ hus med stor tomt "bara".

Som satnd-in är hunden. Så när vi har längre ledigt eller nån helg utan "måsten" är hunden hos oss.
Igår kväll kom deras andra hund också. De for ner till Malmö och hunden blev över liksom.

Jag gör nästan inget med dem. Den äldre och den yngre älskar att promernera och dona med dem. Skönt för mig! :D
Har lovat en hund om några år, krävs ju ingen gård/hus för det.

Bilen skjutsades ut på landet idag igen. Gick galant ända tills sista 100 metrarna. Tyvärr, så fanns inte spjällhuset...jag får vänta till tisdag. Nytt försök!
sKA norrut på fredag. Vore ju skönt att slippa låna!

Har njutit av sovmorgon i flera dagar nu. Imorgon ska jag ha en låååång sovmorgon. Blev ofrivilligt barnledig ikväll, igen. Så då får jag husera fritt här hemma :D

ett ljus i biltunneln

fick ett samtal:
Få inte migrän nu...men...

sen blev det skratt. tydligen hade verkstaden haft en likadan bil  som min, med samma fel. då hade de undersökt bilen hela veckan och komit fram till att det var byte av spjällhus som behövdes! uhh...

lyckligtvis så var inte prisetså dyrt som det var sagt från början. "endast" 2200 kr. vilket ju kan ses nästan som gratis, eftersom det var sagt kring 10000 kr från början.

min svåger har varit här och kolat vilken sort, med eller utan nån elektriskt pryl inuti (???). jag hade med, så klart. har jag tur så kommer prylen redan imorgon, då kan jag få det bytt i helgen.
ska definitivt köpa S en whiskey efter det här!
och så håller alla en tumme för att det verkligen funkar sen.

att köpa reservdelar till bilar är så trist. smått och intetsägande och jävligt  kostsamt!
lyckligtvis har jag "kontakter" som har kontakter. verkstadspriser är ju ockerpriser! :S

skidor

igår köptes skidor till den yngsta medlemen i familjen. ett riktigt kanonköp! helt fantastiskt underbart skönt att glida fram i spåret.
för andra eftermiddagen på raken blev det en timme i spåret, solen hettade i ansiktet och detvar så njutbart.
det är roligt, skönt och fysiskt givande att åka skidor. och det är längdskidor  jag pratar om spklart.
nästa år blir det nog slalom. kusinerna pratade om sälen...blir nog att hänga på. men det är en senare historia.
hade fundering på sälen efter nyåret, men då det inte  blev  så i år blir det förhoppningsvis så nästa istället :)

jag har längdspår alldeles i närheten. en kort promenadbara. solen glimmar fortfarande ute. jag ska nog be dottern om sällskap i spåret  en gång til. en skön dag det här :)

Glass

Jag är inte jätteförtjust i glass.
Är mycket kinkig!

Choklad funkar alltid och äkta vanilj. Sorbet likaså.

Glassbaren i Slagsta, i Eskilstuna är en riktig höjdare! Olika menyer och "alla" smaker man kan tänka sig. Då är det lite kul.

Vaniljglass med "tillbehör" av olika slag funkar.
Men bara en tallrik vaniljglass, nja...

Vi har sällan glass hemma. Fast det är gott till pannkaka, pajer, bär och fruktkompotter.
Men nja...

Så jag fattade inte riktigt vitsen med att dottern skaffade en glassmaskin. Den har stått undangömd i ett skåp (den är inte särskilt skrymmande) men jag tog fram den igår. Så idag fick kvällsstegen bli ner till shoppingcentrat och inhandla glass-ingredienser. Ägg, mjöälk, grädde, socker, vaniljsocker. Vi la till kakao och chokladsås. Så smaken på glasen är kanske inte särskilt svår att gissa.
Barnen fick välja mellan choklad, med choklad i eller vanilj med choklad i.
De valde choklad med choklad i.
Och vad gör man inte för sina barn ;)  Det va ju faktiskt deras val ;)

Så just nu surrar glassmaskinen så glatt ute i köket. Det är snart klart. Då ska det ner i en bunke och sen in i frysen. Blir nog en liten provslick.
Å så har vi nått att fira sportlovet med imorgon  :)

Ja för vet ni vad?
JAG HAR SPORTLOV NU!  :D

= sovmorgon  :P

Bevisligen förvirrad, eller nått typ datahicka!

Kollade av banken, så att allt har betalats som det ska.
Och upptäcker till min fasa....att jag betalat CSN 2 ggr!
Ja faktiskt, till min fasa!

Det känns verkligen som en tusenlapp jag slänger i sjön, varje gång jag betalar den. Och denna månad har jag alltså slängt två tusenlappar i sjön!
Roligare kan man ju ha.

Det mrkliga, och det är här förvirringen kommer in i bilden, är att jag har e-faktura. (I love e-faktura) Alltså, jag klickar att jag vill betala och det betalas.
Kollade för säkerhets skull att jag hade fakturorna för mars och april i datorn...och jodå.. De ligger och väntar på att få slängas i sjön. Ändå gick det in två fakturor.

Så den 25 feb betalade jag 1000 kr och den 26 betalade jag 1000 kr... *suck*

Egentligen...vad gör det...skiten ska ju betalas i det långa loppet ändå...men ahhh vad det grämer mig! Det är ju liksom inte så att jag "tjänar" nått stort på det heller. Ska ju betala det här fram till "ålderns höst" liksom...en betalning mer eller mindre när jagär 55+ känns som det kvittar.
Det är ju nu jag hade haft lite roligt för den där "extra" tusenlappen. Buhu!

Schizofren!

Hur är det möjligt att ha spirande vårkänslor, samtidigt som snön ligger och hånler där på backen och det singlar ner flingor från himlen?

Men pirret ligger där och anas...

Kan man annat än le, en dag som denna?

Halvtid!

En och en halvtimme har jag "sprängt" vallen för min sovtid med.
Det höll en dag :)
Men tanken var god och det är det viktigaste!

Äntligen har jag kommit halvvägs med mitt PM och utvärdering. Det vill säga att jag har passerat 1500 ord. 1577 för att vara exakt. Lika många kvar, så är jag i mål. Har tagit en lång paus och landat lite i det hela.
Men nu har det rullat på ikväll. Imorgon måste jag låna de två sista böckerna, så är jag snart i hamn med den här uppgiften. Så att jag kan ägna mig åt det viktigaste. Uppsatsen.

En tjuvkik på min kioskvältare i ämnet "Utvärdering" (han som examinerar är professor i ämnet):

Utvärdering

Inom utbildningsväsendet är granskningen av dess verksamhet ingen nyhet. Förr hette det utvärdering och uppföljning och idag används begreppen kvalitetssäkring, kvalitetsutveckling och kvalitetsbedömning.

Skillnaden ligger i begreppens teoretiska hemvist och i valet av angreppssätt och metod för att ”mäta” kvalitet. Fokuseringen på ledarskapets betydelse för, och alls deltagande i, utvecklingen av verksamhetens kvalitet är det ”nya” med begreppen kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling. (Franke & Nitzler, 2008, s. 13)

I mitten av 1800-talet organiserade man utvärderingen av skolan genom folkskoleinspektörer, dessa gjorde en personlig bedömning av undervisningen.  I mitten av 1900- talet började man använda utvärdering som bedömning av hela utbildningsprogram. Från USA hämtades förebilder och dessa var utvärderingsmetoder såsom individutvärdering via prov och tester. Kraven på utvärderingarna ökade och vikten av entydigt uttryckta mål ökade, så att man kunde konstruera prov som mätte dessa mål.

Under 1960-talets senare del formulerade Urban Dahlöf, som var kritisk till individutvärdering, en teoretisk modell för att möjliggöra studier av relationerna mellan undervisningens ramar, process och resultat. Modellen har därefter utvecklats till en teoretisk ram för utvärdering. Dahlöf har också analyserat utvärderingar gjorda inom den högre utbildningens område och här kunnat visa hur andra referensramar och metoder gett andra resultat.  

Franke & Nitzler skriver att Evert Vedung påpekat år 1998[1] att det tidigare rått entydighet inom utvärderingsområdet, men nu är det ersatt med en myllrande mångfald. Inom högskoleområdet menar han att benchmarking, att som organisation jämföra sig med en annan organisation eller en bättre av samma typ, och kvalitetssäkring är gångbara utvärderingsansatser. Här placerar han in ”peer review”, dvs självvärdering och extern bedömning av experter utifrån. (Franke & Nitzler, 2008, s. 23f)

Troligtvis kommer kvalitetsgranskningstrenden inom högskole- och universitetssektorn att fortsätta i samma omfattning som hittills på 2000-talet. Sannolikt så kommer ökade krav från politiker håll att det utvecklas och tas fram underlag som förenklar för politiker att prioritera verksamhet som uppfattas ha större potential än andra områden, då samhällsresurserna inte är obegränsade. 

Skolan har fått ökade krav vad gäller uppföljning och kontroll, bland annat genom att man delade upp Skolverket och Myndigheten för skolutveckling 2003 och dessa fick skilda arbetsuppgifter. Här tydliggjordes Skolverket som den med huvudansvaret för tillsyn och utvärdering. Franke & Nitzler menar också att eftersom det råder en reformiver hos sittande borgerliga regering så borde det bidra till ett ökat utvärderingsbehov. Likaså det sviktande svenska skolresultaten i jämförande internationella tester.

Också inom andra samhällssektorer kan man se spår av den ökande utvärderingstrenden. Vårdsektorn, med en privatiseringsvåg och skenande kostnader samt ökat behov av specialistvård, har under ett antal år haft utvärdering som ett vanligt inslag i verksamheten.

Andra exempel är inom arbetsmarknadssektorn och pensions- och sjukförsäkringsektorn, vilka också har genomgått stora verksamhetsförändringar. (Franke & Nitzler, 2008, s. 195)

Mångfalden, eller trenden inom utvärdering, kan också märkas genom att det kommer fler professionella utvärderare och att det också bildas föreningar för dessa utvärderare. 2003 bildades SVUF, Svenska utvärderingsföreningen, som är ett exempel på det. (Franke & Nitzler, 2008, s. 25)

Franke & Nietzler (2008, s. 26) skriver att Weiss nämner fyra olika typer av användningsområden inom utvärdering, det vill säga instrumentell, begreppslig, legitimerande och upplysande/påverkande.

Instrumentell – resultaten omsätts i handling. Ofta är det okontroversiella resultat och föreslagna förändringar får inte så långtgående konsekvenser.

Begreppslig – resultaten kan användas för senare förändring. En förändring av lednings och/eller intressenternas förståelse för programmet, dess styrkor och svagheter, kan bli förståelsen av resultatet.

Legitimerande – resultatet legitimerar de förändringar man vill göra. Kan användas av politiker/ledning  när man vet vad som inte fungerar bra, men använder utvärderingen för att enbart stödja vissa resultat.

 Upplysande – handlar om den ackumulerade kunskap som genereras. Exempelvis metaanalyser kan ge mer heltäckande information än en enstaka utvärdering.

Vedung (Rombach & Sahlin-Andersson, 2003, ss. 25-47) nämner sex utvärderingsområden, förutom de ovannämnda fyra där han omnämner begreppslig och upplysande under samma användningsområden, så har han också:

Interaktiv – resultatet utgör både ett givande och ett tagande för användarna. Processen sker under en längre tid och kunskaperna utgör bara en delmängd i en större mängd insikter som används vid beslutsfattande.

Taktisk – resultatet används för att vinna tid, undgå ansvar, komma överens eller avstyra debatt och/eller kritik. Utvärderingen inte bara nyttjas utan också utnyttjas.

Rituell –vi utvärderar för så ska det vara. Utvärderingen blir ett sätt att få sin verksamhets existens bekräftad. Detta hindrar dock inte att resultatet används på ett instrumentellt, upplysande eller legitimerande sätt.

I Rombach & Sahlin-Andersson (2003, s. 179) nämns att man kan se utvärderingen som en ritual, vilken ger verksamhetens utövare förutsättningar att kunna bekräfta sin existens. Verksamheten visas upp, den konstrueras och skapas på nytt. Ritualen kan både bekräfta maktförhållanden som råder eller ger möjlighet att kritisera dessa. Med ritualen kan utövaren samt de som utvärderas försättas i ett tillstånd av varken eller. Detta kan också hända med det som utvärderas.   ”Utvärderingar (…) en del i själva det offentliga livets omstrukturering. Utvärdering av offentlig verksamhet har blivit ett instrument som skall vägleda personal till bättre insatser och samtidigt vägleda anslagsgivare i resursfördelning.” (s. 176)

När en utvärdering ska göras, oavsett om det är att besvara den eller att sätta samman den, är det viktigt att tänka på att det finns en hel del aktörsroller representerade. En enklare indelning kan göras (Rombach & Sahlin-Andersson, 2003) där man skiljer på beställare av själva utvärderingen, de som utvärderar, den/det som blir utvärderad och brukaren av utvärderingen. Här finns ju en möjlighet att flera roller kan vara besatt av samma person. I en del utvärderingsprocesser finns också möjligheten att vissa roller är obesatta.

Ofta används externa utvärderare. Även om det är vanligt att utvärderingen initieras av huvudmän, av verksamhetsföreträdare, av olika utvärderare eller av någon annan. Men utvärderingen kan ibland initieras och genomföras av samma huvudman.

En av de paradoxer som utvärderingar måste kunna hantera är att i själva utvärderingstanken ligger ett misstroende. Verksamhetsföreträdaren kan inte driva en god verksamhet utan någon utomstående måste komma och tillrättalägga, lyfta och värdera. Men detta kräver förtroende. Den utvärderade måste acceptera att bli granskad och ha viljan att föra en dialog med den utvärderande. För att utvärderingen ska kunna utföras korrekt, utan manipulerade data krävs att de som blir utvärderade har förtroende för de/den som utvärderar. (2003, s. 12f)

Samspel är en viktig del av processen, misslyckas det tappar man en viktig del och det finns en risk att slutresultatet ignoreras. Ligger det för stort fokus på enskilda individer utan att man tar arbetsmiljö och arbetsuppgifter i beaktande finns risk för bortförklaringar. För att stimulera ett successivt lärande och utveckla konstruktiva förändringsförslag krävs ett samspel och att man tar i beaktande de arbetsvillkor som råder. (s. 112)

Viktigt att hålla i minnet och i tanken är att hålla sig kritisk till resultatets innehåll. Mycket av innehållet beror på vem som är beställaren, vad som beställts och vem som utför och sammanställer. Så här uttrycker Evert Vedung detta

”Undermåliga utvärderingar som tas på allvar kan åstadkomma synnerlig skada. Passionerat engagemang  för användning kan resultera i en pragmatisk inställning till kunskap enligt vilken giltighet blir det som makthavarna finner brukbart och utvärderarna uphör att besinningslöst söka sanningen. För resonemangets skull postuleras här att utvärderingar håller högsta kvalitet, vad som nu än skall förstås med detta uttryck.” (Rombach & Sahlin-Andersson, 2003, s. 25)

Inom förskolevärlden pratar man mycket om att det inte är målet som är det viktigaste, utan vägen dit. Det vill säga processen. Vad händer under vägens gång. Detta påtalar också Rombach & Sahlin- Andersson (2003, s. 212) och menar att det i högre grad är processen och inte den slutgiltiga rapporten som påverkar utvärderade eller beställaren. Det är vid utvärdering av utvärderingen svårt att isolera orsaker och effekter i komplexa sociala sammanhang och detta kan då bli ett problem. Åtminstone så länge utvärdering framstår som nått av en extraordinär händelse. Man tror att när utvärderingen bli institutionaliserad och inte längre utgör en kritisk händelse, så kommer dramatiken försvinna och med det vissa typer av effekter.

Sigbrit Franke har med Umeå-modellen arbetat fram en metod för lokal utvärdering. Här har man fört ihop peer review och förklaringsinriktad utvärdering till en och samma utvärderingsform, där utvärdering och utveckling hör ihop. Självvärdering, kollegialbedömning och uppföljning är modellens tre beståndsdelar.

Fokuset i modellen ligger på verksamheten. Grundtanken är att verksamheten via systematisk och kritisk självgranskning ska kunna identifierar dess styrkor och svagheter. Detta utgår man sedan ifrån när man bestämmer handlingsvägar för att höja kvaliten. Efter en tid ska föreslagna åtgärder följas upp för att ge en bild av hur de på ett positivt sätt har utvecklat verksamheten.

Skillnaden mellan en utifrånkommande utvärderare och lokal utvärdering är att en extern utvärderare kan vara mer kritisk. Vid lokal utvärdering är utvärderaren intern och det kan vara svårare vid en kollegial relation att vara ifrågasättande och kritisk. (Franke & Nitzler, 2008, s. 56f)

Vad innebär de tre beståndsdelarna?

Självvärdering – att kritiskt reflektera över och göra en bedömning av den egna verksamheten. Kritiska synpunkter kan också vara positiva och det är viktigt att även dessa lyfts fram och diskuteras. Självvärderingen ska sammanställas till en rapport vilken utgör grunden för nästa beståndsdel i modellen.

Kollegialbedömning -



[1] Utkom med boken Utvärdering i politik och förvaltning. En genomgång av olika utvärderingsansatser med exempel tagna från politiken.


Det är osorterat skrivet. Jag har inte helt strukturen i texten klar för mig. På vissa ställen hoppar det, det vet jag och vissa delar är ajg inte överens med.
Det får bli en fråga för morgondagen. Denna veckan ska det vara klart iallafall.
Sen ska jag få till en planskiss för uppsatsen. 19 mars är det dags för handledning igen. Kan ju hoppas att det går bättre den gången! :S


En av de bästa låtarna just nu!

Du har väl inte missat "Hero of war" med Rise Against?
En av de bästa just nu. Får gåshud av låten.
Handlar om en en kille som blir soldat i Irak. Hans upplevelser och känslor.
Klickar du på länken ovan kommer du till Youtube och musikvideon.

Texten:

He said
"Son...Have you seen the world?
Well, what would you say
If I said that you could."

Just carry this gun.
You'll even get paid."
I said
"That sounds pretty good.

Black leather boots
Spit shined so bright
They cut off my hair
But it looks alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me

I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They tookoff his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me

I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

She walked
Through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So i lifted my gun
And i fired away

And the shells jumped
Through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed
With a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me

And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust

He said
"Son...Have you seen the world?
Well, what would you say
If I said that you could."

RSS 2.0