Fniss

Har varit en massa fniss, skratt och livat hela eftermiddagen och kvällen. Bullbak, en massa spel har tagits fram, lek och lite bus :) Jag drog mig lite lugnt tillbaka och njöt av väsnandet. Till Diamanten och Fia m knuff spelades det dessutom musik. Det ena efter det andra, lite dansmoves här och där och så ännu mera skratt. Ungar är härliga! Finns det nå härligare att lyssna på än barn som skrattar?!

Aj

Aj aj aj...vilken träningsvärk jag har!
Wow vad så enkelt kunde göra med min kropp!
Oj oj aj aj...stelt och ömt precis överallt tror jag!

Bebisar

verkar vara en babyboom bland min årgång och de runtomkring. Många som ska ha barn eller just kläckt.
En arbetskamrat berättade idag att hon väntar tillökning till sommaren. Har väl anat en kula, men trott att det var bekvämlighetskilon. Så roligt!
Och hennes två andra barn blir 2 och 4 i år.

Kanske inte är helt försent för en till. Längtan sätter in då och då.

Tabataintervaller

Hoppade gymmet igår.
Blev hemmaträning istället.
Dottern och jag var på Bokia och kollade in bokrean. Hittade en träningsbok som såg lite intressant ut. I den hittade jag en text om Tabataintervaller och övningar att göra.
Så jag rullade ut rosa mattan och körde. Dottern fick hjälpa till med tidtagningen. Man körde 20/10/8.
Oj vad jag svettades på slutet. Och vad det sved i de muskler som jag är svag i.
En kul variation. Ganska givande. Och ett enkelt sätt att få känna efter var i kroppen svagheterna finns.
Är ju lätt att de omedvetet glöms bort när man kör den vanliga träningen :)
Och det känns idag..så svagheterna gör sig påminda!

Min rygg ogillade en del övningar, så det är väl lite stelt och smärtsamt idag. Men inget jag inte överlever!

Vår, sommar, fobier

Idag var det dags igen... 2a av 8 sprutor i år. 28 stycken kvar. 56 sprutor a XX kr. Kli, "pulshöjande aktivitetsförbud" i 24h, kostnader, risker och tidsåtgång... Men det ska det väl vara värt för att kunna njuta av vårväder, sommarmånaderna och kanske bearbeta bort den värsta ångesten när det gäller sprutfobin :) 4 år till, efter november. För att busa till det lite på mitt 40e levnadsår kanske jag ska lägga mig raklång på en gräsmatta, känna gräset kittla mellan tårna och ha björkris inne på påsken. Kan ju hoppas på det :)

Praktikant

Liten har praktiserat med mig idag.
Mysigt få ha henne med hela dagen. Och min kontorstid idag spenderade hon på avdelningen. Hon konstaterade torrt att "det är inge coolt på ditt kontor" vid åsynen av min belamrade skokarong :)

Underbart

Idag ligger det dimma över världen. Solen strålar genom. Det blir som silver som dalar ner från himlen. Så vackert :) Blev en upptäckarpromenad genom skogen, på cykelbanan, tittade på grävmaskinen och ett stort hål i marken. Och så snön i alla dess former. Va underbart att vara 2 år och baraupptäcka och fascineras av världen hela tiden :)

Oväntat besök

Oväntat besök igår. Mycket oväntat. Det va trevligt. Allt sig likt. Berättade om mina företagsplaner. "Finns det verkligen underlag för det?" Jag dk inte leva på det. Mer en rolig hobby. Aha...ja men då så...ett socilt intresse borde alla ha! Hmm...tack för uppmuntran!

Träningsvärk

Öm i rumpan. Öm i magen. Öm i vaderna. Nice... Inte ofta jag får träningsvärk. Gäller att njuta av stunden ;-)

Träning

Förmiddagens träning följdes av ett kvällspass.
Jag kommer definitivt ha träninhsvärk imorgon! Mycket skön.känsla i kroppen ikväll.
Avslutade kvällspsset med tio min på crosstrainern. Upptrappning o intervaller. Jäklar vad det svider i vader o rumpan! Och hjärtat får jobba ordentligt. Svettas nå grymt får en härlig känsla i kropp o knopp efteråt!

Stor va med på kvällen. Hon körde en halvtimme på löpbandet. Promenad o jogging. Skönt för henne kunna motionera ordentligt nör möjligheten finns.
Vi längtar båd tills det blir barmark. Då sk vi jogga tillsammans i skogen. Hon njuter som jag av att springa. MiniMaran, Kalvruset o Lilla Lidingöloppet för hennes del. Tjejvättern, Vansbrohalvan, Halva Lidingöloppet för min del :-)
Roligt att h nått att se fram emot!

JIA

Dottern har fått ett döktorsnamn på sin ledsjukdom. JIA. Juvenil Idiopatisk Artrit. Betyder egentligen bara att hon är ett barn med en ledsjukdom som uppstått av okänd anledning. En autoimmun sjukdom i leden kort å.gott :-) Och den ska "växa bort" som man säger när det gäller barn. Efter tonåren troligtvis. Bara några år kvar att kämpa på :-) "Bara 52+26 sprutor per år att ta sig genom. Men å andra sidsn...oavsett smärtstatus, tårar och allt skit hon ska stoppa i sin lilla kropp. JIA är inget man dör av! Det är bara jävligt smärtsamt att uppleva.

Söndagslunk..

Sov ut ordentligt idag. Vaknad strax före nio. Med en lugn o skön känsla i kroppen!
Stökat undan lite. Planterat två nya kryddväxter. En jättegod timjan jg köpte igår, bl a. Blev kanonfin i kopparkitteln jag köpte på loppis för nån vecka sen.
Sitter o drar mig.efter frukosten. Ska piffa lite med några krukväxter som behöver lite omsorg. De är rätt avkopplande. Sen blir det västerås o kalasande. Lillebror fyller hela 23 år :-)
Ja å min svägerska också. Är ju praktiskt när de fyller med några dagars mellanrum :-)

Melfest lördag

Nu sover dottern...inte hostat på 45 min.
Natten däremot...fattar inte att jag kunde vakna vid 7,30. Helt av mig själv.
Filosoferade en stund i sängen och kom sen fram till att jag skulle ta mig ner i tvättstugan. Upptäcker att det var kl 16 o inte kl 7 jag hade tvättid.
Släpade upp all tvätt igen.
Hade mamma o pappa här på massage och fika. Stackars pappa..hans bedömning av min massage var som att "bli överkörd av en ångvält körd av en rysk kulstöterska"..jag tar det som en komplimang :D
Och han bokade en ny tid!
Eftermiddagen flöt på med hosta, snorig näsa o promenad. Besökte syrran o tittade på hennes vackra katt. En sphinx. Sååå söt. Å så liten! Alldeles varm var hon och skrynklig. Skitgullig.
Vandrade hemåt igen...sen har kvällen rullat på med middag, tvättstugan och melfesten.
Hungriga och sugna va vi på nått. Mumsade popcorn och gammal glass så det stod härliga till.
Tills det slog mig att lunchen var supersen (egentligen en kladdkakefika vid två snåret, om man ska vara ärlig) och sen åt vi inte nå mer.
Nu har magen blivit hörd.
Det blev lax o timjans toast med en stooor kopp te.

Och det slog mig just att jag har fyra sängar att bädda rent. Få timmars nattsömn börjar ta ut sin rätt...gääääsp....blir sova sängen snart. Bara lite mickel först!

Sjukdom som knackar på?

Under kvällen har Liten blivit mer o mer täppt i näsan, snytit sig hundra gånger och så växtvärk i benet. Somnade direkt på vägen hem. Bäddade ner henne i sängen. Hostan satte in för en timme sen, hostat nästan konstant. Å så kom hon upp med tårarna rinnande! Fick krypa upp i famnen och sitta upp å försöka sova, det brukar ju underlätta. "Mamma nu är det inte så lätt att vara jag" snyftade hon. Nä...usch för att må pyto och bara hosta å hosta så det gör ont att röra sig! Min lilla krake!

Mysfredag

Blev det med besked :) Kebabtallrik, chokladboll och en bit toblerone- vilken skräphög jag stoppade i magen :) Och å så gott det var! Några timmars umgänge med kusinerna med familjer. Alltid så energigivande och härligt! En massa skitsnack o skratt. Blev till och med en solarievända på en kvart....det var evigheter sen! Va jätteskönt! Inte helt nyttigt, men guuud så avslappnande och skönt. Får väl inte nå färg kanske men lite ljusterapi och värme ända in i märgen :)

Försening

Avskyr när folk inte kommer vid avtalad tid. Kl 17 är inte 17.25. 5-10 min...visst...om det inte är riktigt viktigt,,,men 26 min är irriterande! Spec som vi gick å väntade för att åka iväg. Nåja nu har jsg fått gnälla lite :)

Berg o Dalbana

Oj vilken vecka!
Har känt mig uppjagad, trött, låg, snurrig...veckan har gått fort iallafall! Blir väl så med intensiva dagar.
Har iofs inte varit jobbigt egentligen. Det är roliga saker jag gjort, intressanta saker.
Men ändå har det varit uppjagat!
Haft en dålig känsla i kroppen, obehag i maggropen.

Iallafallså slutade veckan bra!
Igår kom den efterlängtade lilla tösabiten. Hon var så vacker! Blir så bebissugen när jag såg hennes kort.
Lyckligtvis för hennes mamma så kom hon äntligen, snabbt och "enkelt". Skönt med välmående mammor o bebisar :)
Torsdagen var för övrigt en helt crazy dag! Jag var helt tillt i skallen på kvällen och räddades av att det fanns matlåda i frysen. Det är såna dagar man vill ha nån som kan massera ens fötter, sticka en tallrik mat under näsan på en och bara finnas där-så man kan slappna av och bara vara!
Fredagen var en lugn o intressant dag. Vaknade utsövd 5.30, gjorde ett skönt effektivt pass på gymmet och njöt av en äggmacka på jobbet. Hade en intressant eftermiddag. Och avslutade kvällen med underbart härligt sällskap i Skultuna :)

Så är det ju...när det gått nerför går det snart upp igen! Sitt ner, sträck händerna i luften och njut av färden. (Även om det är lite läskigt då och då)

Sovdags

Inte varje kväll man har två små godingar att snusa på i sängen. Trull och Truls sover där. Och känner jag bebisen rätt så vaknar han om några timmar och vill ha en slurk välling. Vaknätter och sömnbristen är väl också sånt man förtränger. Jag gillar space och att sova! Och med det i tanken ska jag alltså krypa ner mellan två småttingar som tar upp 95% av sängutrymmet!Och dessutom troligtvis har tänkt gå upp före 7 imorgon bitti. Ja ja...man får inte alltid som man tycker och vill ;)

Gravid

Va hos finaste A med familj idag. Hon är jättegravid! Är ju bebissugen...men när man ser och hör henne så minskar just graviditetssuget. Har liksom förträngt krämpor och besvären och kolosskänslan. (Och då är hon inte alls särskilt stor. Mest en badboll på magen.) Även om de gör sig påminda när jag tänker efter. Den som sa att det är mysigt o gulligt att vara gravid....har troligtvis aldrig varit det! Eller gick på valium under tiden! BF imorgon...jag hoppas verkligen bebben tänker komma snart! Ska bli så mysigt snusa lite :) Då sätter väl suget in ännu mera!

Den pedagogiska mamman...

Dottern ska välja språk till 6an. Franska, Tyska och Spanska. Jaha...och den här superpedagogiska mamman har ju då omedvetet medvetet försökt övertala det stackars barnet att läsa franska. Orsak? Mindre klass, ger mer lärartid. Blev det så? Naturligtvis inte. Kom på mig själv. Va fasiken det löser sig. Hon ska ju göra det hon tycker är kul och intressant! Så på frågan vad hon vill blev svaret "VEt inte". Hmm..jaha...men av de tre vilket vill du ABSOLU INTE? Svaret: Franska. Snyggt morsan ;) Blev spanska. Och den lilla gnagande Oron knackade genast på. Tur att Optimisten vaknade till liv och överröstade!

Softar fredag

Blev en soft fredag. Blev vab! Ogillas på min kortaste arvetsdag. Men vad göra. Liten hade sprängande huvudvärk, kallsvettades och var vit som ett lakan. Lätt feber. Och la sig för att sova 17.30. Hmm...detta verkar vara flunsans intåg tänkte jag. Men icke...vid lunch i fredags hade hon piggnat till ordentligt. Hade tänkt mig en mysardag med film och te i soffan. Icke.... Jag byttes mot "Glitter" och SIMS. Jaha...rastlös så fick det bli städ, disk och ihopsamlande av tvätt. Avbrott för lite semeltårtsfika som gav ny energi. Sen blev det en enkel lökomelett. Eftersom hon va pigg och varken huvudvärk eller feber fanns runt hörnet blev det gymmet för mig. Planen var 60 min löpband. Men väl där så låg gymmet i mörker. Lyset trasig. Jaha...men skam den som ger sig. Men men inte ens jag är så knäpp att jag kan stå i mörker på ett löpband. Inte hjälper det heller att balansen är kass och mörkerseendet obra. Lätt vimmelkantig gav jag upp efter 32 min. Istället roade jag mig med magövningar och olika plankor. Börjar bli stabil och stark i bålen nu. Ska nog börja tänja lite på gränserna där också! Två massagekunder under eftermiddagen. Gav hela kroppen harmoni. Dottern hade dessutom bakat under tiden. Så blev en fika med mor innan hon följde dottern på vägen till sin pappa. En trevlig kväll väntade. AW med finaste B. M blev sjuk och fick avstå. Vi började på BA. Och några timmar senare gick vi till Hantis. Blev kvar där nån timme. Super trevligt. Halv ett gick vi nöjda hemåt! Kollade klockan innan jag stöp i säng 00.44...klockan ställd på 06.55. Hmm...tvättstuga är hårt tidigt en lördagsmorgon. Men men... Tur det va en lugn kväll, som oftast. Två öl, en cider och en delad nachoskorg blir man inte stöddig på under 6 timmar. :)

Tänker så här...

1. Ät inte färdiglagad mat. 2. Hästkött är gott, så varför ska maten kasseras om det nu är hästkött som är problemet? 3. Är det inget farligt, ex medeciner och annat, i köttet så är det väl bara att märka om och sälja? Smakar väl inget annorlunda idag än förra veckan? Jag kan ha fel, men är min tanke...

Egentligen...

Visst är väl livet helt fantastiskt?! Egentligen...vilken grej, vilket äventyr och vi kan påverka det mesta själv! :)

Ett steg i taget...


Tänkvärt referat från ett tal Bill Gates höll på en skola, taget från Facebook

Bill Gates recently gave a speech at a High School about 11 things they did not and will not learn in school. He talks about how feel-good, politically correct teachings created a generation of kids with no concept of reality and how this concept set them up for failure in the real world. Rule 1: Life is not fair - get used to it! Rule 2: The world doesn't care about your self-esteem. The world will expect you to accomplish something BEFORE you feel good about yourself. Rule 3: You will NOT make $60,000 a year right out of high school. You won't be a vice-president with a car phone until you earn both. Rule 4: If you think your teacher is tough, wait till you get a boss. Rule 5: Flipping burgers is not beneath your dignity. Your Grandparents had a different word for burger flipping: they called it opportunity. Rule 6: If you mess up, it’s not your parents' fault, so don't whine about your mistakes, learn from them. Rule 7: Before you were born, your parents weren't as boring as they are now. They got that way from paying your bills, cleaning your clothes and listening to you talk about how cool you thought you were. So before you save the rain forest from the parasites of your parent's generation, try delousing the closet in your own room. Rule 8: Your school may have done away with winners and losers, but life HAS NOT. In some schools, they have abolished failing grades and they'll give you as MANY TIMES as you want to get the right answer. This doesn't bear the slightest resemblance to ANYTHING in real life. Rule 9: Life is not divided into semesters.. You don't get summers off and very few employers are interested in helping you FIND YOURSELF. Do that on your own time. Rule 10: Television is NOT real life. In real life people actually have to leave the coffee shop and go to jobs. Rule 11: Be nice to nerds. Chances are you'll end up working for one.

På tur

Tog en skidtur idag. Jag, dottern och kompisen. Nästgårds. Bara över vägen, nästan. Va lite tveksm med mina stackars fötter men det gick bra. 3,4 km blev det på 27 min. Gled fram i lugn takt. Tjejerna de tog 2 kmunder fniss o stoj :-) Riktigt skönt och så blev jag fylld av energi och lust efteråt :-)

Bit för bit

Idag va vi en snabbsväng på röntgen. Så smidigt. Kom i precis tid. Satt ner en minut sen blev dottern röntgad. Ut igen å hem. Smidigt. Nu har den där ungen snart kollat allt. Att inte hon är självlysande! Men är det grönt ljus på det här så får hon börja med nya medicinen snart. Före månadsskiftet hoppas jag. Nya provtagningar på levern på tisdag. Håller en tumme för att det är under 1.0. Riktvärde under 0.7, sist hade hon 1.36. Just nu går det hyffsat illafall. Nattsömnen är si och så...men skolan funkar och hon orkar vara med kompisr.

Hur kan jag glömma?

Varit på så dåligt humör...irriterad för ingenting, negativ, trött, sovit illa och gottesugen så in i Norden. I morse fick jag förklaringen :-D MENS! Ha ha ha...hur har jag kunnat glömma de små tecknena även kallat PMS!? Jisses... Kroppen har ju varit på gång länge. Första blödningen hade jag 16 veckor efter sista sprutan. 4 veckor efter att jag skulle tagit den. Sen har det inte varit nått alls. Ont i brösten, svullen känsla, ömmande kropp vid, vad jag tror, vad som borde vara ÄL och Mens. Det föll in denna gången iallafall! Trodde inte att jag skulle bli så glad och lättad. Skönt få bort alla "tillsatser" och veta att jag fungerar normalt igen. Hoppas att det ska vara ÄL om 14 dagar å så mens igen om 14 ytterliggare dagar. Så regelbunden va jag förut. Som en klocka och jag kände när ägget släppte och minuterna innan mensen kom. Oskönt! Återstår att se. Men det händer saker i min kropp iallafall och det tar jag som ett sundhets tecken. Känner mig genst lite kvinnligare och tryggare med mig själv!

MK Golv och Tapet

Har färdigställt tapetseraruppdraget hos fina syster! Vi jobbar bra ihop! Det är roligt att hjälpa till.Vi snackar lite, problemlöser, tänker framåt och har roligt. Mycket skratt! Hon är underbar min syster! Och min andra fina syster tog hand om mina barn. Ator längtade efter moster och ringde o ville dit. Liten saknade kusinerna o höngde på. Prinsen som saknade storkusinerna följde med. De fick en heldag och hade så kul! Blev en härlig söndag även om den började i tvättstugan vid 7tiden. (pust!)

Kristinaloppet

Klockan 5 ringde klockan i lördags. Hade förberett proteinpannkakor (de är så mumsigt goda), packat och plockat i ordning. Va astrött! Sovit dåligt, men what the hell...upp å iväg. Glömde fyra saker-gaffel, pannkakorna, farmors påse, Viktigaste fanns med iallafall; pjäxor, stavar, skidor, startbevis! :) Hämtade upp A kvart i sex. Sen for vi.Va i Norberg strax efter kl 7. Kollade in en bra parkering och sen gick vi med skidorna till vallaservicen. Kändes rätt att lämna in dem på plats, till experter, än låta sportaffären fixa det i veckan hemma. Det va värt 200:- extra! Frukost, ordentligt proteinrik, i stoor portion efter lite tips fr coachen. Följdes upp av kaffe, promenad, lite shopping och toabesök. Varför blir jag så kissnödig, fast jag kissat precis, alltid när det är nått? Iallfall så blev det pdrink och så uthämtning av skidorna. Mycket folk i rörelse och i magen började fjärilarna fladdra! Det är lite nervöst alldeles innan...ska jag fixa det? Men sen är det bara att åka. Från punkt A till punkt B. Men fy fasiekn va backar det var! Kom ihåg två stycken, vänninan som va med första gången hon tog av sig skidorna och gick uppför den ena för hon kom inte upp. Ljumskarna och bröst/axlar fick jobba på bra! Annars så var det ett fint spår. Det är vacker natur, trevliga människor och publik 2/3 av sträckan. Vid 8, 16 och 26 km va det vätskestationer. Blåbärssoppa värmde skönt vid första. En liten bulle o blåbär funkade fint vid den andra och vid den tredje kan jag berätta att saltgurka och blåbärssoppa är en underbar kombination. Faktiskt! Den trevligaste skylten, förutom "Finish", är den med en 9a! Enkelsiffrigt...då är man nästan hemma liksom och nya krafter tillkommer :) Ovanför den står det 39. Och nån km längre fram börjar skyltningen för varvning. Jisses va jobbigt. Alla dessa backar om igen! Men jag ska göra det, inte nästa år, men året därpå! Nästa år ska jag åka 45 km. Lite backträning till dess tror jag! Vid 15 km började jag känna att det sved till på ena hälen. Som om strumpan satt snett. Va öm om fötterna när vi gick till bilen. Väl vid bilen fick jag sendrag i en tå, så jag skrek högt och kämpade med att få av pjäxan. Tänkte inte mer på det då, bytte till skor. Åt mat, drack kaffe- spillde i hela bilen, sen åkte vi hemåt. Skönt rulla hemåt. Och konstaterade att det blir Engelbrektsloppet och inte Vasaloppet- trots alla jäkla backar- för det är bra skönt att sova i sin egen säng och slippa krångla med övernattning. Kramp i rumpan gjorde att jag stannade hos kusinen för en kopp Latte. När jag tog av skorna upptäckte jag att det blödit igenom ena strumpan. Ja ja... OCh när skorna skulle på igen så gjorde det ont! Väl hemma kunde jag summera åkningen med följande bonus: tre blånaglar/blodblåsor-två av naglarna stod i uppåtvinkel, en blåsa hade spruckit. En hältäckande blodblåsa på vänster fot och ett hältäckande skavsår på höger fot. Jag gissar att det berodde på strumporna. Jag var rädd att frysa om fötterna och tog lite tjockare strumpor. Dumt! Oskodd, högläge och med en hög önskan om smågodis haltade jag fram hemma. Dottern tyckte synd om mig så hon gick och köpte smågodis. Det sved oskönt och mycket när jag klev ner i mitt heta bad för att lösa upp allt svett och slappna av. En timme senare kände jag mig som en ny människa, med jävligt ömma fötter :) Semi-veg lasange i magen toppades med smågodis-välförtjänt! Lite skönt att det är 1 år till nästa skidäventyr :-)

Nytt vardagsrum/sovrum

För att kunna göra behandlingar hemma, känna mig mer seriös, få undan grejer och så småningom starta eget så har jag gjort om mitt sovrum till behandlingsrum. Pö om pö så färdigställer jag det. Det är funktionsdugligt nu också, men inte som jag vill ha det. Finns massor att göra än :)
Men då har jag fått flytta ut sängen till vardagsrummet och levt med det i kombo. Inte vad jag hade tänkt kanske, som 36 åring...sova i vardagsrummet. Men så blev fallet. Den där villan och trädgårdsremsan blev ju inte heller, så jag tar det som det kommer liksom :) Och i fredags så blev det klart i sovrummet...bara lite finlir kvar :)
Köpte panelgardiner och två fåtöljer, vips så var det ett vardagsrum och bakom panelen finns min säng. Behövs ju inget mer utrymme än 180x200 för denliksom.
Blev så fint! Och barnen blev imponerade också. Så nu har jag ett eget sovrum igen!
4a rummaren blev plötsligt en 5rummare...nice...gäller att tänka lite inovativt :D

Är jättenöjd! Mysfaktorn är stor, jag har ett litet privatliv igen.


Irriterad

Känner mig på fruktansvärt dåligt humör! Är trött och seg. Oengagerad på nå vis.
Skulle vilja krypa ner i sängen och somna till en film. En äventyrsfilm.
Irriterad över att jag slarvat med kosten i två dagar. Irriterad över att jag sovit dåligt i två dagar. Itriterad över att jag inte tränade i motse. Irriterad över krångel på jobbet. Irriterad!
Längesen jag kände mig på så här dåligt humör! Hmm..
Och har en himla massa att göra...känns inte alls bra nånstans.
Och glömt tvättiden nu igen. Jävla helvete!

Ingen morgonträning :(

Pga av mycket sen sovtid och orolig sömn (undrar om det är hormonhelvetena som spökar och gungar runt i kroppen) så blev det ingen morgonträning. Tyvärr!
Får se om jag hinner med lätta ben ikväll istället. Vill köra igenom dem lite innan lördag. Känns som att det kommer att kännas bäst då! :)

Fix o trix

Med lite fix o trix och assistans så är det snart ett vardagsrum och ett sovrum separat igen. Draperiskenan i taket är på plats. Rullgardin är på plats. Taklampan är flyttad. Och i behandlingsrummet så är en ljuslykta på plats på väggen.
Med små medel så börjar det arta sig.
Två mindre fåtöljer och gardiner ska inhandlas. Sen börjar jag bli ganska nöjd, tror jag :)

Middagslur

Sovit så dåligt i natt. Sovit alldeles för lite hela helgen! Oregelbundet och för få timmar. Märks direkt. Då sover jag oroligt och är såå trött i dagar efteråt. Min lilla kropp och knopp behöver sömn, regelbunden sömn. Och så går jag ständigt hungrig. DET blir väldigt tydligt. Fast nu vet jag ju att jag inte är hungrig. Jag är SUGEN bara. Så idag när jag har delad tur, dvs jag har en rast på 2,5 timme på em, så har jag sovit middag i en timme. Trögstartad efteråt men ack så skönt. Somnade ovaggat! Mumsat i mig kesoröra-keso, ägg o tonfisk. Det är gottigott :) Lite kaffe och riktigt mörk ren choklad gör susen sen :) Busväder ute. Skulle vilja ligga kvar här i sängen under filten. Men plikten kallar om en stund...suck..

...

Jag hörde nånstans någon säga "att livet måste ha en mening, ett syfte, en riktning".

Klokt sagt!

Fina farmor

Lördagen började tidigt. Med tvättstugan. Blev sen fredag tyvärr så va en riktig tröttmössa. Första omgången maskiner glömde jag slå på. Döm om min förvåning när jag kommer ner efter 45 min och upptäcker att de är avslagna! Ja ja... dagen fortskred så...' Slumrade mellan maskinerna tills dottern kom. Och hon ville ha annorlunda frukost. Jaha...som vad? Det visste hon inte. Blev lök och paprika omelett. Jag åt upp resten av pannkakorna :) När vi sen for till min kära farmor så glömde jag först tvätt kvar i tvättstugan. Sen glömde jag en påse med saker som skulle återlämnas till henne. Väl hemma igen på eftermiddagen så städade och fejade jag. Sen skulle jag till gymmet för några kilometer på löpbandet. Men icke...glömde skorna hemma. Bleb 3 km på crosst i strumplästen, det är riktigt oskönt! Och styrke för magen. En mycket skön lördag avslutades med en liten skål chrunchys. Oj så gott! Och inte riktigt innehållet i den vanliga kosten längre :)

Nice!

Hade sån härlig känsla i kroppen i fredags. Soeln sken, blå himmel.Varma strålar mot kinderna. Vårkänslorna spirade. Startade morgonen med att gymma. Sprang 5 km. Blev ett benpass på em. Ett hårt pass. Idag har jag sån träningsvärk i skinkorna att det gör ont att sätta sig ner :) Det är så härligt att äntligen kunna känna sig lite fri och kunna ta i, pressa kroppen lite grann. Känna pump i musklerna och endorfin tillströmningnen. Jag älskar känslan av att känna mig stark och fräsch! Få svettas ordentligt! Andra veckan med morgonträning. Det funkar fint. 2 dagar i veckan är tidiga dagar. Alltid onsdag. Och så variation på torsdag och fredag beroende på aktivitet och arbetsschemat.. Det är riktigt skönt att ha börjat dagen på gymmet. Känner mig riktigt pigg hela dagen då. I fredags så stekte jag pannkakor när jag kom hem. Riktigt goa blev dem :) Nyttopannkanor, som till och med barnen tyckte om. Yippie! :) Även om de tyckte att det var liiite märkligt med pannkakor på en fredagsmorgon :)

Nya medikamenter

Nu är ena skåpet i köket snart som ett litet apotek. Ipren släng dig i väggen säger jag bara! Jag har medicin mot allt. Ett litet piller så är det löst. Funkar inte det så kan du få en spruta. Stor va på akutbesök hos dr. Levervärdena är 1,36 just nu. Fullständigt stopp för cellgifterna. Så nu får det vara nog och nya åtgärder sätts in. Okej?!?! Ljuset i tunneln är att hon stolt mäter 141,1 cm över havet. Sakta sakta så tuffar milimetrarna på. Nu blir det väl inget mera förään om några månader, för kortison är räddningen just nu. Å för att klara livhanken dag för dag så får hon även Naproxen. Den förstör hennes hörsel, men hellre det än smärta. Även kortväxta icek-hörande har sin plats på jorden, enades vi om mitt i tragiken. Å så skrattade vi lite...båda fick upp en konstig bild på näthinnan. Tur ungen har humor :D Nu ska vi iallafall prova en medicin som är biologisk. Den hämmar tillväxten av inflammationen och angriper innan det hinner utvecklas nått i cellerna. Sjukdomen är i sig inte möjlig att bota, men det här ska förebygga och lindra. Efter några månader ska hon kunna dra ner på cellgifterna, som bara har en dämpande effekt på sjukdomen, vilket ska göra att levern mår bättre och kan hålla sig frisk. Innan hon får prova medicinen så är det rigorösa kontroller. Man ,måste kontrollera att man har haft vattkoppor, det ska tas ett PPD test och göras en lungröntgen för att utesluta TBC eller TBC bakterier. Tydligen kan man vara bärare av TBC bakterier utan att sjukdomen aktiveras. PPD är ett hudtest som går ut på att de sticker en spruta med nått ämne i armen, utan bedövning eller plåster (det får gå som det går helt enkelt -slutcitat fr sjuksköterskan som ska utföra det) en viss tidpunkt och exakt 72 timmar senare så ska det göras tester på det. Nice! Biverkningarna från sprutan, som ska tas varannan vecka, är att det är smärtsamt att ta den. Stickområdet blir svullet och ömt. I vissa fall så får man kronisk förkylning, vilket kan leda till lunginflammation. Bronkit och andra luftrörssjukdomar, etc etc. Tydligen trycker man tillbaka immunförsvaret så pass mycket att infektionskänsligheten ökar markant. "Men vi har inte haft några fall av allvarliga biverkningar" sa dr lugnande. Vad är då allvarlig biverkning för en dr? Hmm...jag kan tycka att lunginflammation är rätt allvarlig, eller? Iallafall så startar troligtvis den nya behandlingen om 4-6 veckor. Beroende på när remissen till röntgen är klar. Och det är ju tur att vi bor i Sverige, med det välfärdssystem som vi har och att vi betalar den skatt vi gör. För den här behandlingen kommer att kosta 10000 kr i veckan. Och med förmånskortet så betalar vi ingenting. a´ 26 sprutor på ett år. De andra sprutorna som ska tas 52 st per år...undrar vad de kostar. När förmånstiden är slut kostar det mig 1800 att ta ut 8 nya sprutor, då har det redan passerats en hel del förmånsnivåer och jag betalar ett subventionerat pris i slutänden. Efter fyra månader så är betalas allt av förmånen och jag har 0 i utgift. Hämtade ut nya mediciner och plåster i fredags. 1840:-, redan subventionerat, blev summan. Av det betalade jag 0:-. Vi har det förjäkla bra! Och jag är glad att jag betalar skatt! Tänk att sitta i situationen att ett försäkringsbolag skulle avgöra om behandlingen fick påbörjas och under hur lång tid den fick fortgå...kanske måste avstå från den fast man vet att den kommer att lindra. Kanske göra att hon vissa dagar är smärtfri och kan vara som vilket barn som helst. Gå hela dagarna i skolan, alla skoldagar. Träffa kompisar efter skolan. Springa och idrotta, som är bland det roligaste hon vet. Och så har man inte råd. Tack Sverige och välfärdssystemet! Och alla underbara människor som tar hand om oss på ett fantastiskt sätt inom sjukvården! Ni är mina hjältar och guld värda <3

RSS 2.0