Rosor o pioner

När jag flyttade från mitt hus så fick mamma massor av växter av mig. Vi delar samma passion för trädgårdsarbete! Nu letar pappa o mamma bostadsrätt utan trädgård. Så snart (förhooppningsvis) får jag tillbaka och än mer av växter. Igår när vi åt middag hos mor så fick jag hennes trädgårdsböcker. Finns massor att lära sig! Det är så roligt, rogivande, fridfullt och va kert att syssla med :-) Trädgården är inte min. Men jag är lika förälskad i den som i dess ägare. Båda ger mig sinnlig ro !

trött

Hostat massor i natt igen! Trött på det här. Dottern också...höll henne vaken i natt igen. Stackarn! Är febern kvar på torsdag så går jag till dr på fredag. Feber hel vecka kan ju inte va sunt.

Ompyssling

Skulle till mamma i morse på frukost. Sov bort den tiden. Sov när älsklingen ringde i morse. Sov när han ringde vid lunch. Han kom och lagade lunch åt mig. Köpte hem lite atteraljer så att det finns i kylen. Raringen, vilken hjälte han är. Jag behövde bara fixa kaffet. Hoppas att jag inte smittar ner honom med pussbakterier! Orkar inte laga middag itll barnen. De tyckte Sibylla va en god stand-in. Men så kass mamma kan jag inte vara trots orkeslöshet. Så det blir middag hos mormor ikväll. Snälla, snälla mamma som ställer upp :) Vill gärna gå och sova en sväng till. Men dottern vill vara inne och gosa, så blir att mysa med henne i knät och zappa på teven. Ungefär där ligger orkesnivån.

*snörvel*

Hostar- så jag håller mig själv och dottern vaken i natt. Lyckligtvis för den andra dottern så hjälper hennes hörselskada till att ha en skön nattsömn. Inget ont som inte har nått gott med sig! Snörvlar - hela huvudet fullt med snor. Hjälper int hur mycket jag snyter mig! Täppt i öronen så jag hör väl bara hälften av vad jag borde. Hes- kunde inte prata igår. Nu är det bättre. Lite kvar, men en klar förbättring. Feber - inte mycket. 38.2 uppmätte jag just nyss. Men jag som aldrig har feber, fixar det inte så bra. Trött, tung i kroppen och allmänt kass känner jag mig.

Uppladdning med Vårruset

I tisdags, innan Gbg varvet, så var det Vårruset. Jag, Annica o Carro sprang. De var jätteduktiga. Sprang hela vägen. Under 30 min. Så nu försöker jag locka me dem på Tjejmilen :) Resultat enligt min GPS. 17 maj 2011 Distans: 5,2 km Tid: 0:25:31 Snitt: 4:54 min/km Jag är nöjd. Det var inte jobbigt på något sätt. Höll mig under 5 min per km som jag hade tänkt. Trodde vi skulle bli dränkta i regn. Oj så det regnade och haglade nån timme före. Men mellan 18-20 var det uppehåll. Tackar vi för :D Vi avslutade traditionsenligt på McD Erikslund :) Man måste ju ha tillbaka lite energi i systmet ;) Hade förberett hemma redan. Bara att tända en brasa i köket och sen gå ut och tända bastun. Va jättemysigt att ligga där i värmen och höra regnet smattra mot taket :)

Göteborgsvarvet

Nu kan jag stryka en punkt på min "Att göra" lista. - Göteborgsvarvet. 21 km runt staden. Asfalt hela vägen. Två broar. En massa vatten och en vacker hamn. Massor, massor, massor med människor. Glädje, svett, tårar, musik, kräkningar, vatten, energidryck, skavsår, mosade pappersmuggar...en upplevelse. En lååååång upplevelse! Men jag gjorde det. VI gjorde det. Johanna, Robert och jag. Fan va vi är bra! Johanna hade 02.03.17 Robert hade 02.05.53 (Skitbra gjort! Han började med löpning sporadiskt för mindre än ett år sean) Jag hade 02.02.57 Målet var under två timmar. Men med det något kassa upplägget...några månaer med minimal träning...så är jag mer än nöjd :) Så här ser den krassa verkligheten ut för min del! Totalt Placering 5173 Placering (Åldersklass) 2555 Totaltid 02:02:57 Genomsnittsfart 05.50 min/km Mellantider Split Klockan Tid Diff min/km km/h Plac. 5K 16:23:56 00:30:05 30:05 06:01 9.98 7796 10K 16:52:53 00:59:01 28:56 05:48 10.37 6853 15K 17:21:39 01:27:48 28:47 05:46 10.43 5902 20K 17:50:48 01:56:56 29:08 05:50 10.29 5239 Mål 17:56:48 02:02:57 06:01 05:29 10.96 5173 Jag kom runt iallafall :) Och jag är anmäld till nästa år igen.

Snörvel

Näsan rinner... Det är tungt i bröstet... Ögonen kliar... Ögonen rinner... Halsen kliar... *suck*

Prognos..

Vädret ser inte lovande ut! Ska springa vårruset i Västerås idag. Brr... Just nu skiner solen en skvätt. Men det är inte långt mellan regnskurarna! Jag avskyr att springa i regn! Ska köra med min Löpparapp. Den är riktigt bra! Funkade utmärkt när jag sprang i skogen och gpsen fick mäta upp fart, sträcka och min/km. Får se hur det blir i ösregn i stadsmiljö :S

Spännande trots avstånd

Blev en lååååååång arbetsdag igår. En allvarlig incident och jag fick rycka in. Lyckligtvis så hade jag McD dejt med vänninorna direkt efter. Blev några timmars babblande. :) Väl hemma, på landet, gick jag direkt i säng.

MBTI

Har gått hos en kanon coach i Eskilstuna. Maria Modigh - kan jag varmt rekommendera! :D Hos henne fick jag göra ett "personlighetstest" - Mayers-Briggs. Hur coolt som helst! Jag är en ISTP typ. Och det kändes klokrent direkt. Jag fick dessutom samma testresultat muntligt som de 3 "korstest" jag gjorde. "ISTP är pragmatiska, medvetna om fakta, hittar lägliga lösningar, är realistiska och kan inte lätt övertygas med någonting annat än förnuft. De trivs med att arbeta självständigt och litar till logik och sina kunskaper och erfarenheter för att lösa aktuella organisationsproblem" "Sammanfattningsvis ISTP profil: anpassningsbar, äventyrlig, faktainriktad, hittar utvägar, logisk, oberoende, praktisk, realistisk, resursrik, bestämd, spontan, tillämpande." Mja...det stämmer riktigt bra tycker jag! Och jag trivs med min personlighet :)

Hemtrevligt - bildtext

Mannen hämtade fåtölj och fotpall på.min vind. Blev kanon! Rastlöshet ledde till inventering i butiker i västerås i fredags. Lampa, vit krukor, växter och amplar till altan och farstun samt ute krukor shoppades. Det blev kanon. Lördagen hämtades en jätte, jätte spegel som blev perfekt och så en stor, stor kllcka som blev lite av pricken över i! :-D Känslan i köket blev helt annan. Skön, avslappnad, hemtrevligt... Man vill liksom bara vara där. Lördagskvällen tillbringade vi med att mysa, lyssna på skön musik och god mat :-D

Livskvalite - bildtext

Här är mitt andrum och det som höjer mitt härliga liv några snäpp extra :) Det man ser är en bild tagen från kanten av Västergården, vår kryddträdgård. Älsklingen snickrade och målade staketet klart i veckan. Det är så vackert och rogivande! Framför är vår lilla hallonhäck som kämpar på. Blir ev bara få bär i år, men då kommer det desto mer nästa år när häcken vuxit till sig. Vi har ju faktiskt drivit upp den själva från sticklingar! Till vänster är det en jordremsa - det är potatislandet. Sattes för dryga veckan sen, så än lär det dröja innan man ser blasten komma upp. Tänk va gott att äta sin egenodlade potatis kokt i den egenodlade dillen :D Det är underbart nu när man lagar mat och använda sina egna kryddor. Färska och väldoftande. Höjer maten några dimensioner!

Livskvalite


helg :-D

Älsklingen skulle åkt på shoppingresa till Tyskland i natt/morse. Men blev framflyttat pga passkravet danskarna infört. Gjorde inte.mig nått :-) En extra myskväll tillsammans. Blev en trädgårdspysslar dag i minoformat. Rensat ogräs. Vattnat. I morse hade jag alla fyra att lämna. Gick såklart alldeles utmärkt :-) Tid, struktur och tålamod (inte nödvämdigtvis i den ordningen ) är det som behövs bara. Ikväll blir det nog mest att slappa :-)

Kurr kurr

Magen kurrar. Högt och länge. Chefen mässar och mässar. :-X

Harmoni


Längtar

Längtar hem! Inte till mitt eget kryp in, utan till Greenvalley. En oas i tillvaron :-D Det växer och utvecklas! Även blivit byggt fler lock och även byggt på pallkragarna. Snyggt och prydligt, mysigt och hemtrevligt. Ska förbi hos mamma och hämta lite växter. Vi har fått en hel del växter av hans mamma. Hon är ju så gullig och snäll :-) Önskar att jag kunde strosa i "min" trädgårdjämt. Även om det är lite bekvämt med lght i stan också :-) Förresten...när jag tänker efter...jag "bor" i stan 8 dagar i månaden även om jag är hem nästan varje dag. Har ju fiskar och en hamster att titta till :-)

Åska

Vaknade flertalet gånger i natt av ösregn och muller som varierade i styrka! Då var det skönt att ha en trygg och varm kropp att krypa intill! Sen är det ju lite mysfaktor mwd åska. Och jag jublar över att mina älskade växter får väta. :-D

Sola i Karlstad

Existerar inte! De gånger jag har varit här har det alltid regnat. Likaså idag! :-S :-(

min bebis

idag fyler min bebis 8 år. Vart tog tiden vägen?
Den här tiden för 8 år sen...då kändes livet som ett svart hål i helvetet :)
Och sen kom denna underbara varelse, denna lilla underbara människa som är min dotter!

Jag är så lycklig för att du finns! Älskar dig Hanna .<3

Samsung

Min mob är kass! Och mitt abonnemang är inte det bästa. Har länge funderat på ny mob. Vi satt och kika och jag fastnade för en Samsung Galaxy Mini :-) Tagit tag i mitt abonnemang, nu är det fixat. Frisurf och en fast summa. Samma som jag brukar betala ändå nästan. Och en överraskning... köpt mobilen åt mig! Så nu surfar jag fritt och väntar på nya telefonen :-D

Zzzz...

Trött! Vill ner i sängen igen! Vad hände med våra sköna tidiga kvällar när vi sov senast halv tio?! Undrade vi när vi såg att klockan var kvart i elva igår. Och lillstrumpan har drömt och vaknat ett otal ggr...så kaka på kaka...zzz...

Snö

Snöfall utanför fönstret! Vill krypa ner under täcket igen :-S

RSS 2.0