Midsommardagen

Behövde inte ha bråttom ut på landet. Barnen va fullt upptagna med annat än att längta efter mamma och vilja åka hem.
Så det fick bli att dra mig i sängen till 10 och sen en lång frukost. Åkte ut till lunchfikat :) Kaffe smakar så mycket godare på en farstutrappa på landet :)

Det här var mina barn upptagna med när jag kom:

Lilltösen och kusinen badar skumbad i bubbelbadkaret. Vattenbelysningen och radion på för "att känna det som på semester" och för att man kan "rocka loss" då :)
Skum hade de i överflöd. Med bubblet och jetstrålarna på så räckte ett par droppar badskum för att nästan hela ungarna skulle bli täckta :D


7.30 hade stor tösen gått upp med min svåger, för att gå ut till vedklyven. Hon skötte spakarna på klyven. Jag tyckte hon skulle vara försiktig. "Ingen fara. Här är säkrast för mig. Först la jag på klabbar, men så tog jag emot de klyvda istället. Tills moster tyckte det var bäst att jag skötte maskinen istället" Jaha...och va skulle jag säga om det när ajg kom 4 timmar senare?!
Så S bar klabbar, morfar såg till klyven och kastade på högen och stortös skötte maskinen.

Vad ska då en stackare som jag syssla med i solen?
Jag slog på kaffet. Och i väntan på att någon hade tid med att umgås med mig så gjorde jag det här...


Deras trapp är perfekt! Trivs nå så vansinnigt bra här ute på landet...
Eller som stortösen frågade: Mamma får jag flytta ut hit hela sommarlovet?
Efter att ha varit ute i 1.5 timme och ridit med grannens dotter.

Efter badet så engagerade sig lilltösen också i vedkapningen. Det kan engagera hur många som helst :) Förutseende nog så hade svågern köpt handskar till alla barnen. God tanke ;)




Inte lätt balansera klabbar... Tur det finns en massa envishet, vilja och styrka även i mindre töser ;)

Midsommar, underbart härliga midsommar :)

Blev en riktig fullträff i år!
Fick bonusdagar med tjejerna.
Enligt avtal ska de egentligen vara med sin pappa i år...men han hade lite annat för sig.Lyckligtvis för min del :D
Och jag fick en hel dag extra till...de åkte inte förrän i söndags på semesterledigt till sin pappa. Tre veckor blir de borta, är det avtalat iallafall.

I vanlig ordning så var det dans och fika på midsommaraftons eftermiddag.
I år behövde vi inte fundera över vädret. Det var varmt och soligt hela tiden. Senast det var det var -99 enligt en som kom ihåg. Förra året då fick vi springa in på logen för att eftermiddagsfika. Sen började hällregnet på kvällen. (Fast det var en mysig afton ändå -09)


Obligatorisk dans runt midsommarstången :)
(Och jo...dansar inte mina barn, så ser jag till att de gör de.Lite får man bjuda till en gång om året! )
Jag vill också att du noterar vännen i oranget ;)
Som klippt och skuren ur sällskapsresan! Senare på kvällen kunde man se honom stoltsera runt med en öl i den ena handen och kameran hängande kring halsen :)
(Förresten...vill gärna ha lite midsommarfoton av dig :) )

Medan de flesta manliga vuxna snabbade sig iväg för att se fotbollsmatchen vid fyra, så skulle naturligtvis alla barn bada. Br....va ju isgrader i vattnet. Iallafall inte mer än +22 grader.


Tog en stund innan de hade slängt sig i, men sen badade de länge och flera gånger. Både på midsommarafton och midsommardagen.






I år blev det också 5 kamp. Riktigtm kul att titta.
Va ett helt gäng md ungdomar med i år. Halva lokala fotbollslaget och deras respektive, typ. De såg ut som om de skulle på nån finare middag. va lite skojigt att se dem uppklädda till tänderna och sen kämpa  i grenarna. Vi övriga var ledigt klädda. Tjejerna hade dessutom finskor och korta, korta klänningar4. Kan ju meddela att de tre manliga domarna såg mer än nöjda ut över utsikten vid kräftgången och bollrullningen...kjolarna/klänningarna åkte högt upp och mer än visade vad tjejerna hade under. Spetsigt stringformat, typ ;)

Sen kurrade magarna och det var dags för grillningen. Jisses så gott det är med grillat och lite kallt att dricka en sommarkväll vid sjön!
Helt underbvart! Sång, skratt och en massa snack. Kan det bli bättre?

Och så dans på logen.
Ville bugga med H, men han ville inte...den fegisen ;) Hi hi hi... Jag buggar kanon bra. Vi dansar skitbra ihop. Vad spelar det för roll att vi dansar några gånger fast hans flickvän är med? Det är ju inte som att ha sex eller ens flörta med varandra. Vilket larv! Och det är väl ibngen som måste säga till henne att vi har haft en liten kort historia ihop, för hur länge sen som helst!! 6 år var ju inte igår direkt :S Larv!

Så det blev ingen bugg för mig. Eller jo med C. Men det är ju inte riktigt samma sak att föra nån som att bli förd av nån som dessutom gör det bra :)
Sen bev det mer att rocka loss på golvet och det gjorde vi med bravur!
Att dansa är så kul!

När mörkret sänkt sig så blev det att natta barnen. Sov som prinsessor i tältet. Ljuden och stämningen blir så mysig!
Tyvärr blev det ett allvarligt bnråk mellan ett av de yngre paren. En larvig svartsjuke grej, så de fick lämna stället. Helt rätt! Skrika, slåss och kasta grejer i ¨någon annans hus är ju inte okej. Det är det förresten väl aldrig!
Sen blev det de vanliga som kamperade vi elden. Det är så mysigt att se elden brinna, pilla ilite i den och prata strunt.
Jag och A retades lite. Det är kul att spela lite på att folk tror att vi har legat med varandra. Hi hi hi... En kille trodde att vi va ihop. Då svarade jag att "Nä, han har bara sett mig naken!" Och oj vad det blev reaktioner! Hi hi hi...skitlarvigt! (Detär svårt att INTE se varandra nakna när man delar en liten hytt och är på väg in och ut ur duschen/ byter om. Och vad gör väl det?!)
Och än värre...en viss herr B fick för sig att jag och herr E hade "nått för oss" när vi va i vedbon och lastade klabbar. För att det tog en viss tid. Jisses...sen när måste man svara till nån annan för varenda minut i sitt liv?! T o m så han skickade ett sms (till mig inte till herr E) och undrade vad herr Es sambo skulle tycka om det. Både ajg och herr E tyckte att han var larvig, herr E tog riktigt illa vid sig både över det herr B insinuerade och att han inte vågade ta det med herr E direkt, utan gick via mig.
Riktigt irriterad gick jag och pratade med honom. Jaha, då visar det sig att han har en masas problem han vill prata om. Men varför säger man inte det då? "Du jag skulle vilja dryfta en grej med dig....kan vi prata ostört?" Näää i stället så beter man sig skitskumt!
ja ja...inget att lägga ner energin på!

Som vanligt blev klockan sent...eller tidigt hur man nu väljer att se det... Tittade på klockan 04.45, då klev jag in i mitt tält.


Det här är taget 01.01 när mina små prinsessor hade somnat, helt ovaggade :)
När jag la mig var det ljust ute. Solen på väg upp och jag somnade så gott till fågelkvitter :D

Vaknade  vid 9 av att grannarna började plocka ner tälten. Det regnade lite häftigt i några minuter men vi blev inte blöta. Stor tösen hon var vaken sen länge. Kom och kikade om vi inte skulle äta frukost snart. Jorå... Och medan hon hämtade det vi skulle äta så rullade jag ihop våra sovsäckar. Sen fick jag väcka lilltösen. Ruskade henne lite och påpekade att det var bra om hon vaknade nu. Vi ska äta frukost och det regnar ute...måste rulla ihop sovsäcken. "Inte på mig" sa hon bara ocgh vände på sig.
Kaffe ur termos, kokt ägg och smörgås smakar ljuvligt i tält. Till det rogivande ljudet av regndroppar, med härliga nyvakna barn.

Sen blev det påtår inne hos den gästfria värdfamiljen. Och när ungdomarna piggnat till så tog de fram jordgubbar, glass och grädde. Kunde dagen starta bättre? tror inte det!
Lek, bad och stoj innehöll resten av dagen. Satt och njöt med vännerna i solskenet! Vi stannade till eftermiddagen när resterande skulle äta lunch. Så långt hade ju inte jag tänkt :)
Vi begav oss hemåt och det fick bli en avokadosallad för mig, hamburgare och pizza för tjejerna. En låååång skön dusch...
Sen sov vi igen lite sömn.
Blev bjuden på midsoomardagsfest ute på landet. Funkade bra. För tjejerna ville sova hos sin moster på landet.
Blev dock en nykter kväll för mig. Kaffe och vatten funkade bra. Tvådagars kändes överreklamerat. Även om jag inte mådde alls dåligt efter midsommarafton. Några glas 8.5 %-igt vin blir man ju inte direkt nå mer än lite glad av bara.

Nu är den intressanta killen upptagen iallafall. Fast riktigt, riktigt flörtig. Han och flickvännen var på samma fest. Eller i hennes värld är de ett par men i hans värld så träffas de bara. Hmm... En soppa jag gärna håller mig ifrån!
Blev två timmars bastubad.
Riktigt skönt, trots värmen.
Grabbarna bastade nakna. Mig gör det inget. Utan glasögon så ser jag ingenting....så ingen behöver känna sig generad. Jag hade lånad bikini. Värdninnan vill inte gärna att jag bastar naken. Har gjort det en gång och det ogillades skarpt! Och så är det....blir någon illa till mods får man ju anpassa sig!
Vid kl 3 körde jag hem den intressanta killen och hans flickvän....avböjde en sängfösare och körde hem en annan medpassagerare. Det var riktigt skönt att krypa ner i sängen och veta atrt jag skulle vara skönt pigg några timmar senare :)

Sommarsysslor :)

Sommaren kom verkligen med besked. Det var riktigt skönt att få ha stranden nästan för sig själv förra veckan. Mycket enklare att bara slappna av och försöka läsa nåt kapitel i nån bok och alternera med att lösa nått korsord. Lagom lätt att träna koncentrationen på.
Luften är sköönt varm, en aning småkyligt i skuggan docl. Och badvattnet...det får vänta på mig!
Jag kände bara på vattnet med tårna...räckte liksom... Men ungarna låg i blöt mest hela tiden.



Kvällarna har ju varit så varma också...så de känns ju både längre och ovilligt att gå in.
Det har blivit lååånga kvällspromenader med hunden och lite annat som vi httat på.
Bor ju nära en minigolfbana, så det är klart vi slinker in där.



Lilltös in action :)


Stortös i djupkoncentration vid putten :)

Ingen lust

Har ingen lust just nu att skriva nått, om nått.

Har just nu bara en skön flow i livet och njuter av den för fulla muggar.

Återkommer kanske ikväll eller imorgon.... Iallafall när det är svalare, finns mer tid och lust.

So long!

Trevlig midsommar!

Håller på att packar lite gott och nyttigt till midsommarfesten.
Det nyttiga består av vatten, tandborstar och badkläder :)
Det övriga är sådant vi ska njuta av i strupen och magen :)

Broholmen, i år igen. Har inet jättemånga traditioner. Men en av de jag har är att fira midsommar i Broholmen. Så trevligt!
Ett år har jag avviktit. Då åkte jag till Kos och två sköna veckor vid medelhavet, med vänner.

Blir att tälta i år. Hoppas ju på att det sköna vädret håller i sig.
Eller skönt....det är klibbigt som fan!

Försökte äta frukost vid halv tio....men inte speciellt hungrig när det redan är 25 grader ute och inne temperaturen ligger 1.5 grader högre :S

Hade förhoppning om en extra liten touch på den här "aftonen"....tyvärr får man ju inte alltid som man vill ;)

Har lagt kycklingen i marinad. Ska dammsuga barnenes rum...övriga palatset ser hyffsat ut nu.
Sen är det kransarna..jag är ju inte världens mest kreativa person (utom nr jag får betalt för det....jag har gjort många kransar i mitt liv..) när jag inte MÅSTE.
Ja ja...så länge de håller ihop och ser fina ut på :D

Pussar och kramar till världen

Klockan är 22.34...

...och ute tempen visar på 20 grader.
Det är helt otroligt skönt ute!

Ikväll har vi spelat minigolf...tar sin tid med en 5åring, 7 åring, 9 åring och inte att förglömma en halvtjurig 29,5 åring ;)
En rilig och mysig aktivitet, som alla kan vara med på. En hole-in -one är ju lika rolig om man är 7 år som när man är 33 år...även de bistra 7 e slaget känns densamma... :S

Sen tog vi en lång promenad i skogen. Vi har ju kommit på att vi har en kanonfin vandringsstig i skogsområdet alldeles bredvid. Perfekt avstånd och allt vi behöver. Och mer därtill=MYGG
Har plockat två famnar med blommor och grönt. Hoppas ha fått ihop till tre kransar som jag ska binda imorgon.
Det ska bli riktigt varmt imorgon, så jag tar inte allrafinaste klänningen. Blir så otymplig då.
Får bli något ljust och lätt i stället.
Och så mjukoverallen till kvällen :)
Förutom myggen hoppas jag att kvällen blir likadan imorgon som idag :) 

Frukost och sovmorgon

"Slapp" gå upp tidigt idag. Min stora tjej kom över till min säng i natt, så hunden väckte henne :)
Slumrade så rart en timme extra. Då basunerade den yngsta ut att hon gjort frukost. Det var som en hotellbuffe...grönsaker, smör, flingor, mjölk, yoghurt, makrill, ost, leverpastej, olika hårtbröd, olika mjukt bröd, ProViva, chokladpulver, te... Något för oss alla.
Även nattgästen blev nöjd och mätt.

Ungarna lekte ute....över 20 grader när klockan var tio... så jag skulle snabba mig en sväng till affären. Skulle bara ha lite grann inför den stundande grillningen. Men Hmm... Inte bara jag som hade i tanken att det nog inte var så mycket folk på affärerna denna tid. Jag premiärparkerade på en, för mig, ny del av parkeringsområdet. Med inkl promenad till affären!

Äter folk verkligen allt det där som de lägger som berg i sina vagnar?
Buffe tanken får en orimlig bismak som inte smakar bra vid tanken!

Min lilla korg kändes futtig. Jag köpte en liten burk skärgårdssill, ett mindre paket rökt lax, ett 6-pack ägg, en liter mjölk, en liter ProViva, en mindre gurka, fyra tomater, ett kilo färskpotatis, en liten purjo, 500 gr köttfärs, ett hotdogs paket, en liter Hallonkräm, ett paket mjuka tunnbröd, 900 gr kycklingfile, en mindre påse lösgodis och en liter dricka (jodå...mina barn får också dricka dricka ibland!). Jag kommer att få mat över. Trots att jag ska ha med b¨åde det ena och det andra till midsommarfesten och det ska vara till dagen efter också.
Dessutom räcker det här till mig och två barn som äter som hästar och en nattgäst samt blir mat som räcker hela helgen.

Förresten så är ajg numera tältägare också. Och innehavare av två sovsäckar. jag skulle låna min svågers tält. Men va sjutton....dottern ska ju ha tält när hon åker på läger nästa vecka. Och nått att sova i.
Men jag köpte ett rymligt tvåmannatält. Händer ju inte sååå ofta att vi tältar. Så det får räcka. Och så har vi militärens vintersovtäcken att ligga på och jag i. Vi lär ju inet frysa och det är inte knöligt att ha med sig.

Jag känner mig redo för midsommar nu.

Visslingar..

Väcktes redan vid 7. En okristnelig tid!
Vad är det med ungar nuförtiden? Kan de inte gå upp som vanligt mitt i natten?

Halv åtta gav jag upp..hunden va tydligen kissnödig "på riktigt", inget den bara inbillade sig för att jäklas med mig  :S

Slängde på mig collagetröja, kjol och löparskorna. Orkade inte dra borsten i håret, även om det såg ut som att jag hade k****ruffs!

Huset bredvid mitt får nytt tak. Så det klänger en hel del byggkillar omkring på ställningar och taket.
Och bäst som jag strosar förbi där så börjar det visslas. Först fattade jag inte, förrän kommentarer om "sällskap på promenaden", "sällskap till skogen" slängdes iväg.
Busvisslningar, kommentarer om snygga ben, etc kan ju få vems morgon som helst att börja bra ;)

Geniknölarna

Varit på ännu ett samtalsbesök idag. Inte givande :S
Hur länge ska man prata om hur man känner det? Utan att det sker något konstruktivt med det!!

"Hur känns det?"

Hmm...
Skulle snabbshoppa lite till stranden. En hel massa hysteriska människor som proppade vagnarna fulla med varor. Äter folk verkligen allt det där under midsommar?
Äckligt!

Och värre blir det säkert!

Frukt, mjölk, kanelsnäckor och en korsordstidning...hur svårt kan det vara?
Att köpa korsordstidningen va inte det enklaste...
Blev tvungen att köpa ett Aftonblad/ Expressen för att få tillgång till deras bilaga. *suck*
Av två onda ting fick det bli Aftonbladet.

Har pimplat MASSOR av vatten. Ätit en hel massa vattenmelon och sippat två koppar kaffe.
Och försökt gnugga geniknölarna... Sportkorsordet var ingen hit :S
Var har Tomas Johansson egentligen haft sina klubbtillhörigheter?
T hade ingen aning... P hjälpte mig med Haparanda.

Och såå varmt överallt!
På gymmet idag hade jag ett kanon pass. Men faan va varmt det var. Varför inte ha solskärmar eller något annat solskydd när man har panoramafönster?
3 km löpning och sen gick jag igenom överkroppen. Hur skönt som helst.

Nackdel med hund

...är när ens morgonpigga barn sover länge och hunden envisas med att vilja gå ut klockan 7 för en morgonpink.
Jag lyckades förhala det till 7.30 i hopp om att dottern skulle vakna. Insåg sen att nix....idag var tydligen en igensovar dag. (Med andra ord kunde jag nog fått sova till halv tio innan frukostdags)
Så före 0735 var jag ute på en promenad med hunden. Det är grymt varmt ute, så för den sakens skull var det riktigt skönt. Jag hade i ofs lite för mycket på mig, collagetröja och halvlånga brallor. Morgonruffs i håret och oborstade tänder...och femton minuter senare så har jag lagt en rask promenad på morgonen bakom mig.

Man hinner ju en del när huset sover och man själv har piggnat till. Har delat upp en 8 kg vattenmelon i mindre delar och förberett en del för att tas med till stranden, gjort barnen lediga hela sommaren (nytt fritidsschema), läst aftonbladet två ggr, gjort te, matat hunden. 
Nu kom min stora dotter upp. Så nu ska det bli lite morgonmys i soffan. 

Ni har säkert redan hört den...

..., min nya favoritgrupp - Lady Antebellum och deras CD "Need you now".
Jag hörde dem på CMA första gången, men sen kom jag inte ihåg vad de hette.
Iallafall....
Till min förtjusning så har de nu börjat spela dem på radion. Låten "Need you now" är grym!

Jag hade tänkt lägga upp en länk till youtube på vidoen här, men får inte klippet att funka. Så det får bli ett vanligt hederligt klipp. Klicka på Lady Antebellum så kommer du till youtube och deras låt "Need you now".

Låten handlar om den där lusten man kan få att ringa "nån" vid ett på natten när man känner att "jag behöver dig!" Även om man bestämt att man inte ska.

Refrängen på låten går:
"It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now
Said I wouldn't call but I've lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now"

Alla har vi väl någon sån person, som man tänker på och vill ha/behöver fast man bestämt sig för att det inte är så ;)


Fördel med hund

Hämtade hem hunden på eftermiddagen. Börjar bli en vana. Antar att det slutar med att vi är med hund, även om jag stretar emot! Kan ju hoppas att vägen dit är en bit iallafall ;)

Jag håller med om att det finns fördelar med att ha hund.
Någon som dyrkar marken man går på, väntar på en hemma och blir lika lycklig varje gång de ser en ;)
Och så de sköna promenaderna.
Jag tycker att det är trist att promenera, om det inte är i sällskap med nån, men med hund är det kanon trevligt!

Yngsta dottern frågade vid kvällsmaten om vi inte kunde ta en långpromenad tillsammans allihop, i skogen. Och det är en sån oemotståndlig kväll så det var inte svårt att göra henne till viljes.

Det blev en skön sväng, både till och i skogen. Finns mycket att se, prata om och upptäcka efter vägen.

Det är ett härligt sätt att umgås och det blir väldigt fina samtal.



Dotter med hund, på "bergsbestigning".

Vi gick hemifrån kvart i nio på kvällen, var hemma strax efter kl tio. Ljus och behaglig sommarkväll. Det är sommarsolståndet just ikväll och det märks.
En fantastisk kväll!


Vackert...

Va med på sommaravslutningen med mina kollegor.
En första kontakt med arbetskollegorna efter min sjukskrivning, en positiv sådan. Nervös men positiv.
Och kan det annat bli.

Guidad visning av Strömsholms vackra lustslott!
Och sen gräddtårta ute i solsken och gröngräset.



Den vackra omgivningen, som både inspirerar och ger lugn. Det är så otroligt vackert här!





Inte blir det sämra av de vackra djur som strövar i hagarna som omger slottsparken :)


Det man inte gjorde igår får man göra idag

Planen med 6 km höll inte igår.

Blev ut på landet, bus, Beck-film och lite snacks.
Rätt skönt det med.

Men vad mycket ljud man hör i ett "främmande" hus när man inte kan sova.
Ville inte vara oartig och somna bums igår, så jag tog inte med nån tablett att somna med. Tji fick jag. M somnade ju genast...va skittrött...

Så jag låg och filosofera ett rba tag.
I gengäld fick jag sova tv å timmar längre i morse. Jag klev upp kvart i nio. För då lät det som ett gäng elefanter i trappen :S

Den ena ungen är hos kompis och den andra på badstranden... Så jag fick tid "över" för gårdagens planering. Tungt gick det. Glömde astmasprejen.... Så löpning är tveksamt att kalla det, snarare jogging. Men 6 km senare så känns det hyffsat och jäkligt skönt. 30 min är jag nöjd med.
Gassande sol, inget vättskebälte, ingen uppvärmning och ingen astmasprej...
He he he....inte optimalt, men ibland kan man inte ägna detaljerna så stort utrymme utan hoppas på att helgeten blir bra ;)

Har en ny favoritgrupp. Och tappade praecis bort namnet på dem. Hmm...
Och på låten jag skulle säga var så bra.

Spelas just nu på MixMegapol. Lady A....någonting... Countrygrupp.

Ja ja....
Nu ska jag svira upp håret på nått sätt.
Är med bjuden till Strömsholms slott med kollegiet.

Vädret är ju strålande. Så jag hoppas på en skön eftermiddag.

Frukost i det gröna

Att vakna av fågelkvitter, barnröster och doft av nykokt kaffe kan göra vem som helst på gott humör! Att sen kunna inta frukosten på farstutrappen, i solskenet och pilla i gruset med tårna...
Det är en skön energi injektion :-D

Ungarna gick upp redan vid halv sju och var ut och lekte. Snabbt in för frukost och så ut igen. Nu är de iväg på äventyr nånstans i naturen.

En sån här morgon förstår jag varför folk älskar att bo på landet!

Min frukostutsikt:


Pillar med tårna i gruset....mysigt..


Vädret följer inte min planering!

Planen är 6 km löpning idag. I skogen. Men...regnet öser ner! Och jag ogillar skarpt att springa i regn och kyla :-( Efter en lång sovmorgon så blev det tvätt och städning...skönt att få börja nästa nya vecka med lite fräschhet. Men...det gör att min planering ser ut att gå i stöpet :'( I och för sig är ju vila bra, får trösta mig med det :-) Än finns ju tid för planeringen... Regnet det bara öser ner... :-S

Tankat mitt ego

75 min på gymmet idag, va riktigt skönt! Gav bra känsla, hade kunnat träna längre men hade inte tid. Va ju ett bröllop att passa ;)

Ibland blir man ju bara så nöjd med sig själv och då är det skönt att tanka egot.
Så det gjorde jag.
Måste ju kolla så att beachformen duger ;)

Och det gjorde den! ;)

Det är riktigt skönt att tanka egot då och då...
Och det är inte hur som helst det kan göras ;)

Imorgon är planen 6 km löpning. Min träningskompis kan tyvärr inte följa med. Jobb kom i mellan :(
Så jag får ta det utan att agera hare :)

Det är alltid så att jag springer först. Efter ett par km så springer vi i hennes fart, sen blir det i min takt. När jag är klar så vänder jag och joggar tillbaka mot henne. Brukar bli en extra kilometer för mig på det sättet :)


Kärlek

Bröllop har tillägnats hela denna dag!

Så otroligt vackert brudpar och cermoni. Mina tårar trillade när de sa Ja.

Varit hos mamma och pappa och sett på vigseln och ätit "bröllopsmiddag" (= pizza) och så blev det "bröllopstårta" (= rabarberpaj the american way).

Nu är jag nedkrupen i soffan och tittar på bröllopsmiddagen och väntar på att få se tårtan :)

Förresten vilken otroligt vacker klänning bruden bär! Jisses...wow!

Det är verkligen kärlek i luften :)

Lördag= sovmorgon

Blev en rejäl sovmorgon idag. Till halv tio. Riktigt skönt! :)
Väckning av dottern...som frågade om en pryl som ev skulle finnas i hennes rum någonstans eller på skrivbordet. Hmm...
Visade sig att den var där jag visste att den var....hos hennes pappa.
Nog är jag förvirrad och glömsk, men nån koll har jag :)

Jag ska snart ta en sväng på gymmet. Sen blir det bröllop.

Jag ser fram emot att få se när Victoria och Daniel får säga ja till varandra i eftermiddag!

Lagar..

...med hårda straff borde det finnas mot försäljare som ringer 8.35 på morgonen!
Hade betämt mig för att sova länge och njuta av morgonen...jo det gick ju bra! :S

Tursamt nog fick jag lite härligt sällskap vid 11, som förgyllde tillvaron lite.

Fredag, fredag... Ikväll blir det tacobuffe hos vännen. Ska firas födelsedag.
Vinranka till honom och trädgårdsprylar och lite alltmöjligt att så, till henne.

Löprunda vid 22 rekommenderas en kväll som denna!

Blev vänligt överbjuden på en kaffe av svågern idag. Jag va redan i Mtorp, så absolut kunde jag ta svängen för bi dem.
Och även om några timmar spenderats vid sjön på eftermiddagen så var jag varken trött eller trött.

Och jo förresten....när ajg ändå kom över....kunde jag klippa ner deras häck då?

Jadå...mot kvällsmat! Jag är inte så svårbjuden - varken när det gäller mat eller aktivitet ;)

Kan rekommendera trädgårdsarbete som mental avslappning!
Det är dessutom rätt befriande att få härja fritt eller gå lös på något med röjsåg!
He he he he...

Träningskompisen ville ut och röra på sig. Så vid 22 tiden stack vi ut i löparspåret. Fick bli 2 km promenade och 6 km löpning. Börjar få in flytet i stegen igen. Lätt och skönt flöt det på.
har inte tagit tid på ett tag. Kanske dags göra det snart.
Inga problem med benhinnorna heller. Vi springer ganska varierat just nu. Korta och längre sträckor. Och olika underlag och terräng nästan varje gång.

Grymt sugen på en stor skål med mjök och Albrand! Då är mjölken slut :(
Fick bli tre Husman med kaviar istället.
inte riktigt detsamma men gott, gott!

Tyvärr innebär detta att dagen får börja med ett besök på affären imorgon. Annars kan jag ju inte äta frukost! :S


En dejt :)

Va i väg på en fika-"dejt" idag. Riktigt trevligt! Iallafall hade jag det.
Tog en fika på hans altan. Bor jättemysigt.
Enkelt att prata och vi bubblade om allt möjligt.
Skulle göra om fikan bestämde vi.

Trevligt - om inte annat, så en ny trevlig bekantskap/kompis är alltid välkommet! :)


2 h 7 min

Igår skulle en löprunda ha gjorts. Men blev inställd.
Resonerade ett tag med mig själv, men kom inte ut i spåret. Och gymmet har de knäppa tiderna igen...så det funkade inte heller.

Tog mig i kragen och slog på teven. Fram med min Stepper. På med sportbh och joggingskorna.

Först såg jag Bones och sen det sista avsnittet på Greys! (Fy fasiken vilket bra avsnitt föresten!) Och i reklampauserna och för att hålla koll på tiden så växlade jag över till fotbollsmatchen.

Hade först inte en tanke på att stå mer än en halvtimme drygt.

Efter en timme la jag till en del hantelövningar. Mycket effektivt både för styrka, koordination och balansen. Varierade också motståndet i stegen.
Och när jag stått i över 90 minuter så tnkte ajg att va faan....har jag stått så här länge kan jag stå liiite till.

När 120 minuter passerats var det trögt....men jag tänkte att jag SKA stå längre. Och efter 5 minuter till så segade det verkligen i knäna, vaderna och i låren....men jag ville stå en ojämn tid...så det fick bli 2 h och 7 minuter!  127 minuter :D

Så jäkla nöjd med mig själv!

Beachdebuten avklarad



Vackert eller hur?

Här tillbringade jag min sköna onsdag.
Inte på den bästa solvänligaste tiden....från 11-16 :S
Men med solskyddsfaktor kommer man ju undan lite :)

Det var kanonskönt!
Iallafall på filten på stranden där jag låg.
Ungarna badade som tokiga i det isbergskalla vattnet! Brr...

Tonfisksallad smakar sååå gott på stranden!
Och efter några timmars badande fick barnen en kaka och en bulle till fika.
Själv så läskade jag mig med syrrans citronvatten och så kaffe. Ack va kaffe smakar gott på stranden!

En rastlös tisdags kväll

Efter en riktigt jobbig dag....jag var grymt mentalt trött. Hade fått ett tråkigt besked och va helt enkelt inte alls på banan....sov i fleras timmar på eftermiddagen... Så blev jag enormt rastlös på kvällen. Det va kanonskönt ute. Härlig luft och en mysig temperatur.

Vovven behövde luftas och jag behövde luftas. Och barnen va inte sena att hänga på.
Så vi tog en långpromenad med hunden och hamnade i Klätter-lekparken. Ett jättestort när som faktiskt är riktigt kul att leka i. Vi brukar ha en massa tävlingar, på tid eller efter svårighet, när vi är där.

Jag tog en massa kort på barnen när de gjorde konster med hunden och visade upp trix de lärt henne. Sen tvlade jag och min yngsta. Jag är ju aldrig med på några kort, så jag tyckte att hon skulle föreviga att jag också va där.

Hon älskar att fotografera....så det gjorde hon gärna. Hon tog massor av kort.

Nedan syns de bästa....




Det ser mest ut som jag har gigantiska ben. Det lilla grå-vita är hunden och den andra lilla figuren är min äldsta dotter.



Och så närbilden....så att det VERKLIGEN syns att det är du! som hon sa.

Hmmm....jo...
Jag behövde ha varit där för att ens känna igen mig själv på bilderna ;)

Testing, testing...


Vad är en Trekker?
Jag hänger inte med i svängarna vad gäller slang, uttryck och annat....
Jag är tydligen en Trekker, iallafall enligt iForms träningsforms test. Den gick ut på att genom att svara på frågor genom att göra ett val utifrån fem olika påståenden, så skulle det leda till att jag får veta vilken typ av träning som passar just mig.

Det stämmer rätt bra...det är väl landsvägscyklingen jag ställer mig direkt tvekande till. Och det för att jag får så grymt ont i smulan av att skava på sadeln för länge!

Mitt testresultat, allt enligt iForm.se:

Trekker - oberoende och disciplin

Teknik skrämmer inte en trekker - hela tiden hårt och monotont arbete.

Dessutom är du oberoende och ställer höga krav på dig själv.

Personlighet: Du är pålitlig och insiktsfull. Logisk och detaljorienterad som du är, trivs du bäst i en välstrukturerad arbetsmiljö där du alltid utför dina arbetsuppgifter med största omsorg.

Fitness: Trekkern föredrar den frihet det innebär att träna ensam
framför lagsportens sociala sida. Du har stor självdisciplin och kräver många timmars träning av dig själv. För att komma i god form ska du göra långa cykelturer, helst i uppförslut. Om du ska styrketräna krävs fasta program inom t ex bodybuilding så att du hela tiden kan följa din utveckling, dina framsteg och resultat. Vad angår smidighet trivs du bäst med övningar hemma på golvet.

Peak: Trekkern är en verklig nattuggla och har därför också sin energihöjdpunkt sent på kvällen. Du kan lika gärna strunta i att försöka komma upp på morgonen för att löpträna. Försök i stället planera in dina träningspass på kvällen när det inte är smockfullt på gymmet.

Träningsmöjligheter
KONDITION: Karate, landsvägscykling, långdistanslöpning, simning
STYRKA: Viktträning i gym eller hemma
SMIDIGHET: Stretchövningar, yoga, pilates - kan göras hemma


Dubbelt så eggande

Jag tycker om ägg. Eller älskar det är nog ett bättre ord. Gör av med ungefär en karta i veckan :)
Ägg är standard i min frukost. Och omelett är ju så ott och kan göras i alla varianter!

Mina barn älskar också ägg. Den ena vill ha kokt ägg och den andra vill ha stekt.

Gjorde stekt ägg till frukost i söndags.
Och fick en lite lustig överraskning...har aldrig fått det förut :)
Det ser rätt kul ut. Såg rätt roligt ut som stekt också. Som ufo-ögon typ :)



min trädgård :)



Jordgubbar smakar ljuvligt! Speciellt de man odlat själv :)


Berg- och dalbanan tog en lite för djup dykning..

Hade rehabmöte med min chef och doktorn i måndags. Konstaterades mest att det inte fanns något att säga. Jag känner mig som ett rakt snöre och det har inte hänt just något.
Efteråt så hade jag träff med bara läkaren. Lite justeringar i medicinen gjordes. Förhoppningsvis ska jag inte vara lika trött, ändå kunna somna och om några veckor ska mitt avtrubbade jag vara mindre avtrubbat.
Han är lite rolig min doktor. Han är väldigt konkret och pratar i bilder.

Så här förklarade han exempelvis min sjukdomsbild och medicinens verkan:

"Plötsligt blir du fattig. Behöver göra en budgetbesparing. Första och andra månaden blir du fattigare och sen vänder det. Du måste fortfarande jobba för lönen. Men budgetåtstramningen (medicinen) gör att du reglerar utgifterna med dina inkomster."
"Alltså det är som att du står i ett träsk. Men det är ju ingen helikopter som kom och plockade upp dig från fastlandet och släppte av dig där.  Du traskade på dit själv. Och det är samma nu. Det kommer ingen  helikopter och plockar upp dig och släpper av dig på fast mark och så är allt bra och frid och fröjd. Nånting får du göra själv och de är traskandet. Det är bara att börja gå. Men serotonin-bristen gör att du bara står och stampar i träsket. Medicinen gör att du sparar på serotoninet, vänder dig åt rätt håll och ger dig själv lagom serotonin nivåer för att du ska traska tillbaka till den fasta marken igen. Är du med?"

Jag såg mig själv som djungel-George när han slår i ett träd med lianen.... Jag är Grekland och medicinen är EUs sparkrav...
Och vissa biverkningar kring medicineringen förklarade han så här:
"- Du kan komma att märka att medicinen påverkar sexlusten. Alltså att du får svårare att tända och det tar längre tid att gå.
- Ja men det drabbar ingen direkt, för jag är ju singel.
- Ja men ser du det är inga problem. Du behöver bara stimulera dig lite mera så ska du se att det löser sig!"
Sexualupplyst av doktorn, som 33 åring...!

På kvällen hade dottern friidrottstävling. Så kul! En del regn, men sen sprack det upp!
Man ska göra sitt bästa och inte ge upp - är min filosofi. Liksom inte känna efter så mycket.

Dottern haltar lite efter uppvärmningen... Knät gör ont.  En lagförälder har en alvedon, som hon får. Det är ändå boll före 300 m loppet.
I boll blir det nytt personligt rekord :) Bravo!
Vid 300 m så ömmar knät rejält.
Jag säger åt henne:
Ingen ide att känna efter. Du tittar rakt fram. Springer hela vägen, stanna inte! Och så gör du ditt bästa. Du kan och du ska!

(He he he he...rena rama fotbollsföräldern...)

Och hon gjorde! Hade det inte varit för en planeringsmiss....hon har aldrig haft problemet förut...så hade hon gjort sitt livs lopp. Men hörapparaten på vänster sida, ville lossna hela tiden. Så hon försökte springa och sätta det rätt samtidigt. Det blev ändå bättre och snabbare än hon gjort tidigare!
En av ledarna kom på den snillrika ideen att vi ska tejpa öronen vid tävling och träning. Som man gör med örhängen.
Då löste vi det till nästa gång.

Hade det inte varit för att deras pappa var med och envisades med att vara riktigt spydig hela tiden..så hade kvällen varit kanon. Jag pratade minimalt med honom. Till slut höll jag på att få nog. Jag kan ta mycket, har en mycket lång stubin....men med vissa, nja...
Min mamma sa till slut till honom att lägga ner spydigheterna och börja försöka vara lite trevlig...
Ja ja...det är bara ett spel för galleriet, han kommer inte oka hålla i det...gäller bara att ag ska ha tålamodet kvar tills han ger sig...

Min lördag...

Illamåendet och den total dämpade känslan verkade över. Iallafall bättre. Mer en känsla av att vara ett rakt streck. Kändes bra att få kiomma iväg idag.

Opponering i Uppsala...det verkar vara en konst för sig. Känns skönt ha det långt framför mig!

Hade lite bråttom därifrån så det var endast en riktigt intensiv snabbis i Usala denna gång :)
Hade en tanke om helt andra fröjder...det blir ju inte alltid som man tänkt sig...
För att muntra upp mig lite ytterliggare så hade jag lite spännande äventyr för mig på vägen till Gävle..for fram nöjd och mycket tillfreds... E4an kan dock kännas oändligt lång och trist....skönt med lite annat huvudbry då ;)

Nåja...dagens äventyr hade målsiktet inställt på Ockelbo.
En kanontrevlig dag och kväll!
Jubileumsmatch och sen grillfest.


De vita är Ockelbo.
Spelarna är
- Borislav Djordjic
- Nikolaidis Panagiotis
- Richard Eriksson
- Mathias Engman
- Pelle Lundström
- Johan Stark
- Lars Holst
- Ronny Svahn
- Mattias Sahlström
- Martin Persson
- Edvin Jonsson

De mötte Sundsvall Dragons.
Det var en grym stämning i hallen!

Grillfesten anordnades av arrangören för jubileet. Tyvärr så öste regnet ner....la ju en del sordi på stämningen. lite halvkyligt i ett stort event-tält. Men trevligt!
En lagom rolig person, B, blev överförtjust i mig. Speciellt som det visade sig att vi hade en gemensam nämnare...någon vi båda kände. "Jag är materialare jag! Jag känner han" Mmm.... Jag blev fotad och vet inte om jag ska bli smickrad eller inte över att jag just nu är någons skärmsläckare på mobilen ;) Fick nackmassage och kramar också. Ja ja... Och snacka kunde han....så öronen nästan trilade av..

På vägen hem skulle jag ha med tre grabbar, som skulle på basketläger. Ja absolut, ina problem...säger jag. Kan ju säga att det var tur vi var två följe bilar.
Tre stycken 2-meters grabbar på typ 90-100 kg och så jag och mina långa ben...i min Renault Clio.
Ehhh....det slutade med två grabbar. Som vek ihop sig för att kunna få plats. De satt på snedden ha ha ha... Redan i Sandviken började den ena stackaren få stel nacke... Och då bestämde sig min följeslagare för att ta en "bättre och närmare väg" hem. Jooo....visst... 6 mil längre hemresa... Men de var så tålmodiga så. Och så fick de veckla ut sig när de försökte ta sig ur sen.
Jag hoppas att de hade ett lyckat läger :)

Å sen så vill jag sjunga att sommaren är skön...

...och träden är så fina och marken är så grön...tra la la...

Och så tycker jag att tvätt som hänger ute doftar ljuvligt gott! 

uppfriskande..

med en promenad på morgonen!
Kanske inte är så dumt att ha hund ändå? :)
En skön anledning som drar ut en på morgonen. Rask och uppfriskande promenad på morgonkvisten öppnar för en bra start på dagen.

Något stela lår efter löpturen igår (vilken var helt underbar! flöt fram utan ansträgning eller smärta, som "förr". loved it :P) så det va skönt gå igång kroppen.

öppnade balkongdörren, strömmade in klar och frisk luft. Blev lite svettig av min morgon "walk", så det blev att krypa upp naken i soffan och mumsa rostat fullkornsbröd överbelamrad med tomater och paprika och en stor kopp te medan jag läste om ett av Dirk Pitts tidiga äventyr. Han ska rädda inkaguldet den här gången :)
Jag älskar frukost!

Ska strax iväg till Mtorp. Blir att rensa upp i rabatter och klippa ner två häckar. Har bikinin på denna gång, så nån solgnutta ska väl huden få känna. min kropp är snart randig av alla konstiga solmärken jag har. Alla möjliga på armar, axlar, bröst och ryggen och så mina "snygga" vader inte att förglömma!

Först hämta mina solstrålar. Jag har bonustid med dem två dagar framåt :)

Summering mån

Friidrottstävling

Långpromenad med vovven

Kel med vovven

6.5 underbara km, på frasig väg

Skönt tillfreds

Ost och kex


En jobbig start, blev en skön dag, som blev jävligt irriterande, som blev skön avslut :)

Lördag..

Jag lyckas alltid få till allt på en och samma dag :)

Det är grillkalas för min systerson imorgon. Det hoppar jag över. Familjen representeras av mina barn.

Jag far till Uppsala och ska beskåda en opponering. Ska bli skönt att komma iväg och att få ett lärtillfälle. Jag behöver inte göra något annat än att se och lära. Skulle gått upp med min D-uppsats, men livet kom mellan. Så kan det vara. Jag suger lite på den karamellen en tag till!

Därefter går kosan mot vännen i Gävle, för att senare sluta i Ockelbo!

Ockelbos ligalag har uppstått för en vecka med deras "gamla" ligaspelare, ledare och förening. Det blir en match mot Sundsvall Dragons. Ska bli skitskoj!
Det är slut på biljetter till matchen så det lär bli ett härligt tryck i hallen!

Efter matchen är jag bjuden på Ockelbos grillfest. Ska bli riktigt trevligt ;)

:*

Stämning...

Grym stämning i luften!
Studenten....en speciell dag!
Så grym känsla.
Ryser vid tanken.

Snacka om att man kände sig vuxen, redo för äventyr och livet.

Dags att svida om för brorsans student.

Synd på vädret.
Har ösregnat. hoppas på uppehåll de närmaste tre timmarna iallafall.

Åren går verkligen fort!

Imorgon, idag om man ser till tiden på dygnet, så tar min lillebror studenten! Helt otroligt vad fort det gått :)

Min lilla skrutt blir stor, förhoppningsvis inte så mycket längre men några kilo tyngre, och ska ut i arbetslivet!
Jag var 13 år när han föddes.
Den fulaste bebis jag någonsin sett. Iallafall som nyfödd!
Men sen, ack vilken sötnos han blev. Ständigt leende och glad. OCh en riktig liten gummitarzan! Jag har räddat livet på honom en gång, han höll på att drunkna när han var ca 3 år. "Ga" var typ det enda han behövde lära sig säga i början....det inrymde allt :)  Speciellt glass...han kan fortfarande smälla i sig hur mycket glass som helst. Och juice...jisses!
Och en riktig Casanova är han! Nya tjejer jämt och ständigt, från när och fjärran!

Lång och mager, ständigt leende, generös, omtänksam och världens snällaste (och bekvämaste) kille!

Imrogon ska han firas med champange, paket, blommor och massa god mat :P

Först blir det plakat och blommor sen ska vi titta när de åker runt på vagn och stojar.

Min bror ska bli Glasmästare när han blir stor!

Grattis Micke till studenten!
BP3 100611

Skönt...

Inget bad och lek...så vi for hem och bytte till skönare skor. Sen ut på promenad. Va de begav sig så gick vi till mina föräldrar. En bra bit, skön luft och ett skönt humör.

På vägen hem såg vi det här:


Visst är det en vacker solnedgång?!  :)

Otrevligt...

Mot kvällningne ville mina tjejer känna på badvattnet. Okidoki. Tog med oss hunden. Finns ju hundbad så dottern såg chansen att få lejka ordentligt och göra "trix". (Skönt med den ungdomiga optimismen...tiken är strax över 7 år, totalt ouppfostrad...men hoppet lever ;)  )
Vi hinner lagomt komma ner till badet. Lägga ut filten. Konstatera att det var huttrigt i vattnet. Då dyker det upp tre personer och två stora hundar. Den äldre dricker och är påtagligt berusad. De andra två, där jag förutsätter att en var körbar då de kom i bil, hade inte ett rätt innanför pannbenet - av min helt objektiva bedömning av utseendet, klädsel och beteende.

De kan knappt hålla hundarna då de är kopplade.
Vi stannar kvar en stund, då de är en bra bit bort, men skata så närmar de sig. Och hundarna gör utfall mot vår hund. Min ybngsta blir rädd och vi beslutar oss för att packa ihop och åka. När vi kommit 25 meter bort och nästan är vid bilen då kopplar de lös båda hundarna. Hur vettigt är det?
De kan inte hålla hundarna när de är kopplade...ändå släpper de dem... *suck över världens idioter*


Wii

Efter en seg (jo, jag tycker det fast det är mina barns avslutning) timme på barnens skola, för att beskåda avslutningen så är jag nu hemma hos min kära syster.
Jag är mätt i magen efter ett Schnitzel-meal från Sibylla. Jag ville ha thai eller kinamat, men blev nedröstad. Hmm...men Sibylla är gott :)
Hellre det än McDonalds!

Vi har Wii turnering ikväll. Ojämna par, så jag får vänta på min tur.

Ska fixa ost-och kexbricka.
Blir en härlig myskväll ikväll!

Lite hyggligt iallafall...

har äntligen rört lite på mig idag - utan att få en gigant hostattack!
Blev en timme på gymmet. Lugn och harmonisk träning. Bröst, axlar, mage och så 15 min på crosstrainer. Riktigt, riktigt skönt.
Har dessutom promenerat idag. Hittills är jag uppe 9459 steg. Det måste väl iallafall anses som att jag rört hyggligt på mig :)
Tack M för att du drog iväg med mig i morse!

Nu ska jag dansa naken med snabeldraken.

Hämta barn, köpa presenter till den finaste killen i världen, köpa "fröken-blommor" och så ´fixa middag.
Det är dags för skolavslutning ikväll!
Håller tummarna för att vädret håller i sig...inget regn önskas.

Sen blir det Wii kväll hos syster och ost-och-kex knytis :)
Hon shoppade Wii igår och har tjuvtränat på sportgrenarna den rackarn!

Gissar att det blir både bowling-, golf- och tennisturnering :)

Det var tider det ;)

Idag för 17 år sen gick jag ur 9an.
Så vid det här laget var jag en aning myggbiten...vi tältade som "avslutning". Och den kvällen hånglade jag en hel del...he he he...

Varför jag minns det? Alltså datumet.
Jag fick en vacker medaljong av mamma och pappa med mitt namn och datumet ingraverat.

3.7 hade jag i betyg. En aning mediokert I know! Men jag hade ingen studielust och hade det för lätt för mig, så jag behövde inte anstränga mig heller utan kunde "glida" med... Då blev det inte bättre heller :)
Blev ju nått av mig ändå :)

Ett jäkligt roligt sommarlov hade jag! Riktigt roliga tider kom framöver ;)
Jag, Johanna och Li...livet lekte...oj oj oj...
Å lite strul med Martin...
Och så Magnus....mums... Och han fortsatte vara lika läcker ju äldre vi blev...och lika go!

Skolresa som gick till Rhodos! Dagarna efter skolan slutat. Ha ha ha....vilken vecka. Grymt!
Det var mitt under gulfkriget. Så dagen efter att vi anlände så gick det iland en hel massa amerikanske marinsoldater och sjömän. Det låg tre stora hangarfartyg utanför hamnen. De hade inte varit i land på nån månad, så det blev en hel del festande :)
Och så beachen...
Va ju som ett smörgåsbord! 
En massa läckra grymt vältränade grabbar som slappade, spände på sig, etc...
Bara att njuta...

Så blir det ;)

Tittar på Cougar Town.
Är ju hur kul som helst!

Det är så jag kommer att vara när jag är 40 :D
Snygg, sexig, kaxig och bara så levnadsglad! :P

Jag vet inte om det beror på min humor (den kan vara lite speciell iblnad) men jag gillar serien :) Karaktärerna är rätt udda och hysteriska!

Host och krax

Jävla hosta!
Jag kraxar och hostar som fan.
Det hugger i ryggen och halsen värker efter hostattackerna.
Det är torrhosta som mest bara rasslar och skräller.
Tröttsamt!

Inget halsont på hela dagen. Så imorgon ska jag testa en lugn vända på gymmet. Har inte varit där på 9 dagar :(

Den som väntar på nått gott..

...får vänta i 24 min till!
Jag bakar bröd. Gott, nyttigt, fräscht dinkelbröd. Ska bli mumma att sätta tänderna i. Lite smör, ostskiva och så en stor kopp te.

När jag var vuxen och bodde i hus, var sambo och föräldraledig så ville jag vara lite mer "moderlig" och baka bröd. Både för den aptitretande doften, nytigheten och ekonomins skull.
Sen är det ju roligare att äta sitt eget bröd, ihopkomponerat efter eget tycke och smak.

Men....jag är ingen hejare på degar. Det blir för löst eller för opösigt. (Platt låter så trist ;) ) Men det löste sig när jag fyllde 25. Då fick jag en bakmaskin. Perfect!
(Fick ideen efter att ha varit hos S och R på andra sidan pölen. Va ju så goda dofter i köket på morgonen!)

Jag bakade både det ena och det andra. Att vakna på morgonen och ha nybakat bröd som väntar vid frukost....mjau va gott!
Även degar fixade den. Knådade och jäste. Klart för utbakning. Perfekt vid bullar och kakdegar!

Så lånade jag ut de och den "försvann". Ja, ja... Jag har klarat mig bra ändå. Finns ju de som får betalt för att serva mig med bröd av olika slag.
Fast jag är lite reserverad mot salt, socker, sötningsmedel och konserveringsmedel så jag tycker att det är bättre och fräschare att äta hemlagat.
Och lyckligtvis så har min syster och svåger en bakmaskin som inte används. Och av en slump så kom det på tala att jag funderade på att investera i en ny bakmaskin.

Nu har jag den till låns. Och ikväll sker jungfru-baket.


Och så får man använda sin fantasi för att se brödet innanför luckans fönster ;)
Nu är ju detta ingen doft dator...annars hade ni känt den aptitretande doften som sprider sig.
Bara en liten stund kvar. Måste ju svalna lite...men snart, snart får ajg sätta tänderna i det :P

Time-out

Känns som livet är i ett mellanläge. Iallafall just idag.
Är en soft, soft dag.

Efter att jag skjutsat barnen till skolan. Fick ta bilen för att kunna sova så länge som möjligt i morse. Blev att sova direkt. Klev ur skorna och rakt ner i sängen. Sov till 11. Riktigt, riktigt skönt.
Har bara grejat hemma. Lyssnat på musik. Och tagit det lugnt.

Besökte doktorn idag. Det känns alltid lika "märkligt". Det är svårt att beskriva hur man känner, när man inte riktigt vet. Men tydligen var det positivt att jag mår dåligt av medicinen. Då vet man att den hjälper?! Det ska snart börja klinga av med illamåendet. Tackar vi för!
Att gå med en klump i halsen, som retar kräkreflexen, är minst sagt obehagligt!

Blir en culinarisk upplevelse till middag idag: potatis- och purjolökssoppa. Med mjukt bröd!
Har lånat syrrans bakmaskin, jag är ingen höjdare på att få till degen a naturelle...men det blir ljuvligt (så nära det nu är möjligt) att känna den nybakta doften och få färskt bröd närhelst jag vill.
Kan ställa timer och få det färskt till frukost! Mmm...mums!

Har plöjt del 2 i Sagan om Ringen idag.
Läst den flera gånger tidigare, men jag gillar böckerna. Och det är så mycket detaljer, karaktärer och miljöer så det går att läsa om.
Har som sagt tagit en liten time-out just idag. En skön dag! Välbehövligt.
Dessutom hoppas jag att min förkylning ska vara kurerade till imorgon. Känner för att röra på mig igen. Men det går ju inte så länge halsen ömmar. Känner inget idag..så håller en tumme! Haft halsont och hosta i 8 dagar...urk!

Nu ska jag avnjuta kaffe och lite choklad.... Sen blir det att följa dottern på friidrottsträningen. Snart dags för tävling igen.

Hjälper det?

Om jag säger att jag saknar..
Om jag säger att jag önskar..
Om jag säger att jag vill..

Det kan göra mig alldeles galen ibland :)
Och så varm..
Hjälper det?

Psst...förresten...

...så vet jag en hemlis. En liten, liten hemlis..typ ;)
Håller hårt i tummar och tår! Ett leende på läpparna och glädje som spritter i hela kroppen. *hoppas*

Min nya favorit leksak

Kvällen tillbringades i Mtorp. Blev en avstickare dit för fika, var det tänkt, efter att jag hämtat min yngsta.
Men jag fick göra något annat, nått riktigt roligt! :)
Jag fick greja med Röjsågen. (Hmm...säger man klippa, köra, föra, jobba...när man "grejar" med en Röjsåg?)
Det va ju bara hur kul som helst!

Jag är sååå glad över att syrran flyttat till sitt hus med sin stora trädgård, utan att ha minsta intresse för trädgårdssysslor :) För då får jag härja fritt :P

Har ingen bild på mig och leksaken. Dock kan jag förtälja att jag kände mig rätt tuff sele och den stora trädgårdsmaskinen. He he he... Me cool!
Dessutom fick jag låna svågerns hörselkåpor med radio i...så jag kunde göra några moves medan jag jobbade också. Tur jag inte är rädd för att bli skitig eller svettig! ;)

Å när jag ändå var igång, så beslutade jag mig för att skrubba deras stora rumsmatta med såpa och rotborste. Valpens tuggben har lämnat kalkfläckar. De går inte bort.
Sagt och gjort. Lite kul det med.
H, som lånat kåporna, och gick och nynnade och dansade fick syn på mitt löddrande. Hon gillar att skura och greja med vatten, göra saker fina och få hjälpa till, så hon tog över.


Är det det som kallas barnarbete? ;)

Notera hennes nya fina "snyggskor"!
"De är "skitbra" att springa i, svarta, snygga, sköna och liksom bra"

Man kan uppenbarligen aldrig vara för snygg för trädgårdsarbete ;) Gäller att ha de rätta attributen, så löser sig resten! :D

Och jag har efter mina dagar ute i trädgården och i dagens solsken fått vackra fötter, eller inte. Får ju vara glad att jag nu har nyans skillnader fläckvis på kroppen iallafall ;)
När jag står och ser ner på fötterna ser det ut som om det är ett par ben på fel par fötter :)


Dagen blev syndigt sen. Iallafall om man är barn. Klockan 22.15 la sig min äldsta i sängen. Tjugo över åtta så frågade stall-tjejen om hon ville med på en uteritt. Och jo....jag kunde bara inte säga nej!
Så himla gullig granntjej! Det skiljer ett antal år, typ det dubbla, och hon låter henne ändå vara med i stallet. Greja med hästarna, utfodra, förbereda och så rida. Världens tålamod. Tror att hon gillar att ha blivit idol och fått en hjälpreda i stallet. Två nöjda flickor som söver sött i sina sängar. Och en lite större nöjd flicka ska nu ta en stnd och njuta i duschen. Sen blir det ner under täcket :)

Stockholm Marathon 2010

...fast i något mindre skala, beskådades och avnjötas idag! :D Mini Marathon 2010

Min äldsta tjej har dille på friidrott! Haft sen hon gick i blöjor.
Hon är inte så snabb, men seg. Älskar att springa. Så längre distanser och så längdhopp (idolen är ju Carolina Kluft!)

Förra året tävlade hon också i Mini Marathon. Distansen var då 1040 m. I år fick hon gå upp en klass så distansen blev 2140 m.
Hon tyckte först att dte lät långt. Men när jag berättade att det är sträckan hon springer när vi går Tipsbingon, då var det lätt som en plätt.
Tyvärr har hon varit sjuk hela veckan. Osäkert alls om vi skulle åka. Men, men...pigg igår lördag. Så halv åtta i morse hämtade jag upp henne. Uppladdning med en McFlurry Dajm. Själva tog vi en Latte. Kära mamma var också med. Den ständiga supportern :)  

Ställde bilen i Bålsta och så Pendeln in. Det är ju så himmelens smidigt! Slippa stadstrafiken!

Östermalms IP var det som var målet med resandet. Där fanns det aktiviteter och festligheter för deltagarna.
(Jag undrade lika i år, som förra året...är konstgräset verkligen så här tåligt? Det är grymt skönt att gå omkring på iallafall. Mjukt, dämpande och behagligt)



Bland annat ett hopptorn. Mycket populärt och kön ringlade sig lång.

A kom också till Stadion. Det uppskattades av W! Och hade med sig sin P.

I år hade jag mer tid på mig. Hon hade mer rutin, så jag kunde gå när gruppen släpptes in på startområdet. Då är det förnjudet område för föräldrarna. Så det fanns tid att hitta sittplatser, köpa Vinnar-rosor (de stackars rosförsäljarna, de hade alla olika priser. Så när jag skulle handla frågade jag killen...Vad tar du då? Och efter viss tvekan sa han En tjuga. När vi gick mot Stadion 90 min tidgare va priset tre Tjugor! Och den stackars tjejen inne på staden envisades med att ropa Rosor 40 kronor), tänka att något hade hänt, förbereda kameran och så till slut få heja fram min superidrottare! Och denna gång lyckades jag få med henne på film vid målgången. Förra året missade jag det...he he he..

Och så stannade hon vid mötesplats Blå...slapp vi leta efter ett barn bland några tusen i år.
Picknick i solen fick avsluta det hela.
Loppet hade gått bra. Sprungit hela vägen. Druckit vatten vid Vätskekontrollerna. Och tyckte att det gått jättebra. Ingen känning av astman.

Jag var stolt så jag kunnat spricka! En liten föraning om att det fanns en och annan till som måhända kände likadant avhöll mig från att ropa ut vilken fantastisk unge jag har!


Tyvärr va inte lillsyrran med på aktiviteten. Lekkompisar lockade mer än att gå upp i ottan, resväg och att se syrran tävla. Nå ja...hon hade en härlig dag med kompisar i stället :)

Resultatet från Ws första långdistans tävling lyder:
Plats 172/276  Tid 15.33

Mot strömmen

Tänker vägra solen ikväll.
Har varit ute i timtal denna vecka. Supersocial.
Idag har jag spelat brännboll och träffat massor med människor, va dessutom hos bästaste M på förmiddagen.

Just nu knallar jag runt i underkläderna här hemma, spelar skön musik och funderar på att lägga mig i soffan och läsa. Bara njuta av lugnet.
En promenad senare ikväll, för att lufta mig lite... Joo så blir det!
Jag går mot strömmen, jag vägrar sol och grillning ikväll!

Imorgon blir det heldag i Stockholm.
Looking forward to it! :)

Vad är en svensk?


Jimmie Åkesson, SD, får frågan "är jag svensk" av en person som sitter framför honom. Frågan ställs under en intervju där han berättar hur man blir svensk och vad svenskhet är för något. Enligt honom själv så kan han inte avgöra det. Märkligt! Han (SD) påstår sig ju kunna avgöra vilka som är "svenskar" och vilka som inte är det. Han själv säger att det beror på ifall man känner sig "svensk" eller inte, så då borde det räcka med att säga "jag är svensk" för att man ska räknas som "svensk"? 

http://www.youtube.com/watch?v=ZYVUxEvY9hc&feature=player_embedded

Jag kommer inte att fira nationaldagen. Jag älskar kåldolmar, pasta, pizza och kebab. För att inte nämna asiatisk mat..mm.. Jag önskar jag hade mer pigment i huden. Jag är grönögd. Mina barn har bruna ögon. Jag vistas gärna på soligare breddgrader. Jag umgås med "andra generationens invandrare" och s k "halvblod". Jag vill inte ha städjobb, jobba i tunnelbanan, sopa gator, jobba i gatukök/pizzeria. Jag skulle gärna göra utlandstjänst. Jag tycker att "svenskar" är en aning tråkiga. Jag gillar karneval.

Är jag osvensk då?

Jag skulle vilja bo bland "likasinnade", fira midsommar, jul och påsk, äta lakrits och kunna handla på IKEA om jag flyttade utomlands.
Ungefär som alla andra utvandrare gör. Och ungefär vad sk invandrarna gör här. Gör det mig mera svensk?

Kan jag inte bara få kalla mig Skandinav?
Eller ännu bättre Europe?
Kanske toppa med att vara världsmedborgare?

Är det inte lite förlegat och medeltida att hävda att någon är "bättre" pga hudfärg, religion, sexualitet, etc?
Det är iallafall 2010...ändå har vi inte kommit mycket längre än på medeltiden. Fast istället för adel, präster, borgare och bönder så har vi hög- och låginkomsttagare, ungdomar och invandrare.
Någon ska tjäna pengarna, någon ska behöva dem, någon ska serva oss i drive-thrun på McDonalds och vi vill ha någon som fixar så att tunnelbanorna funkar som de ska och pizzerian är öppen 24/7 365.
Vi behöver alla varandra för att världen 8markanden) ska snurra.

Moln

på himlen. Men det hindrar inte mig från att hoppas på en skön dag.
Får bli jeanskjol och pumatopp idag också. Med en kofta till blir det en utmärkt outfit.
Bla bla bla....

Har en sån jävla hosta! Vaknade i måndags med halsont och heshet. Riktigt sved i halsen. Men inge snuvig (mer än allergin) och inget annat. I torsdags började jag hosta. Djupt ner i bröstet sitter det och det är torr och hackande hosta. Irriterande! Och det känns i ryggen när jag hostar. Känns som träningsvärk i magen. Fast tyvärr är det ju långt därifrån :(
Inte bra för humöret att må halvrisigt. Kroppen är rastlös, med spring i benen. Fungerar ju INTE!


Ogillas!

Nu blir det iväg till bästaste M och C för en stunds trevlig samvaro. 

ibland..

Ibland kan jag sakna att ha vissa...saker..nära.
Ibland..

Trädgårdsnisse, typ..

Inte planerat alls, men nog blev det kroppsarbete idag också.
Följde med syrran till Biltema. En bra affär där fanns det jag behövde. Dvs en grävspade, trädgårdsspade (inget rosa set för 30kr) och sekatör.

Så efter fikat när vi kom hem (melon och ananas med vaniljglass...slurp!) blev det att planetera om hallonhäcken, flytta jordgubbsplantorna och snygga upp i två rabatter. Hittade en rosbuske under allt "skräp" :) Snygga planteringar i singel, skulle det visa sig.
En enkel trädgård egentligen tror jag. Hyresvärden kom förbi. Blev väldigt nöjd över att någon tog tag i det gröna, det hade inte gjorts någonting förra sommaren. Hmm...det märks..

Fick plantor över. Kollade med T och med R om dte var nått intressant... Jorå, för båda.
Så jag såg fram emot en fika hos R. Blev överbjuden på en kaffe. Tyvärr så har ju syrran flyttat, så jag var i "fel ände" av bygden nu. Funkade inte med en snabbpaus i grävandet :)
Fick senare bli en kaffe innestående där...tyvärr! Jag gillar personer med trevliga telefonröster :D

Fick kvalitetstid med mina barn. De följde med hem till vännen för att plantera hallonbuskar. De fick allihopa.
Jag med mitt kassa minne hade förargligt nog glömt var R bor. Jag vet var jag ska svänga in....men jag har bara släppt av där, i mörker...och inte tänkte jag på att lägga nått hus/väg på minnet. Men han överlevde att bli utan växter!
Vännen har blivit rena rama trädgårdsnissen! Från en city-girl till en country-girl! Än kan mirakel ske.
Jag levererade, instruerade och hjälpte till att bära jord. Sen gjorde hon själva nedgrävningen. För att "lära sig"...ja, ja.. I "graven". Det såg verkligen ut som en grav. lagom stor för att sänka ner en kista i. Lite kusligt! Rätt skönt se att det fylldes igen med jord och att hallonbuskarna tog det kusligt rektangulära. Kommer säkert drömma om att bli levande begravd eller nått :S

Bildbeviset på miraklet ;)


Visst ser det lite läskigt "gravaktigt" ut? :S

Det doftar sommar

Klockan är kvart i tolv på natten.
Jag har balkongdörren öppen.
Sitter i soffan en meter ifrån och har bara trosor och bh på mig. Fryser inte. Huttrar inte ens.

Det är underbart! Luften är sval, men inte kall.

Det doftar gott utifrån.
Det doftar sommar.

Vad skulle du göra för 200 mille?

Det har sagts förr, tål att sägas igen...
"And if we're lucky, we realize, in the face of everything, in the face of life, the true dream is being able to dream at all."


Jag och en kollega träffades idag. Samtalet kom in på vad vi skulle vilja göra, egentligen.... Och vad skulle vi göra om vi vann pengar. 200 miljoner.
Oj vad vi drömde oss bort.

Vad skulle du göra för 200 mille?

Jag skulle göra min syster skuldfri från CSN. Köpa en bostad till min bror. Köpa ett hus till mina föräldrar. Ge mina syskon en buffert. Spara pengar åt mina barn och syskonbarn. Köpa mig en gård. Köpa två hästar. Ta med mina närmaste på resor. Plugga historia. (Jag har en dröm om att bli arkeolog/historiker.) Ta tag i det där med golfspelandet. Glida runt på en katamaran i söderhavet med ett visst sällskap. Leva på räntan och bara njuta av livet!

Att drömma är härligt...

I ett hallonland kan det finnas många skatter gömda

Jag tycker om att greja i trädgården. Det är som en skön icke-tanke våg...tankar flyter iväg...sorteras, försvinner, tillkommer, ändras...
Plantera, plantera om, planera och greja i trädgården är roligt.

Min kära syster har inte ens ett uns gröna fingrar, så hon är jättenöjd över att jag gärna tar tag i deras nya trädgård. Den är övervuxen. Under allt ogräs finns en massa gömda skatter!
Och det bästa är att jag kan göra det när jag känner för det och har lust.

Som idag...

Solen sken, jag var lite rastlös. Blev ut till syrran.
Hallonlandet lockade...av med linnet...solen värmde och tankarna kunde sväva iväg. Jag hittade en massa skatter i hallonlandett. Vinbärsbuske, jordgubbar, gräslök och tulpaner. Nu ska jag bara ordna till det lite och stödja upp det. Så kommer det att bli kanon.



Så här såg det ut före.



Och så här efter att jag fått påta lite.

Är en del kvar att göra. Men det är mest finputsning :)


Sov 12 timmar...nått slags rekord?!

Efter intensiva dagar med ev barnafödande, flytt, städ och barnaktiviteter...så var jag såå trött igår. Halsont och tung i kroppen har jag varit några dagar också. Ingen bra kombination med övriga symtom...men va faan med lite vilja funkar det!
Gårdagen var jag tvungen att spendera med Xet. Och då krävs vilja!
Jag blir som ett trotsigt litet barn. Jag tycker att det är obehagligt att umgås med honom. Eller umgås...vi hade Familjekväll med Ws spec klass.
På ett jättetrevligt ställe!
Man turistar för lite i närområdet.
Vi var på Anundshög. Jag som älskar historia och historiska platser blev betagen av platsen. Jätteintressant!

En trevlig kväll...men han suger musten ur mig. Och så måste jag ju vara trevlig för barnens skull. Och ajg är världsbäst på att vara trevlig med folk jag ogillar. Kan lova att det inte märks om jag inte vill det.

Jag kommer definitivt att åka tillbaka till Anundshög, fast med ett sällskap jag valt själv och ha mycket trevligare än igår!

Finns en massa annat jag skulle kunna skriva om varför det var otrevligt och sög musten ur mig, men det har jag inte lust med nu :S

När jag kom hem åt jag en skål med ravioli. Det är godare med vegetarisk men nu fick det bli med kött - det var vad som stod på menyn. Sen kröp jag ner under filten i soffan och tittade på Greys Anatomy. Är ett tag sen jag gjort det. Har inte haft lust/ork/tid på flera, flera veckor.
Igår va ett sånt avsnitt som jag bara älskar! Blev som kär i hela kroppen. En underbar känsla. Saknar.

Skulle kika på en film som började sen. Jag som aldrig sover före midnatt. Och i dagsläget tar en insomningstablett för att bli trött. Jag bytte kanal och sen vaknade jag första gången vid 7.30 när dottern ringde om lösenordet till Facebook, då slog jag av teven och vände mig om och fortsatte sova. Vaknade ordentligt utsövd halv elva på fm. Har inte sovit så många timmar på flera år. 12 timmar. Ett sovrekord i vuxenlivet.
Jag trodde ju att jag skulle vakna senast kl 9, ta en cykeltur ut till Mtorp och sen träffa en kollega och luncha. Nix. Lunchen fick bli frukosten :) En ordentlig promenad och sen en tacotallrik vid halv tolv - rätt skön start på dagen!

RSS 2.0