Bilförsäkring

Hmmm,,,en djungel!
Min försäkring har gått upp 2000 kr för att ajg flyttat in till stan och bor i hyresrätt. Nice! Vill INTE ha den kvar!
Så nu söker jag med ljus och lykta. Lutar åt Volkswagens egna. Då blir det samma pris som jag betalade förra året hos T-H.
Sneglar på bilar på Blocket också...ja ja...får ta det senare. Först landa i flytt, tillkommna kostnader och inköp. Det är lustigt vad mankan komma på att man saknar... Skulle öppna konservburk häromdagen...kom på att jag ingen ägde. Ändrat på det nu.

Så S...nästa gång blir det champinjoner i köttfärssåsen. Jag har anti-histaminer redo för dina lila prickar ;)

Lite förbjudet...

Gjorde nått förbjudet igår! Jag sprang på löpbandet. Sååå skönt och sååå fruktansvärt jobbigt! Efter 17 minuter tyckte mina lungor att vi skulle tänka över vad vi höll på med. Sakta av till småjogg i några minuter för att sen öka på lite. Sammanfattningsvis så joggade jag 5 km...å det tog 30 minuter. Fy faan va jobbigt det va! Ryggen kändes rätt okej när jag väl var varm. Och jag tänkte på hållningen heeela tiden. Stretchade ordentligt direkt efteråt. Å då ömmade ryggen. Skulle ljuga om det inte kändes igår kväll och ischiasen idag. Men det är lite värt det. För det välbefinnadne som spred sig i sinnet efteråt. Idag blir det 30 minuter på crosstrainern. Behöver ju inte utmana ödet liksom. Ska prova lite nytt med överkroppen idag också, får se om det går. Längtar efter lite träningsvärk! Mjukt finlir ger liksom inge träningsvärk alls, nånstans.

Trötter

Sååå jäkla trött igå kväll. Men inte kunde jag sova heller!
Blev att surfa lite på datorn och tjuväta dotterns mjölkchoklad.
Det pysslade jag med tills en sköön känsla infann sig och jag äntligen kunde somna.

Trötteri tröttera ida!
Seg förmiddag.
Men med lite lunch i magen och vetskapen om att jag går hem om en timme piggar upp en del.

På dagens agenda står att sätta upp en hylla, cykla till gymmet, till ridskolan och sen fixa med tvätten. Tvättstugedags ikväll! Behövligt. Kan ju tro att kläderna i korgen förökar sig så mycket som liger där i :)

Medan tvätten fixas ska jag bara ha en ligga i soffan och mysa kväll. Hoppas nått finns att se på tv, annars får det bli repris på nån film.
En kopp te o lite kex :)

Reserv

Jaha...är det meningen att jag ska vara fast i det här träsket?
Reserv på vidareutbildning på högskolan.
Reserv på utbildningen till Micromassage.
Mina försök att ta mig ifrån skolvärlden verkar inte fungera särskilt bra!
*suckar*

Får betala in de 1000 kr de vill ha i anmälningsavgift och hoppas på att ett flertal ångrat sig!
Det jäkliga är ju att den inte går nå mer i år sen. Och nästa år har jag ingen aning om och när den kommer. Hade ju passat så bra ju. Inga barn den helgen och slantarna för kostnaden löste sig.
*hoppas, hoppas, hoppas*

Inredning..

..pågår för fullt! Eller iallafall när känslan faller på :)
Gardiner i vardagsrummet igår. Vilken skillnad! En varm chokladbrun färg tillsammans med vitt, eller snarare krämvit. Och så gröna växter som bryter av.
Det känns fridfullt och varmt i vardagsrummet nu. Imorgon kväll ska jag ha krypa ner i soffan mys, alldeles för mig själv!

Köket ska få sig en liten piff imorgon, direkt efter jobbet, så det verkligen blir gjort, så ska jag sätta upp en hörnhylla. Den är vit. Kökets grundfärg, sen är det lite uppiggat med grönt, rött och en klick gult. Det börjar också kännas varmt och hemtrevligt :) Idag har vi tillbringat hela eftermiddagen och kvällen där. Middag, fika och läxläsning...timmarna rann på och plötsligt var klockan över läggdags.
Barnens rum är trevliga och lättsamma. Rymliga och ljusa. En klädkrok är vad som fattas för båda, men annars är de liksom "klara".
Hallen tycker jag också om. Den är stor och ljus. Med akvariet som sprider ett milt ljus och ett litet porlande ljud. Igår så satt jag på golvet, kikade lite fiskarna och bara va...blev en skön avslappnande känsla. Vet inte om tröttheten och lätt feber kanske gjorde sitt! :)
Kvar att göra är att köpa nå snygga, praktiska lådor/korgar att sortera upp bokhyllan lite snyggt med. Ljust nu är två hyllplan lite röriga. Men det kan jag leva med ett tag.
Mitt sovrum känns fortfarande lite kalt. Skulle vilja ha nattduksbord och en mindre fåtölj. Eventuellt en stor tavla på väggen-motivet har jag ingen aning om. Det känns lite kalt och tomt när man går in i det. Men väl i det,så trivs jag. :)
Men men...en sak i taget. Jag vill känna in innan jag gör nått. Imorgon kan ju känslan av vad jag vill ha/göra vara en annan.
Huvudsaken är att känslan när jag kommer in innanför ytterdörren är trivsam och hemtrevlig :)

Sushi

Blev sushi lunch idag. Jobbets pumpasoppa lockade inget särskilt.
Tröttnar aldrig på sushi :-)

Lite kaffe på det här så är jag redo att försjunka i Diskrimineringslagen och Planforskolas verktygslåda.
Nu nya tag!

Sådär ja

Har anmält mig till en utbildning i Micromassage. Micromassage är en blandning av fotreflexologi och healing.
Ska bli skitskoj!

:)

Barndom

Stackars pappa. Alldeles ensam borta i Norge. Mörkt o kallt. Mamma ringde pappa för att berätta. Hennes barn vågade inte ifall han körde. Så mamma gav dödsbudet. Stackars pappa. Hans sista länk till sin barndom, till minnena, glädjen och sorgen. Sista länken till sina föräldrar. Nu är han alldeles ensam kvar. Trots att han har egen familj sen 35 år tillbaka så är det nog inte riktigt densamma som sin syster, mamma o pappa. Att ha nån att dela minnen, bus o kalas o skratt o tårar, med. Sin mammas goda pannkakor eller pappas bullrig skratt. Man uppskattar gåvan att ha sin familj - än mer i sorgetider!

Vila i frid

Vila i frid Kristina! Äntligen fick du somna och få ro.

Kvällens nöje..

Jag började mata fiskarna medan dottern gjorde sig redo för nattning.
Plötsligt kom vi på att vi satt där och fridfullt tittade på fiskarna och snäckan...och det roade oss ordentligt :)
Fniss och prat...och till det snäckan som skådespel. Det såg ut som den stirrade på oss och lipade åt oss :)



Det är märkligt..

...hur olika livet kan te sig trots att vi alla är här och nu.
Här sitter jag uppkrupen med en kopp te och skriver, medan det bara några hundra meter bort från mig utkämpas en strid på liv och död.
Eller kanske snarare en kamp mot livet...
En kropp kan inte orka hur mycket som helst...och ett sinne vill nog inte hur mycket som helst till vilket pris som helst.
Ibland måste man resignera och låta sig följa med och få vila i frid!

Tänker på kära pappa...att mista den sista av "sin" familj...som han delat barndom, glädje och sorg med. Tanken är mig övermäktig!

<3

FIka tajm

Pluttan har bjudit in mig på fika när jag ska hämta hos mormor och morfar ikväll. Liten skulle åka dit efter fritids.
Mormor och Stor bakade bullar igår. Och så har morbror lagt in en beställning på chokladbollar. Blir mumma det!

Så skönt att bo i stan när Stor är sjuk, eller Liten med för den delen, för då kan mamma hjälpa till. Hon går hem till mig och är där under dagen eller som idag, då morfar är hemma och hämtade upp Stor när hon sovit klart.
Annars hade den här veckan bestått av vab, vab och vab.
Brr...
Imorgon ska hon försöka gå till skolan. Förhoppningsvis så är det med lyckat resultat och det funkar. Inte så lång dag imorgon.

Fridfullt...

 
Börjar få lite trivsamt i akvariet nu.
Fick tillbaka det från min syster när jag flyttade in till stan igen. Hon hade lyckats att ta död på det mesta förutom några växter och två fiskar. En av vardera sort.
Jag har sakta, sakta försökt att bygga upp miljön igen. Växterna är desamma, men de får gödning och jag har försökt att mekaniskt ta bort alger.
Fiskarna har fått sällskap av sina artfränder. Några för två veckor sedan och några idag. Idag införskaffades en snäcka samt en "dammsugare" för att jobba på med algbildningen.
Men jag tycker ändå att det fungerar fint, verkar syrehaltigt, inte luktar nå illa längre och inte alls är gul-brunt varken i vattnet eller på växterna. Det känns ganska frodigt.
Om tre veckor får fiskarna sällskap av guppys och black mollys - vilka jag ska få av en väninna.
Sen får det räcka me fisk.
 
Det porlar fridfullt och på kvällen så lyser det upp lite trevligt här i hallen :)

Studentliv

Jaha...lite oförhappandes börjar studentlivet på tisdag kväll.
Måste gå på första tillfället för att där diskutera vad jag kan tillgodogöra mig i kursen jag redan läst.
Så nu måste jag engagera mig lite. Kolla litteratur och läsa in mig till första.
17.15 den 4/9...Örebro here I come :-)

oj vilken natt

I natt har jag varit snyggt gravid med sportigt tempo...man kan tydligen åka vasaloppet direkt efter en förlossning. Jag har varit strandad på e ö full med bråkiga ungar och kommit försent till jobbet.
Vaknar 3.40 av att mobilen larmar om att batteriet snart är slut...märkligt den sitter ju i laddaren! Hmm...Liten som ligger bredvid mig har tydligen trampat runt och klivit på kanten på mobilen (lyckligtvis inga skador på den) och den lilla kontakten har vikits av.
Nåja...glasögonen som låg precis var oskadda iallafall.
Fattar inte vad hon går i sömnen hela tiden. Varje morgon är hennes sängkläder över hela rummet och hon har gått runt överallt. Aktivt barn det där!
Sen kunde jag inte somna...vred mig och kollade klockan. Sov så skönt på söta örat när klockan väl ringde 05.40. *suck*

Kvällsmys

Stor hämtades hem fr skolan idag. Feber och ledvärk. Ska vara med mormor och morfar imorgon.
Blev CSI NY ihopkrupna i soffan, delade på en mjölkchoklad. Nu ska hon få krypa ner i min säng och så hoppas vi att natten är god och sömnen likaså!
Mysigt ha en kväll ihop bara hon och jag :-)

Middagsgäster

Hade fin fina middagsgäster!
Skönt få prata "av sig" och bara sippa på tekoppen och njuta av sällskapet :)
 
Geografiska avståndet gör ju att det blir alldeles för sällan så får njuta extra när tillfälle ges! 
 

Me and Byggare Bob

Haft dålig avrinning i handfat och badkar, men det har funkat. Så igår så blev det stopp. Helt stopp och badrumsgolvet förvandlades till en liten bassäng när jag duschade. Not nice! Men pga av annat att göra så fick det vara tills idag. Fick låna en avloppsrens av syrran och så köpte jag kaustiksoda. Efter lite bök och stök och väntan...skiten har ju väntetid för verkan, så hände...ingenting. Iväg på kalas, vilket egentligen var skitttråkigt men träffade en kompis som jag inte har umgåtts med nästan nada på två år så det lyfte den tillställningen, och sen skyndade jag mig hem igen. Middagsgäster och avloppsstopps-fix på agendan. Så medan köttfärssåsen till lasangen puttrade på spisen tog jag fram mitt Byggare Bob-jag. Fixade smidigt till avloppet så det rinner undan hur bra som helst. Sen blev det god lasange också. Det är ju tur man är mångfascetterad och flexibel.
Mitt alterego! :)

Kräftkalas

Igår var det kräftkalas. Jätte jättegott! Hjälmarkräftor....mums! God dillsmak på dem. Pajer, kex, bröd, sallad, div ostar och så massor av kräftor :P Goda drycker serverades till. Jag som är lite försiktig med ryggen, måste ju pilla i mig mina piller med jämna mellanrum, jag drack mer igår än jag gjort senaste halvåret. 3 öl, 1 snaps, 1 glas vin, 1 kaffedrink, 0.5 drink. Och ett flertal glas vatten. Blev väl inte särskilt stöddig på det :) Bastade i tre timmar. Kändes ändå att jag druckit för lite, fick en svag illamående känsla. Den höll i sig på morgonkvisten...ja eller på förmiddagen då jag slog upp mina gröna. Men brunsch, kaffe och mera vatten gjorde susen. Har varit duktig och druckit kontinuerligt! En jättetrevlig kväll som slutade långt in på småtimmarna. God och trevlig!

Efter regn kommer sol

På lunchen i fredags åkte jag hem med bilen. Tog sen en skön promenad tillbaka till jobbet. Blir iallafall ca 1.5 kms promenad, lite beroende på vilken väg jag tar.
På eftermiddagen så öppnade sig himlen och det verkligen öste ner...aj då!
Såg framför mig en mycket blöt promenad hem!
Men lagom tills det var min tur att lämna jobbet så sprack det upp. Fick en hel skön promenad med sol och jätteskön luft!
Så här vacker regnbåge hade jag att beskåda :)

Fin :)

Bokades en friseringstid i morse.
Hämtade upp stora dottern tjugo i åtta. Hon skulle ha hjälp med att göra en manga-frisyr.
Till och med så att hon ville ha hårsprej i håret. Och så lite deodorant också.
Och sina jättesnygga Gothic Lolita kläder. Hon är grymt cool i dem!

Skolfotograferings dags. Och för första gången så bryr hon sig och planerar på eget initiativ både kläder och frisyr!

Vart tog dottern, som ville ha träningsoverall och en hårsnodd i håret bara, vägen?
Plötsligt har jag en liten tonåring i huset!

21 år

21 år med möjlighet till förlängning.
Troligen kommer han aldrig ut igen.
Lyckligtvis!
Förhoppningsvis blir han inte nån martyrfigur för några andra idioter!

Det är sorgligt!
Vi lever i modern tid, med alla möjligheter i världen...och ändå ser världen ut som den gör!

Den som väntar...

Väntar alldeles för länge!
Men nu har det sköna samtalet kommit. Dotterns levervärde har gått ner. 1.08. För högt, men inte alls i magnitud med det förra värdet.
Sprutförbud denna vecka, nya tag nästa vecka. Spruta v 36 och så nya prover v 37.
Och nu kan vi äntligen gå till Barnmottagningen här i stan igen. Slut på krångel och osäkert läge om när och var.
Sjukvården är underbar! Vi har världens bästa hjälp och stöd! :)

Tvätteri tvättera

Suck o stön!
Tvättat hela eftermiddagen.
Men ack så trevligt det är med fräsch, nytvättat som doftar gott. Lite så där lagom med sköljmedelsdoft kan anas.
Nu är det bara det tråkiga kvar...dvs att vika och stuva in.
Blev en middagspaus med korv och morotsgryta med ris för att stärka karaktären....lika bra dyka ner i högen nu :)

Snart så...

4 dagar kvar sen kommer löningen. Äntligen!
För nu börjar det bli skralt i kassan och det skrapas från kistbotten vill jag lova!
Ja ja...varit en tuff månad...nästa blir väl inte direkt rik den heller. Mycket extraavgifter som ska betalas i och med flytten. Trist! Och dotterns ridavgift. Och en släpande bensinräkning. Men nåja...bensinräkningen kapas med en tredjedel till månaden därpå och sen är de trista extraavgifterna betalda. Bra det för då kommer bilförsäkringen. Tjoho... Den ska jag se över och byta bolag troligtvis. Och sen ska jag köpa nytt vaccin. Och så ska dotterns sprutor förnyas, beroende lite på när hon får börja ta dem igen.
Så ont och stel som det lilla livet är så blir det troligen lite vab som grädden på moset också :)
He he he...ja ja...sånt är livet :)
Studieskulder, fritidsavgifter, framtidssparande för barnen, bil och bensin, trevligt boende...livet kostar :)

Får hoppas de där trisslotterna som ligger och jäser i plånboken ger nån utdelning, även om jag måste dela dem med mor. Men vi drar på att skrapa dem. Känslan av att det möjligtvis kan ge nått är ju rätt skön.

Väntar och väntar..

Jag fick ett dåligt besked av doktoren igår. Väntar och väntar nu på att dotterns doktor ska ringa och ge ett trevligare besked. Levern mår inte alls bra. Normalvärde är 0.7 och senaste värdet för henne är 3.54. Alldeles för högt. Senast hon hade alldeles för högt och fick stopp i medicinering var värdet 1.26 och före det ade hon 1.23. Annars så ligger hon på 0.23-0.3. Och orsaken är inte särskilt tydligt. Så nu väntar och väntar jag... Och det är inte särskilt roligt att vänta. Dessutom blir hon sämre. Kan inte sova och det molvärker i kroppen. Både diffust och specifikt. Blir lokala kortisoninjektioner som behandling om det blir värre, eller inte ger med sig. Lilla raringen...

Regnet det bara öser ner...

Idag skulle jag velat stanna i sängen. Eller åtminstone fått stanna i soffan. Tända lite ljus, ta en stor kopp te, lite mörk choklad och så fram med en god bok och drömma mig bort några timmar.

Skön temperatur ute. Men ösregn! Jeansen sitter som ett smäck över låren och håret ligger så sött som en mössa efter huvud och ansikte.
Jag kunde tagit bilen. Men eftersom jag tänkt att cykla till jobbet eller gå för det mesta, både för vardagsmotionen och för att det är billigare, så slog jag bort tanken på bilens torra värme. Satte på mig cykelhjälmen och hastade ut till cykeln. Vad gör väl lite regn?! Lite friskluft gör ju faktiskt att man piggnar till!
Blev alldeles för sent igår och klockan ringde 06.10...så allt som kan pigga upp är välkommet!

Hemma

Hade mysigt besök i helgen. A med familj. Fick så fin inflyttningspresent. Passade perfekt :) En massa prat om stort och smått...tiden rann iväg. Stack iväg till Västerås och shoppade en byrå från Blocket. Trodde det var 4 lådor, det visade sig vara 6 lådor. En trasig front på en låda reducerade priset med en 100ing. 350 kronor för en Malm 6 lådor kändes riktigt bra. Ut på landet för god mat och sällskap. Dagen efter så bar jag upp lådor och fick med lite bök in byrån i hissen. Krånglade lite men så var den på plats. Så nu ser även sovrummet lite mer rumsligt och möblerat ut. Barnen har varit hemma hela helgen och de flesta dagarna. De kommer och går med eller utan kompisar lite då och nu. Det är trevligt att ha lite ljud och rörelse här hemma när jag kommer hem. Fyllde upp kyl och skafferi så att det finns nått att tugga på. Barnfria veckan tuggar jag mest mellis och frukost. Och då är det skönt att ha nått hemma.

Shoppinglist

Förlängningssladd till sovrummet.
Förlägningssladd till dotterns rum
Golvlampa till vardagsrummet.
Fiskar till akvariet.
Stor spegel.
Bag-in-box vin.
Matta till sovrummet.

Det går fort nu

Föör fort. Förra veckan var det informationsfolder angående menstraution och puberteten och sen inköp av toppar för att de gör ont i bröstkörtlarna (aj aj minns själv hur det kändes!). Värk i magen, som pms, kommer då och då. Och så en massa frågor och funderingar kring det som händer i kroppen och utanpå. Och idag har hon provat sin första bh. Den minsta sorten iofs, men ändå... Och den var skön. Topparna tycker hon sitter åt för hårt över bröstkorgen. Så hon vill köpa en bh. Och så en deodorant också. Det går fort nu. Alldeles för fort. Tittar på bebis och småbarns kort. Tiden går. Ömtålig tid jag inte får tillbaka. Tid tillsammans ska man göra det bästa av, vårda ömt. Glada minnen och värme i hjärtat. Min underbara och helt otroliga unge! Så fantastiskt att just jag fick bli hennes mamma :D Det går fort nu!

Tuff start

En tuff start på dagen artade sig till en skön och trevlig sommardag. Trots att det är vanlig jobbardag.

Gå till gynekologen är inte min favvo sysselsättning (varför vill man ens jobba med detta?!) så det var med lite tungt hjärta jag sen fick veta att det var en manlig läkare. Det är liksom lite enklare att prata med en kvinna, tycker jag.
Till på köpet var det en läkarstuderande med också. Spännande värre!
Men det var en helt underbar läkare! Supertrevlig och lättsam. Att ligga och spreta med benen och visa upp "hela härligheten" för en underredes besiktning är ju inte direkt favvo aktiviteten! Men det blev enklare med hans lättsamma sätt. Att jag sen blev ett studieobjekt och hade två huvuden försjunkna över mina mest privata delar och hörde mumlanden och "Aha" "Mmm" "Jaha" "Ser du här" etc, gjorde det ju kanske inte roligare. Får ju hoppas jag kunde dra mitt strå till stacken när det gäller vetenskapen iallafall :)

Blev att skynda sig hemåt sen. Utedag med jobbet. Hade ju prickat in vädret bra iallafall :)
Efter 5 timmar ute i solen var det riktigt skönt att gå in. Mellanmålet intogs inomhus i svala lokaler. Kall fil smakade ljuvligt!

Efter jobbet blev det sjukgymnasten. Endast tejpning som behandling, fick tips om två ryggövningar jag ska/ får lägga till i min långsamma (frustrerande långsamma) uppbyggnad av kroppen. Jag har lyckats hitta stabiliteten i ryggen. Därav minskat värken. Och lagt på lite intensitet i min träning. Jag har cyklat två ggr. Inte mer än 5 minuter, men ändå. Och det tyckte han var bra. Testa mig fram, långsamt, stabilt och medvetet.

Sen hem och väntade in barnen som var med kompisar. Och så ut en stund på landet. Lite fika och mysigt sällskap.

Hemåt mot kvällning. Fick bli en nachotallrik till kvällsmat. Något skralt i skafferiet, men man ska ju se vad man har och inte vad som fattas :)
Blev lite småprat med äldsta dottern. Som börjar bli stor och försöker få grepp om den stora världen. Är så tacksam att hon känner att hon kan prata och fråga mig om sina funderingar. Och delger mig sina tankar.

Njutning

En homemade, by myself, latte med 86% choklad....kan det bli mycket större njutning än så?!

Mysigt

Nattade yngsta halv tio igår. Därefter så var det den äldsta. Vi började samtala. Om allt möjligt. Gymnasiet, stök i klassen, betyg, hormoner, pms och mens. Allt möjligt samtalade vi om. Det var riktigt mysigt. Och kändes så bra! Så förtroligt! Det är så här jag hoppas att det fortsätter. Att vi kan samtala om det mesta och att hon känner att hon kan vända sig till mig, oavsett vad det är. Man vet ju inte förrän efteråt vilken relation man byggt upp till sitt barn. Och tonårstiden är ju så viktig! Jag hoppas att det här fortsätter och håller i sig :)

Tvättstuga

Jaha...ska tvätta i tvättstuga idag. För första gången sen oktober 05. Känns väl lite si sådär! men men... Tvättkorgen är full och svämmar över. Tog tag i det igår. Och jodå...passande nog var tidigaste tiden idag kl 13-16. Nästa tvättid jag lyckades få tag i är den 23, mellan 16-19. Gäller att komma ihåg den! Fanns nån enstaka tvättid där i mellan, men då är det på arbetstid. Vilket inte funkar ju. Och riktigt sååå stora är inte barnen att jag lägger tvätt-ansvaret på dem. Några år till får gå. Och så klart lyser solen och värmer skönt idag. När jag måste hålla mig i källaren, utan fönster :)

Så lite gör så stor skillnad

Det är märkligt!
Började en kvart tidigare idag. Femton minuter. Inte alls mycket kan tyckas. Men oj oj. Mitt mentala tillstånd var som en stens i morse!
Det känns ohyggligt tidigt börja 06.45 istället för 07.00. Tycker jag!
Väckar klockan ställdes på 05.45 istället för 06.00.
Att så lite gör så stor skillnad! Iallafall för oss morgontrötta typer, dvs JAAG! :)

Höstinköp

Nu är hösten här. Innebär alltid en massa inköp när man är förälder. Just nu så är det skor, idrottskor, som står på listan. Friidrotten har startat denna veckan. Och så är det skolidrott på g. Så båda tjejerna behöver skor. Ska spana in Sportamore, de har bra erbjudanden nu. Jag behöver också skor. Mina skor är mycket slitna. Jag har easytones, skönaste jag har gått i! Och de jag har nu är 1,5 år gamla. Och har gått många mil de. Förhoppningsvis så har Sportamore nått för mig också. Ibland har de riktiga kap, halva priset eller rabatter som är något värda jämfört med butikspriser.
Blir att kolla idag.
Snabba leveranser är ett annat plus.

Senare så blir det vinterjackor, brallor och skor. Men det tar vi sen, mycket sen. Hoppas på en mild och lång höst! :)

Nice..

Jaha för första gången på länge så har jag träningsvärk. Känns riktigt nice!
I armarna, inte mycket men ändå. Lite känslan av att ha rört på mig och fått lite muskelaktivitet infinner sig iallafall! :)
Tränar igenom hela kroppen men tar inte i direkt nått. Låga vikter, men får iallafall cirkulation i kroppen. Och det är ju mycket värt det :)
I långa loppet så gör det skillnad. Känner mig stadigare och starkare i coren. Vilket gör att ischias och värk är lindrigare. Så många bäckar små...

Joho..

Mol allena. För första gången.
Ja alltså barnen ligger i sina rum och sover. Men här sitter jag alldeles själv. Kikar på OS avslutningen.
Van med sällskap ju. Känns lite märkligt. Och ensamt.

Tur teven finns :)

Men dags att slumra strax. Jobbdag imorgon. Helt tillbaka i verkligheten nu. 8-18.30 är morgondagens arbetstid. *pust*

Pillertrillare

Piller is da shit! Alltså... Medicinen slut. Inget kvar på receotet. Hmm... Ska nog gå. Dr kunde skriva ut efter kl fem igår. Så jag skulle hämta ut idag. Började mola lite mer än vanligt igår em. Igår kväll var det mindre bra. Och i morse va jag som en mycket äldre version än mig själv. Jäklar vad stel jag blir under natten om det värker medan jag sover. Är till och med stel i axlarna! Jag och dottern va iväg i några ärenden, bl a apoteket, när jag skulle sätta mig i bilen fick jag lyfta in vänsterbenet. Kraftlösheten blir total när det strålar ut i benet. Men nu...nu har jag hämtat ut de vita kära små livskvalite räddarna! Och så skönt det är när det klingar av lite långsamt. Väntar på att det ska ge med sig ordentligt, så att jag och dottern kan köpa en present till mitt kusinbarn som vi ska fira imorgon.

Alla..

I natt sov vi alla hemma hos oss. Det gick fint :)
Va mysigt att vara hela högen här.
Barnen fick tacos till kvällsis. Märktes inte att det tagit av det. Så finns i stort sett lika mycket kvar att äta fortfarande. Får bli kvällens måltid :)

Börjar kännas hemlikt nu. Speciellt när det inte är kartonger överallt. Det kommer upp lite grejer. Och så har vi haft besök också. Trevligt!

Akvariet togs hit igår. Det är lite stök och bök när man grejar med det. Men jag tycker att det är lite fridfullt och vackert. Det porlar lite stämningsfullt och så ger det lite trevligt ljus i hallen. Just nu lever det bara två stycken fiskar i det. De två min kära syster inte lyckades ta död på. Växterna ser lite halvvissna ut. Men jag hoppas att det ska ta sig så småningom. Ska få guppies och Black mollys av min arbetskamrat. Och med lite färre fisk i början så har växterna lite större möjlighet att liva upp. Det måste till en ny lampa. Men får bli en senare fråga.
Får prioritera lite i utgiftslistan just nu.

Gardiner till vardagsrummet och nån liten myslampa ska införskaffas och nån sorts förvaring till mina kläder. Just nu har jag bara nått ombyte här och resten kvar ute på landet.
En liten balkongmöbel vore trevlig också, även om säsongen är så gott som slut snart. Men höstsolen kan värma i lä den också :)

Halvklart..

Nu börjar det ta form. Mitt boende.
Det har bubbats och bärits, upp och ner för trappor, in och ut ur hissen.
Jodå jag har en hiss, precis utanför min dörr. Men den är väldigt mycket "bara" en personhiss!
Det känns inte som "hemma" riktigt än.
Men nu är det andra natten som spenderats här. Och det gör viss skillnad att borsta tänderna och somna/vakna..ger mer hemmakänsla.

Tjejerna var här igår. För att titta på sina rum, hjälpa till att packa upp och bara gosa lite. Kändes genast mera "hemma"! Har saknat dem massor. Även om vi har hörts av på telefon eller sms nästan varje dag.
Har fått antennkabeln på plats, mörkläggningsgardiner uppsatta, hushållsprylar i köksskåpen...det tar sig.
Tjejernas rum ska få grejer uppborrade. Skulle gjorts igår, men det visade sig att en slagborr var nödvändig. Så det får vänta tills idag.
Det här kommer att bli bra :)
Allt går bara man vill!

Gott o blandat

Igår va en mindre bra dag för rygghelvet. Eller...den höll väl ihop men höftleden började värka. Vet att dt är leden som fick stryk igår då jag känner ogen smärtan från när jag liten...då hjälpte dt att fluxa ut den så släppte det. Men inte läge för det nu. Sitta gick bra tills jag skulle resa mig, då hugger det bekant i länden. Stå stilla-ok. Gå, belasta, röra benet i olika lägen...aj aj aj! Det ends positiva va att det var "rätt" sida, dvs det oonda benet. Troligen snedbelastar jag kroppen och igår när det var många lyft och vridmoment så blev det för mycket. Lite sömn och mina kära vänner "värktabletterna" gjorde lite susen. Vill få grejerna flyttade idag, hoppas att det funkar. Huset sover efter en blöt natt. Själv gick jag upp halv åtta och vinkade av besökare Packat några kartonger o ikeapåsar med böcker samt ställt in dem i bilen. Tvättmaskinen är igång och snart ska jag vika torra tvätten. Har njutit en stund i varma morgonsolen med lite kaffe. Lika bra passa på när den ändå är framme :-)

Lite hemlikt

Fick lite grejer gjorda hemma, typ diskade tallrikar (inflytt present av mamma o pappa) och glas. Plockade in lite andra köksgrejer och hängde upp lampor i alla rum. Dock insåg jag att jag missat inköp av just glödlampor!
Gardiner skulle komma på plats va tanken, men i ett rum satt inte gardinfästet i väggen och i vardagsrummet passade inte stängernas fästen i fästet i väggen. Något korta va stängerna i de tre sovrummen o köket, men för en 10a på ikea får det funka så länge :-)
Premiärduschade och strosade omkring. Har bara pallar, inga möbler på plats, men lite hemkänsla börjar jag ändå få. :-)
Tjejerna fick växter av mamma, så deras fönster ser rikigt ombonade ut.

Zzzz..

Zzzz...
Känslan i kropp o knopp just nu!

Sur...

Fick nyckel till lghtn i måndags. Efter lunch. Förbehåll att jag inte flyttade in före kl 16.
Så på kvällen fyllde jag bilen med kartonger...enkelt ta med sig ett lass kartonger varje dag..så är det bara möbler kvar sen.
Tog en timme komp o ringde mamma, hon skulle komma o hjälpa till.
Vi fyllde hissen med kartonger. Åker upp. Öppnar dörren o får en chock.
INGENSTANS är det städat. Måste bära in kartongerna eftersom vi blockerar hissen. Ringer felanmälan. Som menar att så är överenskommelsen. Jag ska städa själv. Nope. 5 min efter kommer kundvärden. " Du hade anmärkning på städningen?"
Hmm...
"Det kan bli lite spån när de sätter upp nya handtag!"
Hmm...
Det skitiga badkaret menar hon att "det har ju stått ute så därför kan det bli så".
Jaha...är det en ursäkt för att badrummet är ostädat?!
Om jag kunde godkänna ett rum så kunde jag ställa in grejerna där. Skulle imte tro det! Vi bar sonika ner allt igen.
"Enligt hyresgästlagen har du inte rätt till lghtn förrän kl 12 inflyttningsdagen" va mantrat.
Jaha...inte mitt problem att de gav mig nyckeln
en dag "för tidigt"! För 6500 kr kan man
tydligen inte begära
tytydligen inte begära nån kundservicce direkt. Har 1.5 timmar komp kvar...undrar om det kan vara värt att ta ut idag...om de är färdiga?
Då kan jag hinna två kartongvändor kanske.
Vi får hem gäster idag, som ska sova i tjejernas gamla rum. Där det nu är en massa grejer i kartonger o påsar. Enklast plocka undan det är att köra in det till stan.
Får se vad tiden blir och hur ryggen mår.

Trött

Tredje arbetsdagen. Jag är så trött så jag skulle kunna somna ståendes.
Lägger mig alldeles för sent och sover oroligt.
Igår fick jag nässelutslag o lite feber. Bättre med kliandet o ingen feber idag.
05.10 ringde kl i morse...zzz...
Ringer samma tid imorgon bitti....zzz...

RSS 2.0