T minus...

...1 hour and counting!

Ville kompa 11.30. Fick inte. Så nu sitter jag och gör ingenting (typ ;) ) i 1,5 h innan jag går hem och inte kommer tillbaks på fyra veckor.
Önskar det var längre, myyyyycket längre tid.

Det här är ett trist ställe att jobba på!
Allt är jobbigt och alla håller sig på sin kammare. Hmm...så man blir ju som man umgås liksom!
Och det är väldigt ogivande!

Men snart, snart....LEDIGT!

...

...

Effektiv väntan

En klibbig och jäktig dag!
Inte upplagd för att sitta o glo medans jag väntade 1,5 timme. Vad göra....
Kom på att jag kunde effektivisera min väntan med ett biblioteksbesök. Göra en litteratursökning till uppsatsen.
Inget lånekort med dock.
Satte mig och började...men kom ju inte in i nån databas *suck*
Och vänta på nån bokad dator hade jag inte ork och lust med. Nu vet jag iallafall att inget finns på det lokala biblioteket. Jag måste helt enkelt aktivera mitt lånekort på Uppsala uni igen. Förhoppningsvis får jag fjärrlåna därifrån!
INGEN lust att ägna en semesterdag åt att fysiskt infinna mig vid den lånedisken.
*håller en tumme och en tå för att bibliotikarien är förstående och hjälper mig trots oinskriven halvstudent*

Myser

Är på ip. Sitter i solen. Lyssnar på glada tillrop från barn och ungdomar.
Tittar på när dottern tränar. Häckövningar på programmet. Glada miner, småfniss och småprat. Ser roligt ut.
Är trevligt!
Sitter här och myser lite :-)

På't igen...

Somnade med huvudvärk! Har drömt om regeringen, skrivelser och enkäter...
Vaknade stendöd utan huvudvärk. Snoozade i evigheter.
Hämtade upp ungarna för frukost på valfritt ställe. Blev Klingas.
Magen protesterar mot kaffe o macka. Ogillar tyfligen min torftiga kost igår...hmm...färskpotatis m smör, marinerad vitlök, lite mjölkchoklad på det och en tretår kaffe...vad är det att gnälla om?! ;-)
Hoppas på nått gott i lunchväg på jobbet. Sega sista dagarna nu...

*suckar*

Man ska göra klart idag, det man inte vill göra imorgon!
Varför höll jag inte ut och gjorde klart den här förbannade uppsatsen?
Jag fastnar bara i en massa annat.
Läser regerings skrivelser och propositioner så det svider i ögonen. Kommit en halv sida idag. Med svammel.
Höll på i fyra timmar igår och en sida som visar det. Iofs hittade jag materialet jag jobbar med idag igår. Gjort helt klart med tre böcker och har fått tanken om arbetet fördjupad... Ändå så svammlar jag iväg..
Har kaffe och mjölkchoklad som plugghjälp! Hjälper föga...
Litteraturen är dessutom endast brottsstycken av en tankegång. Det jag BORDE göra klart är frågeställningarna för min enkät. Men är en månad för sen. Funns inga lärare på plats varken på universitetet rller på de aebetsplatser jag har tänkt skicka dem till. Får hoppas att de har en liten minut över för mig i blrjan på september när "allt" drar igång igen.
Nåha så har jag fått suckat och klagat av mig lite. Klagade för katten men hon var helt ointresserad av mina bekymmer!
Back to buisness now!

Knutar..

Alla knutar kan lösas. Det besvärliga är att hitta lösningen för att komma rätt med änden.

Semester..

Är för en gångs skull tidig till jobbet. Dvs tio min tillgodo. Hör på p4. Där diskuteras regnet...att semestern regnar bort och blir förstörd.. Men vadå?! Tycker inte jag. Jag har haft en semeater där trr av fyra veckor regnade "bort". Har nog aldrig varit så mycket nere i varv och lugn. Ledigheten har ju inte med vädret att göra, om det inte är något mycket väderberoende man ska göra förstås, utan om att vara just ledig. Kunna koppla av och bort. Njuta av stunden och här och nu.
Jag är gärna ledig när det regnar. Finns massor av böcker att dyka ner i, tid med kompisar och familj att umgås med. Inomhusaktiviteter att göra.
ALLT måste inte göras i sol och utomhus. Man kan ha roligt/trevligt inne också. Gäller att ha en positiv tanke bara :-)

Fy fanken..

..vad det regnar!
Trist jobba då!
Hade hellre varit ledig. En bra bok, filt i soffan och en stor mugg latte alt varm choklad.
Och så njuta av smattret från regnet. Lite rogivande.
Jag längtar till ledigheten oavsett väder.

Rekommenderar...

Viskleken - Arne Dahl

Älskar hans böcker!
Har läst alla om A-gruppen.
Det här är en fristående fortsättning. Där ett antal av karaktärerna har fått följa med.
Den rekommenderas varmt! :D

Rik..

...tigt nöjd med lönen som landar på kontot denna månad!
Inte en enda timme är avdragen :D
Och det är första gången sen i november! Mellan 1000-3000 kr har jag varit minus sen dess. Och det är fan inte roligt.
Julklappar, bilskatt, barnens försäkringar, bilförsäkringen, bilskatten, och barnens födelsedagar. Och så klämdes det in en Gbg helg och en Englandsresa. (Tur det fanns nån slant på sparkontot!) Och min allergivaccination började i november och Stor har haft extremt mycket problem i sina sjukdomar med sjukhusbesök och behandlingar som följd senaste åtta månaderna. Många resor fram och åter från sjukhuset har det blivit. Och så skolavslutning. Ridläger. Och så har Stor såklart vuxit ur sina brallor. (Vilket jag mer än gärna och gladeligen lägger pengarna på, hon som ALDRIG växer ur något!! Snarare i!)
Tja det är kostsamt att leva...lägger pengarna på hög gör jag ju definitivt inte... Tur skattepengarna kom :)
Men denna månad ska jag både spara pengar och njuta av dem. Rik är jag inte...men mer välbärgad än de senaste åtta månaderna iallafall :)
Förhoppningsvis så blir det lättare de kommande åtta månaderna!
Och blir de inte det...ja då löser jag det då :)

It is da shit!

I onsdags var jag på återbesök hos läkaren. Egentligen var tiden i tisdags men han missade min tid. Så jag fick komma på akuttiderna och vara först. Fair deal!
Skitbra läkare! Tog sig tid. Undersökte, lyssnade, försökte förklara och var noga med att jag förstod.
Fick ny medecin. Tydligen hjälper bara smärtstillande och sjukgymnastik mot diskbråck. Lyckligtvis för mig så är det inte fullt utvecklat och då är det goda möjligheter att det läker av sig självt. Tyvärr är tiden inte förutsägbar! Men det sitter vid 5e ländkotan och det trycker på nerven.
Varför det uppstått kan bero på olika orsaker. Ofta så smyger det sig fram och symtomen är något annat. Problem med fötter, ben och knän är vanliga. Och jga har ju tidigare haft problem med både fot, vrist och ben.
Ja ja...nu är det osm det är och det ska lösas.
Viktigaste frågan fick jag inte svar på- när är det här över? Omöjligt att säga...någon vecka till några månader. Är det långdraget och illa så opererar man i slutänden. Dit vill jag inte!
Är det samma status om tre veckor, så ska jag tillbaka, då blir det magnetröntgen och kontakt med ortopeden.
Min andra fråga- får jag träna och vad ska jag i så fall INTE göra? Löpträning är uteslutet. (Kan jag nu inte heller göra, så..) Däremot crosstrainer och promenader är bra. INGA rörelse långt ifrån kroppen eller ovanför axlarna. Nära kroppen och med lättare vikt. Anas smärta ska det avbrytas. Men rörelse är mycket bra!
Isichias nervern är irriterad vilket gör att min bakre lårmuskel drar ihop sig ständigt, den är öm och ilar/svider när jag sitter, går och står. Ligger jag för länge i någon position så ilar det från midjan till tårna och skinkan känns som om jag hade jordens träningsvärk i den. Det är fruktansvärt obehagligt.
Och tydligen väldigt vanligt! (Vore ju synd om mna fick vara unik med nått! ;) )
Lösningen är att jag lite sexigt ligger med en tjock kudde mellan eller under benen. Och varierar sovställningarna med att halv sitta eller ligga på höger sida. Mage, helt platt på rygg och på vänster sida känns mindre bra och ryggen blir stel som en pinne och "träningsvärken" känns mer än vanligt i skinkan.
Såå för att mildra detta har jag fått ett nervsmärtstillande läkemedel att ta när jag lägger mig. Och så maxad dos av Alvedon Forte och Ibumetin. Hade ingen lust att inmundiga Citodon. Bilkörning och småbarnsjobb känns så där då. Men får finna mig i att det är nästa steg i behandlingen om inte det här hjälper!

Går till apoteket och hämtar medikamenterna. "Du har väl upptrappningsschema till det här?" frågar apotekaren. "Ehh...jo men visst!"
Vadå upptrappningsschema???
Väl hemma på kvällen så kommer jag på att jag nog måste kolla bipacksedeln. Och får mig en liten chock!
Medecinen jag har fått - Tryptizol - är ett "Tricykliskt antidepressivum med ångestdämpande och sedativ effekt"
Och biverkningarna var inte att leka med!
Det används också vid sängvätning för barn över 7 år.
Okej...
Läser om det på FASS och lugnas lite.
"Tryptizol tillhör gruppen tricykliska antidepressiva läkemedel. Orsaken till depression är inte helt klarlagd men man vet att mängden av ämnen som överför impulser mellan nervceller i hjärnan s k signalsubstanser är lägre. Det är här Tryptizol anses ha sin effekt, genom att öka mängden signalsubstans. Tryptizol har antidepressiva, ångestdämpande och lugnande egenskaper."
Alltså...den ökar mängden signalsubstans och har en lugnande verkan vilket dämpar smärtan i nerven.
Som jag ser det så är det ju ett smärtstillande medel jag tar, inget antidepressivt medel. Det är också en begränsad tid och mängd. Så jag är inte orolig för den sakens skull.
Även om jag är försiktig med mängden. Jag har bara tagit en i början...ska ta två från och med ikväll. Den tredje kommer jag att hoppa över om det inte blir alldeles förskräckligt nån kväll/natt.
Så här står det om biverkningarna:
"Vanlig (fler än 1 patient av 100): Dåsighet, störning i ögats förmåga till avståndsinställning, dimsyn, pupillvidgning, muntorrhet, förändrad smakuppfattning, illamående, förstoppning, viktökning, ökad aptit, trötthet, svårighet att orientera sig samt kontrollera muskelrörelser, ökad svettning, yrsel (t ex då man hastigt reser sig upp), huvudvärk, hjärtklappning, snabb puls, förändrad sexuell lust och potens.
Mindre vanlig (mindre än 1 patient av 100): Förhöjt blodtryck, kräkningar, hudutslag och svullnad i ansikte och tunga, darrningar, myrkrypningar, oro, överaktivitet, ångest, koncentrationssvårighet, sömnlöshet, mardrömmar, urineringsbesvär, förhöjt tryck i ögat, öronsusning.
Sällsynt (mindre än 1 patient av 1000): Oregelbunden hjärtrytm, hjärtinfarkt, svimning, vätskeansamling i kroppen (ödem), feber, viktminskning, aptitlöshet, bröstförstoring hos män, svullna testiklar, mjölkavsöndring, diarré, gulsot, leverpåverkan, svullnad i spottkörteln, olika typer av hudutslag inklusive reaktion vid solbestrålning, nässelfeber, håravfall, epileptiskt anfall, talrubbningar, balansrubbningar, förvirringstillstånd (hos äldre), ökade hallucinationer hos schizofrena patienter, blåmärken (onaturligt lätt uppkomna), blodpåverkan bl a agranulocytos (lågt antal vita blodkroppar som kan leda till infektioner) se avsnitt 2. Innan du använder Tryptizol.
I mycket sällsynta fall har en allvarlig reaktion rapporterats, de symtom som kan förekomma är hög feber, mental påverkan, svår muskelstelhet. darrningar, svettningar, snabb hjärtrytm och blodtryckspåverkan.
Ingen känd frekvens (kan inte beräknas från tillgängliga data): Tankar på att skada sig själv eller begå självmord.
En ökad risk för benfrakturer har setts hos patienter som tar denna typ av läkemedel."

Nice, eller hur?! ;)

Saknar..

Mitt lilla <3 ringde. Ville bara prata och berätta lite om igår.
Saknar!
Mysigt när de blir lite större och kan ringa själva spontant :)

Midsommar

Började med en skön frukost ute i solen. Frukost smakar underbart i solsken och fågelkvitter :)
Skjutsade barnen till sin moster. Pappa helg egentligen, men de ville vara hos moster.
Här var det inge bestämda planer, förutom en lunch.
Handlade lite goda grejer till en picknick i det gröna. Efter lunchen hittades  dock ingen bra picknickplats, så blev picknick på altanen. Gott och mysigt! Brie med honung...mums..
Slumrade i solen.
Äntligen sommarväder! Hoppas det är här för att stanna!
Blev iväg till Broholmen och kompisarna. Alltid lika trevligt!
Blev lite strandad där, men löste sig fint.
En kompis som ska få barnbarn hade bil-jour, så skjuts hem va ingen fara. Och så fick jag mat av ett annat par. :)
Ingen jacka och en massa mygg och kyla, lånade en filt som jag gick invirad i :) Riktigt skönt och så typiskt midsommar på nå vis. Iallafall typisk svensk midsommar! :)
Dök upp två kompisar som inte setts på "år och dar". Roligt!
Och så fick jag skjuts hem av dem på nattsidan. Kanon!
Det har varit en trevlig midsommarafton på många sätt! Och det var skönt att krypa ner i sängen och sluta de gröna.
Vaknade på förmiddagen. Somnade om och vaknade strax före lunch tid idag. Aj aj aj...så onödigt sent ekar det i mitt huvud då. Sovit bort lördagen...fast det är riktigt skönt att sova ut ordentligt också.
Bacon och stekt ägg med två koppar kaffe till brunch.
Återupptagit kriminalromanen och tar tretåren till den, i sällskap med några fyrkanter mjölkchoklad...slurp!
Dagen blir i slapphetens tecken. Ska ta en promenad, i rekreations syfte. Tycker ju annars att promenad i motionssyfte är rätt trist. Men får ju inte/ kan inte jogga...så vad göra. Rastlös i kroppen!
Skönt att det bara är lördag...då är det en dag till på helgen...
 

Strålar...

Stor hon verkligen strålar varje dag!
Som en sol berättar hon om ridningen, aktiviteter, hur roligt de haft. Det är underbart att höra! :)
Så glad att hon kom iväg på lägret och att det kunde lösa sig med mitt jobb så att jag kan skjutsa henne på morgnarna. En stjärna till mina arbetskamrater!
 
Är väl eftermiddagarna som är lite sega. Slutade halv tre igår. Segt när jag måste vänta på att klockan ska bli fem och hämta henne och kan åka hem. Jag bjöd in mig på en solig balkongfika hos mamma. Får göra detsamma imorgon, då slutar jag också lite tidigt.
 
Mamma hade beställt pioner, som hon skulle plantera i lådor på balkonegen. De var ytliga och då ska det funka. Hon visade att hon hade planterat en hel del annat också i krukor. Blir kanonfint när de tagit sig och blommar :)
Hon har haft trädgård under 95% av sitt liv...inte lätt sluta plantera och försjunka i trädgårdstidningar bara för att man flyttat till lägenhet :)

Utbrott deluxe

Ett antal månader sedan vi blev osams. I går kväll belv det ett utbrott deluxe!
Tur det går snabbt över och att hon är äldre och går att resonera med.
 
Tacksam varje gång. När hon var liten...tre-fyra år sådär...kunde hon vara arg och skrika i timmar. Igår fick jag ett utbrott, innan henne, så var det över sen :)

Behandling

Va till sjukgymnast igår. Fick en ny jag inte haft förut jag varit där. Haft problem med fötterna och vrist, så varit där två ggr förut. För två-tre år sedan.
Kollade igenom ryggen, benen, sitt- och ståställning. Testade nervbanorna och relexern. Lyfte isär kotorna....hur skönt som helst...sträckning.
Och så akupunktur. Aj aj...va den ena nålen gjorde ont! Så att jag skrek till och svor högt! Låg med dem i en halvtimme. Vilket är en terapi i sig....göra ingenting i trettio minuter helt utlämnad.
Avslutade med sträckning och en övning jag kan göra hemma. Dessutom är ryggen som en tejpad blomma. Så tjusig så allldeles rosa :)
Om en vecka ska jag tillbaka. Blir väl nått liknande då, exklusive genomkollen.
Resultatet var iallafall en svullen disk och påverkade nervbanor i vä ben med känselbortfall som påföljd. Muskelstyrka kunde vi inte prova då det gör för ont i benet.

Zzz

Sovit illa. Oroligt.
Låg konstigt så ryggen sved o ilade.
Trodde det va ett skämt i morse när klockan ringde. *suck*
Längtar till sovdags.
Tidig dag i morgon också.
Snart friakvårdatimme. Då ska jag ta hand om min rygg en sväng. Lite barn på jobbet så många lyft har det inte blivit. Däremot så har jag knappat på datorn en hel del...och det känns...
Behandling imorgon. Dr på onsdag. Massage o akupunktur om tre veckor. Slutat med medicinen. Hoppas hoppkoket ska göra susen i slutänden!

paus från verkligheten

Kände för att göra ingenting med bara med mig själv. Lånct bort från verkligheten.
Blev en vända genom drive thrun på McD. En mellan Latte o h en chokladmuffins.
Sen körde jag tills jag i te såg en kotte. Står helt allena vid en vägkant mitt i ingenstans. Bara jag,hög musik på bilstereon, min latte o min Muffins.
Gråa hängande moln. Hundkex som vippar på ängarna.
Det är fridfullt. Det är skönt.
Jag o min Latte mitt i ingenstans.

Mamma, jag har en ide!

Liten kom med en ide i fredags. Hon berättade och förklarade. Och undrade vad jag tyckte? Kunde man inte göra så?

Jo...
Faktiskt rätt genomtänkt, ur hennes perspektiv.
Finns en hel del tankar och ideer i en 9 årings huvud!

Mamma, jag har en ide!

Liten kom med en ide i fredags. Hon berättade och förklarade. Och undrade vad jag tyckte? Kunde man inte göra så?

Jo...
Faktiskt rätt genomtänkt, ur hennes perspektiv.
Finns en hel del tankar och ideer i en 9 årings huvud!

Deja vu

Mamma och pappa behövde få lite tid för sig själva och få en sovmorgon. Så syskonen Bus kunde sova hos oss. Passade extra bra den här helgen. Har varit så mysigt och Liten är så exalterad och grejar och fixar.

Deja vu känsla igår kväll med ett organiserat kaos, vällingflaska på bordet, en bebis som snusade bredvid och en 2 åring som sov i sängen. Hällde upp en kvällskaffe och började avnjuta en kriminalroman. Skillnaden mot förr är att jag också har en 9 och 11 åring som snusar i sina sängar :)

Inte direkt ansträngande att ha dem. De är enkla och trevliga barn.
Lillebror somnade efter en flaka välling 20.15, vaknade kl 2. Mat och lite snack. Sen ville han aboslut inte sova i sin vagn igen. Så vi somnade näsa mot näsa i min säng. Så mysigt :) 

Storasyster tog ett kvällsbad ihop med kusin och sen kröp de ner i soffan. Tittade på Ica Age och målade naglarna. En flaska välling och sen nattade jag dem i kusinens säng.

Där sov de till strax efter 7.
Lillebror han sov till 7 han också.

Bara jag som gick upp 6.20. Dukade fram frukost till Stor. Fixade en tvättmaskin, på med kaffet. Drack Aloe vera. Väckte Stor och så kunde dagen börja.

Lugnt och skönt åt vi frukost ihop. Trodde att jag skulle bli väckt att småbarn och inte väckarklockan idag :)

Ute strilar regnet. Stor på ridläger. Liten pysslar med kusinerna och ska följa med till Busborgen. Jag ska ta en sväng på gymmet och sen försjunka i min kriminalroman :)

Sverige vs England

Uppladdning inför matchen började med lax på couscous bädd.



Följt av hand- och fotspa.
För att höja stämningen ytterliggare blev det pärondrinkar med popcorn som tillbehör :)
Båda tjejerna tyckte om spat. Va mysigt att pyssla om varandra :)
De slocknade på var sida om mig. När de kommit i säng skulle jag bara kolla färdigt på Criminal minds. Vaknade 03.40 av att katten skrek. Kastade ut henne och kröp ner i sängen. Där upptäckte jag att Liten redan sov. Hon hade nog gått i sömnen för i morse frågade hon om det var jag som lagt henne där :)
Vid frukosten upptäckte jag att jag somnat ifrån nagellacksmålningen. På den ena handens fingrar.
I bilen på väg till ridskolan upptäckte jag att det fortfarande var ogjort. Blev vidare till Vås på lunch och sen till systeryster för att hämta syskonen Bus.
Och ett x antal timmar senare kan jag konstatera att det fortfarande är ogjort.
Får bli morgondagens projekt :)

Den goda tigerkakan jag fick i fredags :)


Stor bakade. Litens avtryck i mästerverket är att hon knäckte äggen och lämnade nån liten skalbit kvar här o där ;-)

Finaste..

Tjejerna skulle inte kommit hem till mig förrän idag. Men ville komma igår. Absolut! Problemet var att jag jobbade hela dagen. Hos sin pappa är de själva fr morgon till kväll. Men jag gillar inte det. Så jag frågade min fina syater om hon ville umgås med dem. Å hon va hos dem mellan halv tio och två. Blev själva sammanlagt 2,5 timme bara. Känns bra för mamma-hjärtat! Vad gjorde man utan sin familj <3

Välkommen hem!

När jag parkerade bilen kom två strålande ungar mot mig och gav mig en kram <3
Inne väntade hembakat fikabröd. Tigerkaka.
Skar mig två bitar, hällde upp kaffe och satte mig vid bordet. Då kom den stora tjejen och kröp upp i knät. Så satt vi och småpratade om ditten o datten i en hel timme. Så mysigt!

Aloe vera

Senaste tre dagarna har jag tagit Aloe Vera på morgonen, på fastande mage. Jag tänkte att det kan inte skada att ge kroppen en extra dos av stärkande naturliga medel. 94% aloe vera och övriga 6% är blåbär och nått annat smått o gott. Aloe veran ska även min dotter få dricka av. Kan va bra att få nått stärkande som uppvägning till alla hennesw kemikalier hon stoppat i sig under åren. Det kan inte göra hälsan sämre iallafall. Och många säger ju att de blir mindre infektionskänsliga av aloe vera. Så vi får se...

Muskelservice

Har varit och fått behandling idag. Det var helt underbar start på min morgon :) Fick akupunktur för första gången någonsin. Men inte sista. Det funkade, det kändes att det fungerade. Och det var mycket lättare efteråt! Fick laserbehandling i min krampade och svullna lårmuskel. GLAD att hon beslöt isg för att inte massera där. Det gör skitont när jag går, ligger och sitter...beröring är inte heller skönt. Så en massage hade väl tagit livet av mig. Men nu förstår jag också varför det gör sååå ont. Ischiasnerven lättade det också i. Akupunkturnålarna satt så bra så i den...det dunkade och hettade vid nålarna. Massage på ryggen. Stelt och "probelmområden" både här och där-sa hon och KÄNDE jag! Brr... Nacken, som jag väl inte hade tänkt nå på, fick hon också loss. Va en upplevelse att kunna vrida på huvudet och inte hela kroppen när jag skulle backa sen :) En skönond upplevelse! Jag bokade in mig om fyra veckor igen :D ¨Hon rekommenderade mig att äta mineraler. Musklerna blir stela och stumma om man har låga nivåer i kroppen. Och dessutom bidrar högt koffeinintag till att dra ur mineraler ur kroppen. Hmm...Jo... Så jag ska tänka på det! :)

Låter ju mindre bra, men behandlingsbart

Jag har troligtvis diskbråck med en inflammation och det påverkar nerverna så jag känner av ischias. Hoppas ju på att det inte är det. Får dom efter tio dagar med diklofenak, massage imorgon och min sjukgymnast-dejt "Lasse" på tisdag, för då ska jag träffa doktor igen. Googlade på diskbråck i ländryggen. Jag är inte särskilt unik. Tydligen nått man bara "kan få". Man ska undvika tunga lyft...he he he...jo visst... Viktigt att träna och röra på sig, trots smärta. Tar några månader, men det är behandlingsbart. Ibland går det över av sig själv, ibland får man operera. Behandlingen beatår av smärtstillande och antiinflammatoriska medikamenter. Tappar man känsel i underlivet, kring tarmöppning och kissar på sig då opereras man. Jo ja tackar! Hit vill jag inte komma! http://m.vardguiden.se/c.jsp?cid=25261241&artid=http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Diskbrack/%3ff%3drss20

in bed

Molar i ryggen och molar i skinkan. Ibland svider det i ski kan. Det är rintigt obehagligt! Vrid-och böjrörelser skär i ryggen. Och att inte ha fullt rörelsemönster gör att jag stelnar. På morgonen får jag stretcha ryggen och stuss för att komma ur sängen. Och på kvällen känner jag mig helt ihoptryckt. Imorgonbitti ska jag få massage. Jag hoppas de 30 minuterna ska göra underverk. Iallafall i låret som är hårt och stelt. Känner mig gravid! Har samma rörelsefrekvens och förmåga som om magen va i stil med höggravid. Vaggande gång och försiktiga, lite tunga vändrörelser. Vänder mig som ett kassaskåp i sängen... Blir tokig på molandet...och på att mitt stumma lår "tar emot" när jag går. Löpning är uteslutet. Crosstrainer däremot funkade. Om inte massören har nått tyckande så får det bli gymmet efter jobbet imorgon. Gör inget jätteansträngande. Värmer upp hela kroppen och får genomflöde i alla muskler. Sen är det mest stretching. Bara magen som får sig en ordentlig vända :-)

Igår..

Hade Mary Kay visning igår. Alltså inte jag utan en konsult.
Kändes så bra. Fräscht och friskt kändes ansiktet. Det är dyrt med bra produkter. Inget kaka på kaka utan friskt känns det.
Köpte rengöring, foundation och mineralpuder. Har ändå tänkt investera i det så det passade bra.

Konsulten vill gärna att jag blir konsult...men inget för mig. Jag kan ju ingenting om sånt här och gör det knappt på mig själv :)
Däremot kände jag att jag skulle vilja hålla på med nischen. Dvs...friskvård men för kroppen. Jag tror att det skulle passa mig finfint.
Enda kruxet är pengarna och tiden. Tiden går att lösa men pengarna är ett litet aber. Axelssons har hela utbildningen och sen vill jag nog läsa lite djupare teori på universitetet.

Men jag ska nog sätta mig ner och strukturera lite på det här. Det är så intressant. Och så behövligt.
Det känner jag ännu mera nu när jag har en paj rygg själv.

Friskvårdskonsulent vill jag bli när jag blir stor!

Blocket

Kära nån va grejer det finns!
Ska ju plugga ICDP men "råkade" slösurfa iväg och hamnade på Blocket.

Allt går tydligen att sälja!
Jisses...

Har inte ens kollat tradera. Där ska det, enligt hörsägen, tydligen vara ännu värre.
Var får alla allt ifrån och vad ska de med grejerna till?

Nä nu får jag ta mig i kragen!

Lite deja vu

Vaknade med en deja vu känsla.
Been here...

Så blev jag en erfarenhet rikare, även om det är en variant på en gammal erfarenhet. Been there, done that, bought the t-shirt, didn´t want another one!

Men, men...är oerhört besviken...jag är ju tyvärr inte heller så långsint, så det börjar avta..
Lite kaffe och några rostmackor i magen reder nog upp knuten i magen.

Ska plugga in ICDP, då jag ska ha utbildningn i det imorgon. Så phjärnan behöver vara skärpt.

Dagen bjuder även på en broccolipaj till lunch.

Det ska bakas en rabarberpaj till em, som jag ska bjuda mina tjejer på som kommer och ska få en hudvårdsklass av Maria, med mary Kay produkter.

Regnet öser ner utanför. Skönt. Det passar min kroppskänsla.

En flickas dröm..

Min yngsta drömmer om att få vara tärna på bröllop. Helst mitt bröllop. Hon är romantisk av sig :-) Hon har hittat en klänning hon vill att jag ska ha som brud:


Visst är den fin! :)  Får ha överseende med att den är liggande, hur jag än laddar upp den så hamnar den liggande. Men so what! :)

Det inspirerade mig, så jag hamnade på brudbutiken.se och fastnade för dessa två modeller. Väldigt olika :)
Lyckligtvis (!?) behöver jag inte hamna i situationen att välja. Men drömma lite kan jag ju ;)




Många bäckar små...

Till och med tvätten är riktigt lockande... Men jag har lyckats skriva en hel sida på min uppsats! Ett smakprov för att hålla intresseflaggan ståndaktig ;) "Den offentliga maktens källa är de dokument som föreskriver vilka mål organisationen har att sträva mot och vilket ansvar som i detta syfte åvilar skolledaren. Men liksom i flodens lopp gäler att ju längre flödet kommer från källan, desto större blir risken att det grumlas på vägen. Maktflödet från dokumentkällan ner mot verkställighetsnivån kan lät förorenas, påverkas av motiv som kan vara både personliga och privata och inte ligger i linje med föreskrifterna eller en rimlig tolkning därav. (s. 50 Liljequist, Kurt Skola och samhällsutveckling Studentlitteratur Lund 1994)" Visst är det spännande läsning! Nu ska jag belöna mig med en kexchoklad och en Diklofenak. Ryggen kommer troligen att gå av när mitt lår sliter sig loss (så är känslan) från sitt fäste...så nu ska jag ställa mig upp en liten stund och göra klart tvätthelvetet. Har en hög att vika och dela ut och om 45 min så ska en tvätt hängas. Det eviga verkar aldrig ta slut, men är just nu ett skönt avbrott. Det fina med att jag har skrivit just denna sida är att biblioteket på måndag ska få tillbaka sin bok, som jag lånade 2010-03...bättre sent än aldrig..eller hur?! Jag upptäckte att jag hade just denna bok kvar, när jag var in för att kolla om jag kunde hitta nån litteratur för att komma vidare i arbetet med skrivelsehelvetet. Oket kring min hals! Bibblanförseningen resulterade i att jag for ut i garaget där jag har min bokhylla, bland mina andra tillhörigheter, och faktiskt direkt hittade boken. Samt lite annan studielitteratur som kanske kan vara en liten hjälp i ämnet. vad ämnet är? Ja det vet jag knappt själv. Har lämnat ifrån mig planskissen men ännu inte fått nån respons på den, så jag jobbar mig sakta, salta vidare så får vi se vad som tycks och tänks närmare slutet. (Om jag lyckas komma så långt ;) )

Finaste killen

Finaste killen fyller 7 år idag :) För 11,5 timmar sen, för 7 år sedan, fick jag se honom födas och sedan klippa navelsträngen. Det var magiskt! Hur fint och häftigt som helst! Ett riktigt privilegium att få vara med om en sån underbar upplevelse. Snart dags för kalas. Ska iväg och köpa en present och sedan hämta upp mina flickor. Hans mamma är ju fantastisk när det gäller att baka, så jag ser fram emot fikat :)

Minisemester

Kort dag i tisdags. Tjejerna blev klippta och till stora lyckan så hade dotterns hårfärg kommit på posten. Nu för tiden är det ju så modernt, så de vanliga färgerna - brun, röd, blond, svart- är ute. Nu är det midnattsblått som gäller! I en dip dye. Jisses! Men, men... Blev middag och sen satt vi igång med håret. Tog tre timmar, men resultatet var bra. Något flammigt, där jag inte kommit åt ordentligt. Men hon var supernöjd! Och det var ju huvudsaken :) Onsdagen kunde vi så äntligen träffa kusin vitamin! Blev kaffe, fikabröd och en massa snack - som vanligt. De skulle sen iväg till övrig familj så då åkte vi hemåt. På vägen ringde en kompis som behövde assistans av döttrarna. En hamsterbur skulle fixas, kunde de hjälpa till. Så vi for dit en stund. Wow vilken lycka. Dotterns stora önskan är att få en hamster igen. Fick klappa lite och visa hur buren skulle fixas. Å WOW vilken lägenhet. I gamla stan. Högt i tak, stora fönster och öppna rymliga rum. Ljusa färger. Och sen personligt och enkelt inredd. Skön, familjär känsla :) Hemma blev det lite lek och hushållsstök. (Tar tvätt och disk aldrig slut?!) Sen iväg på dotterns friidrottsträning. Man förstår att de gillar sin idrott när de åker på frivillig träning, en ledig dag :D Yngsta följde också med. Jag passade på att åka till gymmet för lätt träning och stretching. Och till yngsta dotterns stora lycka såg vi hennes kompis på vägen , så jag släppte av henne för en timmes lek. Väl hemma blev det att laga mat. Fick bli kassler, brunsås och ris. En mycket sen middag, men mat i magen är ju en nödvändighet. Å så ledig på torsdagen för skolavslutning. Hade till min stora lycka fått hela dagen ledig. Så ivög först med den ena och sen med den andra. Sen blev det fika på Bivur. Standard att avslutningsfika. Yngsta dottern följde med en kompis hem direkt. Så den äldsta och jag åkte till Slagsta i Eskilstuna och avnjöt en varsin glassmeny. Mumsfilibabba! Sen åkte vi till stranden och la oss på en filt och bara va. Hon läste och jag tittade på båtmänniskorna och ankorna som struttade runt med sina små ankbebisar. På eftermiddagen blev det upp till kusin vitamin igen. Vi promenerade, slöade på en filt i solen. Va ner till sjön med barnen så att de fick plaska av sig. Sen mumsade vi pizza. Och snackáde en massa gojja. Mysigt få umgås en längre stund när det inte är så ofta man kan ses :) Dröjer några månader till nästa gång I guess! Fredagen jobbade jag tidigt. Lyckligtvis var en del barn lediga. Så jag kunde kompa ut 1,5 timme plus lunch plus friskvård. Så jag åkte hem igen redan halv tolv. Sköööönt! Handlade och hämtade upp dotterns kompis. Blev en alldeles lagom arbetsvecka! :)

Tjejfest

Dottern hade tjejfet igår, 9 års kalas. Å hon var så glad och lycklig efteråt. Jätteroligt hade hon haft det :) Va härligt! Jag gjorde välkomstdrinkar, fixade hemmapizza, fixade musik, serverade, skötte disken, fixade tilltugg och såg till att det var fullt i glasen och skålarna. Och stod tillhands med det som behövdes. Lite medling i lekarna behövdes också. Skjutsade sen hem dottern med översovande kompis till hennes pappa. Det är dags för pappa vecka. Känns fortfarande ovant fast vi har gjort så här i några månader nu.

tyyyysssstt

Efter en lång och intensiv dag långt bort i Östhammar, en mysig o pitoresk liten stad, så var det skönt komma hrm. Klev innanför dörren och det var 18 grader bara! 1.5 h senare hade värmen stigit till 20 grader med hjälp av en brasa, då tog jag av mig ytterkläderna och tofflorna och tappade upp ett hett bad! Yummie! Älskar att bada. Så skönt och avslappnande! Badade nästan varje kväll när jag bodde i lght, döttrarna är samma badfanfantaster som jag :-) Hela kroppen slappnar av. Skönt! Efter 5.5 tim i bil och 3 timmar stillasirtande möte så kändes det rejält i ryggen. Va skittrött! Såååå skönt när jag äntligen fick sluta mina gröna i sängens värme under täcket :-D

RSS 2.0