??

Vet inte vad...men nått har jag gjort.
Tror ryggen försöker slita sig ur bäckenet.
Vi är inte överens. Mot min vilja kommer jag knapra piller ikväll...

Träning

Fick bli en sväng på gymmet ikväll. Käraste syster följde med som sällskap. Blev boll som uppvärmning, 20 minuter på löpbandet, sista minuten i "blodsmaks"-fart :) Och så fria vikter, som avslutning blev det en planka och lång och genomgående stretching. Så himla skönt!
Min diffusa "sjuk-känsla" i kroppen stämde alltså inte, utan är säkert stress och att jag inte sover nå bra. Skönt att veta :)

Tog en proteindryck som återhämtning. Slog mig igår när jag fick hem det att det var längesen jag regelbundet använde proteindrycken som återhämtare och mellanmål. Tycker att det är bra, istället för mackor och småätande (vilket ju är sååå förbannat gott!)

Inte har jag ätit chrunchys på en evighet (7 dagar) heller...vad har det blivit med mig? Va småsugen på nått, tog tre kolor och så var det väck. En liten yoghurt fick bli kvällsmålet. Är mätt.
Nu blir det en skön dusch, sen sängen.
Hoppas att jag sover bättre och lugnare i natt än igår.

Cykeltur..

Skulle fått fikabesök men det blev inställt. Eftersom en vän fyller år idag tänkte jag att jag slulle kunna kika över dit istället. Tog en cykeltur till affären...den som ligger typ läääängst bort från jobbet. Snålblåst, motvind och nålsticksnedall gjorde att det blev en aning långsam svettig åkning.... Iskalla örsnibbar övertygade mig om att jag måste investera i ett pannband...den funkar med hjälmen.
Handlade det jag behövde. Sen hemåt...något enklare väg.
Möttes av chokladbollsbakande dotter :-) Blev inget födelsedagsfika ikväll...men gör inget för blev en god och mysig fikastund med dottern istället :-)
Känns fortarande i kinderna efter min cykeltur. Väntar på snön och knarr under skorna!

Julbord

På lördag är det julbordsdags :)
Ska bli så trevligt!

På bordet severas:
-Kallskuren Fisk:
Laxpate
Citronsill
Inlagd Sill
Senapsill
Västkustsill
Matjesill
Sillsallad
Löjromsgravad Strömming
Stekt Inlagd Strömming
Gingravad Lax
Gravad Lax
Varmrökt Lax
Kallrökt Lax
Sikrom
Ägghalvor
Rosepepparlax
Kräftströmming
-Övrigt Kallskuret:
Julskinka
Portergravad Biff
Leverpastej
Renrostbiff
Forbondekorv
Kalvsylta
Rullsylta
Fårfiol
Viltpate
Timmermanskorv
Renkorv
-Varmrätter:
Köttbullar
Prinskorv
Jansson
Revben
Julkorv
Omelett
Lutfisk
Ärtor Bacon
Bechamell
Rödkål
Bruna Bönor
-Ostar:
Västerbotten
Kryddost
Juledamer
Cheddar
Gräddädel
Brie
Kex
Fruktbröd
Vacherol
Tallegio
-Tillbehör:
Cumberland
Rödbetsallad
Senap Grov
Senap Original
Senap Hemgjord
Äppelmos
Gräddfil
Citron
Majonnäs
Rödlök
Sauce Vert
Hovmästarsås
Protcreme
Vinkokta Russin
Rödbetor
Cornichonger
-Bröd:
Vört
Ljust Bröd
Julknäcke
Långpannebröd
Saffranskorpor
Spisbröd
Smör
Och så det allra, allra viktigaste... ;)
-Dessertbordet:
Ostkaka
Fruktsallad
Glöggcheesekake
Chokladtårta
Lillpigans Frestelse
Grädde
Hjortronsylt
Rommarinerade Hallon
Creme Caramel
Chokladmousse
Saffranspannacotta
Fruktfat
Knäck
Ischoklad
Mintkyssar
Polkagrisar
Julskum
Pepparkakor
Struvor
Saffranslängd
Dadlar
Fikon
Marsipanrulltårta
Nötter
Pepparkakshus
Chokladbollar

Känns som vi kommer att resa oss (läs: rullas bort från) från bordet tämligen belåtna och jäkligt mätta :) :P

Mardröm

I natt har jag drömt hemska mardrömmar!
Varit förföljd av en man i bil och till fots.
Vaknat flera ggr.
Vid 4 tiden vaknade jag och hade inte koll på var jag var. Tyckte mig höra steg... Jäklar va rädd jag var innan jag vaknade till och insåg att jag var hemma, i min säng och att det var marsvinen som prasslade i sitt spån.
Tanken var att gå upp som vanligt vid 6 tiden och ta mig till gymmet före jobbet idag.
Men jag var som en sill när klockan ringde, efter ett antal snoozande ställde jag klockan på 6.40...masade mig upp och piggnade till småningom.
Fryser och huvet är lite diffust...

Usch...känner mig fortfarande jagad..

Axlarna snuddar örsnibarna

Såå...en typ av slutversion är skickad. Dvs denna version hade ett försättsblad som medföljare. Måste ju absolut inte betyda att axlarna kan sjunka ner i sin mer naturliga position, inte då.
men iallafall så ska det inte in mer innehåll. Inte som jag känner iallafall. Sen vet jag ju inte om UC finner det nödvändigt med nått mer, eller ens får ihop den lilla säcken.
Jag hoppas att det finns en röd tråd, ett resonemang, en diskussion som går att följa och där man ser att jag kom fram till en strategi. Vilken jag dessutom för ett resonemang kring, anser jag iallafall he he he...

Men inget G än, inga 2,5 hp. Finlir imorgon (I hope...), dom på tisdag :)
Då ska jag köpa mig två muggar till...ha ha ha... Som en belöning :D

Lite positivt

Hmmm....något mera positiva ordalag från "coachen". Känns rätt nice! Får mer kraft och energi då.
Så rackarns idag ska det hända grejer...
Va uppe redan kl 06.00 i morse och gjorde klart lite småpyssel som annars skulle ha fixats vid hemkomste.
Lite handling gjordes på lunchrasten, allt för att få maxad tid med skoluppgiften.
Ska klämma in en timme träning också. men det får bli när/om tiden finns. Rensa hjärnan och få ny energi gissar jag är behövligt....men men..
Känns ändå lättare i humöret idag, än igår och dagen före det!
Vore ju gesvint att få det gjort helt idag. Och bara ha finliret kvar att justera imorgon. Imorgon är ju deadline. och jag vill INTE behöva sitta hela natten.
Slitsamt för humör och sömn.

,,,

...over and out...




.....Err...

Kaffe...

Drömt om snö, massor av snö och regnrusk.
Drömtydning någon?

Blev en kopp grönt te vid 06 och vid 07 intogs kaffet. Ljuvliga kaffe, som jag hade längtat!

Frukost hemma har jag slutat med. För att sakta vänja in mitt mentala jag på rensningen. Och jodå...det funkar väl.. Men hinner ju bli vrålhungrig till frulledags. Idag är det nåååågot lindrigare, men så åt jag ugnsbakad kyckling vid 21 :)

Tankeflykt...

Orolig i kroppen och stressad... Sov dåligt i natt. Frysit hela dagen. En snabb sväng till gymmet för att rensa tankarna, starta om hjärnkontoret. Blev 4.6 km löpning. Och så styrka på det. Sit-ups. Börjar att känna mig stabil i kroppen. Det hugger, värker, svider inte vid minsta rörelse. När smärtan är som två öppna sårytor som gnuggas mot varandra...uuuuuu....vill inte ha tillbaka det....vet att det finns där, lurar vid minsta fellyft, felvridning eller för snabb rörelse. Men med eftertanke och tålamod kommer man tydligen sakta framåt. Längtar till januari. Kroppen ska få starta om. Rensas på onyttigheter. Sinnet ska få prova nått nytt. Hjärnan ska få nya kunskaper. Nu sitter jag här igen med kortslutning i hjärnan. Stressad till max. Inget händer. Jag knappar här iställt för på ex uppgiften. Kommer ingen vart...å nu hör jag hur klockan tickar nedräkning. Timme för timme... Inte blir det fler stavelser för det! Tick, tack...

Oväntat besök

Fick härligt oväntat "besök". Flickorna och mamma kom på kvällsfika.
Stor och mormor hade varit och ordnat julklappen. Lila slingor i det blonda tjocka hårsvalet. Hur snyggt som helst. Så jäkl skön och trygg inställning till livet :)
Å Liten pladdrade på så snusförnuftigt.
Lutade mig tillbaka och tittade på dem, såg på dem. Mina stoltheter! Det bästa jag gjort någonsin!
Så förunderligt hur vackra de är.
Tänk vad stora det börjar bli.
Så fort tiden går. Å va roligt det är. Att diskutera, uppleva, fnissa ihop...jag älskar att se dem växa upp. Att få vara en del av deras liv! Att få uppleva nuet och framtiden med dem <3
Blir så härligt varm i kroppen när jag ser dem och så stolt över att de är mina. Tänk att de är en del av mig :D

My happy sunday

Sov gott och mumsade frukost innan flickorna hämtades upp för att bege sig till julmarknad. Det var mysigt! Trots bristen på snö :) Lätt dimma över skog och slätt skapade lite magisk stämning...
Fikade, kikade på alla vackra hantverk och införskaffade oss lite småklappar.
Nöjda och glada for vi hem! Jag shoppade längdskidor...nu lääääängtar jag efter snön...dottern hann leka med bästa kompisarna och efter en snabblunch så begav vi oss iväg på friidrottsavslutning. Systersonen fick ta emot medaljer och dottern som varit med halva säsongen fick ta emot all-utdelningen: vikbart sittunderlag. Skitbra grej!
Vi promenerade till coh från evenemanget. Skööönt!
Eftermiddagen och kvällen ägnades åt studierna. Blev en halv A4 skriven. Total förvirring råder och det blev inte bättre av yttre förvirring... Så nu är det ett MÅSTE att plugga, plugga, plugga och försöka få till något intelligent.
Kvällen avslutades iallafall med ett pass på bollen innan jag skönt somnade.
En riktigt mysig och happy sunday hade jag :)

En jäkligt kul kväll!

Lördagen va en helt enormt skön dag! Utvilad....kan man vara annat efter att ha somnat i soffan vid 22 snåret och vaknat kl 7 i soffan, kröp ner i sängen till 08.30...sen läste jag tidningen....åt frukost och tittade på Nyhetsmorgon. Imponerades av Ernest K..vilket djup, vilken man! Solen strålade utanför...löparskor på och så ut i spåret. Blev 60 min löpning/lufsande/joggande och sträckan 10.9 km. Ischiasnerven gjorde ont och stramade från skinkan och ner bakom knät...det är tungt att släpa en stock efter sig...men men...solen smekte kinderna så vad gjorde väl det :) Väl hemma så hade jag fått besök. Trevligt :) Tvättstugan varvades med kaffebesöket. Sen lite bestyr med koll av julklapparna, hälften kvar bara, sen träffades jag och syrran och tränade. Mamma va med. Bra för henne att få igång cirkulationen i musklerna och få ur slagg och "annat bråte" ur systemet. Hon gjorde till och med en 60 sek planka:) Dusch och lite fix å så iväg till käraste syster. Där hade vi tacokväll, god Gino och så en massa tjejsnack så klart. Kan ju säga att the topics va historia och sex. Snygg blandning eller hur! :) Ha ha ha...vi är nog lite noviser för vi fick googla på vad wetsex är för nått....INGET jag skulle vilja prova på! Man kissar på varandra och i varandras munnar...urk! Men, precis som med allt annat, så var det tydligen ytterst populärt på nätet. Finns filmer och forum och mötesplatser. Hmm... Men en annan kul grej va ju så klart orgamsprylar. Finns en "konstnär" som har gjort en utställning med filmer där ett antal porrskådisar får välja en bok som de läser högt ur. Högläsningen filmas. Samtidigt som en assisten har en liten fjärrkontroll som han sköter en liten vibrator med. Och nån minut in i högläsningen förstår man vart det leder...hon ska hålla ut så länge det går, tills det GÅR så att säga. Herre jösses vi skratta år det också! Länken vi kollade på:http://www.liveleak.com/view?i=873_1346352819 He he he...om någon hade hört oss hade den nog trott att alkoholen flödade...men icke. Fyra nyktra tjejer va vi, skrattade så vi kiknade ur, å svängde hastigt mellan allvar och humor av varierande grad!. Å imponerad av syster som höll sig vaken till 01. DET händer inte ofta!

Det går inte..

...nå vidare framåt här inte.
Har inte fått svar från min handledare om formalian och vägvisningen.
Så eftermiddagens och kvällens pluggande får famla i mörker. Känner hur snaran dras åt om halsen!
Imorgon jobbar jag 06.45-18.30...med 0.5 timmar rast...kommer va som en trasa på kvällen. Så har räknat bort morgondagen. Tisdag och onsdag kväll är hängivet tillägnat examinationen. Gissar att jag kommer att ägna torsdagen några timar också. Deadline 23.59 29/11. Ahhh.....*sliter mitt hår*

*suck*

Eftersom jg passerar krogen på vägen hem och jag visste att M och R skulle vara där kunde jag lika gärna stanna och gå in och säga hej.
Vilket väl inte var en succe direkt...
Mötte R...visade mig genast till toaletterna...där hängde M över en toastol och spydde. Utnför stod hennes patetiska pojkvän och tyckte att han var macho och guds gåva till kvinnorna...som vanligt med andra ord... Hans ständige följeslagare var också med, de hade varit på hockey i Karlstad.. Blir man packad av att se hockey kan man stilla undra? Ja om man är patetisk!
Jaha....va roligt de verkade ha haft.
Hos R va det tydligen vinfläckar på väggarna, runtflyttade möbler och annat...varför kan de inte bete sig som folk? 36-40 år och beter sig ändå som snorungar!
Ingen noterade att jag var nykter och ingen funderade på om jag var körduglig :)
Så jag lät R pyssla och greja för att få hem det packade paret och följeslagaren i taxi hem till sig.
Jag undrade om hon visste vad hon gav sig in på? Jodå det tror jag nog...
Jag hade aldrig kört dem! Been there, done that, will never ever ever do it again!
Varför festar man ihop, båda dricker alltid för mycket, när man alltid ska få det att gå överstyr eller bråka? Jag fattar inte vitsen!
Pojkvännen höll på att bli inplockad av polisen. De ville at honom till fyllehäktet, men han räddades av att R hölll på att ringa efter taxi.
Synd!
Han kunde gott ha att sova ruset av sig där.
Följde dem till kebaben medan de köpte hem käk och sen följde jag dem till taxin.
Va skönt det var att vandra iväg sen, runt hörnet där bilen stod parkerad, och sen susa vidare hemåt.
Va på BA kl 01 och låg i min säng kl 02.05. Det va lagom uteliv!
Missade ingenting sen sist tror jag. Såg ut som samma människor som då.

Insikt

Första lördagen som singel.
Borde kanske bege mig ut i vimmlet och visa upp mig.
Tur ner på Bishops eller nått. Känns som man borde....men vetefan om jag orkar det.. Not interested!

Mys

På fm blev det 10.9 km i skogsspåret. Hem o fick kaffebesök. Tvättstugan avklarad. Å så blev det gymmet på em med syrran.
Skönt få kroppen redigt genomkörd.
Kvällen fortsätter sen i myshets tecken. Tjejsnack, tacos, efterätt....Gino ahhh :-P
Myyyyyysigt! :-)

Alldeles för sent

blev det igår.
Inte många timmars sömn i natt. Pluggade sent. Å så Liten som har farit runt i sängen och svettats.Klockan ringde tidigt.
Men men... Käraste mamma tog hand om Liten idag, så jag slapp VAB (kort arb dag) och det slapp bli tatal kaos på jobbet :)

Skönt med fredag... Blir att sätta in spurten i pluggandet.
Ligger EFTER....BLÄÄÄH!
Hoppas att teoriformalian är någorlunda fixad nu. *suckar* Så jag kan babbla på i teori och diskussionsdelen. Dagarna rinner undan så fort, så fort...snart är det den 29e.

Jill

En av de absolut vackraste julskivor jag vet är Jill Johnsons "The Christmas In You". Den är vacker och stämningsfull. Slår an strängar inom mig som gör mig alldeles varm. Och ett favoritspår är "Merry Christmas To You". Spelar den nu så här på kvällskvisten när jag försöker försjunka in i litteraturens värld och uträtta lite nyttigheter i mitt examinationsarbete. Det går så där. Fick iallafall feedback på det lilla jag lyckades med igår. Har typ omarbetat det mesta av den skriften och nu letar jag material till diskussionen. Lätt, lagom och så är det flow för sinnena :)

Liten...

Liten kom just upp: Mamma....
Ja...
Det är vatten. Kan du hjälpa mig?
Ja...men vart?
Det är vatten där.
Du drömmer!
Liten fortsätter bekymrat: Det är vatten.
Jaha...vart?
I hästvagnen.
Ska jag hjälpa dig med det?
Ja.... Å så går hon tillbaka till sängen och lägger sig.
God natt hjärtat!
Mmmm...å där kom molnen också.
Sen sov hon vidare :) Undrar när hennes sömngående ska dämpas/sluta!?

Pepparkaksdeg

Inhandlat ingredienser till årets peppaekaksdeg. Doftar så ljuvligt juligt när den rörs ihop :-)
Har investerat i små glöggkoppar också. Blir en glögg till pluggeriet lite senare *mums*

Fundering...

Undrar om mensen är i antågande?... Jag tänker ständigt på choklad och sötsaker!
Och brösten är så svullna så de fyller vackert ut vilken C-kupa som helst.
Skulle ju ta 6-8 månader...men fertil som man är så kickstartar väl kroppen igång direkt. Vore ju skönt, för då vet jag iallafall att alla instoppade hormoner är utgågna :)
Och med handen på hjärtat...även om mens inte är så roligt, så är det regelbundet iallafall ett kvitto på att det mesta funkar och att underbara underlivet mår bra.

Hmm...

Dottern deklarerade just att hon mår illa och har ont i magen. Jag svarade enkelt att jag förbjöd henne att få magsjuka! Så det måste vara nått annat. Men ifall jag inte får bestämma så är toadörren uppställd, lampan är på....och jag ska definitivt gå i säng nu ifall natten blir lååååång... Urk!

Kurr..kurr..

Funderar...
Jag är sugen på stekt ägg och bacon på rostat bröd....kan det vara värt att ställa sig och tillaga denna anrättning vid denna tidpunkt på kvällen?
Förnuftet säger NIX!
Magen skriker JOOOO!

Blir nog förnuftet. Är trött, i både själ och hjärta. Behöver nog nattsömnen.

Lättad!

Lyckades få till både inledning, syfte och frågeställning idag. Jag hoppas att jag får respons på den snart. Och att det är i positiv riktning. Sen är det bara 4.3 sidor kvar att knåpa ihop! Håller både tummar och tår för att jag har tänkt rätt, smalnat av det tillräckligt och har en röd tråd som man förstår. *sitter på nålar och väntar*

Gäääsp

Är skönt trött i hela kroppen. Blev 60 min träning. Boll och fria vikter på lätt nivå. Och så 10 snabba minuter på bandet. Kändes riktigt skönt faktiskt! Lätt, enkelt, osmärtsamt framför allt. Bra flås.
Något trött o öm i ryggen med bollen, men nu är jag ju så duktig att jag känne efter och tycker det är viktigare att göra "rätt" än att faktiskt göra :)
Varit seg idag....men att få svettas massor och göra några plankor och flåsa ordentligt får upp vilket humör som helst :D
Strax en dusch sen en kopp grönt te.

Scch....

Alldeles tyst. Bara akvariet som porlar lite. Klockan tickar.
Bara jag hemma.
T o m marsvinen är tysta...de sover.
Det är skönt att vara alldeles själv, umgås med bara mig en stund.
Har öppnat posten. Många fönsterkuvert....men bara en räkning. Övrigt går till återvinningen. Nice :-) Funderar på om jag ska sätta på lite musik...men nej...vill nog fortsätta njuta en stund.
Varit så frusen hela dagen....varmt och skönt hemma...
Ska plocka undan lite, vattna blommorna och bara strosa runt lite :-)

<3

Liten tror sig ha hittat lösningen på sitt sömngående...en nattlampa. Så nu har hon en liten lampa som lyser hela natten med ett vsgat sken. Just nu ligger hon och småpratar i sömnen, men hon har inte kommit upp än. Även om det är hennes "gå-tid" nu ungefär. Hoppas det hjälper, hon tycker själv att det är jobbigt att hon går omkring och gör saker i sömnen. Hon är ju inte medveten om dem och blir lite generad ibland över saker hon gjprt och sagt. ;Min lilla plutta!

Ännu en dag...

En effektiv dag. Rent jobbmässigt. För mycket annat hinns och orkas inte med på måndagar. Jag påbörjade undersökningen av att kunna få ihop lite julprylar till avdelningen....vi har inget...fick tag på en adventstake iallafall :)
Fick igång diskussionerna kring utvärderingen...det gjorde vi bra!
Och så planerade vi inför Lucia och skapade lite julkänsla via sånger :)
Kändes riktigt bra gå ifrån jobbet.

Hemma fick det bli en liten promenad. Mycket sen middag. Men det är så skönt att få stänga av ett tag och göra så lite som möjligt när jag kommer hem från jobbet. Dottern följde med. Så lite småpratande och lite mjölkshopping blev det.
Dagens kulinariska höjdpunkt fick bli "Tomtegröt". Och så toppade vi med en efterrätt av pepparkaks-dammsugare. Goda :) Smakade pepparkaksdeg. One of my favourite things!
Lite småpratande med kompisen. Nu dags för bingen strax....

Budget i balans

Lagt in lite räkningar. Väntar in två till sen ska alla ha kommit. Och prognosen är budget i balans :)
Helt enligt höstens planer. Såå skönt!
Och...första månaden med full lön sen i somras :) Yippie!
(Hoppas jag inte sagt för mycket nu...blir väl feber eller kräksjukan i natt eller nått, bara för att jag sa det högt!)
Nåja...det blir nästa månads bekymmer i så fall :)

Så skönt med budget enligt planen...julklappstider ju.. :)

Kusinfika

Bjöd över mig på Latte till kusinen. Gott gott i gott gott. Hamnade mitt i pepparkaksbak och skapande :-) Hon gjorde "vanliga". Han byggde hus o traktor och delar till eiffeltornet. Tyvärr han jag inte med att se hela skapelsen bli färdig. Fick lite småprat kring att starta eget och moms och avdrag...mycket att hålla koll på. Tur jag har en egen rådgivare :-)

Åt helvete

Pluggeriet denna helg går år helvete! Helt å hållet!
Inte en stavelse är skriven...
Kanske att middag, träning och en lång dusch kan ändra på det. Skingra tankarna lite. Samla tankarna och fokusera på en frågeställning.
I hope.

God..

...morgon världen!
Ny dag nya möjligheter!

Jahapp

Jag kan inte sova...987...988...999....1000...jävla fucking får helvete...1001...1002...

Tomt...

...känns tomt.

Till vägs ende...

...känns ganska definitivt.
Å tomt.
Å ensamt.
Tror det är det bästa...
När det inte finns lösningar...
"Visst gör det ont när knoppar brister..." skaldar man om våren. Men nog gör det ont när löven faller och man inser att det är inget
mer när det är slut...

Kvinnlighet

Känner att jag ökat min grad av kvinnlighet.
Inser att tvål o vatten inte håller i en evighet!
Kan numera stolt titulera mig ägare av en eye-makeup remover :-)
De ni!

Tacksam...

...bor nära brandkåren och den stora korsning som ambulansen använder för att snabbast komma fram. Har inte tidigare reflekterat över hur ofta sirenerna ljuder.... Nu när jag bor så här nära reflekterar jag varje gång över de blå ljuset och ihärdiga ljudet. Jag blir ödmjuk för livet och allt det vackra i det, när det blir så påtagligt hur snabbt det kan förändras! Det man har kan så snabbt tas ifrån en!

Sussat gott...

Va på mysig kväll med några tjejer och hade MaryKay klass i hudvård. Skönt pyssla om sig. Tiden rinner iväg. Mycket skratt och prat om värdsliga ting.
Telefonsamtal om sjuk Liten. Så avslutade kvällen något senare än tänkt, såg förvånat att klockan var kvart i elva, och hämtade upo
Liten hos sin moster.
Stoppade ner henne i min säng och kröp sen ner jag med. Låg en stund och lyssnade på hennes snusande andetag *kärlek*. Somnade med näsan i hennes hår och armen om hennes lilla varma kropp.

Hmm...

Går ju bra det här! Stirrar....
Om jag fortsätter stirra på det blanka bladet framför mig kanske det måhända fylls med bokstäver och begriplig text!

Inspirerad istället för frustrerad

Dotterns fleråriga smärtor, min mammas sjukdomshistoria med kroniska smärttillstånd och så min egen rygghelvete har fått mig att tänka om en del. Kroppen är en så intressant organism. Att lösa det mesta med tabletter med diverse innehåll kan inte vara den optimala lösnmingen. Iallfall inte den enda. Ett kroniskt smärttillstånd blir inte hjälpt av att man stoppar in kortison, cellgifter, smärtstillande. Dottern började med TENS för att hon helt enkelt inte kunde äta mer smärtstillande och att kortisoninjektionerna har gett biverkningar som kunde fått hälsenan att gå av. TENS ger små elektriska impulsetr tilll nerverna som då skickar positiva signaler till hjärnan. Positiva signaler har företräde in i ryggmärgskanalen, så de hinner före de negativa till hjärnan och då aktiveras inte smärtcentrat. De gör att man mår bättre mentalt, kroppen blir mer avslappnad och området med smärta behagligare. Och ingenting av det är farligt, inga kemikalier stoppas in och inget lagras i fettvävnad och organ. Dottern blev rekommenderad bindvävsmassage för att kortison helt enkelt inte kan ges i lokala injektioner just nu, kroppen måste vila. Massagen lättar upp, ökar cirkulationen och stimulerar nervändarna och kroppen kan själv få möjlighet att läka ut området. Själv fick jag bara smärtstillande, jag vägrade den form jag rekommenderades pga biverkningar och ev allmäntillstånd, och även nervsmärtstillande med hemska biverkningar. Jag slopade nervsmärtstillnade och tog akupunktur istället. Tre dagar i veckan i fyra veckor fick bukt på det värsta, så att jag själv sen kunde börja göra nytta med mig själv. Smärtstillande tabletter har jag tvingats äta i höga doser regelbundet för att kunna jobba och ha en dräglig vardag. Magen i olag och så har jag fått veta att det troligtvis påverkat min hörsel negativt. Så jag slopade tabletterna i den mån jag absolut kunde. Istället har jag varit bra på att prioritera vad som är viktigt, vad som fungerar och hur jag ska utföra det jag måste utföra. Och dessutom regelbundet träna min bålstabilitet. Och det har gett bättre resultat än pillrena :) Så istället för att bli frustrerad så känner jag mig inspirerad. Måste räkna på att ekonomin går ihop, tiden vet jag inte var jag ska hitta...men jag får hoppas att familjen är förstående... Ska prova på en "Massage för husbehov", dvs att lära mig en halvkroppsmassage och anatomins grunder, för att känna efter om kroppen fixar att jobba med friskvård. Jag skulle vilja skola om mig och arbeta med smärtlindring och stresssymtom. Både för ungdomar och vuxna. Lån till utbildningen, varje helg i en månad för teorin och sedan 120 timmars praktik på skolan. Och det ska utföras mån-tis kl 12-20 och onsdagar kl 9-17. Hmm... passar sisådär med mina arbetstider. Så jag måste vara tjänstledig nån dag i månaden. Annars kommer det här att ta hur lång tid som helst. Så nu ska jag bara kunna, sen vilja och våga också! :)

Urblåst!

Igår va som ett vakum!
Tisdagens intensitet och hjärnan på högvarv tog väl ut sin rätt! Även om tisdagen va mycket givande och effektiv.
Lång måndag, med huvudet på skaft sista timmen, tidig morgon både måndag och tisdag....jag är inte gjord för tidiga morgnar och långa arbetsdagar!
Tisdagen var upp 05.40. Jobbade och så hem för att snabbt skölja ner två mackor med en kopp kaffe. (I know I drink to much!) Å så iväg till Örebro för att ha seminarium med gruppen o läraren. Försöka komma vidare i examinationstänket (ÅNGEST!!) och sen en snabb kisspaus innan det var dags för en föreläsning på den bok som vi hade läst. Mycket intressant om de svängningar i utbildningspolitik som rådit och råder.
Direkt efter konstaterade vi att nått i matväg hade varit smart....lyckligtvis så var cafeet öppet i tiop minuter till. Räddningen blev en mjölkchoklad och en muggtermos kaffe (mycket gott inköp, kaffe o mugg 49:-, ett av de bättre impulsköp jag gjort!) och sen uppvägde jag det med en blåbärssmoothie :)
*pust, pust*
Sen började det svåra. Klockan var då ungefär 19.15 när hjärncellerna på allvar skulle börja jobba för högtryck! Vi skulle diskutera våra funderingar och intryck från föreläsningen/boken och sedan skriva ner nått intelligent att skicka till vår lärare.
Jag hade tänkt till och tagit med mig datorn. Så vi skrev, skrattade, hade hjärnsläpp och fick till nått som vi upplevde som kanon! :)
Sent, alldeles för sent var jag hemma. Hade min mugg i bilen och några rutor så jag skulle hålla mig vaken. Dog i soffan och kom på strax innan jga lyckades ta mig till sängen att magen kurrade...några smörgåsrån med ost så var det kirrat!
Onsdag morgon kom alldeles för snart!
Jisses....
Hela dagen var som ett vakum...jag sa nog inte så mycket intelligent. Hade ett lite jobbigt möte också, där jag va tvungen att vara på topp of the topp. Efter det föll jag sakta ner i trötthet!
La mig i soffan under en filt när jag kom hem. Slumrade gott!
Skulle sen pallra mig i säng, efter ett låååååååååångt telefonsamtal så mitt öra va alldeles rött och varmt, men då började ju Zlatan leverera och jag var fast vid teven.
Somnade ovaggat inom fem minuter efter avblåsningen!

Vackra ord...

Ibland liksom hejdar sig
tiden ett slag
och någonting alldeles
oväntat sker.
Världen förändrar sig
varje dag
men ibland blir den aldrig
densamma mer.

Alf Henrikson

Längtar...

...hem!
Får skylla mig själv!
Visste att jag skulle bli så här trött efter att kroppen vägrade somna igår. Trots att sinnet är trött och medvetandet vill sova för att det är det bästa så ville kroppen ha helg :)
Ja ja...drog mig tio minuter i sängen i morse...riktigt skönt!
Och om en halvtimme är jag hemma och har slängt omkull mig i soffan :)

Snart måndag...

Det bästa med kommande måndag är att det är halvtid till lön...Denna månad är kärv...jäkligt kärv! Så alla dagar som tickar fram mot löning är bra dagar... *trist* Håller tummar och tår för att både jag och barnen är friska månaden ut. Vill inte ha pengabortfall i december också. Blir VAB nån timme den 20e....förhoppningsvis går det fort så det bara är litegrann... Pga av denna pengafattiga höst så är julklapparna låååångt ifrån klara. De är färdiga i tanken, men ska ju köpas också. W o H: Xbox360 Kinect J: Presentkort på Erikslund E: Peng W: memory I: memory B: Ett sällskapsspel M o P: foton på flickorna F: julblomma S o J: varsin helikopter Nu ska det bara shoppas också :)

Film...

Slötittar på film. Lite ögongodis. Han är fräsch Vin Diesel. På nå vis. Och mysig röst. Syrran tycker att han är döläcker...men riktigt så tycker nog inte jag. Fräsch!
Alltså...man dör ju inte av att se honom utan kläder heller...he he he...

Gymmet med sällskap

Kollade på "Aldrig mera fet" ...usch och fy! Motiverade mig ännu mera att ta mig till gymmet idag-cyklandes :) Ska ju göra träningen varje dag, men extra motivation är aldrig fel. Ringde syster. Hon kom också med. Hennes småbarnsrygg värker och hon vill ha en push att komma i gång...är bara glad att hjälpa. Sen är det nyttigt att få visa och instruera, då tänker jag efter själv hur rörelsen ska utföras. Och sen är det trevligt med sällskap på gymmet. Vi blev sittandes efter stretchingen och småpratade. Snackade bort en halvtimme tror jag. Hur trevligt som helst. Och hon vill följa med fler gånger, så lite av min motivation smittade tydligen av sig :)

Massage

Det var äntligen dags för dottern att få sin bindvävsmassage.
Ahh...va det såg skönt ut! Eller skönont! Hon fick den lilla grundbehandlingen.
Efteråt fick hon trettio minuter Klassisk svensk massage.
Det var så skön, lugn stämning i rummet, skön musik och tystnad och massörens lugna, jämna grepp och tag. Jag var nästan lika avslappnad som Stor var efter 60 minuter behandling.

Pratade med massören efteråt...om yrket och vad det ger och tar... Den positiva känslan och uppskattningen, att genast få feedback på det man gör.
Hon jobbar 65% inom kommunen och resten (eller mer) som Massageterapeut, Yogainstruktör och utbildar sig nu till healare.
Och så kom vi in på att prata om det...att jobba med energier och flöden...själen och det mentala tillståndet...ahh... Så när hon märkte mitt intresse så sa hon att hon gärna har testpersoner. Och jag anmälde intresse direkt!
Den 18e ska jag få prova en sån behandling. Ska bli jättehäftigt!

När jag kom hem så skickade jag ett snabbt mail till Massageakademin, där jag ska göra en prova-på-kurs, och frågade om hur man kan kombinera praktiken med att man har ett vanligt jobb också :)
Vill också jobba med friskvård och hälsa!

Middagslur

Har alla tre kusinerna här.
Jag o E slumrar ihop i soffan.
Jag hade gjort kaffe o tagit upp bullar ur frysen men hamnade här istället. Gosigare :-)
W ligger o hör på saga med Stor. De myser på Stors rum.
En riktigt skön lördagseftermiddag :-)

Vackra morgon!

Blå himmel, solen strålar och snövitt glitter som strålar i solen.
En underbart vacker morgon :-)

Älskade,

älskade ungar!
Skulle vilja ha er i famnen och hålla hårt i er för alltid!
Vill få er att förstå hur gott ni har det. Hur älskade ni är. Osjälviskt älskade. Skulle gå genom eld för er. Allt kan jag göra för er. Och ni är alltid nr 1 för mig.
Jag är så lycklig för att ni finns just hos mig!
<3<3<3

Jag önskar att alla barn kunde få ha det så.

Livet...

...är inte lika enkelt för en del som för andra.
Jag förundras över de val en del gör. För så är det ju, om du inte lider av en utvecklingsstörning eller psykisk störning, DU har alltid ett val i alla lägen. DU den vuxne.
Ett barn har inte samma möjlighet!

Twitter

Jaha...då gör jag ett försök med flugan Twitter :)
Provar mig fram och känner mig lite för.
"Alla" gör ju det, så testat känner jag väl iallafall att jag vill göra. Sen om det blir nått bestående återstår att se :)

Belöning

Ett fat med chokladbollar i kylen.... En ska jag mumsa på efter att jag stretchat klart. Det är jag värd! :-D

*pust*

:-)
Gjort min läxa. Lite trött mage. Men samma serie (program) som igår.
Rulla boll 11 st
Plankan 1 min
Rulla boll sidledes med benen 22 st
Rulla boll fram o åter 11 st
Planka 1 min
Planka på boll med rull 11 st
Planka 1 min
60 situps
100 rumplyft
Bananbåge 30 sek
Valfri ben o armövning
Planka på sidan hö o vä á 1 min vardera
Känns bra :-)

Tycker det va bra av Stor att vara med på hela serien igår. Fast hon gjorde 10 situps o 10 rumplyft.
Ridningen gör henne stark o stabil i bålen och alla år med friidrott gör väl sitt till.

Serien avslutas med lätt stretch av kroppen och lååååång stretch av låren, fokus på baksidorna. Faan va det svider första 30 sek!
Det drar ut och vidgar nervbanorna, bl a, så det är ju värt det i långaloppet. I hope!

Good job!

På rasten, i strålande solsken, monterade jag mina lysen. De har hängt och dinglat bak och framlyktan har legat ett tag i min jackficka. Hmm...
I detta beckmörker som jag ska hem i så är jag strålande glad att jag gjorde nyttan på lunchen. Effektiva 30 min betalar sig-är tydligt! :D

On with the helmet...nu är det hemgång!

Träning, träning, träning

Varit hos sjukgymnasten.Låsningar i mellanryggen. Han knäckte loss dem. Och nervsmärtor i höfterna...det sim gör så ont ibland. Tryck, böj och stötar irriterar tydligen nerverna och musklerna runtom. Han gjorde nå tester.
Fått bollövningar till bålen.
Och stränga order om att träna varje dag. Jag är för svag i magen och det gör mig instabil i ryggen. Ryggen jobbar i stuationer som magen ska taöver.
Får jobba på att skaffa mig ett 6pack:-)

Har införskaffat en boll...får se till att få den uppblåst. Hade ett liggunderlag jag gympade på förut...försvann i flytt till eller från landet. Får skaffa ett nytt!
Blir som när jag va med bebis...träning framför teven istället för soffhäng.
Jag som tyckte att jag var så "duktig"...nix...nu får det bli piska istället för en massa morötter!

Zzzz...

...fy fan för tisdags morgnar!
05.40 ringer kl.
Idag orkade jag inte upp. Snoooooooooooze!
En skål yoghurt o en kaffe senare är läget densamma. Huvet snooooooooozar fortfarande.
Ska påtåren och se om de hjälper!

Finaste med tisdagar är att jag slutar 13.45. De e nice!
Idag är det sjukgymnasten efter jobbet.
Sen hem o röja lite. Sånt orkar jag INTE på måndagar. Å Nissen brukar glömma disken märkligt nog :-)

Zzzzzzz i tio min till sen dags för snabbfix och så ut i kylan. Strax jobb.

Kvällspromenade

Jag och tjejerna har tagit för vana att ta kvällspromenader några dagar i veckan. Det är riktigt skönt. Mysigt och skönt att röra på sig tillsammans :-) Ikväll blev det en halvtimmes promenad i duggregnet :-)

Sköna söndag..

...verkligen!
Gott humör, avslappnat, mycket skratt..bullbak och så tvättstugan. Till och med den flöt på dvs att jag kom ihåg den hi hi
Mina underbara ungar...Stor vaknade med feber...men sena lördagskvällen gjorde kanske sitt. Borta på kvällen iallafall...då blev det biobesök med kompis.
Jag tog en sväng på gymmet. Jobbade försiktigt igenom kroppen. Blivit duktig på att vardagsmotionera och rehabträna varanan dag...tycker iallafall jag.
En stor bidragande faktor är nog att jag insett min begränsning och hittat min nivå....halverat vikter, fart, prestation....och lyckats lära mig att njuta av det som är...träning är ju så sjukt skönt och givande.
När jag cyklade hem imörkret med duggregnet mot ansiktet hade jag en sån grym känsla i kroppen! :-)
Kvällspromenad med barnen. Shopping...strosade runt på ICA maxi och i söp julstämningen som sakta smyger sig på :-)
Mycket sen middag avslutades med en ännu senare efterrätt. Spökbakelser till barnen och en lila kanelbulle till mig :-D
Och så reflekterade jag över att ryggen hållit hela dagen trots att jag inte tagit medcin alls :-)
Ett litet steg framåt igen!

Is..

..är inte mitt mest naturliga element :-)
Men eftersom jag bor granne med ishallen och dessutom har ambulansen inom några minuters räckhåll...så tog vi en förmiddagstur till hallen.
Riktigt trevligt!
En massa folk. Hockeyfolk. Som susade fram över isen.
Jag å dottern höll oss på vår kant och gled fram och tillbaka. Vet inte om jag var något stel och bambi-lik..för dottern tittar på mig och frågar:
Mamma vad gör vi om du ramlar?

Hmm..

Efter en lagom stund, när fötterna va kalla och klämda, så var det skönt med bara nån minuta promenad hem.
Är vi pigga i eftermiddag kanake det kan bli ett åk till :-)
Lite skoj är det!

Från kvällspigg till

kvällstrött! Och från morgontrött till att älska att gå upp kring halv åtta-åtta och mjukstarta dagen. Är fortfarande morgontrött, men eftersom jag somnar så tidigt på kvällarna så är det bara skönt gå upp med klockan (eller av mig själv) vid åtta tiden. Dagen blir så mycket längre, ojäktig och mer tid tillsammana med barnen. På kvällarna är jag trött halv tio-tio och med ansträngning uppe längre. Igår väckte Stor mig när hon skulle lägga sig. Jag o Liten sov som små änglar i soffan. Nu står jag i köket och luften doftar av kaffe, Stor har dukat frukost och trots en o annan gäspning så njuter jag av lugnet och den mjuka starten på dagen.

Hårklipp

Jag toppade håret i den riktiga friayren. Joså jag har faktiskt en sån...det syns bara inte när jag har tofs eller mössa :-)
Mitt hår är väl en misär av torrhet och sprödhet enligt frisören, vilket jag är medveten om.
Bvitaminer, ett ekologiskt shampo och inpackningar rekommenderades. Sen klippte han av 5 cm trasigt hår.
Gillar min frisör...jag är inte beroende av nån. De här är billiga, trevliga och har drop-in :-)
Och ligger på lagom promenadavstånd hemifrån :-)

Ett litet steg till..

Blir ingen mer depo-proveva, dvs p-spruta.
En vanlig biverkning är ryggsmärtor. En annan är svaghet och muskelstelhet.
Hmm...
Nog för att ryggen blivit såååå mycket bättre, men just nu står det still. Och magen börjar säga ifrån alla mediciner. Och övriga kroppen också. Att aldrig få sova ordentligt tär lite på övriga sinnena.
Så nu blir det ingen mer spruta. Effekten sitter ett halvt år till. Så får jag se om det här kan hjälpa till att läka ut skadan. Så jag åtminstone kommer av plattformen och märker förbättring igen.
Läääängtar till min sjukgymnast nästa vecka!

Ett litet steg...

Så då har jag anmält mig till prova på-kursen i massage.
Måste ju prova på eftersom min kropp håller på att haverera...eller iallafall protesterar mot det mesta.
En heldag med massage borde testa gränserna för hur jag klarar av det.
Jag hoppas att jag fixar det.
Ett litet steg mot ett vägskäl jag hoppas ska innebära mer inspirerad framtid.

Funkar det så hoppar jag på utbildningen till Diplomerad massör. Men då går jag i socialt ide från slutet på mars till juni ungefär. Jisses vilken intensiv och diger utbildning. Men men....jag är verkligen inte där än.
Först 19 januari, sen resten av mitt liv :)

Inspiration

Hittar man på oväntade platser ibland:)
Ett av mina favoritställen är Örebro universitet. Där var jag igår. Insöp atmosfären, stämningen och fick senaste forskningen angående lärande och pedagogik. Nationell och internationell. De tu skiljer sig inte mycket.
Intressant!

Ger alltid energi att vara med öppensinnade människor som är lyhörda, har åsikter och tycker om att diskutera.

RSS 2.0