Basiska livsmedel

Basbildande livsmedel som är bra att äta om man har sur mage: Ät 7 ggr så mycket basiskt (+) som surt (-). Kalciumkarbonat + 800 Magnesiumkarbonat + 800 Brännässlor + 35 Gurka + 31 Fikon, torkade + 28 Rättika + 28 Russin + 16 Nypon, torkade + 15 Sallat, huvud + 14 Tomat utan kärnor + 14 Mandariner + 12 Rödbeta + 11 Selleri, blek + 11 Morötter + 10 Apelsin + 10 Citron + 10 Purjolök + 9 Spenat + 9 Vitkål + 6 Ärtor, färska + 5 Sparris + 1 Kålarter, övriga + 5 Kålrot + 4 Kålrovor + 4 Lök, gul + 3 Melon utan kärnor + 2 Palsternacka + 7 Potatis utan skal + 5 Rädisor + 6 Rödkål + 3 Skärbönor + 7 Endiver + 9 Gräslök + 8 Komjölk + 4 Mesost, norsk + 4 Vassle + 4 Ananas + 4 Aprikos + 5 Banan + 6 Björnbär + 7 Blåbär + 4 Dadlar, torkade + 7 Druvor + 7 Hallon + 5 Jordgubbar + 2 Katrinplommon + 8 Klarbär + 2 Krusbär + 9 Körsbär + 3 Mirabeller (plommon) +4 Persikor + 5 Plommon + 6 Päron + 3 Äpplen + 4 Grönkål + 4 Angående olika produkter syra/basvärden, så är dessa siffrors enhet "milliekviva-lenter" ,vilket egentligen betyder vätetäthet - surhetsgrad. Som ni ser så äter de flesta människor övervägande - sur/syragörande mat. http://www.maxielit.se/?kat=halsa&page=info_ph Syrabildande livsmedel som man ska äta lite mindre av om man har sur mage. Hasselnötter - 1 Jordnötter - 15 Kokosnötter - 4 Mandel, söt - 1 Paranötter - 10 Valnötter - 8 Bovete, skalat - 7 Bovetemjöl - 4 Grahamsmjöl - 17 Havreflingor - 30 Havregryn, oprep - 13 Havremjöl - 33 Korn, kornet - 22 Korngryn - 20 Majs, majzenamjöl - 6 Majs, skalat - 14 Råg, kornet - 17 Rågmjöl - 16 Ris med fröhinna - 51 Ris, polerat - 11 Vete, kornet - 38 Vete, stärkelse - 6 Vetekli - 39 Vetemjöl - 8 Ostämne, vitost - 17 Schweizerost - 17 Skummjölksost - 14 Rågbröd, vanligt - 6 Rågbröd, knäcke - 9 Rågbröd, sammalet - 22 Vetebröd, siktat - 11 http://www.maxielit.se/?kat=halsa&page=info_ph

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0