Spenat- och Broccolipaj
Kan rekommendera detta till lunch..eller en lätt kvällsmåltid :)
Pajdeg:
2-4 port
1.5 dl mjöl
25 g smör/margarin
0.5 dl havremjölk/kesella
Kör i matmixer/ knåda till en slät deg. Låt vila kallt ca 1 timme. Sen trycker du ut den i en form, gör ca två cm kanter. Nacka degen. Täck kanterna med folie, sätt in i ugnens nedre del i 10 min, 200 grader.
Spenat (valfri sort)
Broccoli
Förväll broccolin. Låt spenaten rinna av ordentligt.
1 ägg
1 dl mjölk (valfri typ)
Peppar
2 klyftor vitlök
Vispa samman, krydda med peppar och pressad vitlök. (Jag använder inte salt i mat. Men självklart saltar du om du vill det.)
Riven ost (valfri sort)
Lägg spenaten i botten, lägg över broccolin. Strö över riven ost. Häll på äggstanningen.
Låt stå i ugnens nedre del i ca 30 min i 200 grader.
Ta ut och låt svalna.
Jag äter gärna detta med en sallad till eller ett helt gäng kokta morötter. Använd fantasin och dina egna smaklökar.
Smaklig måltid!
Pajdeg:
2-4 port
1.5 dl mjöl
25 g smör/margarin
0.5 dl havremjölk/kesella
Kör i matmixer/ knåda till en slät deg. Låt vila kallt ca 1 timme. Sen trycker du ut den i en form, gör ca två cm kanter. Nacka degen. Täck kanterna med folie, sätt in i ugnens nedre del i 10 min, 200 grader.
Spenat (valfri sort)
Broccoli
Förväll broccolin. Låt spenaten rinna av ordentligt.
1 ägg
1 dl mjölk (valfri typ)
Peppar
2 klyftor vitlök
Vispa samman, krydda med peppar och pressad vitlök. (Jag använder inte salt i mat. Men självklart saltar du om du vill det.)
Riven ost (valfri sort)
Lägg spenaten i botten, lägg över broccolin. Strö över riven ost. Häll på äggstanningen.
Låt stå i ugnens nedre del i ca 30 min i 200 grader.
Ta ut och låt svalna.
Jag äter gärna detta med en sallad till eller ett helt gäng kokta morötter. Använd fantasin och dina egna smaklökar.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback